Icederby

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 7 jan 2014.

  1. Mey

    Mey Well-Known Member

    De vergelijking met keirin is misschien niet zo gelukkig, je moet het meer als de criteriums zien. Ook doorgestoken kaart. Ook weinig met sport te maken, maar is leuk voor het publiek en de sporters verdienen een aardig zakcentje. Naarmate het wielrennen doorontwikkelde, daalde het aantal criteriums ook weer, van ruim 60 in de jaren 80 tot misschien nog 10/15 nu.

    Ik zie het probleem niet zo dat (veelal armlastige) sporters na de grote wedstrijden wat extra geld kunnen verdienen. Natuurlijk zou het beter zijn als dat door sponsors van grote ploegen wordt opgebracht, maar buiten een paar Nederlandse (en Japanse?) zijn die er nu eenmaal niet. Het is dus dit of niets. Nou, ik gun het de sporters wel.
  2. Danielle

    Danielle Well-Known Member

  3. Elina

    Elina Well-Known Member

  4. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Jammer. Het lijkt toch wel serieus te zijn, volgens de ISU, maar nog nergens echt iets te vinden.
    Had eigenlijk gedacht dat het in april had moeten plaatsvinden.
  5. Elina

    Elina Well-Known Member

    @Danielle Bij evenementen staat dat het 2 oktober in Dubai is.
    Het lijkt er op dat er ook in Amerika een evenement komt, maar daar zie ik nog geen datum van.
    Misschien moet je even naar Korea mailen ;)
  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Dat laatste gebeurde eerder dit seizoen al, denk ik, op de rondjes van Yuskov op de 5k
  7. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Warsylewicz, Schussler en Tuitert hebben (al dan niet serieuze) belangstelling getoond voor de Ice derby, maar kennelijk is het alleen voor medaillewinnaars in Sochi. Dit is te lezen via tweets van die schaatsers.
  8. McSmit

    McSmit Active Member

    Citaat: "De internationale schaatsbond verwijst in hun verklaring naar de algemene regels voor het deelnemen aan niet door de ISU goedgekeurde internationale competities. Deelname aan dergelijke competities leidt voor rijders tot uitsluiting van ISU-wedstrijden."

    Dus als de Elfstedentocht gereden wordt (geen onderdeel van KNSB en derhalve geen wedstrijd van de ISU) dan mogen alle deelnemers uitgesloten worden van deelname aan ISU wedstrijden. Wordt Bob de Jong dan alsnog Nederlands kampioen 10km van 2003?
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Klopt dat wel? Angenent reed wel met zijn KNSB marathon beennummer... Lijkt me dan toch een wedstrijd onder de KNSB?
  10. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  11. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Verwijst het ISU reglement eigenlijk specifiek naar internationale schaats wedstrijden? Zo niet, dan mogen schaatsers dus ook niet aan internationale skeelerwedstrijdenmeedoen... Indien wel, dan moeten ze de Icederby geen skating noemen maar iets anders - Gambling on Ice?
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Een KNSB licentie, betekend dan toch ook gewoon een KNSB wedstrijd? De ASO organiseert ook de Tour, maar het blijft een UCI wedstrijd. De ASO heeft dan ook een UCI licentie. De organisator doet er dan ook niet toe, als je maar een licentie hebt van een ISU-lid.
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Het gaat niet om de analogie met een andere sport, maar om de precieze juridisch geldende teksten in het ISU reglment en die van de Elfstedentocht, lijkt mij.
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ik haal gewoon het voorbeeld aan omdat iedereen dat kent. De elfstedentocht heeft een KNSB licentie nodig en dus is het een KNSB wedstrijd. Anders zouden ze die licentie niet nodig hebben.
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dit is de regel die gaat over het verlies van verkiesbaarheid(dwz deelname aan ISU-kampioenschappen)

    A person becomes ineligible to participate in ISU activities and competitions by:
    i) skating or officiating without the prior express authorization of the respective Member, in any capacity in a Skating competition, exhibition or tour in any of the sport disciplines of the ISU;
    ii) skating or officiating in a competition conducted by Officials (Referees, Technical Controllers, Technical Specialists, Judges, Starters, Competitors Stewards, etc.) not on the approved list of the respective Member or on the ISU approved list;
    iii) skating or officiating in an event not sanctioned by a Member and/or the ISU; or
    iv) otherwise violating this Rule 102.

    Het gaat dus alleen om schaatsen. En problemen ontstaan alleen om wedstrijden die niet goedgekeurd zijn door de ISU en/of de nationale bond. Veel krachtiger is wat er staat onder iv, dat is het containerbegrip om veel meer onder te laten vallen. Zeker omdat in deze regel 102 bijvoorbeeld staat (om verkiesbaar te zijn)

    "such person respects the principles and policies of the ISU as expressed in the ISU Statutes and fulfills those obligations on
    the basis of which the ISU functions and governs all its activities"

    Meewerken aan matchfixing door een goksyndicaat valt daar vast niet onder.
  16. Elina

    Elina Well-Known Member

    Bij de Telegraaf heeft ook iemand de Facebook pagina gevonden en meneer Mortell gebeld...
    Als het allemaal doorgaat dan is er 1,4 miljoen euro te verdelen en komen ze in maart 2015 naar Nederland.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Er komt een europese zaak over het verbod van de ISU, aangespannen door Tuitert en Kerstholt. Interessant, europese zaken over zulke gevallen kunnen een grote invloed hebben op een sport. Nu zal dit in eerste instantie mee vallen, maar misschien wordt over 10 jaar nog maar de helft van de wedstrijden onder ISU vlag georganiseerd.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    goede zaak. Het zal mij een zorg zijn of iets door ISU wordt georganiseerd of niet. En het zal mij een zorg zijn of een wedstrijd 'wereldbeker', 'icederby' of 'midden-in-de-zomer-cup' heet. Ik wil gewoon mooie spannende schaatswedstrijden zien! En dan is zo'n blokkade door de ISU erg vervelend.
    Laatst bewerkt: 26 jun 2014
    Monique vindt dit leuk.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Oh, maar matchfixers zorgen altijd voor heel spannende wedstrijden, daar hoef je je helemaal geen zorgen over te maken. Wielercriteriums zijn erg onderhoudend voor het publiek, hoewel de winnaar van te voren vaststaat.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Maar op wielercriteria als Daags na de Tour en de Acht van Chaam wordt volgens mij niet of nauwelijks geld ingezet, traditioneel zijn paardenraces (en in Oost-Azië keirin) de goksporten en ik heb geen idee of bijvoorbeeld paardenraces allemaal gefikst worden of niet.

Deel Deze Pagina