Transfer topic 2015/2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door frederica, 6 feb 2015.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik denk dat je de commerciële kansen voor schaatsers buiten Nederland zwaar overschat. Het zijn de nationale olympische bonden die het schaatsen financieel in veel landen nog overeind houden. Als dat geld weg valt, is het heel snel gedaan met het topschaatsen in de meeste buitenlanden.

    In plaats van de schaatsers hierheen halen, zou het beter zijn om Nederlandse trainers uit te zenden naar het buitenland, zodat ze daar beter trainen, en tegelijkertijd lokale trainers opgeleid worden om daar de jeugd verder te helpen.
    fransvanbakel en Hakkie2 vinden dit leuk.
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dit gebeurt toch al op grote schaal? Erik Bouwman coacht Zuid-Korea, Kosta Poltavets is na zijn Nederlandse jaren nu coach van Rusland. Bart Veldkamp heeft een Belgisch/Lets/Duits team onder zijn hoede. Etc.
  3. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

  4. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Ik zie, naast de zorgen van @LeeMoZovski , ook positieve punten. Erbanova kan met haar prestaties mooi aan ander Tsjechisch talent laten zien dat er veel mogelijk is. Wie weet gaat ze na haar carrière, over hopelijk pas heel veel jaren, wel training geven aan Tsjechische sprinters. Kan ze mooi alle kennis opgedaan in Nederland daar toepassen!

    Ik geloof ook meer in de route zoals Poltavets die heeft gevolgd dan in een weg zoals Erik Bouwman is opgeslagen. Poltavets begrijpt de cultuur waarin hij nu werkzaam is beter dan een Nederlander, met als voordeel op andere Russische coaches dat hij een kijkje heeft mogen nemen in verschillende Nederlandse schaatskeukens. (Voor meer westerse landen lijkt me dit overigens niet zozeer van toepassing.)
    De Keizer vindt dit leuk.
  5. Mey

    Mey Well-Known Member

    Het Nederlandse honkbalniveau is bijvoorbeeld flink omhoog gegaan doordat bijna iedere getalenteerde speler een paar jaar in de VS heeft getraind. Dat gaat niet alleen om de Antillianen, ook om in Nederland geboren spelers. Zelfs Koning Cordemans. En dat geldt voor veel landen. Zo slecht hoeft het dus echt niet te zijn.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    In feite hebben Abratkiewicz en Sayutin ook voordeel van hun Nederlandse trainingsperiode toen ze nog actief schaatser waren. Al vind ik het nog steeds grappig dat Kazakken echt werkelijk niets doen met skeeleren.
  7. Elina

    Elina Well-Known Member

    Richardson overweegt een vertrek naar een ander Nederlands team.
    Op dit moment rijdt ze voor een appel en een ei bij Clafis. Clafis heeft al schaatsers een contract aangeboden voor volgend seizoen, maar Richardson nog niks nieuws aangeboden...

    Misschien is Team Continu een optie, maar volgens mij krijgen Erbanová en Kodaira daar ook niet heel veel.
    Richardson is natuurlijk wel een grotere, ik ben benieuwd.
  8. Mey

    Mey Well-Known Member

    Een contract op bijstandsniveau. Schandalig,
  9. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Niemand heeft haar gedwongen te tekenen...
    De Keizer en Elina vinden dit leuk.
  10. Mey

    Mey Well-Known Member

    Klopt. Maar er is ook iets als goed fatsoen. Bijvoorbeeld iemand niet onder het minimumloon betalen.
  11. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ze krijgt misschien niet veel geld van Clafis, maar wel veel faciliteiten.
    Ze gaan met het team meerdere keren op trainingskamp.
    Een fiets, auto, materiaal, kleding, hotel overnachtingen, vliegtickets etc.

    Ik denk dat ze heus wel meer kan krijgen volgend seizoen, het was ook een beetje afwachten hoe het allemaal zal gaan dit jaar.
  12. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Volgens mij krijgt geen enkele schaatser die niet Sven Kramer of Ireen Wüst heet heel veel.
  13. Taiphon

    Taiphon Member

    In de meeste andere landen houden de nationale bonden stug vast aan het kernploeg-model. Net als de KNSB in de jaren '90, maar zonder een buitenlandse Rintje Ritsma met voldoende winning-power om het systeem te breken.
  14. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Iemand hier inzage in de cijfers van het contract van Richardson? Ik niet, in ieder geval.
    Dus heb ik ook geen idee wat "appel en ei" of "bijstandsniveau" hier betekent.
    Dat maakt het daarom onmogelijk er conclusies aan te verbinden.

    En dat kan ik Elina wel volgen: als een uitkeringsgerechtigde in Nederland geen huur, gas en licht hoeft te betalen en de helft van het jaar in hotels mag leven in exotische oorden zoals Erfurt, Astana of Calgary, dan zou hij/zij daar direct voor tekenen.
    Bovendien heeft Richardson nog een privé sponsor: BMW (en misschien Under Armour?).
  15. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Voor Amerikaanse schaatsers (idem voor Davis nu) geldt dat ze over 3 jaar moeten pieken op de OS zodat ze daarna bij talkshows komen en sponsordeals kunnen afsluiten. Alles wat ze nu krijgen (coach, teamgenoten van niveau) zijn investeringen op weg daar naartoe. Wat ik wel zou snappen is dat Richardson / Davis minstens net zoveel zouden horen te verdienen als hun ploeggenoten (al was het maar om die ploeggenoten scherp te houden), maar inzage in hun contracten heeft niemand hier.
  16. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik zat nog even te denken over dat contract. Ik denk dat we het woord contract moeten vervangen in sponsorovereenkomst.
    Praten over geld maakt asociaal. (Stond laatst op de scheurkalender)...
  17. Mey

    Mey Well-Known Member

    Eh, leuk zo'n semantisch verschil. Maar uiteindelijk komt het er op neer dat een Nederlandse a-ploeg (met alle budgetten van dien), iemand betaald met het equivalent van 70% van het minimumloon. Eigenlijk vind ik dat je a-ploegen in Nederland wel de eis mag opleggen dat iedereen gewoon een modaal inkomen krijgt.
  18. Mey

    Mey Well-Known Member

    Ik snap nu ook wel waarom Bowe niet gekomen is. Richardson kan 'meeliften' op het salaris van Bergsma. Voor Bowe zou het wel erg sappelen zijn geworden.
  19. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Zoals eerder @Danielle al schreef, niemand heeft haar gedwongen om dit te tekenen. Daarnaast moeten we niet vergeten dat ze daarnaast nog privé-sponsoren en prijzengeld verdient. Natuurlijk al bij al niet erg veel voor een sporter van wereldklasse.

    Ik denk dat we deze publiciteit over haar contract moeten, zien als onderdeel van de onderhandelingstactiek. Door dit te roepen, interesseer je andere teams en zet je je huidige team onder druk. Toen ze dit contract tekende, hoorde je ze niet in de media, maar was het juist een geweldige kans om samen onder Anema te trainen. Daarbij komt dat haar vorige seizoen minder goed was dan dit seizoen. En ze tekende dit contract na dat mindere seizoen, wat haar destijds een minder sterke onderhandelingspositie opleverde.
    Danielle vindt dit leuk.
  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het is wrang maar ergens wel logisch dat Clafis Richardson niet veel kan betalen. Ze rijdt nooit op tv (behalve 1 keer bij Bureau Sport) in een Clafis-pak.

Deel Deze Pagina