Europese kampioenschappen 2015, Tsjeljabinsk, 10–11 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 8 dec 2014.

  1. IKE

    IKE Active Member

    @sanghwa gewoon niet reageren op die gast joh
    is net een plaat die blijft hangen school voorbeeld van een trol die zelf niet doorheeft dat die een trol is
    of het heel sneaky wil verbergen
    strawbale vindt dit leuk.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    De opmerking dat WOH niks in de topsport te zoeken heeft, is een beetje too much...maar is wel frappant hoe WOH heeft gepresteerd dit EK. Toen ik zei dat WOH een C-talent heeft met sommige leuke uitschieters af en toe, deed men alsof WOH de nieuwe Kramer is.
  3. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Maar dat is toch de definitie van 'net niet'? :p

    Wel eens dat Pedersen een goed toernooi heeft gereden. Hij heeft misschien iets laten liggen op de 1500m. En hij is nog jong. Van Skobrev werd ook jarenlang gezegd dat hij die stap naar de wereldtop (met hoofdprijs) kon zetten, en na een paar jaar als senior deed hij het uiteindelijk ook. Hetzelfde verwacht ik van Pedersen over een jaar of 4, of zelfs eerder.
  4. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    @Tuttifrutti Dit vraagt om een reactie. Nee, ik heb niets tegen Sverre Lunde Pedersen. Sterker nog, ik had maar wat graag gezien dat hij dit weekend Europees kampioen was geworden. Een Noor die in de voetsporen van Koss kan treden, zou ik echt geweldig vinden. Dat zou namelijk een geweldige stimulans zijn voor het Noorse schaatsen. Een ouderwetse strijd om de allroundtitels tussen Noren en Nederlanders en eventueel een Rus. Mooier kan toch niet?
    Mijn kritische opmerkingen over Pedersen hebben diverse redenen. Pedersen is op basis van de prestaties van de junioren vaak beschouwd als toptalent. Vrijwel alle titels die je noemt, dateren ook uit zijn juniorenperiode en toen was hij ook super indrukwekkend. Om dat vervolgens bij de senioren te bevestigen, moet je op enig moment ook daar belangrijke wedstrijden gaan winnen. Of daar i.i.g. bij in de buurt komen. Omdat Pedersen ook bij zijn vijfde EK weer niet het podium haalt, ben ik bang dat hij nooit zo goed gaat worden als hij als junior leek te gaan worden. Vaak zie je dat absolute toppers bij de junioren meteen doorstoten bij de senioren of nooit echt in de prijzen vallen. Wanneer komt nou eindelijk dat moment dat hij i.p.v. leuk achter Kramer aan te rijden, hem klop geeft? Verder vind ik het sowieso teleurstellend wat de bij de junioren zo sterke lichting Noren (Pedersen, Spieler Nilsen, Fredriksen en Lorentzen) bij de senioren laat zien. Ik had gehoopt dat de Noren de Nederlanders serieus partij zouden kunnen gaan bieden. En dit lijkt er niet van te gaan komen.

    Hoewel ik Pedersen dus graag zou zien winnen, is het niet echt een type dat me aanspreekt. Ik vind zijn stijl weinig onderscheidend en zijn tactiek voorspelbaar en behoudend. Ik zie wat dat betreft liever die gekke Yuskov. Maar dat is een kwestie van smaak.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ach, hij reed dit weekend toch nog beter dan jouw favoriet die niet eens de laatste afstand haalde. Håvard Bøkko is dan een D-talent?
    G1ant vindt dit leuk.
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, maar je weet toch dat als de Nederlanders alles blijven winnen het schaatsen helemaal folklore wordt en niemand de sport meer serieus neemt? Als ik met duizenden of miljoenen Euro's zou gaan proberen door omkoping de sport publicitair interessant te houden zou ik juist de Nederlanders omkopen om eens wat vaker niet te winnen!
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Pedersen heeft toch dit seizoen een keer de 1500 meter in de wereldbeker gewonnen, en we weten allemaal dat dat een verdomd lastige afstand is om te winnen. Hij wint dus wel degelijk iets bij de senioren, nu al.
    jaap en Tuttifrutti vinden dit leuk.
  8. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Bedankt voor je reactie @De Keizer Leuk om te lezen dat je graag had gezien dat Sverre Lunde Pedersen Europees kampioen was geworden. Verder kan ik als reactie de reactie van @LeeMoZovski herhalen. Hij heeft heel mooi beschreven waarom het nu nog veel te vroeg is om Pedersen al af te schrijven. Verder is hij nog maar net junior-af dus er zijn nog niet zoveel prestaties die hij als senior heeft behaalt. En in zijn jaren als senior is hij nu al 2x 4e en een keer 5e op het EK Allround geworden en 2x 4e op het WK Allround.
    jaap vindt dit leuk.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Eigenlijk is het juiste de makkelijkste afstand om te winnen. Zoals al vaker is gezegd zijn er veel mensen aan elkaar gewaagd, maar komt dat grotendeels door de afwezigheid van echte superspecialisten die consequent 1.44 of 1.45-laag kunnen rijden. Op de 5000 meter zul je eigenlijk altijd met wereldtoppers als Kramer of Bergsma moeten afrekenen en op de 1000 zijn er Davis, Groothuis, Nuis en Koelizjnikov die ontzettend hard rijden.

    Want als Sverre Pedersen op basis van een 1500-meter-WB-overwinning een grote topper is, dan is Maurice Vriend dat ook.
  10. De stoemp

    De stoemp Member

    Weet iemand toevallig van welk merk de haarbanden zijn die de schaatsers altijd dragen (lycra met kpn erop)? En e.v.t. waar dit model te koop is?
  11. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Die gozer had het zilver voor het oprapen! En als het moet dan doet hij het niet, dan doet hij het WEER niet!

    Hij was het aan zijn stand verplicht om minstens podium te rijden

    Jaar na jaar na jaar krijgt die kerel de kans om zich te bewijzen maar altijd als het echt moet dan gaat hij ten onder aan zijn zelf opgelegde druk

    Je kan het nu wel ontkennen maar dit is een structureel probleem

    Het is een mentale blokkade bij die gozer , hij mist de absolute drive om te winnen

    Ik ben wel de allerlaatste Sven fan op aarde, maar we kunnen niet ontkennen dat die de échte wil om te winnen heeft

    Als oldeheuvel maar een paar procent had van wat Kramer in zich heeft, dan zou het misschien nog goed kunnen komen met hem

    Vergeet niet dat die jongen geen beginneling meer is, hij doet al zo n 10 jaar mee en steeds weet hij niet die laatste stap te zetten

    Fysiek is hij beter dan ooit, maar het is een mentale kwestie waardoor het steeds niet lukt

    Wat heb je er aan om op het podium van allerlei onbelangrijke WCs te staan als je op een toernooi faalt op je favoriete afstand

    ik kan nu al voorspellen dat hij op de wk afstanden ook naast het podium zal belanden, puur omdat hij geen topsport mentaliteit heeft

    hij is het knechtje van Sven en meer zal het niet gaan worden ook

    En @janblokland je hebt het over taalgebruik?
    ik ben juist nog heel mild in mijn oordeel , je moest eens weten hoe wij die gozer hier thuis noemen
    De Keizer en jaap vinden dit leuk.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Op dit moment helaas wel..maar is mede debet door een blessure.
  13. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Kijk. Dit is naar mijn inzien dus al een stuk meer uitgebalanceerd verhaal. Waarin ik proef dat je vooral persoonlijk teleurgesteld bent in Pedersen. Ingegeven door het eindeloos lange, lange, lange wachten op een buitenlandse allroundschaatser a la Kulizhnikov. Een schaatser die alle lagen oranje die sinds pakweg medio jaren 90 in een paar goed gesponsorde schilder beurten over het schaatsen heen geverfd zijn er eens flink af schaatst. Zodat alle oorspronkelijke kleuren van dat schitterende oude pand weer eens wat beter zichtbaar worden.

    Maar dat is in het heren allrounden nu eenmaal niet zo makkelijk. Kramer, Blokhuijsen en Verweij waren ook Wereldkampioen Junioren. Yuskov was voor zijn schorsing ook een zeer goede Junior. Verweij was minstens net zo'n junioren fenomeen als Pedersen. En Kramer mag je daarbij gerust ook nog de beste allrounder sinds Eric Heiden noemen. Win daar maar eens van. Dat is, sinds hij in 2007 als 20-jarige koning zijn troon besteeg, nog nooit iemand gelukt. Davis niet, Hedrick niet, Bokko niet, Skobrev niet, Fabris niet, Blokhuijsen niet en ook Verweij niet. Dus om nu 'zomaar' te verwachten dat het Pedersen wel gaat lukken, is helaas misschien net iets te naïef. Of nog iets te vroeg. Deze jongen heeft op dit moment gewoon de pech dat er in Nederland een enorm sterk blok allrounders rondrijdt. De een in een nog sterkere ploeg dan de ander. Die toch al zwaar getalenteerde reuzen maken mekaar alleen maar beter. Boks daar met je ouderwetse Noorse kernploegje maar eens tegenop. Wel had Pedersen gisteren op de 5 kilometer een betere slotronde kunnen of moeten rijden. Dan had ie alsnog brons gepakt. Maar ja, daar tegenover staat dan weer die enorme mispeer van Yuskov in zijn laatste binnenbocht op de 500 meter. Het zijn details die beslissen over wel of geen prijs.

    Wat betreft Pedersen's jeugdvriendjes Lorentzen, Nilsen en vooral Fredriksen ben ik het wel met je eens. Toen deze jongens samen de wereldkampioenschappen junioren overnamen, droomde ook ik van oude tijden. Tijden waarin het op allround toernooien weer ouderwets tussen Nederlanders, Noren, een Rus, Amerikaan, Japanner, Zweed of eenling zoals Fabris of Sighel gaat. Maar voorlopig zie ik dat niet snel gebeuren. Het commerciële schaatsen heeft Nederland machtiger dan ooit gemaakt. En in Noorwegen doen ze nog altijd moeilijk over commerciële ploegen.

    Ondertussen zag ik Kramer en Wust ook weer voorbij komen in het 8 uur Journaal. Voor de zoveelste keer zijn ze samen kampioen geworden. Hartstikke leuk voor Sven, Ireen en al hun fans, maar zo onderhand wel een beetje dramatisch voor de beeldvorming rond het schaatsen. "Het zijn ook altijd dezelfde die winnen. Saai hoor."

    En toch is het dat niet. Maar dat is hier op dit forum gewoon ons eigen collectieve geheimpje.
    Niet doorvertellen.
    jaap en SprintMaster vinden dit leuk.
  14. Taiphon

    Taiphon Member

    Noorwegen houdt vast aan het systeem van de kernploeg, ik denk dat daar hun probleem ligt.

    Noorse junioren kunnen zich prima meten met Jong Oranje, maar als senioren komen ze in een verouderd systeem terecht, en dan raken ze achter.

    Jouw taalgebruik (en dat van jullie thuis) zegt alleen iets over je eigen niveau, niets over WOH.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    als je schaatsen niks vindt, wat doe je hier dan?
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

  18. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    JohnZero, jaap, Elina en 5 anderen vinden dit leuk.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het EK moeten we maar afschaffen. Youp van 't Hek vertelt dat er van september tot en met mei elke dag schaatsen op televisie is en zelfs Thijs Zonneveld kijkt er niet meer na omdat het gaat om copy-paste-toernooien.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik mocht willen dat Youp gelijk had...

Deel Deze Pagina