Welke schaatsveranderingen zijn wenselijk

Discussie in 'Lange baan' gestart door skate performance, 10 dec 2014.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Op het voormalige Schaatsgala aan het eind van het seizoen kwamen ook een hoop buitenlandse schaatsers af, en ook bij De Zilveren Bal doen dit jaar weer een heel stel buitenlanders mee (waaronder Dubreuil en Konami Soga, waarmee ze weer wat WK-medaillewinnaars van nu en van een paar jaar geleden hebben).
    Camila vindt dit leuk.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Omdat je dan straks alleen nog wedstrijden in NL en misschien nog Noorwegen hebt, naast het WK afstanden.

    Dat is dus vergelijkbaar met veldrijden, daar was een sterke internationale kalender met in elk geval Tsjechië, Italië, Frankrijk, Spanje en Zwitserland naast Nederland en België. Ook de veldrijders kwamen uit die landen. Nu is veldrijden alleen nog groot in Vlaanderen en het zuiden van Nederland. De hele internationale kalender zijn ze kwijt en dus de internationale interesse ook. Het voorbeeld van het veldrijden is voor mij echt het grote nachtmerriescenario voor het schaatsen.

    Aan het begin van de afbrokkeling van de kalender van het veldrijden waren er nog internationale deelnemers, maar daarna ging dat hard achteruit.



    Kramer heeft straks misschien liever de 4e tot 8e Nederlander op zijn toernooi, dan de 3e Pool of Amerikaan. Omdat die Nederlanders voor kaartverkoop zorgen. Hij zal wel moeten om winstgevend te worden. Maar daar gaat dan de internationale sport.
    Laatst bewerkt: 28 feb 2019
  3. Camila

    Camila Well-Known Member

    Maar dit WK allround zou dan toch worden opgezet omdat er anders niks is? Dus die wedstrijden in Nederland zijn toch alleen maar extra? Of lees ik nou iets verkeerd
  4. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Niet onwaarschijnlijk, maar ook niet slim gezien hun verlies in ISU vs Tuitert/Kerstholt:
    http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-5184_en.htm
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Die zijn nooit extra, iedere deelnemer zal een andere wedstrijd laten vallen, waarschijnlijk. Je krijgt gewoon concurrentie tussen wedstrijden om schaatsers binnen te halen.
  6. mi

    mi Well-Known Member

    Punt is dat als de ISU zo doorgaat we over 2-3 jaar al helemaal niet meer allrounden want een klassement over de WK afstanden levert een totaal onzinnig plaatje op. Als je met dit alternatief dat wel kunt blijven doen ben ik voor! En ik denk niet dat kaarten worden verkocht voor nr 4-8 van NL als bijv nu een SLP of Takagi niet meedoet. Dus die internationaliteit zal echt wel overeind moeten blijven.
    Camila vindt dit leuk.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nee, de toppers zullen wel worden uitgenodigd (hoe werkt het plaatsen, je kunt moeilijk van de ISU wedstrijden plaatsingswedstrijden maken. Ik neem dus aan op uitnodiging?). Maar de buitenlandse schaatsers die 12e oid worden op zo'n toernooi zijn niet interessant. Dan liever een jonge Nederlander, qua verkoop van kaartjes.


    Als zo'n toernooi veel geld oplevert voor de toppers gaat het ten koste van de ISU wedstrijden, als het niks of weinig oplevert dan komt de top gewoon niet en sterft het een snelle dood.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik denk dat de ISU het prima zal vinden als zoiets georganiseerd wordt, zolang je het maar niet het WK allround noemt.
    Maar goed, eindelijk weer eens een opbouwend idee in plaats van het eeuwige "hoe minder er geschaatst wordt, des te beter". Hoewel, het is natuurlijk niet meer dan het voortbestaan van de huidige situatie. Het is blijkbaar al heel wat dat we dat als winst zien.

    Maar too little, too late, vrees ik.
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik vraag me alleen wel af of schaatsers uit kleine landen wel uitgenodigd worden. Wie zit er te wachten op een Estse of Argentijnse deelnemer die ergens achterin het veld eindigt?
  10. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Het aantal deelnemers is al jaren gemaximeerd op 24 waardoor veel kleine landen zich nu ook al niet plaatsen.

    Kijk ook naar kansen. Met een winstpremie voor afstandszeges of aantrekkelijke startgelden zijn een Denis Yuskov of Brittany Bowe er wellicht wel voor te porren om het seizoen af te sluiten met een allroundtoernooi. Die worden dan geen wereldkampioen, maar kunnen een toernooi wel kleur geven. En voor de juiste vergoeding willen ze de spierpijn van de langste afstanden dan wel even ondergaan.
  11. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Tja, dan moet dat geld er alleen wel zijn om echt aantrekkelijke startgelden en prijzen te hebben. En echt aantrekkelijk wordt het pas bij behoorlijke bedragen.
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    het WK Sprint dit jaar reed een Argentijnse mee. Met Marten Liiv en Saskia Alusalu is Estland ook vaak wel vertegenwoordigd op toernooien, maar die gaan vast geen uitnodiging krijgen. Viktor Harald Thorup? Chinese dames? Samuli Suomalinen bij het sprinttoernooi? Alexander Klenko? Huang Yu-Ting?

    Gaan buiten de boot vallen. Kun je voor kiezen, maar ga niet doen alsof het toernooi interessant gaat zijn voor internationale schaatsers die het niet breed hebben.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  13. mi

    mi Well-Known Member

    Nou, wat dacht je van de Canadezen die nu geen geld krijgen voor 4-kamp toernooien? Het gaat mij niet om een achterhoede schaatser, er zijn nu ook potentiele medaille-winnaars die nu de financiering niet rond krijgen.
    Laatst bewerkt: 1 mrt 2019
  14. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Bloemen deed vorig jaar mee aan het WK (werd toen nog op dik een halve baan gezet door Pedersen) en doet dit jaar weer mee.
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Echt? Dat heb ik volkomen verdrongen blijkt maar weer...
  16. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Heb je z'n 1500m tijden van dit seizoen gezien?
    (hint: in oktober was hij het snelst, met 1.46.2 in Calgary)
    mi vindt dit leuk.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat me opviel is dat er nu een paar keer gemeld is dat de ISU blijkbaar een systeem van alternerende WK"s wil: de oneven jaren WK afstanden en even jaren gecombineerd WK allround en sprint. Na het ISU congres van de zomer was dit nog niet duidelijk. Toen lag de invulling van dat ene WK nog open. Wanneer is dit besloten?

    Overigens werd zo"n plan twee jaar geleden nog afgeschoten op het ISU congres. Blijkbaar stoot de ezel zich weer aan dezelfde steen.

    Voor de vierkampen is dit natuurlijk een heel slecht plan omdat in het Olympische seizoen dit toernooi helemaal niet belangrijk is. Dus houd je een toernooi over wat 1 keer in de 4 jaar het belangrijkste toernooi is. Dat heeft natuurlijk geen zin.

    Het plan van Kramer zet de boel nu wel onder druk. Benieuwd ook wat de rol van Renate Groenewold bij de ISU in deze gaat worden. Het grootste schaatsland negeren zou heel stom zijn van de ISU.
    mi vindt dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Vooral omdat de voorzitter van die ISU uit dat land komt. Jantje Dijkema, ik had iets anders van je verwacht.
    Khlebnikov vindt dit leuk.
  19. Forza

    Forza Active Member

    Op zich is alterneren niet zo'n raar idee, dan krijg je in ieder geval jaren waarin WK sprint en allround het belangrijkste toernooi zijn. Dat is nu eigenlijk nooit zo. Ik zie ook wel iets in een los WK teamonderdelen, zodat het programma van het WK afstanden compacter wordt en mensen minder genoodzaakt zijn om af te zeggen. Op zo'n los WK teams kun je dan ook mooi met voorrondes werken zoals op de OS, zodat het een beetje body krijgt.

    De opzet kan bijvoorbeeld zo zijn:

    1: WK allround+ WK sprint
    2: WK afstanden + WK teams
    3: WK allround + WK sprint
    4: OS*

    In deze opzet kunnen de WK allround en WK sprint ook wel los georganiseerd kunnen worden. Kun je meerdere weekenden een mooi toernooi zien en heb je 1 toernooi minder dan we nu ieder jaar hebben (als dat het doel is..). Eventueel kunnen Kramer en Ritsma ieder 4de jaar een allround classic ernaast organiseren.


    *Mensen die winnen op de OS krijgen naast de Olympische titel ook de wereldtitel in bezit.
    Camila, RodyTur10 en EenBrabander vinden dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Als ik even mag referen naar @Asterisk's post van een tijdje terug, gaat de seizoensopbouw van de Polen in jaar 2 er zo uit zien:

    Seizoensopbouw Polen
    1: Maak een planning waarin je het EK overslaat om je te focussen op het WK allround
    2: Plaats je niet voor het WK afstanden
    3: Kijk naar het WK afstanden op tv terwijl je extra aan het trainen bent
    4: Realiseer je dat er geen WK allround op de planning staat
    5: ???????
    6: Profit

Deel Deze Pagina