Wedstrijden januari 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door tkwouter, 2 jan 2018.

 1. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Schoutens heeft alleen een Amerikaans paspoort, omdat haar (beide) Nederlandse ouders daar waren toen ze geboren werd - verder niks Amerikaans aan. Is voor Bloemen toch anders, met een Canadese vader, vind ik.
  G1ant vindt dit leuk.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Overigens vind ik Bloemen's 2e carrière wel opvallend en zeer indrukwekkend - 4 jaar geleden, toen hij, net als Kramer, ook (al) 27 jaar oud was, werd hij 7e op het OKT - nu rijdt hij een seconde per ronde harder!

  Screen Shot 2018-01-03 at 10.55.51.png
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Als een Rus zoiets doet zouden we hier heel andere commentaren lezen ;)
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Niet als-ie in Canada onder een Nederlandse trainer zou rijden ;)
 5. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  In Nederland had ie altijd de plaatsings stress. Plaats hij zich niet dan miste hij de competitie. Nu heeft hij tijd gehad om iets op te bouwen. Kan je nagaan hoeveel dat scheelt.
 6. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  en omgekeerd: hoeveel sneller/beter hadden de Kramer en Bergsma kunnen zijn als ze altijd een beschermde status hadden gekregen?
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Kramer heeft nooit plaatsingsstress gehad, plaatste zich bijna altijd zonder topvorm.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Nee, maar als je je niet hoeft te plaatsen in oktober voor WB reeks en ook niet op een OKT voor de OS, kan je je seizoen (nog) beter indelen.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Vanavond in de VS 2x de 1000m. Spannend.

  Bij de dames heb je 2 toppers met Bergsma en Bowe, ik hoop dat Tod (sponsored by M&D) daar bij komt. Dat is nou zo'n liefhebber die heel veel opgegeven heeft om te kunnen blijven schaatsen. De hele familie trouwens, op 18 jarige leeftijd ging zij naar Millwaukee met haar moeder, haar vader bleef als brandweerman in een andere staat wonen. Ik dacht dat hij eens in de 2 weken over kwam. In 2014 had Todd een fundraisingsactie nodig om de reis voor haar ouders te betalen. Iets anders dan de rijke verwende schaatsers uit Nederland. Plek drie staat wel als onderste (13e) in de matrix waar er maar 8 gaan.

  Bij de heren natuurlijk heel veel spanning. Haalt grootheid Davis het nog een keer? Verder bekende namen als Mantia, Hansen en ook Garcia en Whitmore. En 30 december won ene Marsicano nog een time trial in Millwaukee. Die gaan allemaal voor maar 3 plekjes. 3 plekken die wel gelijk alle 3 zeker zijn.
  strawbale en Lorca vinden dit leuk.
 10. tkwouter

  tkwouter Active Member

  Yep, zal vanavond spannend zijn in VS. Slechte omstandigheden, dus we zullen niet veel leren over de vorm. Hope dat Davis het nog een keer haalt!
  strawbale vindt dit leuk.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Bij de dames verwacht ik Bergsma, Bowe en Todd. Bij de heren Mantia, Garcia en Davis. Garcia is in Salt Lake trouwens zelfs voor Mantia geëindigd in een razendsnelle 1.07,40. Hansen heeft het hele seizoen nog niet goed gereden en ik verwacht dat Davis ook Whitmore wel van zich af kan houden in het trage Milwaukee.
  strawbale en tkwouter vinden dit leuk.
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik geef schaatsers die het in Nederland niet redden en daarom voor een ander land gaan rijden gewoon heel slim. Het is geen garantie voor succes maar niet geschoten is altijd mis, en als je zoveel van de sport houdt en je hebt de kans dan pak je hem toch. Zelfs zonder ouders uit het nieuwe land maakt het me niets uit, zoals Bart Veldkamp destijds. Konden we nog wat langer van hem genieten.
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Dat zou ook nog wel eens de route van Thomas Krol kunnen worden na de teleurstellibg van vorige week. Hij heeft naast de Nederlandse ook de Zwitserse nationaliteit en hoeft dus geen ellenlange naturalisatie procedure te doorlopen. Een jaar geen internationale wedstrijden rijden en hij kan als Zwitser de baan op. Deelname aan EK, WK, OS etc gegarandeerd.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Nou dan zou ik opschieten als ik hem was! :)
 15. Elina

  Elina Well-Known Member

  Bloemen z'n vader is ook gewoon een Hollander...
  "Bloemen says his father, Gerhard-Jan, was born in Bathurst, N.B., before emigrating to the Netherlands with his Dutch parents."
  http://www.cbc.ca/sports/dutch-speed-skater-ted-jan-bloemen-wants-to-compete-for-canada-1.2663807
  strawbale en Hakkie2 vinden dit leuk.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, Bloemen schaats nu voor Canada omdat zijn opa en oma toevallig een paar jaar daar hebben gewoond.

  Daar kan ik dus niks mee, ga voor plek 3 op de 10 dus ook lekker voor de Italianen en Duitsers e.d. supporteren.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  "He set the eighth-fastest time in the world last year, but there were seven Dutch guys in front of him," aldus Bart Schouten :D
 18. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  het kan dan heel slim zijn/lijken, maar als alle sub-toppers, zeker op de lange afstanden, dat zouden doen, wordt het een veredeld open NK.
  Laatst bewerkt: 3 jan 2018
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 19. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Of het een route wordt of niet hij heeft wel eens in een interview (bijna 2 jaar terug) verteld dat hij deze route zou kunnen nemen en in het pauze jaar dan aan zijn piloten opleiding kan beginnen en in 2022 voor Zwitserland kan uitkomen om zo op tijd te beginnen (dat moet voor je 28ste) aan de opleiding. Anders is je kans verkeken op een lening daarvoor. Maarja dit was meer in kader van de opleiding en startmoment dan dat het te maken had met zich niet plaatsen voor 2018 volgens mij. Afijn. Mijn Zwitserse vlag mag er eventueel ook voor Thomas hangen hoor ;)
  De Keizer en strawbale vinden dit leuk.
 20. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Peter Michael had toch ook geen Nederlandse Nieuw-Zeelander nodig?
  proeme vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina