Worldcups/Wedstrijdschema 2018/2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door VorstM, 2 mrt 2018.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zelfs voor een sport vind ik dat niet per sé nodig. Heb niet het idee dat sportklimmen buiten Japan nou zou verschrikkelijk populair is, maar het heeft de potentie om het te worden als Olympische Sport. Zo was ook mountainbike een marginale sport voor het olympisch werd (was ook nog maar een tiental jaren oud) en ik dacht dat BMX ook vooral een grotere sport in Amerika was. En qua onderdelen heb je natuurlijk de snowboard onderdelen waar Maas aan mee deed, daar zijn de echte freestylers op gedoken die normaal trucs doen op berghellingen, maar onder de traditionele snowboarders waren het ook geen toponderdelen.

    Totaal geen problemen mee. Liever een niet traditioneel onderdeel met potentie om populair te worden bij sportfans die de sport nog niet echt volgen, dan een traditioneel onderdeel die alleen voor de insiders leuk is. En ik denk dat de teamsprint die potentie heeft.

    Maar goed, we gaan het zien op het WK en daar ben ik al heel blij mee.
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ja, maar al die sporten zijn alleen 'populair' tijdens de OS. Als in, verder is er bijzonder weinig aandacht voor het BMX'en en voor die snowboardonderdelen waarbij je kunstjes moet doen. Eigenlijk zijn er gewoon een paar marginale sporten toegevoegd aan de OS die 1 dag per vier jaar bekeken worden, en dan wel redelijk bekoren - maar verder het grote publiek niet uitnodigen om de sport ook in de 4 erop volgende jaren te volgen. Ik zou bijna zo ver gaan om te zeggen dat veldrijden meer status heeft dan enkele van die geintroduceerde, 'spectaculaire' onderdelen.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat snowboarden vergis je je in, verder heb je wel gelijk (nou ja, behalve bij veldrijden dan, dat is slechts populair in de helft van een piepklein land). Maar goed, schaatsen an sich is natuurlijk ook zo'n sport die 1 keer in de 4 jaar langs komt, in bijna alle landen. Ik vind dat niet iets wat een sport/onderdeel minder geschikt maakt voor de Olympische Spelen. Er moet wel genoeg competitie zijn in verschillende landen, zodat er enig niveau is.
  4. Robinson

    Robinson Member

    Begrijp ik nou goed dat er dit seizoen zowel een EK als WK allround gehouden worden en ook een EK en een WK sprint? Sorry als dit al lang bekend was, maar ik heb het niet helemaal gevolgd, ik dacht juist dat het de bedoeling was dat ze het EK en WK allround om en om wilde doen, net als het EK en WK afstanden, maar dan contra, vorig jaar was er daardoor ook geen EK allround. Niet dat ik het erg vind hoor, ik ben juist wel een liefhebber van toernooien, dus 2 allround toernooien ben ik juist blij mee.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    2019:
    gecombineerd EK allround/EK sprint, Collalbo
    WK afstanden, Inzell
    WK sprint, Heerenveen
    WK allround, Calgary

    2020:
    EK afstanden, Heerenveen
    WK afstanden, Salt Lake City
    gecombineerd WK allround/WK sprint, Hamar

    2021:
    gecombineerd EK allround/EK sprint, locatie n.n.b.
    één WK met van alles en nog wat, geen idee wat ik daarvan moet denken, :confused:, opzet n.n.b., locatie n.n.b.

    2022
    EK afstanden, locatie n.n.b.
    Olympische Winterspelen, Beijing
    geen idee wat ze met het WK gaan doen, ik ben voor allrounden in Bislett, maar of dat gaat gebeuren? Voorlopig opzet n.n.b., locatie n.n.b.
  6. Robinson

    Robinson Member

    Oke, dat is toch een andere opzet dan hoe ik het de laatste keer heb vernomen. Waarschijnlijk dus het ene jaar 2 allround toernooien en het andere jaar één in plaats van elk jaar één, zelfde als bij de sprint en afstandskampioenschappen. Zoals het er naar uit gaat zien blijven alle WK's elk jaar bestaan en worden alleen de EK's om het jaar afgewisseld in plaats van per discipline het ene jaar een EK en het andere een WK.
  7. Elina

    Elina Well-Known Member

  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk dat het gaat over de vraag of de B groep op vrijdag is, of op zaterdag en zondag. Dat zal wel van de grootte van de B groep af hangen.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    @Elina: Ik denk dat ze onzeker zijn over het aantal deelnemers vanwege de scherpere World Cup limieten en de geldnood bij sommige schaatsbonden.
  10. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik zie het. Op schaatsen.nl staat he tvolgende

  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    leuk programma op de zaterdag
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De ISU heeft de kwalificatie-eisen voor de WKs en EKs allround en sprint aangepast.
    Landen mogen nu -binnen de quota- 1 schaatser laten starten op een afstand waar die niet de limiet heeft gereden, als ze die op de andere wel hebben gereden. Zo kan de Deense Rigas nu op de 1500m starten en zo proberen zich voor allroundkampioenschappen te plaatsen. Er waren vooral bij de Noorse dames issues hiermee, dus VP Espeli was voor deze wijziging best te porren
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Er is meer veranderd. Vanaf 2019/2020 moeten schaatspakken net als in het shorttrack de vlag van het land dragen op de borst en de rug. Dit geldt alleen voor TP/MS/TS: een land mag dus twee pakkendesigns hebben ipv eentje. Komend seizoen is dit nog niet verplicht, maar wel aangeraden.

    Vanaf 2019/2020 zijn helmen verplicht (!) bij TP en TS. Veilig, zeker. Maar als het op die afstanden moet, moet het ook op de 500m, zou je kunnen zeggen. Ik heb het idee dat de WRs die na dit seizoen op de TP staan nog heel lang blijven staan...

    Laatst bewerkt: 10 okt 2018
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zou het zo veel schelen qua snelheid, een helm?

    Ik snap wel dat ze eerst voor de onderdelen kiezen waar het risico het grootst is dat je valt door een ander.
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Afgelopen jaar was er ook wel eens geen b groep bij de dames. Ik vind het wel lastig / jammer. Ik ben bang dat Thialf sowieso op slot gaat voor publiek. Ook al is er wel een b groep.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Waarom? De nieuwe constructie zorgt er nu toch voor dat opengaande buitendeuren geen probleem meer zijn.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Als ik kijk naar het officiele voorlopige wedstrijdschema via https://www.schaatsen.nl/kalender/2018/12/isu-world-cup-4/
    starten op zaterdag de B-groepen om 10.30 en de A-groep om 14.45.
    Op zondag beginnen we om 9.00 met de B-groep en om 14.00 met de A-groep.

    Vraag blijft waarom de vrijdag verdwenen is, en dat daarvoor de teamonderdelen zijn opgeofferd. Mijn theorie is dat het met de televisie te maken heeft. Dat de Publieke Omroep geen trek meer had om de vrijdagavondprogrammering om te gooien voor een wereldbeker schaatsen in Heerenveen.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    De vrijdag stonden er de hele tijd alleen voor b groepen, deze beschuldiging naar de NPO kan dus de prullenbak in. Blijkbaar heeft thialf zelf of de ISU als organisator besloten dat de a groepen op zaterdag en zondag zijn. De b groepen zou de NPO toch niet uitzenden.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nee hoor, het is al heel lang duidelijk dat de vrijdag als schaatsdag ging sneuvelen. Kijk maar naar de ISU-communicatie over de Wereldbeker. Ik heb daar nooit een reden voor gehoord.
    De B-groepen moeten altijd op dezelfde dag worden gereden als de A-groepen, dus wie gesuggereerd heeft dat de B-groepen op vrijdag en A-groepen in het weekend gereden kunnen worden, heeft er echt geen verstand van.
    Lisan en Duif vinden dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Volgens mij gaat het alleen om de massastart op vrijdag, en noemen ze het abusievelijk B-groep.
    Lisan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina