EK Hamar 11/12 januari 2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 2 jan 2014.

  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Bøkko had anders wel een van de scherpste seizoentijden op zijn naam staan. Er rijden trouwens 8 schaatsers de slotafstand. En dat gaat inderdaad volgens dezelfde lijstjes. Als je even terugleest in dit topic kun je zo lezen hoe iedereen ervoor staat. Het is laat, ik weet het.
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als het nog steeds hetzelfde is als vorig jaar werkt het als volgt:
    • Top acht op de 3000/5000 én top acht klassement na drie afstanden is geplaatst.
    • Dan opvullen met nr. N klassement, gevolgd door nr. N 3/5k oplopend van N=1 tot N=8.
    • Dan de beste vier van het klassement in de laatste twee ritten.
    • Dan de schaatsers binnen de twee groepen aan elkaar koppelen op 3/5k-tijd.
    • Dan mogen de beteren in het klassement in rit 2 en 4.
    Patrick John vindt dit leuk.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Zomaar iets wat me opvalt. Als ik nu op Teletekst kijk (die meestal de correcte uitslagen heeft), zou Bródka de 36,06 hebben en zilver voor Niedzwiedzki in 36,07. ISUresults (die ik toch wel als officieel beschouw) en Schaatsen.nl hebben Niedzwiedzki op twee en Bródka op drie. Teletekst was toch altijd wel de goede bron, maar ze zitten er nu toch weer naast.
    Patrick John vindt dit leuk.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    In de herhaling zag ik Niedzwiedzki iets eerder met de punt over de finish gaan. Wat zegt vervolgens Hersman: Brodka's tijd is gecorrigeerd naar 36.06. In de uitslag stond Brodka op 3.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik heb ook de puntentotalen van de EK's even gecorrigeerd op luchtdruk (gemiddeld over de 4 afstanden). Dit levert de volgende lijstjes.

    Heren:
    [​IMG]

    Dames:
    [​IMG]

    @G1ant: ik heb niet naar hoogte gecorrigeerd. De tijden van Collalbo zouden dan zo'n 1.5 tot 2.5 % hoger uitvallen. Voor de laaglandbanen maakt het weinig uit. Hamar en Kolomna 0.2 - 0.3%
    fransvanbakel, Patrick John en G1ant vinden dit leuk.
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Altijd fijn, zo'n avond en nacht na de eerste dag van een vierkamp. Genoeglijk nog eens afdalen in wat geweest is. Een soort 'warp 9' versie vorm van nostalgie. Bouwen aan je eigen herinnering. To boldly go where ...

    Ik weet dat ik soms misschien iets te positief naar het schaatsen kijk. Dat is niet omdat ik niet kritisch durf te zijn. Maar de boel afbreken heeft uiteindelijk toch geen zin. Daarom bekijk ik zaken liever van de zonnige kant. Zo ook vandaag. Wat intussen alweer gisteren is. Ik moet zeggen dat ik het niveau eigenlijk best goed vond. Toch raasde er na de eerste 5 kilometer ritten plotsklaps een ware storm van kritiek mijn huiskamer binnen. "Die eerste vier ritten gingen helemaal nergens over", hoorde ik. Dat was mijns inziens veel te negatief. Ik had toch echt zojuist een paar spannende gevechten gezien en ook nog eens 4 van de 7 deelnemers een PR zien rijden. Reden om positief te zijn. Dacht ik.

    Nu ik zojuist door het huidige klassement meanderde kwam ik Linus Heidegger tegen. Prettig nieuw gezicht uit Oostenrijk. Is nog kletsnat achter de oren. En heeft helemaal niet slecht gereden. Maar staat wel kansloos 26e. Toen dacht ik:"hoe zouden Linus' tijden zich verhouden tot de nummers 26 van de afgelopen EK's? Misschien rolt uit zo'n zeer vrijblijvend onderzoekje inderdaad wel het beeld dat het vandaag misschien helemaal niet zo mee viel met die veredelde amateurs in de achterhoede." Bij deze dus een overzichtje van de nummers 26 van de afgelopen EK's. Een klein tripje down memory lane. Te beginnen met Heidegger:

    2014 Linus Heidegger 37.75 en 6.45.90
    2013 Robert Brandt 39.63 en 7.03.32
    2010 Niko Rasanen 38.56 en 6.51.95 **
    2009 Marian Christian Ion 38.95 en 6.53.54 ***
    2008 Marian Christian Ion 38.90 en 6.54.16
    2006 Martin Hanggi 38.47 en 6.54.54 *
    2005 Thomas Falger 36.97 en 7.01.76
    2005 Konrad Niedzwiedzki 37.85 en 6.53.43 (werd daarmee 'slechts' 22e, maar is toch best een aardige schaatser geworden)
    2004 Maksim Pedos 39.56 en 7.09.93
    2003 Martin Hanggi 39.94 en 7.12.11 (wist zich nadien toch nog toch een respectabel niveau te ontwikkelen)
    2002 Risto Rosendahl 37.34 en 7.24.62 **
    2000 Zsolt Balo 37.95 en 7.24.95 **
    2000 Johan Rojler 38.65 en 6.51.85 (werd daarmee 'slechts' 21e, maar reed in de jaren daarna toch enkele keurige EK's en WK's)
    1999 Stefan Lechner 39.37 en 7.08.26 *** (ahh Lechner. Leuk schaatsertje vond ik dat. Ik herinner me een Bob de Jong achtig mannetje, alleen dan iets minder goed. Waar ben je gebleven Stefan?)
    1997 Vaste schaats

    - De ontbrekende jaren zijn EK's op een buitenbaan. Leek me wel zo eerlijk om die niet mee te nemen.
    - De *-jes staan voor valpartijen en diskwalificaties die invloed hadden op plek 26. Bij *** gaat het dus eigenlijk om de nummer 23 van het klassement. Om het zuiver te houden.

    Goed. Ik ben ten eerste vooral blij dat mijn gevoel me - wederom - niet bedrogen heeft. Het niveau van de mindere schaatsers op dit EK is helemaal niet zo slecht. Sterker nog; Heidegger verplettert al zijn voorgangers op de 26e plaats. Allemaal! Je zou het niveau dus eerder juist zeer goed mogen noemen. Als je iedereen tenminste op zijn of haar waarde beoordeelt. En niet in het wilde weg roept dat het niks is. Simpelweg omdat men dat al 20 jaar roept als op het EK de eerste 5 kilometer ritten bezig zijn. Toen ik door deze oude EK's wandelde, wist ik weer wat ik tot voor kort altijd dacht bij het EK. "Oh, laat ze nu a.u.b. onder de 7 minuten blijven. Anders gaat daar de volledige focus op en krijg je dat eeuwige geklaag weer." Zeven minuten. Dat was tot voor kort de grens. Vandaag - nee - gisteren reden 29 van de 31 deelnemers ver onder die grens. Maar op een of andere gekke manier hoorde ik vandaag dat de grens tegenwoordig plots onder de 6.40 ligt.

    Bizar, hoe snel de percepties van wat goed en acceptabel is, zomaar 20 seconden op kunnen schuiven in een paar jaar tijd. Jammer vooral. Kijk, als het niveau matig of slecht is, zal ik me er niet aan storen als dat hardop gezegd wordt. Maar gisteren vond ik het ongepast. En veel te kort door de bocht. Als dit EK nou iets aantoont, is dat het eigenlijk best goed gaat met het schaatsen. Er zit een stijgende lijn in. Dus vooral gewoon al die mindere Goden mee laten doen. Ik hoop dat ik Linus Heidegger over nog eens 15 jaar nogmaals in zo'n overzicht mag noemen. Maar dan wel op de plek waar ik nu Niedzwiedzki en Rojler heb gezet. En nu ga ik slapen. 'Morgen' weer een dag. Vast een hele mooie.
    fransvanbakel, Tsuki, Nogevendit en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het rare van Wennemars en zijn NOS-collega's zoals Dijkstra is ook dat ze in de ene zin roepen dat het allroundschaatsen nieuw bloed nodig heeft, dat ze het leuk vinden dat er talenten uit Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Estland opstaan, dat er nieuwe aanwas is in Noorwegen en dat Zweden mogelijk weer terug op de kaart komt als allroundland, om dan vervolgens te roepen dat het EK te lang duurt, dat het goed is dat er maar 24 schaatsers naar de 1500 gaat en dat het verschrikkelijk is om te kijken naar schaatsers die 6.45 rijden.

    Het is alsof ze hun eigen hypocrisie er gewoon niet in zien! Alsof iemand die moet trainen op 220-meter-baantjes op natuurijs doodleuk in de 6.20 gaat rijden zonder eerst de nodige ervaring te hebben opgedaan! Maar ja hoeveel mensen missen Heidegger, Mikhailov, Wenger, Schmidt, Pflug en Haselberger nou echt morgen op de 1500 he?

    Wat dat betreft een pluimpje voor Martin Hersman, iemand die wel moeite steekt in het achterhalen van achtergronden bij de kleinere schaatsteams en wel enthousiast is als er eens een nieuw record sneuvelt. Hij verdient alleen eens een iets enthousiastere co-commentator en die verwende Erben Wennemars (die altijd alles krijgt wat hij wil) verdient een draai om zijn oren.
    Tsuki, HaagscheBluf, LeeMoZovski en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. spook

    spook Member

    Als ik mij niet vergis is het toch al jaren zo dat een plek N op de 3/5k beter is dan een plek N in het klassement. Als Bachleda-Curus zich morgen op weet te werken naar de 5e plek in het klassement, dan gaat Pechstein alsnog voor dankzij haar 5e plek op de 3k. In theorie maakt deze volgorde het mogelijk dat de leider na 3 afstanden zich niet plaatst voor de slotafstand!
  9. michiel0128

    michiel0128 Active Member

    Deze bewering over de klassementsleider is onjuist.
    Er wordt na de 1500m een streep gezet door de deelnemers die lager staan dan de 16de plek. Dan wordt er gekeken:
    1 of er deelnemers zijn die in het klassement en op de 3km dames of 5km heren ook in de tot 8 staan.
    2 als dit geen acht deelnemers oplevert wordt er gekeken aan de hand van het klassement en de uitslag van de 2e afstand. Waar het klassement voor gaat.

    Wat welk mogelijk is dat de nr 2 niet mee gaat. Als de andere 7 uit de top 8 van het klassement ook top 8 staan op de 2e afstand. en de winnaar van de 3/5 in het klassement tussen de 9e tot en met 16e plaats staat.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  10. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Geen idee, er ligt nu sneeuw en is overdag min 7
  11. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    op het scorebord stond eerst een gelijke tijd, toen werd de tijd van Brodka sneller, daarn kwam die tijd bij Niedzwiedzki te staan
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja, als je er als NOS niets van maakt, dan worden de eerste ritten saai. Als je ergens midden in de tweede rit er in valt, dan kun je toch niet verwachten dat je nog iets van de spanning of over achtergrondinfo over kan dragen.
    En zo ingewikkeld is dat toch niet:
    - in de eerste ritten kun je al zien hoe het ijs is. Wat zou zo'n jongen kunnen rijden en doet hij dat ook?
    - je kunt het allround-systeem uitleggen voor jeugdige kijkertjes
    - je kunt uitleggen waarom het verstandig is niet te snel van start te gaan.
    - je kunt dingen uit het verleden terughalen. Waarom had niemand het over Kurt Robert Stille, wiens naam zo prominent op het Deense spandoek stond? Waarom heb ik de naam Ants Antsson niet gehoord, nu er een Estse schaatster aan de start staat?
    - je kunt iets vertellen over de barre omstandigheden waaronder deze schaatsers moeten trainen. Over de Deense kunstijsbaan waar geen wedstrijden gehouden mogen houden, omdat dat te gevaarlijk is. Over het Estse programma dat nu 5 (?) jaar oud is, dat met helemaal niets begonnen is en dat op allroundgebied grote broer Finland inmiddels overvleugeld heeft, etc.

    En toen merkte ik iets. Ik heb Frank Snoeks gemist. Die weet dat soort dingen wel.
    Ja, zes uur lang naar schaatsen kijken, dat lukt me nog wel, maar zes uur Herbert....
  13. schaatsfan79

    schaatsfan79 Member

    Iemand die begrijpt waarom Vd Poel wel mag meedoen en Michailov niet? Die laatste staat toch op plek 24 in het klassement.


    Verzonden vanaf mijn iPad met behulp van Tapatalk
  14. Daniel

    Daniel Active Member

    Wel fijn dat er 1.5 miljoen mensen gisteren naar de 5000 m hebben gekeken en 1.6 miljoen naar de nabeschouwing, in Nederland is het schaatsen nog steeds zeer populair, de nabeschouwing van die blinde, die dove en die verwende wordt ook gewaardeerd door het klootjesvolk.
    Als we hier die mensen steeds blijven afkraken sijpelt dat door naar het grote publiek en als voor het grote publiek de lol er afgaat is het gauw gedaan met de uitzendingen.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Van der Poel werd 18e op de 5 km. Dit is hoger dan plek 24 in het klassement van Mikhailov. Gekeken wordt naar klassement en 5 km. Sta je in beide tops 24 dan ga je sowieso door. Vervolgens wordt er gekeken naar de beste klassering in 1 van beide lijsten. Bij gelijke stand gaat klassement voor.
  16. schaatsfan79

    schaatsfan79 Member

    Oké thanx. Duidelijk, dus gaat hetzelfde als bij de 10 km. Op zich logisch natuurlijk.


    Verzonden vanaf mijn iPad met behulp van Tapatalk
  17. Daniel

    Daniel Active Member

  18. kesselman

    kesselman Member

    wie kan me vertellen hoe laat de 10 km afgelopen is.
    Ik moet iemand van het station halen,maar die komt maar mooi na afloop!!
  19. Daniel

    Daniel Active Member

    ongeveer 17.30 uur, de uitzending om 17.55 uur
  20. Patrick John

    Patrick John Well-Known Member

    11 januari 2014 - Nog 28 dagen tot aan de eerste langebaanwedstrijd in Sochi

    Een beetje laat, maar sommige mensen durven jarig te zijn in een schaatsweekend, het zou verboden moeten worden.

    EK Dag 1 de vrouwen

    Wat blijft allrounden toch mooi, zelfs in een Olympisch jaar. De diversiteit aan rijders met hun eigen specialiteit. De diversiteit aan afstanden van een sprintexplosie, tot de langste afstand, die maar zelden wordt gereden. De nieuwe namen, de vele verschillende belangen, de verschillende doelen, winnen of podium voor het klassement, de laatste afstand halen, een afstandsmedaille (zijn die er nog?), een extra startbewijs voor volgend jaar veiligstellen, plaatsing voor het WK-allround, een PR rijden, iedere rit heeft zijn eigen mooie verhaal.

    Zoals altijd begint het toernooi met de 500m. De afstand waar de schaatsers het meest tegenop kijken. Natuurlijk degenen die niet te veel willen verliezen, maar ook degenen die moeten winnen op deze afstand weten dat op deze afstand het meeste mis kan gaan. Je moet er vol voor gaan en dat is natuurlijk altijd meer risico. Bij iedereen is er opluchting te zien als deze afstand voorbij is, alleen bij sommigen gepaard aan blijdschap en bij anderen aan teleurstelling, maar voor allen geldt de kop is eraf.

    500m vrouwen
    Wij starten met 27 dames in plaats van het recordaantal van 29. Geen Lollobrigida en geen Rokita of misschien 26 en een half, want de Deense BB (Bak-Briand of andersom) is geblesseerd en doet alleen een goed bedoelde poging op de 500m. Jammer voor haar.

    De eerste van de klassementsrijdsters wordt altijd met extra aandacht gevolgd, in dit geval betreft het Yvonne Nauta. Zij eindigt met 40.79 net boven haar PR van een jaar eerder in Inzell. Niet slecht, dit biedt nog veel mogelijkheden. Pechstein rijdt iets sneller met 40.40, maar van haar had ik toch wel iets meer verwacht.
    In rit 7 barst het echt los. Valkenburg tegen Bachleda-Curus. De 34-jarige Poolse in de buitenbaan opent beter met 11.04 tegen 11.30 voor Valkenburg, na een vergelijkbaar rondje komt Katarzyna uit op een knappe 39.59 en Diane op 39.79, vrijwel dezelfde tijd als vorig jaar op het WK-allround ook in Hamar. Goede start voor beiden.
    Rit 8 Zlotkovska tegen Dimtryeva, openingen 11.04 voor Dimtryeva in de buitenbaan tegen 11.30 in de binnenbaan (komt wel heel bekend voor). Dimtryeva rijdt uiteindelijk een dik persoonlijk record van 39.59 (komt ook weer bekend voor), Zlotkovska rijdt gelukkig geen 39.79, want zoveel toeval had ik niet meer geloofd.

    Niet alleen Dimitrieva rijdt een PR, ook haar landgenotes Graf 8e in 40.05 en Skokova (3e in 39.01) rijden een persoonlijk record. De vierde Russin Shikova rijdt naar plaats 4 (39.14), dus alle Russinnen rijden goed.
    Martina Sablikova rijdt vervolgens geen goede 500m, met 40.89 is er slechts de 19e plek, meestal is een slechte prestatie op deze afstand bij Martina de voorbode van een minder toernooi. Haar landgenote Erbanova heeft deze afstand op de laatste 4 Ek’s gewonnen (2x als juniore) en opent nu ook weer als een sprintster in 10.6. Niets lijkt een 5e overwinning op rij in de weg te staan tot een tiental meter voor de finish. De tijd is nog goed 38.80, maar zou het genoeg zijn?

    Marije Joling rijdt weer net geen 40er, ze blijft deze keer steken op 40.09, maar perspectief genoeg. Thuisrijdster Njatun rijdt 40.19 een kostbare 16/100 langzamer dan vorig jaar op het WK, maar geen vrouw overboord. In de laatste rit komt een ontspannen Wüst aan de start tegen Skokova. Er volgen openingen onder de 11 en met de 2 snelste rondes van de dag (Ireen als enige een 27er) rijden de dames zich om Erbanova heen. Ireen heeft de eerste overwinning binnen op dit EK, want ze is met 38.77 net iets sneller dan Erbanova. Het gaat er vast niet bij één blijven dit kampioenschap.

    De kop is eraf een mooi begin, in een allround toernooi is er altijd wel iets dat door het hoofd heen maalt en deze keer is het aantal kanshebsters op de laatste afstand. De Russinnen alle 4 goed, de Nederlandse dames alle 4 goed en er zijn natuurlijk Pechstein en Sablikova en ook de teruggekeerde Poolse Bachleda-Curus en thuisrijdster Njatun. Het aantal van 8 rijdsters dat mag starten op de 5km is toch wel heel scherp vastgesteld sinds vorig seizoen. Sommige dames zullen heel hoog moeten eindigen op de 3km om een plek op de laatste afstand veilig te stellen. Ik ben erg benieuwd. Na de 3km zal er veel duidelijk zijn.


    3km
    In rit 5 de eerste klassementsrijdster. De jonge Russin Dimtryeva. Zij rijdt zonder tegenstand in een mooie vlakke race (alleen de laatste ronde in de 33, de rest in de 32) naar 4.10.57. Precies dezelfde tijd die ze vorig jaar ook reed op het WK allround in Hamar (houdt het toeval nooit op). Niet slecht, maar onduidelijk wat het waard gaat zijn. Onder de 4.10 was waarschijnlijk in ieder geval nodig.
    In rit 6 de volgende Russinnen. Skokova en Shikova maken er een mooi gevecht van, Skokova die een uitstekend seizoen rijdt, bevestigt dat ook in deze rit. Ze klopt haar landgenote in een nette 4.08.28, maar net boven haar PR van 2 maanden geleden in SLC. Na haar 3e plaats op de 500m natuurlijk een ijzersterk klassement. Shikova komt net boven de 4.10 uit, maar heeft natuurlijk ook een goede 500m staan voor het klassement.

    De Nederlandse vrouwen zijn een beetje de maatstaf aan het worden voor de 3km en Joling is de eerste die mag rijden. Ze gaat hard van start met een 30er en verliest iedere ronde 3 of 4 tiende. Een hele mooie race die uiteindelijk 1/100 sneller is dan haar tijd op het OKT, kortom klasse tijd. Ze passeert zelfs Shikova in het klassement.
    De laatste Russin Graf rijdt naar een belangrijke 8e plaats met het oog op de laatste afstand, met een tijd die net iets langzamer is dan van haar landgenote Skokova, ook de beste Russin op deze afstand.

    Diane Valkenburg reed op het OKT vergelijkbaar met Joling, maar nu moet ze 2,5 seconden toegeven op Marije. Ze opent, traditioneel voor haar sinds vorig seizoen, langzamer, maar kan haar in het midden van de race ingezette versnelling niet tot het einde volhouden, haar laatste ronde is uiteindelijk ook nog een halve seconde langzamer dan Joling. Een enigszins teleurstellende 4.06.82 is het gevolg. Het podium kan ze nog zien, maar de 5km zal dan echt beter moeten.
    Na de dweilpauze, waarvan je wist dat hij ging komen (of toch niet?), de rit met het meeste verhaal van allemaal.

    Yvonne Nauta die nog een en ander te bewijzen had. Wereldtopper of niet, een tijd sneller dan op het OKT, een podiumplek op deze afstand, een PR, maar laten wij niet vergeten het is een EK, dus er moest een goede tijd worden gereden om op de 5km te mogen starten en een stap te maken in het klassement om echt mee te doen. De antwoorden: Yvonne is een wereldtopper, ze reed sneller dan op het OKT, ze haalde een 2e plek op deze afstand en ze reed een nieuw PR van 4.02.63. De 5km is zonder calamiteit wel zeker en ze staat na deze afstand in de top 8 van het klassement. Erg knap na alle commotie van de afgelopen weken. Haar race was zo vlak als een lineaal, nog geen seconde verval. De eerste ronde in 31.3 de laatste ronde in 32.2 en de rest er tussen in.

    De toon was gezet en Ireen aan de start. Tot 2200 meter rijdt Ireen een 3km zoals alleen zij dat kan en lijkt het meer dan 10 jaar oude baanrecord van Gunda Niemann en de 4 minutengrens te gaan sneuvelen, maar na 3 rondje 31.4 gaan de laatste ronde in 32.5 en 33.3. Haar eindtijd van 4.02.02 was nog net genoeg om Nauta voor te blijven, maar geen echte blijdschap bij Ireen en haar coach, met de sterkste dames in de WB dit seizoen nog op komst.
    In wat ik vermoed de oudste rit ooit met een gezamenlijke leeftijd van 75 jaar vallen Pechstein en Bachleda-Curus tegen. Claudia komt eigenlijk nooit in de buurt van Wüst en ook niet van Yvonne, in het middenstuk zijn er namelijk 32ers ipv de benodigde 31ers. Een 5e tijd van 4.06. 63 is niet het niveau van eerder in het seizoen, wellicht net genoeg om de 5km te mogen rijden, maar Claudia doet evenals vorig jaar niet mee in het klassement.
    Bachleda-Curus stelde teleur met een 9e tijd net onder de 4.10. Zij heeft een hele goede 1500m nodig om ipv Claudia een 5km te mogen rijden. Bachleda wel of geen 5km, iets waar Gretha miscchien nog wel eens van droomt. In dit geval lijkt het dus niet.
    In de laatste rit Sablikova, maar net als vorig jaar op het EK geen zege op de 3km voor Martina en deze keer zelfs geen 2e plaats. Martina rijdt wel vlak (tussen 31.6 en 32.0), maar niet hard genoeg met 4.04.22 komt ze ruim tekort op Wüst en op Nauta. Ook voor Sablikova geldt dit jaar weer geen goed klassement.

    Tweede afstand en tweede overwinning voor Ireen Wüst en niemand zal durven beweren dat het de laatste is dit EK en het klassement kan natuurlijk niet misgaan.

    In mijn hersenspinsels wat betreft het mogen rijden van de slotafstand is er ook meer duidelijk. Afgevallen zijn Njatun en Dimtryeva, spannend wordt het voor Graf, Bachleda-Curus en Pechtstein.

    De 1500 gaat uitkomst geven. Een 1500m zonder Zdrahalova en Ostlund, want dit jaar geldt een maximum van 24 rijdsters op de 1500m. In mijn ogen een wat vreemde regel, er zijn maar een paar klassementstoernooien in het jaar en men neemt daaraan deel om een klassement te schaatsen. Waarom zou je dan deze dames geen 1500 laten rijden op dag 2, nu is het voor hen net een WB-weekend.
    Op de slotafstand kun je niet iedereen laten starten, maar gun alle deelneemsters wel een dag 2. Als je vindt dat ze niet genoeg niveau hebben voor het toernooi, moet je ze tegenhouden aan de poort (strengere limiettijden) en niet midden in het toernooi. Bij een klassementstoernooi hoort een dag 2.

    Patrick een schaatsliefhebber
    frederica vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina