Wedstrijden januari 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door tkwouter, 2 jan 2018.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Dat gaat op voor Kramer, Wüst... ik mag toch hopen dat Visser het nog een eer zal vinden in de WorldCup uit te komen. Ik denk inderdaad dat ze niet mocht omdat ze geen 1500 kan rijdem.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In Seoul zijn de Zuid-Koreaanse kampioenschappen junioren. Min-seok Kim verbreekt zijn PR op de 500 meter - dat was 37.03, dat is nu 36.75. Verder blijft hij op de 1000 meter (1:10.59) maar een halve seconde boven zijn Calgary-PR en op de 1500m zit hij maar drie honderdsten boven het baanrecord van Sverre Lunde Pedersen (1:47.76).
 3. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  In Milwaukee laten Whitmore en Bowe goede vorm zien met 34,90 (BR) en 37,86 respectievelijk. De op het OKT zo verrassende Erin Jackson eindigt in 39,36 net achter Huang en Tandiman.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Opvallend is hoeveel Bowe nu beter is dan Bergsma. Heather rijdt bij wedstrijden in Inzell namelijk 38.79 en 1:19.34. Daarmee zou ze gelijk staan op het NK met Lotte van Beek. Op plaats vijf. Niet iets waar Bergsma blij van zal worden.

  Jorrit daarentegen rijdt een keurige 6:15.15. Niet zo snel als Kramer in oktober op dezelfde baan, maar het is wel een seizoensbeste tijd voor Bergsma.

  Verder wint Geisreiter de 3000m in 3:42.11 (ruim twee seconden vóór Bob de Vries), klopt Davis Silovs op de 1500m in een tijd boven de 1:47 en komt Joel Dufter op de 1000 net onder de 1:10. Maar die 1000m vrouwen waar ik net aan refereerde was toch wel het interessantst.

  Heather Bergsma reed daar dus 1:19. Daar werd ze zesde mee. Van de acht. Ze laat alleen Magdalena "Hatsjie" Czyszczon en Saskia Alusalu achter zich - die laatste rijdt met 1:19.85 wel een nieuw Ests record. Ze is echter langzamer dan Irene Schouten, die geen Weissensee rijdt. Wat is dat nou, Schouten sneller dan Bergsma? (Dat gebeurde dit jaar bij de mannen al eens, en bij de vrouwen nu ook :p). Bergsma reed tot en met 600m wel aardig, maar verloor in de slotronde twee seconden op Schouten. En 2.32 op Gabriele Hirschbichler.

  Zij reed namelijk 1:15.94 en won daarmee deze trainingswedstrijd. Het is voor haar een beste tijd buiten SLC en Calgary en het is de beste tijd van een Duitse buiten Noord-Amerika in drie jaar. Ook is ze minder dan twee tienden langzamer dan bij de World Cup in SLC van dit jaar. Typisch dat zij zich op 34-jarige leeftijd nog zo weet te verbeteren. Toch knap van Gabriele Pechstein, pardon, Hirschbichler.
  Lorca vindt dit leuk.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Jorrit heeft echt te laat zijn snelheid teruggevonden. Of is het toch vooral zijn zelfvertrouwen geweest welke hij moest terugvinden?

  6:15 middenin een trainingsblok voor een 10km is sterk. Eigenlijk rijdt hij alleen met WK's steevast sneller dan 6:15, dus hij zal inmiddels vast sneller kunnen. Dat geldt zeker als hij deze 5.000m net zo heeft gereden, als dat hij doorgaans zijn 3.000m rijdt in Inzell vlak voor een belangrijk toernooi.

  Heather viel vorige week in Heerenveen met een trainingsrit ook al een beetje tegen. 1:58 meen ik op de 1.500m.

  Bob de Vries rijdt een 3.000m in Bergsma stijl. Ik heb zelden een 3.000m van hem gezien zonder een paar 28-ers. Die komen vaak makkelijk bij hem. De rondetijden zijn wel mooi vlak voor een 5.000m rit. Dat geldt ook voor Geisreiter. Die werd op het WK vorig jaar nog dik ingehaald door Jorrit, maar zie hoeveel beter hij is geworden dit seizoen.

  Olivier Jean ook niet vergeten. Jillert's laatste wapen in de Mass Start test op de 1000m zijn snelle rondjes en die ogen prima. Gevaarlijke outsider.

  Wat ik voor Jorrit aangaf, geldt ook voor Irene Schouten. Ik heb het idee dat ze beter is dan ooit, maar vanwege alle spanningen komt het er op de langebaan totaal niet uit. Gelukkig heeft ze op de MS tijd om in het ritme te komen en de spanningen van zich af te schudden. Toch een gemis dat ze geen 3.000m rijdt. Zie die snelheden die ze weer laat zien. Geen verrassing dat ze de laatste paar marathons al dermate dominant wint. Geeft ook te denken dat Groenewoud (haar 18 jarige ploeggenote) een paar weken geleden al een sneller rondje had in de sprint dan Schouten (na een half jaar wegens ziekte uit de roulatie te zijn geweest). Ik moet dat talent overal even hypen :D

  Voor de liefhebber: http://www.max-aicher-arena.de/wp-content/uploads/2017/10/Results_MSC_20180127.pdf
  Laatst bewerkt: 27 jan 2018
  strawbale vindt dit leuk.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De neo-senioren WC is trouwens ook wel leuk om te volgen. Ik kreeg via de livestream eerder vandaag onderstaande uitslag nog even mee. Heidegger zien we weleens met internationale wedstrijden, maar daar zit toch best potentie in. http://speedskatingresults.com/index.php?p=3&e=19082&r=4

  3:50 (baanrecord) op een buitenbaan als Innsbruck is toch zeer behoorlijk. Zeker als je dat afsteekt tegen zijn Erfurt PR van 3:46. Goed, dat is geen snelle baan, maar dat doet niets af aan deze snelle tijd. De Italiaan Betti kwam vandaag het dichtste bij die tijd: 3:57. Hij deed dat echter bij de junioren en is maar liefst 5 jaar jonger dan Linus Heidegger. Betti is 17. Poeh, de Italianen huizen talent. Die enge Engebråten van het EK Afstanden zit daar 4 seconden achter. Nederlandse mannelijke junioren geven nog steeds niet thuis dit seizoen op de lange afstanden. Beste Nederlander is Visscher met 4:07,89 op plaats 10. Zit echt een mindere lichting achter de toptalenten die we deze seizoenen zien doorbreken in Nederland.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 7. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Anema zei eerder dit seizoen, ik meende in Calgary na het debacle van Jorrit op de 5km, zoiets als "iemand die het niet aankan een slechte wedstrijd/uitslag te rijden moet niet starten". Die hele 1000m was niet goed. Het rondje op de 500m was naar behoren.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Sven Kramer heeft in 2018 nog geen wedstrijd gereden. Gaat hij dat nog doen voor de OS of blijft het OKT zijn laatste wedstrijd ? Dan zou hij 6 weken geen competitie hebben gehad en dat lijkt me niet verstandig.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dan hebben ze voor de wereldbeker voor neo-senioren blijkbaar gebroken met de regel dat je niet van de wereldbeker senioren naar de wb neo's mag terugstromen. Op deze manier is de WB neo-senioren een soort circuit waarin beloften (U23 immers) kunnen terugvallen als ze het bij de senioren niet redden. Hiermee wordt deze cyclus aantrekkelijker voor bepaalde schaatser en ik denk dat het daarmee een goede verbetering is.

  Mede vanwege de natuur van schaatsen als tijdrijdsport (in tegenstelling tot shorttrack, alpineskiën, langlaufen en biatlon) ontbreekt het het schaatsen aan een goed internationaal B-circuit, en dit is een opzet die kant op.

  (P.S. alpineskiën is ook een tijdrit, maar wel een sport waar een eindtijd niets zegt zonder relatie tot anderen.)
  EenBrabander en Lorca vinden dit leuk.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Mijn Schaats-Liga-meiden Jutta Leerdam en Joy Beune zijn lekker bezig, jammer dat ik voor deze wedstrijd geen punten krijg.

  Verder altijd leuk om weer wat exoten te zien. De Ierse Tara Donoghue is pas een B1 en was met haar 3000m-tijd op het NK allround niet laatste geworden. Een meid die op een aantal afstanden het Ierse nationale record al kan ruiken en knap genoeg zelfs onder de meeste nationale mannenrecords zit (ja, blijkbaar zijn de Ierse records voor vrouwen scherper dan die van de mannen... :eek:). Ik weet nog niet waar de Olympische Winterspelen van 2026 zijn, maar als zij daar verschijnt in een groen-oranje pak dan juich ik voor haar.

  Daarnaast Spanjaarden, Esten, Hongaren, Roemenen, Belgen, Denen, Britten, Slowaken en een verdwaalde Mongoliër. Duimen dat er een paar heel goed worden.

  P.S. Tara Donoghue woont blijkbaar in Haarlem en zit aldaar op 3 VWO.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Kramer schaatst tegen zichzelf
 12. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik gok een beetje dat ze in Collalbo wel een wedstrijd simulatie hebben gedaan/doen.
  En misschien straks in Korea nog.
 13. alexlondon

  alexlondon Member

  Heather staat er altijd wel sinds ze bij Anema is. Was vorig jaar en jaar ervoor ook een periode dat ze in de WC's ineens heel langzaam reed en een week later al stuk beter om tijdens het WK te winnen.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Italiaanse junioren imponeren op Japanse wijze door meer dan de helft van de afstanden te winnen in Innsbruck.
  Zo gaan alle afstanden bij de mannen naar groen-wit-rood. Jeffrey Rosanelli pakt de twee sprintafstanden, Laura Peveri wint de massastart en Francesco Betti wint alle afstanden die Rosanelli niet won en pakte ook nog eens zilver op de 1000 meter. In totaal heeft Italië zeven gouden medailles gewonnen! Imponente !!!!!!
  fransvanbakel en Lorca vinden dit leuk.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 17. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  eerst maar afwachten of dat het pak is waar ze daadwerkelijk mee starten

Deel Deze Pagina