Wereldkampioenschappen allround 2015, Calgary, 7–8 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 16 feb 2015.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Juist wel, als het een volgens hen hoger doel dient. Juist Anema is van het met de pet gooien naar allerlei dingen als het niet in zijn straatje past.
  2. Duif

    Duif Well-Known Member

    Welnee, zo ken ik Anema helemaal niet. Hij doet alles 100% of.... hij doet het helemaal niet. Een tussenweg is er niet. En iets helemaal niet doen is iets anders als ergens met de pet naar gooien.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En....??? WK is in calgary, en...???
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Je komt beetje als een jankerd over. Dan rijdt hij toch die WR's en Sven wint het toernooi..als jij het klassement toch zo belangrijk vindt, wat loop je dan te huilen dat WR's verbroken zouden kunnen worden?
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Niet als een jankerd, onzin. Ik ben ook helemaal niet voor Sven (zoals jij steeds lijkt te denken). Maar ik ben blij dat Nederland 3 mannen heeft gestuurd die alles over hebben voor het klassement en het klassement belangrijker vinden dan de afstandszeges, zoals het hoort op een WK allround. Zoals Bergsma zijn 5000m zege op het NK vierde, gaf al aan dat hij geen echte allrounder is. Geeft niet, maar dan heb je hier inderdaad weinig te zoeken.
    Sidekick vindt dit leuk.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Tuurlijk was Bergsma blij met zijn winst op de 5km, wat is dat voor non-sense dat hij niet blij mag zijn? Hij verslaat Kramer EN doet goede zaken in het klassement..wat niemand van te voren had gedacht. Nu is het ineens: hij mag zijn overwinning niet overwinnen? o_O:oops:
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Laat maar, jij bent onverbeterlijk. Als jij denkt dat Bergsma naar Calgary wilde voor een goed klassement (waarom had hij dan in principe geen interesse in het EK, daar kon hij ook een klassement rijden?) dan houd je jezelf gewoon voor de gek.
  8. Mey

    Mey Well-Known Member

    Wat zijn dit nou voor appels en peren: hij ging niet naar het EK omdat het niet in zijn trainingsprogramma paste. Net zoals Kramer daarna het één en ander heeft overgeslagen en zelfs Wust na het WK afstanden heeft aangekondigd dat meer te gaan. Als jij liever niet hebt dat de beste schaatsers op het WK allround zijn is dat echt ten dode opgeschreven. Wat dacht je dat vroeger Karlstad kwam doen, of Grishin. Om maar 2 extremen te noemen. Dat is van alle tijden. Er zijn altijd specialisten geweest die wel gingen maar niet echt voor een klassement gingen.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat kan als een land geen 3 allrounders heeft. Maar als je 3 of meer allrounders hebt, zie ik gewoon veel liever de allrounders op het WK ALLROUND. Voor de afstandsspecialisten is er tegenwoordig een ander WK, dat was er vroeger niet (over appels en peren gesproken).
    strawbale vindt dit leuk.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    Bergsma is gewoon de 4e allrounder van ons land gezien het NK en was op dat NK beter dan Douwe de Vries. Dan is het nogal onzinnig om te zeggen dat De Vries wel in Calgary hoort en Bergsma niet. Dat Bergsma het moet hebben van zijn lange afstanden ne daar graag een WR zou rijden doet daar niets aan af.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  11. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Bij de vrouwen heeft USA slechts één startplaats.
  12. Mey

    Mey Well-Known Member

    Jij denkt dat Karlstad het klassement belangrijk vond? Hoe is dat anders dan Bergsma?

    En allrounders zijn er nauwelijks meer. Jij hebt om 20 februari, kwart voor zes het allrounden dus dood verklaard.
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Als ze allemaal weer gezond, getraind en gemotiveerd zijn, is Bergsma n°6 (achter Kramer/Verweij/Blokhuijsen/OldeHeuvel/DeVries)
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Bersgma moet gewoon nog even (9 maanden) geduld hebben - tot de WB's in Calgary en/of SLC
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Jouw persoonlijke filosofie...betekent niet dat dit de werkelijkheid moet en zal worden.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Bergsma is geen pure allrounder...en de wk afstanden dit jaar lagen VOOR wk allround, dus natuurlijk moet Bergsma zijn training anders inrichten. Niks mis mee.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Voor nu...maar ja, Bergsma doet het nu een jaar..en ik denk dat hij olde Heuvel en de Vries wel kan hebben in de toekomst en wie weet wat er met Blok zal gebeuren?
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    De Vries was er gewoon op het NK en die is verslagen.
    Verder hebben we het over het WK in Calgary. Blokhuijsen is sowieso geen optie om daar naartoe te sturen dus nutteloos in de discussie.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Het enige wat ik ook heb aangegeven is dat ik blij ben dat het zo is dat NL 3 allrounders stuurt en niet 2 allrounders en een rijder die vooral voor 2 WRs zou komen en de andere afstanden met zo min mogelijk energie door zou willen komen. Mijn persoonlijke blijdschap dus. Dat een aantal daar zo over vallen kan ik toch niets aan doen? Blijkbaar zijn een aantal Bergsmafans snel op hun teentjes getrapt. Terwijl ik er ook zo over had gedacht als NL bijvoorbeeld een pure 1500m rijder voor een WR had gestuurd.
    strawbale vindt dit leuk.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    In de tijd van Karlstad was er geen WK afstanden. Appels en peren dus.

    En gelukkig zijn er nog genoeg allrounders. Niks dood.

Deel Deze Pagina