Olympische Winterspelen 2022 gaan naar ... Peking

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 17 jul 2015.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    uiteraard, zou ik ook voorstander van zijn. Is echter niet de huidige trend...
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    2018 was wel bijna in Salzburg, misschien dat die nog eens proberen.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    De zwemcommentator noemde vandaag schaatsen als 'de sport waar ze tenminste lekker veel wedstrijden hebben'. Nederlandse zwemmers zwemmen hooguit 8 wedstrijden per jaar, inclusief de kleine wedstrijdjes. Vaak hooguit 2 of 3 internationale wedstrijden.

    Van mij mag het ook wel meer, meer richting het skiën. Maar ik begreep vandaag dat we nog niet echt te klagen hebben. Je zult maar die-hard fan van Kromowidjojo oid zijn, die zie je dan echt maar een paar keer zwemmen.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De ISU is juist mínder world cups gaan organiseren de laatste jaren. Een jaar of 10 geleden had je een stuk of negen world cups per seizoen, met veel minder volle programma's. Nu is het omgedraaid: minder world cups met een veel voller programma. Minder world cups betekent wel minder reiskosten en jetlags. Dus ik vraag me af of de ISU weer teruggaat naar meer world cups (met minder op het programma per world cup maar overall toch evenveel), wat ik als ISU was wel zou doen, wegens alle nieuwe onderdelen. Dan hoeft een Richardson ook niet 5 of 6 afstanden in 1 weekend te rijden (2x 500, 1000, 1500, massastart, en mogelijk nog iets uit het rijtje 3000-pursuit-teamsprint)
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Je hebt in het zwemmen zo weinig belangrijke wedstrijden dat als jij je dopingkuurtje slim aanpakt en door je bond niet al te zwaar gestraft wordt (Sun Yang: 3 maanden; Joelia Jefimova 14 maanden) je geen WK of OS hoeft te missen en dan fris en fruitig met een beetje extra power in je lijf wereldkampioen kan worden!
    Duif en Hakkie2 vinden dit leuk.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Sun Yang is geen goed voorbeeld, maar je hebt wel gelijk. Sun Yang had alleen vrijgesproken moeten worden. Is betrapt op clenbuterol. Test 100 chinezen die je willekeurig van straat plukt en je kunt ze allemaal schorsen voor dopinggebruik. Die schorsing sloeg echt helemaal nergens op.


    Edit: dit was niet Sun Yang maar een andere Chineze zwemmer. Sun Yang is als hartpatient geschorst voor een medicijn voor je hart. Tja...
    Laatst bewerkt: 9 aug 2015
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Schaatsen in Peking - mag Kramer z'n pufjes wel meenemen
    EenBrabander vindt dit leuk.
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Het zou mij verbazen als Kramer dan nog op topniveau schaatst. Los daarvan, war zou een grote aanslag op je longen zijn? Binnen in een hal op zeeniveau in Peking (stad met smog) schaatsen of in een droge hal op hoogte?
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Het is nogal wisselend in Beijing qua smog. Tijdens de OS van 2008 viel het mee. Zelf was ik er in augustus 2007 en op al mijn foto's is er gewoon een blauwe lucht te zien. Maar afgelopen januari (voor winterspelen wellicht interessanter) was Beijing zelfs volgens de burgemeester onleefbaar wegens de smog. Maar de chinezen kennende zorgen die er wel voor dat dat tijdens de Spelen niet het geval is. Die sluiten gewoon alle fabrieken in de omgeving en verbieden inwoners om met auto's te rijden (of zoals ze het in 2008 deden: met bepaalde nummerborden op even dagen en andere nummerborden op oneven dagen).
  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Mmm, de hal zal toch wel een klimaatbeheersingssysteem krijgen, waarmee ze de smog wegfilteren?
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ja, maar in een dorp wonen/slapen met zoveel smog als afgelopen januari heeft absoluut invloed op je conditie. Maar ik verwacht dat ze de Spelen wel redelijk smogvrij krijgen.
  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Dan zal die die pufjes des te meer nodig hebben ;)
  13. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Robbert de Rijk@robbertderijk
    Eerste glimp van de olympische ijsbaan in Bejing. Hier is in 2022 de strijd om de medailles van het langebaanschaatsen. #schaatsen #OS2022

    [​IMG]
    Duif vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina