Wereldkampioenschappen allround 2015, Calgary, 7–8 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 16 feb 2015.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat zeggen ze zelf niet, dat maak jij er van. En dat was eigenlijk precies wat ik bedoelde met "de tegenstander afzeiken". Je kunt er ook voor kiezen om niet over iets te beginnen dat nog niet genoemd was, al ben je nog zo overtuigd van je gelijk.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    :)
  3. Celebithil

    Celebithil Active Member

    Maar Anema zegt niet dat Bergsma "zal (moeten) knallen" op een wk allround, maar dat hetgeen te winnen valt een mogelijkheid is om "heel hard te rijden" op de 5 en de 10 (met nadruk op in *Calgary* en *daar*). Als Anema had gezegd "Bergsma wil een nieuwe uitdaging en met de spelen nog ver weg kunnen we ons richten op het allrounden. Ik denk dat met zijn sterke basis op de lange afstanden hij mee kan doen om de medailles." dan had ik dat toegejuicht, maar nergens wordt een goed eindklassement genoemd (anders dan wat op het NK nodig is om naar het WK te kunnen gaan).

    Over Wennemars: Wennemars was geen allrounder, maar zeker ook geen sprinter pur sang. In 2007 was hij beter op het WK allround (5e) dan op het WK sprint (6e) en was de 1500m zijn beste afstand (wereldbeker en WK afstanden). Ik krijg toch het idee dat hij dat (na-olympische) jaar dacht: "Laat ik eens kijken hoe goed ik ben in allrounden", in plaats van zich te richten op de WK sprint. Als iemand dat doet vind ik dat heel mooi, maar die indruk krijg ik bij Bergsma niet. Maar goed, als Bergsma zich volgend jaar probeert te plaatsen voor het WK allround in Berlijn zal blijken dat ik ongelijk heb.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Hadden we vier startplekken gehad dan had Wouter olde Heuvel in Calgary mogen rijden, zo slecht was de 1500 meter van Bergsma in Hamar.
    strawbale en Danielle vinden dit leuk.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dat Bergsma is gaan allrounden geeft toch al aan dat hij zich op nieuwe uitdagingen wilt gaan richten? Bergsma/Anema weten nog niet wat de mogelijkheden zijn op dit gebied, maar weten wel wat mogelijk is op de 5/10 op een hooglandbaan en aangezien alleen het WK allround op een hooglandbaan wordt verreden, misschien dat ze daarom ze blij waren?
  6. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Van 1998-2005 was Wennemars wel degelijk sprinter pur sang: 8x op rij top-5 bij WK sprint met 2 titels. Vanaf 2003 kwamen daar ook een steeds betere en constantere 1500m bij. Na OS 2006 was hij al over de 30 en niet meer zo explosief voor sprinten en wilde hij in vol Thialf WK allround meemaken (en Erben, Erben horen scanderen, herinner ik me uit interviews). Ik denk dat deelname in het TVM ploegenachtervolging treintje (met Sven, Carl en Wouter) ook een goede duurbasis heeft gelegd (en toen ook nog zijn enige realistische hoop op ooit Olympisch goud). Wennemars in de periode 2003-2007 is denk ik goed te vergelijken met Gaetan Boucher in 1984.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wanneer ben je een allrounder, als je op alle afstanden top 10 scoort? Dan was Kramer in 2006 nog geen allrounder, want 18e en 14e op de 500m op EK en WK.

    Nog een leuke:

    Klasseringen EK allround 2013 (beste 24):
    D. de Vries 19-2-10-7

    Klasseringen NK allround 2014 (24 deelnemers):
    Bergsma 19-1-4-1

    Bergsma scoort nergens lager dan de Vries.
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Jawel. Op de 1500 meter in Hamar waar het derde WK-ticket vergeven werd.

    Kunnen we alsjeblieft ophouden met deze totaal zinloze discussie? Bergsma heeft niet geplaatst voor het WK allround en als hij mee had gedaan dan hij natuurlijk een aanval op de wereldrecords van Kramer kunnen doen. Nu moet hij dat een andere keer proberen. Dus.
    JohnZero, Monique, Elina en 6 anderen vinden dit leuk.
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Tuurlijk..maar de mensen die nu om de verkeerde redenen blij zijn dat Bergsma er niet bij is en dan nog zeggen dat Bergsma geen allrounder is...maar goed. Bergsma heeft het zelf verprutst, dus it's good.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  10. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    En als we vijf startplekken gehad hadden en Blokhuijsen in normale doen was geweest was hij naar Calgary gegaan - als...
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Blok who???
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat ik bedoelde te zeggen, waarde @strawbale, is dat Jorrit Bergsma in het mini-klassementje van Hamar derde Nederlander is geworden, dus dat hij ook niet de eerste reserve is. Hadden we vier schaatsers gehad was alles misschien wel heel anders verlopen, dat zullen we nooit weten en daarom heeft het ook geen zin om er verder over te speculeren. Misschien moeten we ons concentreren op de schaatsers die er wel zijn?
    • Kan Sven Kramer zijn eigen wereldrecords aanvallen?
    • Kan Denis Joeskov de Nederlandse hegemonie doorbreken?
    • Is Alexis Contin nog steeds in groeiende vorm zoals op de WK afstanden?
    • Komt Havard Bøkko nog terug in vorm in maart?
    • Rijdt Douwe de Vries een supervlakke 10 kilometer?
    • Kan Martina Sábliková voor het eerst sinds 2010 weer eens de wereldallroundtitel pakken?
    • Wat kan Heather Richardson een week na de WK sprint?
    • Zal Marije Joling haar goede lijn door kunnen trekken of is Linda de Vries beter?
    • Gaan de Russinnen (Olga Graf en Joelija Skokova) nog iets moois laten zien?
    • Moet Cindy Klassen met angst en beven voor haar wereldrecords duimen?
  13. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Ohhh als ik toch eens de loting op de vijf mocht manipuleren. ....
    Yuskov in de laatste rit en Sven in de voorlaatste.
    Zou goed zijn voor het schaatsen als WR op een lange afstand naar een niet Nederlander gaat.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  14. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Ja dat laatste zou zeker goed voor het schaatsen zijn, maar we weten allemaal dat dat nooit zal gaan gebeuren he
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik hoop ook op deze loting, maar om een andere reden.

    Als Sven in de voorlaatste rit moet, dan zal hij als een gek moeten rijden. Aangezien er dan nog een rit gaat komen zijn mensen zich nog aan het warmrijden wat goed schijnt te zijn voor de luchtcirculatie. Daar heeft Sven dan voordeel bij en wie weet kan hij een wereldrecord rijden.

    Yuskov in de laatste rit betekent minder luchtcirculatie en omdat de 5 niet zijn allersterkste afstand is gaat hij het zojuist door Sven gezette nieuwe wereldrecord niet breken.
    Sabine vindt dit leuk.
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Volgens mij wordt er geloot in drie groepen van acht op basis van beste seizoenstijd. Dus Kramer, De Vries, Joeskov, Contin, Pedersen, Beckert, Roemjantsev en Swings rijden normaliter in de laatste vier ritten. Dat betekent dus 43% op Kramer voor Joeskov, 43% op Joeskov voor Kramer en 14% op Kramer tegen Joeskov.
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Tegen elkaar zou ik het meest gaaf vinden. Nadat Joeskov een seconde heeft gepakt op de 500 meter.
  18. Peter85

    Peter85 Active Member

    Jammer dat er geen filmpje is van zijn race in SLC vorig jaar, openen met 3 27'ers... benieuwd wat hij nu kan.
  19. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Op de 10 km is voorlopig alleen Bergsma (Kramer zelf denk ik niet eens meer) in staat om het WR van Kramer aan te vallen, op de 5 km denk ik dat het Kramer zelf zal zijn, zou toch mooi zijn als hij als eerste onder de 6 minuten gaat, dat zou wel weer een mijlpaal in het schaatsen betekenen. Op die afstanden zijn er, naar mijn weten, niet echt buitenlandse schaatsers die de potentie hebben om een WR op die 2 afstanden te rijden.
  20. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Jaaa! Gaaf !!! Waar mag ik tekenen? In bloed, als het moet.

    Kijk hier eens: http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/isu/index.html
    Links op Speedskating klikken en dan gewoon naar World Cup 2 2013-2014 gaan. Daar vind je dan ergens rechts de 5000 meter. En dus ook het Beest uit Moldavië. Inclusief die 27'ers.
    HaagscheBluf, Peter85 en Sidekick vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina