WK Sprint @ Changchun, 3&4 maart '18

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 26 feb 2018.

?

Zo direct na de OS, heb je zin in het WK sprint?

Peiling gesloten op 4 mrt 2018.
 1. Ja absoluut, vierkampen zijn nog mooier dan enkele afstanden!

  25,9%
 2. Ja absoluut, hoe meer schaatsen hoe beter!

  12,1%
 3. Ja zeker, een WK blijft een WK

  25,9%
 4. Ja redelijk, hoewel het aan de Spelen niet kan tippen

  19,0%
 5. Enigszins, maar beduidend minder dan in de Spelen

  5,2%
 6. Niet echt, na de Spelen voelt dit als mosterd na de maaltijd

  3,4%
 7. Eigenlijk niet, vooral vanwege de planning direct na de Spelen

  6,9%
 8. Absoluut niet, na de Spelen is het schaatsseizoen voor mij voorbij!

  0 stem(men)
  0,0%
 9. Absoluut niet, ik vind het WK sprint sowieso geen interessant toernooi!

  1,7%
 10. Anders, namelijk...

  0 stem(men)
  0,0%
 1. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Dit seizoen reed ze er nog één in Heerenveen met Wüst en De Jong. Daar viel ze niet uit de toon.
 2. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Klopt, alleen had de procedure na zijn aanwijzing meteen gewijzigd moeten worden.
  Alleen beste van OKT (500-1000) geplaatst. Verbij is onder voorbehoud geplaatst in feite als nummer 1.
  Dan moet er één plek overblijven voor het tweede selectiemoment.
 3. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Het lijkt mij juist vrij logisch, dat wanneer je een blokje wegtikt die aan de binnenkant van de lijn ligt je over die lijn heen gaat. Anders lijkt het mij vrij moeilijk om een blokje weg te tikken. Ze leggen die niet voor niks aan de binnenkant van de lijn...
  Monique en Khlebnikov vinden dit leuk.
 4. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Je moet wel zorgen dat je er staat en dit was haar kans. In 2016 was ze er al dichtbij (derde) en ook vorig jaar derde.

  Shani Davis werd ook WK sprint en was nog een mindere 500 rijder dan Nuis. Zelfde geld ook voor Stefan Groothuis.

  Ik moet je gelijk geven. Een betere kans krijgt ze niet. De 1000 m's waren wel goed maar vooral de tweede 500 was niet goed genoeg.

  Eerste dag was niet echt slecht, maar helaas. Als ik het iemand echt gunde was hij het wel. En weer met klein verschil. Maar goed dat hij vorig jaar tweede op de WK 500m werd.
 5. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Dat ze aan de binnenkant heeft te maken met het voorkomen van afsnijden. Als je in de buitenbocht rijdt en je raakt dat blokje dan weet je 100% zeker dat je over de lijn bent geweest en dus hebt afgesneden.
  Voor het rijden in de binnenbaan is er geen sprake van afsnijden, je rijdt immers extra meters.
  Toch mag je niet over de lijn maar het aanraken van dat blokje als je in de binnenbaan rijdt is geen bewijs dat je over de lijn bent geweest.
  Stel de diameter is drie cm.
  Dan ligt één punt van dat blokje op 0 cm van de lijn maar het tegenoverliggende punt ligt drie cm van de lijn af. Als je dat punt net raakt dan zit je dus 2 a 2,99 cm van de lijn.
  .
 6. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ook een mogelijkheid is dat zij vanuit het NL-kamp betaald is om zich terug te trekken. Iets voor de Volkskrant om dat uit te vissen en als dat zo mocht zijn daar over 4 jaar mee uit te pakken.
 7. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Klopt. Maar in het geval van Nuis reed hij in de buitenbocht toen hij een blokje wegtikte. Midden in die bocht. De Noorse commentator heeft er een screenshot van gemaakt.

  [​IMG]
  [​IMG]
  gerrit stevens vindt dit leuk.
 8. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Mijn verontschuldigingen. Ik zat helemaal mis. Ik was in de veronderstelling dat Kjeld in de binnenbocht reed. Dat was niet het geval, hij reed in de buitenbocht en sneed dus af.
  Ergo Kjeld komt heel goed weg.
 9. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Natuurlijk. Misschien Takagi ook wel betaald om een misslag op de Olympisch 1500 te maken. Of dat Pedersen express een misslag maakte op de 1500.
  Of wellicht hebben de Noren de Nederlanders omgekocht op de TP.
  Quarantenove vindt dit leuk.
 10. Khlebnikov

  Khlebnikov Active Member

  Wat vonden de Noren van het niet diskwalificeren van Nuis?
 11. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Je mag niets uitsluiten.
 12. Eelco

  Eelco Active Member

  Even voor de duidelijkheid dan.

  • Als je in de binnenbaan rijdt kan je 2 rijen blokjes wegtikken. Aan je linkerkant en aan je rechterkant;
  • Als je in de buitenbaan rijdt kunnen er alleen blokjes aan de linkerkant worden weggetikt;
  • In de bocht voor de kruising is het ook voor de binnenbaan verboden om de rechterblokjes te doorsnijden-/ weg te tikken;
  • In de bocht na de kruising mag de binnenbaan de blokjes doorsnijden;
  • Het blokje ligt aan de binnenkant (linkerkant) van de lijn.
  Jij gaat er vanuit dat de binnenbaan het blokje weg had mogen tikken aan de rechterkant. Dat mag, maar je mag de lijn niet doorsnijden in de bocht voor de kruising. In de volgende bocht had dit wel gemogen. Je redenatie gaat hier dus niet in alle gevallen op.

  Afgaande op mijn eigen waarneming stond Kjeld met zijn linkerijzer op de lijn. Op de lijn staan is een dq. Of de scheidsrechters dit konden zien weet ik niet. In principe zou het wegtikken van een blokje aan moeten geven dat je een dq zou moeten krijgen. Het enige argument dat daar tegenin te brengen is blijkt als je de blokjeslijnen goed bekijkt. Deze liggen niet perfect. Daardoor kan een blokje soms iets te ver naar buiten liggen. Deze kan ook worden weggetikt.

  Hoe dan ook. Havard is terecht kampioen en Kjeld heeft geluk gehad dat hij niet gediskwalificeerd is. De uitslag geeft nu duidelijk weer wat de krachtsverhoudingen zijn.
 13. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Nu heb ik de uitzending niet gezien, dus weet niet wat er allemaal over gezegd is op TV. Ze hebben zich er verder ook niet heel druk over gemaakt volgens mij. Ze zijn vooral heel blij met de wereldtitel voor Lorentzen. Denk dat het anders was geweest als Nuis hem nog wel gepasseerd had. Mikael Flygind Larsen, die co-commentator is bij Eurosport, vond wel dat de ISU hier in ieder geval beter naar had moeten kijken en dat het waarschijnlijk wel een DQ had moeten zijn.
 14. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Je hebt gelijk. Ik was in de veronderstelling dat Kjeld in de binnenbaan reed en dat was niet het geval. Kjeld is zeer goed weggekomen.
 15. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ssstt..... secret. ;)
 16. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  idd ik dacht dat dat net de functie van die blokjes was, het zichtbaar maken dat iemand een poging tot afsnijden deed (als het aan de linkerkant van zijn bocht was uiteraard)
 17. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Hege Bøkko met vier vrij anonieme maar degelijke races gewoon top-5 gereden, nice!

  Poutala met startnummer 5 was 5de, 6de, 5de en 5de, om uiteindelijk 5de te worden, stabiel :D
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 18. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dat 'stabiel' ooit kon worden gebruikt om Poutala's resultaten te beschrijven was vóór dit seizoen nog volstrekt ondenkbaar. :p
  Nogevendit, ZeeKoei en Tuttifrutti vinden dit leuk.
 19. arsimo

  arsimo Active Member

  Heel lang geleden, jaren 80: Karin Enke, diverse malen zelfs. Onder de naam Enke of een van haar vele aliassen. Ik dacht eerst recenter aan Anie Friesinger, maar die is wel in beiden wereldkampioen geweest maar WK sprint twee jaar naar haar laatste WK allroundtitel. De derde - die nog voor Enke in beide wereldkampioen is geweest - is het ook niet in opvolgende of zelfde jaar geweest: Natalja Petroeseva.

  Zou idd een stunt zijn als Ter Mors dit zou bereiken. Op zich gunstig voor haar dat het WK allround volgend jaar in Calgary wordt gehouden. De lange afstanden zijn dan in verhouding meer 'glijdend' te rijden en echte stayers kunnen dan minder hun kracht uitspelen dan op zwaardere banen. Jaartje later WK afstanden in SLC is sowieso ook iets om naar uit te kijken, niet alleen voor Ter Mors. Moet toch het moment zijn dat er weer eens wat wereldrecords (terug)gewonnen moeten worden door Nederlandse toppers.

  Maar, eerst maar eens kijken of Ter Mors het trainingsregime voor het allrounden en de langere afstanden weer aan kan. Ze is daar tenslotte na 2014 noodgedwongen mee gestopt, dus het is geen vanzelfsprekendheid dat het nu weer zomaar goed zou gaan. Daar ligt wel een uitdaging voor Ter Mors en haar (nieuwe?) trainingsstaf.
  Duif vindt dit leuk.
 20. arsimo

  arsimo Active Member

  Over het blokje van Nuis nog even: wat ik niet snap is dat volgens de foto hier geplaatst het blokje naarde buitenkant van de baan is geschoten. Dat is toch haast niet te doen als iemand in de buitenbaan een blokje raakt - die moet dan normaal gesproken naar binnen schieten. Of men moet met een ijzer wel heel erg over de lijn zijn gegaan (voorbij het blokje als het ware), of een heel raar effect bij het aantikken (niet onmogelijk) of heeft het blokje na de schaats ook nog ergens andere tegenaan gebotst en is die daarna naar buiten gaan vliegen?

  Zijn er ergens bewegende beelden te zien of heeft een van jullie precies gezien wat er gebeurd is? Toegegeven, het is wat academisch nu want toernooi is voorbij etc, maar ik ben wel een beetje nieuwsgierig hoe dat nu kon.

Deel Deze Pagina