Wereldkampioenschappen allround 2015, Calgary, 7–8 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 16 feb 2015.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    En wat is er leuk aan iemand die in een allroundtoernooi niet eens zijn best doet op 2 van de 4 afstanden?
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Die regel is natuurlijk bedoeld om een inschatting te maken van wie er normaliter na vier afstanden in de top acht zouden staan, en die de slotafstand te laten rijden. Als je puur de top acht van het klassement na 500/1500/5000 zou sturen heb je de kans dat iemand die vanwege zijn matige korte afstanden "slechts" negende in het klassement staat niet mag rijden terwijl hij met een goede 10.000 nog wel wat sprinters-types voorbij zou kunnen. Dat vang je dan op door goede 5000-meter-rijders ook toe te laten omdat je denkt dat de mensen die een goede 5km rijden, waarschijnlijk ook een goede 10km kunnen rijden. Idealiter zou je natuurlijk iedereen vier afstanden laten rijden, maar als je dat beperkt tot acht is het huidige systeem nog wel een van de besten.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Niet van wereldklasse, maar hij doet in elk geval zijn uiterste best op die 2 afstanden. Bij Bergsma zou waarschijnlijk alles in het teken staan van energie sparen voor de 2 lange afstanden.
    Danielle vindt dit leuk.
  4. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Wat ook wat zou kunnen zijn is het verdubbelen van het gewicht van de 3km/5km voor het bepalen van de klassering. Dan is het voor de nummer 9 en lager ook eerlijker, en zakt bijv. Patrick Beckert niet naar 15 als hij net niet de 10km haalt. Het klassement na 3 afstanden met dubbele 5km is ook een goede basis voor wie de slotafstand mogen rijden.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Tenzij er een beetje goed voor staat na de 5km...dan kan hij zomaar zijn best gaan doen op de 1.500m..Bergsma bedoel ik dan.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Sven is dan ook meer 5km rijder in zijn 2e schaatsleven ...de 10km kan ie nog wel, maar Bergsma heeft de status van 'Sven de demi-God' aan diggelen geslagen..en Sven vindt het wel goed zo.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Omdat hij kwaliteit toevoegt aan de 5 km. Er zijn genoeg rijders die een vrij zwakke 5 km hebben en alleen maar meedoen om na 3 afstanden redelijk in het klassement te staan maar vooral geen 10 km willen rijden.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  8. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Leuk idee en ik hoop ook dat hij dat gaat doen, maar als ik het goed heb komen de kosten van die wedstrijd (en bijkomende kosten) voor eigen rekening (tenzij Clafis die trip wil sponsoren) en misschien is het ijs dan ook minder top dan voor een WK. En ik ben niet zo op de hoogte van de data van de Oval Finals, laat staan van de huwelijksdatum, maar die evenementen zouden elkaar ook nog wel eens in de weg kunnen zitten.
  9. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Oval finale is tegelijk met WB finale. Maar als ik zou moeten kiezen... En gaat Richardson daarvoor nog terug naar Europa of blijven ze saampjes lekker aan die kant van de oceaan?
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Voor een spannende 5000m hebben we net een WK gehad, dit WK gaat om het klassement. Afstandzeges doen er niet toe, dus spanning om de afstandmedailles zal er ook nooit zijn.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ben ik niet met je eens, voor een heleboel schaatsers is een afstandsoverwinning het hoogst haalbare. Neem een Niedzwiedzki die al jaren meedoet om de 500 en eventueel de 1500 meter te winnen. Verder heeft hij weining te zoeken op een grote vierkamp en als hij zich toch per ongeluk plaatst voor de 10 km is het echt zwoegen.
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Konrad Niedzwiedzki is al acht keer in de top tien geëindigd van een groot allroundtoernooi (EK of WK). Als je vindt dat zo iemand weinig op een vierkamp te zoeken heeft, wat wil je dan? Een allroundkampioenschap met maximaal zes deelnemers?
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Somebody is bang om Sven op 'zijn' afstanden te verliezen? Amaii...
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Heather kan de beker op de 500 en 1000m al niet meer winnen. Jorrit zal de beker wel aan Bob de Jong gunnen.
  16. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Kom op beste schaatsvrienden laten we nu niet gaan doen alsof het een heel spannend en verrassend wk wordt en alsof we de winnaar niet allang kunnen voorspellen want dan houdt je jezelf voor de gek

    Iedereen met verstand van schaatsen die weet dat Sven gewoon weer op zn klompen gaat winnen en Ireen die doet dat bij de dames.
    Koen die wint zilver en Douwe brons .

    Bij de dames wordt het nog een klein beetje spannend wie er zilver en brons wint, Richardson of Sablikova maar altijd nog met een ruime afstand op Wust
    Duif vindt dit leuk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Nee, hoor. Maar ik ben blij dat NL 3 allrounders heeft gestuurd. En geen 2 allrounders en iemand die er de helft van de afstanden met de pet naar gooit. Is dat gek, dat je daar blij mee bent op een allroundtoernooi? Ik ben helemaal niet zo'n Svenfan, al ben ik inderdaad ook geen specifieke fan van Bergsma.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dat zeg jij...hoe weet je dit? Bergsma moet het meer van de 5/10 km hebben, net als Sven al heeft hij dit in mindere mate. Betekent niet dat Bergsma er met de pet naar zou gooien.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  19. Duif

    Duif Well-Known Member

    Klopt, Bergsma en zeker zijn coach zijn geen mensen die ergens met de pet naar gooien. Als Bergsma zich geplaatst had had hij op alle afstanden echt wel volle bak gereden. Dat hij dan geen 34'er en 1.41 zou rijden is een ander verhaal.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Bergsma had het al over de records, ook zei hij voor het NK al dat hij alleen naar het WK wilde omdat het in Calgary was. Tja, dan heb je dus niet het klassement in je hoofd.

Deel Deze Pagina