sportief of onsportief gedrag schaatspubliek

Discussie in 'Lange baan' gestart door corzijlstra, 27 jan 2014.

  1. corzijlstra

    corzijlstra Member

    Zijn Nederlandse schaatssupporters heden ten dage sportief en/of onsportief? Hoe zou men reageren, als b.v. Sven Kramer slechte prestaties neerzet op de Olympische Winterspelen? In een ver verleden is eens gebeurd, dat Hein Vergeer uitgefloten werd door eigen publiek, terwijl hij andere rijders niet had benadeeld? Waarom toen zo'n onsportief publieksgedrag? Achteraf was gebleken, dat er een medische oorzaak was van zijn tegenvallende olympische prestatie(s).
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ook Gianni Romme is wel eens redelijk massaal uitgefloten volgens mij. Heb het idee dat het Nederlandse schaatspubliek sportiever is geworden de laatste jaren.
  3. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Over het algemeen zijn schaatssupporters zeer sportief. Daar kunnen andere sporten wel een voorbeeld aan nemen!
    jaap vindt dit leuk.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Je hebt soms wel "supporters" die het nodig vinden om heel hard te gillen en te schreeuwen tijdens de races. Dat vind ik zeer onsportief. Dit seizoen heb ik er eens op gelet en met name tijdens races van Poolse en Kazachse schaatsers is het soms niet te harden.
    McSmit, ZeeKoei, Krizz en 7 anderen vinden dit leuk.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Tijdens dat toernooi waar Vergeer werd uitgefloten, WK allround 1987, juichde men wel voor de Russen en werd hun volkslied meegezongen toen Goeljajev won.
  6. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Tijdens het WK afstanden in Inzell (2005?) tijdens de 5k was er wel behoorlijk gemor dat die verrekte Texaan won.

    Ook in thialf wel eens een Nederlander met de beste tijd, waarna de rest nog moest komen. Dan is het echt wel stiller. Elke keer een diepe zucht van opluchting als hij het net niet haalde en er werd al gejuicht voordat de laatste rit was afgelopen, want zij redden het toch niet. Was geloof ik een 1.500m in wereldbeker geloof ik.

    Allemaal niet bijster onsportief maar wel anders dan normaal.


    www.passion-for-skating.com
  7. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Dat idee heb ik ook wel idd! Helaas heb je er bij elke sport wel mensen tussen zitten die het voor de rest verpesten! Heel jammer en vervelend is dat!
  8. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Dat is zeker heel onsportief te noemen! Ik begrijp ook niet waarom je dat doet. Ga gewoon lekker genieten van de races! Maar je zegt het denk ik goed: echte ''supporters'' zijn het...
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het ergste vind ik de hysterische Claudia fan die tijdens iedere race van Claudia keihard alsmaar Claudia brult. Brrrrr, dat mens zouden ze eens een stadionverbod moeten geven.
    Tuttifrutti, jaap en leenstrafan vinden dit leuk.
  10. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Over het algemeen vind ik het schaatspubliek erg sportief! Iedereen staat gewoon gezellig naast elkaar en kan aanmoedigen wie hij/zij wil. Heb wel eens commentaar gekregen als ik de Noren ging aanmoedigen maar dat was eigenlijk altijd grappig bedoeld en de zeldzame keer dat iemand echt raar deed heb ik dat gewoon genegeerd. Ik ben heel blij dat het er zo sportief aan toe gaat bij schaatswedstrijden! :D Af en toe zijn er wel wat 'incidenten' zoals passion for speedskating ook aangeeft maar het loopt nooit compleet uit de hand.
    Daniel en jaap vinden dit leuk.
  11. corzijlstra

    corzijlstra Member

    Werd Peter Mueller wel eens onsportief bejegend in Noorwegen? Verder, waren sommige Noorse rijdsters niet wat overdreven geraakt door zijn vermeende seksuele intimidaties? Hege Bökko had er toch geen last van? Zij bleef hem immers steunen. Misschien moeten die klagers maar eens vaker naar de vrolijke deuntjes van gitaarvirtuoos Öystein Sunde luisteren. Of naar de folkklanken van Vamp.

    Modbreak SprintMaster: sluitquote goed gezet.
    Laatst bewerkt door een moderator: 28 jan 2014
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Het kan ook heel rustig zijn onder Poolse races. Gewoon eerste worden, dan is het in weekend erna heel rustig. Eigenlijk is het de hele week heel rustig dan. experiment uit Erfurt 2013. Bij Kazachstan is dit nog niet uit onderzoek bewezen

    Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
  13. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Topidee. Slachtoffers van seksuele intimidatie zouden wat minder moeten zeuren en wat vaker naar vrolijke deuntjes moeten luisteren. Want als Hege Bokko niet durfde te klagen, dan kan er onmogelijk iets aan de hand zijn geweest. Nu we het er toch over hebben, wat een gezeur zeg van die slachtoffers van Robert M. Laat ze gewoon even een paar afleveringen van 'Ernst, Bobbie en de rest' kijken en de klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.
    Laatst bewerkt: 28 jan 2014
    ZeeKoei, strawbale, Monique en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  14. corzijlstra

    corzijlstra Member

    Was het juichen en het meezingen van het Russisch volkslied voor Goeljajew een uiting van sportiviteit jegens de Rus of was het bedoeld als afkeuring van het rijden van Hein Vergeer. Ik denk, dat het laatste mee heeft gespeeld. Dan was het juist onsportief gedrag. Misschien sportief en onsportief door elkaar heen? Ter vergelijking. Tijdens een voetbalwedstrijd Heerenveen - Excelsior speelde Heerenveen een slechte wedstrijd. Gemor op de tribune. De enige Fries op het veld, die eerder voor Heerenveen speelde, speelde bij Excelsior, namelijk Arend Jan Roorda. Hij speelde goed en scoorde ook, ik denk meer keren. Excelsior won. Roorda werd luidruchtig aangemoedigd en toegejuicht door Heerenveen publiek. Roorda vond het heel speciaal. Goeljajew ook.
  15. corzijlstra

    corzijlstra Member

    Volgens mij had Hege Bökko er helemaal geen last van. De ene kan nou eenmaal meer hebben dan de andere. Onschuldige seksuele grappenmakerij wordt al gauw seksuele intimidatie genoemd. Of een aaitje op het gezicht.
  16. Guusp

    Guusp Active Member

    Jij was er niet bij, ik was er niet bij maar het kan natuurlijk best zijn dat hij t.o.v. Hege Bökko zich anders gedragen heeft dan t.o.v. Maren Haugli. M.a.w: dat Bökko geen reden tot klagen had en Haugli wel.
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Sowieso, wat heeft die affaire Bokko/Mueller met onsportief gedrag van schaatspubliek te maken. Nogal onzinnige opmerkingen.
    strawbale, Tuttifrutti, Daniel en 2 anderen vinden dit leuk.
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Sinds wanneer komt Hege Bøkko voor Zweden uit eigenlijk?
    Tsuki, McSmit en jaap vinden dit leuk.
  19. Daniel

    Daniel Active Member

    Over onsportief gedrag gesproken, ze moeten bij schaatswedstrijden veel meer politie inzetten en de ME achter de hand houden en dan hard optreden, dat zal het onsportieve schaatspubliek wel leren. Er moet ook een 'uitvak' komen voor buitenlandse supporters.
    Wat een onzin discussie, alleen in Heerenveen is het vaak heel druk en er gebeurt niets.
    Ja een beetje joelen, een dweilorkest dat domme liedjes speelt en dat noemen we dan folklore.
    Onsportief publiek, ik ken het niet bij het schaatsen.
  20. Daniel

    Daniel Active Member

    Ja, zo zat ik eens naast iemand die tijdens de race van Sven in Heerenveen steeds maar keihard Sven brulde, die heb ik even stevig aangesproken, echt Brrrrrr.
    Het zou verboden moeten worden dat aanmoedigen. Schaatsen is geen voetbal.

Deel Deze Pagina