Wedstrijden januari 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door tkwouter, 2 jan 2018.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Mooi, inderdaad.

  Deed in 1988 al mee aan de Spelen en zijn PRs zijn van 1991-1993 (14:22 op de 10km in Heerenveen...). Vorig jaar reed hij een 10km in 16:53, daar zou hij nu met 2x zijn 5000m plus een minuut ook ongeveer op uit komen.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het NK Mass Start. Een NK zonder livestream en waarbij het in het digitale tijdperk ook gewoon langer dan een uur moet duren om even een uitslag met de top 3 dames/heren op de sociale kanalen te plaatsen... Zelfs regionale Marathon wedstrijden zijn er sneller bij.

  Inmiddels via het Instagram account van Palet kunnen zien dat Elma de Vries in ieder geval niet heeft gewonnen; ze is derde geworden. Wie wel gewonnen heeft stond er niet bij..:rolleyes:
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  In Inzell winnen Haralds Silovs (1.48,79) en Victoria Stirnemann (2.04,18) een 1500m.

  In Jevnaker wordt Sofie Karoline Haugen Noors kampioene. Met 2.07,23 wint ze de 1500m ruim genoeg om met grote voorsprong aan de 5km te beginnen. Camilla Lund rijdt weliswaar een baanrecord van 7.42,30 maar loopt veel te weinig in op haar concurrente. Ze weet juniore Ragne Wiklund wel nipt naar brons te duwen.

  Bij de mannen pakt Magnus Bakken Haugli de eerste hoofdprijs van zijn carrière. Vooral dankzij 2 zeges op de lange afstanden. De voor mij geheel onbekende Kristian Ulekleiv wint beide korte afstanden en het zilver overall. Runar Njåtun Krøyer valt me met een derde plek tegen. Zelfs derde wordt hij maar op het nippertje.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  https://t.co/iriO3CMSSE?amp=1

  Van der Weijden wint in een extreen klein vrouwen 'peloton' (slechts 7 vrouwen aan de start) en Willem Hoolwerf pakt bij de mannen in een ontsnapping (rondje voorsprong) zijn tweede Nederlandse titel op de MS. Knappe overwinning weer. Blijft een sterke rijder op dit onderdeel, terwijl hij op de langebaan en marathon niet echt grote stappen zet.

  Als ik zo de uitslag zie is Evert Hoolwerf nog komen te vallen. Gezien zijn tijd, is jongere broertje Bart Hoolwerf mogelijk ook komen te vallen. Er deden ook nog andere mannen mee die niet de naam Hoolwerf dragen, maar van de favorieten kwam niemand in de buurt van het podium. Leuk dat Knol na zijn tweede plaats gisteren in Alkmaar ook hier op het podium staat.
  stijnsportgek vindt dit leuk.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Elina Risku heeft alle afstanden op het Fins kampioenschap sprint gewonnen met meerdere seconden voorsprong.
  Bij de 1500m was het spannender: Miina Peltonen en Anni Käsnänen eindigden allebei in 2:27.90 en zo kent Finland twee kampioenen op de 1500m.
  Suomalainen wint de meeste afstanden bij de mannen.

  Stirnemann rijdt een PR! Ze is nu, achter een Japanse, de op een na snelste B1-juniore van dit seizoen.
  Die Japanse heet trouwens Kosaka en die eindigde al twee keer top-6 bij de WB junioren.
  De Keizer vindt dit leuk.
 6. diploma

  diploma Member

  39,20 (Inzell) voor Wüst is best een aardige tijd. In september reed ze 39,42 op dezelfde baan en nadien alleen nog maar 39,77 en 39,78. Zou ze dan tóch weer goed zijn in februari?
 7. rajknier

  rajknier Member

  Wüst en de Jong gaan beiden onder de 4 minuten in Gangneung denk ik.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat ging Wüst vorig jaar ook al. En dat ze goed is in februari: natuurlijk, helemaal niemand kan pieken als zij. Elk jaar staat ze er weer bij de belangrijke wedstrijden.

  Ik denk trouwens dat de 3:58,11, het wereldrecord laaglanden, wel eens door meerdere schaatsters verbroken kan worden.


  Ondertussen wint Jelena Peeters de 1000m in Inzell. Weinig tegenstand, maar het is goed dat ze op snelheid aan het trainen is aangezien ze alleen aan de 1500m mee mag doen op de Olympische Spelen.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Erin Jackson traint onder Shimabukuro met o.a. Causil en Yu Ting Huang. Dat is een lekker draaiend team! Het maakt deel uit van het ISU Transition Program en dat heeft dus al een aantal Olympische schaatsers afgeleverd die enorme progressie boeken.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Nils van der Poel heeft in Göteborg het baanrecord van Romme op de 10 km verbroken. Het was 14:05, het is 14:03.
  Dat is de snelste tijd ooit gereden in Zweden.

  Ook in Jevnaker gingen er wat baanrecords aan.
  De Keizer, strawbale en fransvanbakel vinden dit leuk.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Shimabukuro levert goed werk af daar. Vooral Causil zie ik na de Spelen echt nog wel doorgroeien. Die man is gestaag steeds beter geworden en heeft een goede techniek. Bovendien is hij nog maar 26. Hij kan nog zeker vier jaar mee.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 12. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Mooi dat zoals gemeld Nils van der Poel het baanrecord van Göteborg op de 10km verbreekt. Helaas nog net niet onder de 14 minuten. Hij rijdt de nummer 2 wel op bijna anderhalve minuut en 10 punten achterstand. Hij hoefde voor de Zweedse titel dus niet echt tot het gaatje te gaan...

  Bij de vrouwen was het toernooi niet goed, maar wel zeer spannend. Kampioene Anne-Marie Lindqvist won beide kortste afstanden en nummer 2 Elin Fryckberg de langste afstanden. In het eindklassement was het verschil minder dan een half punt. Dat je Zweeds allround kampioene kunt worden met: 46,69 - 5.19,67 - 2.26,50 - 9.12,49 is wel diep triest. Eva Lagrange nam overigens niet deel.
  strawbale vindt dit leuk.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De junioren Viktoria Schinnerl en Gabriel Odor zijn Oostenrijks kampioen sprint geworden.
  Vanessa Herzog won de eerste drie afstanden met overmacht, maar liet de laatste 1000 meter schieten. Herzogs tijden, 38'ers en 1:18, zijn met afstand haar beste Innsbruck-tijden ooit.
  Schinnerl wist op alle afstanden voormalig EK-deelneemster Feichtner te kloppen.

  Bij de mannen won Odor drie van de vier afstanden en dus het klassement. Hager en Root lieten na de eerste 500 meter, die ze langzamer reden dan Herzog, verstek gaan. Zo won Heidegger zilver en ging Christian Falger, ondanks een val op de eerste 500 meter, naar het brons. Falger dook voor het eerst in zeven jaar weer eens op bij een schaatswedstrijd. Door die val op de 500 meter is zijn puntentotaal slechter dan dat van Feichtner; als Herzog de laatste 1000 meter uit had gereden, was hij niet eens op het podium gekomen bij de vrouwen...
  ---
  Deze is voor @Mjøsaman: de 75-jarige Svein Bruket heeft de 500 meter binnen 47 seconden afgelegd!
  http://speedskatingresults.com/index.php?p=17&s=3073
  fransvanbakel en De Keizer vinden dit leuk.
 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik heb het hier nog niet voorbij zien komen maar Esmee Visser reed gisteren in Inzell weer vlotjes naar een nieuw pr op de 3km. 4.04.89.
  Ook opvallend; bij de traditionele ( de vroegere Sparkassen trofee) junioren wedstrijden in Collalbo deden maar liefst 9 Spaanse meisjes en jongens mee.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  waarom rijdt Visser een 3km in Inzell en niet in Erfurt? Zoveel verschil maakt dat toch niet?
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ze was er al aan het trainen. Is toch naar Erfurt weer zo'n 300 km heen en 300 km terug in den auto. Kan ik mij voorstellen dat je die 3.000m liever dichtbij in een trainingsritje rijdt. Zeker omdat ze 'm tijdens de Spelen niet eens rijdt.
 17. Axestah

  Axestah New Member

  Waarschijnlijk omdat er in Erfurt de combinatie met de 1500 meter gemaakt moet worden voor het WK allround. Zelfde waarom Krol de 1500 daar niet reed.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  goed punt, dat had ik zelf moeten bedenken
 19. rhalbersma

  rhalbersma Active Member

  Victoria Stirnemann is bij de Duitse B-junioren een klasse apart (7 punten voorsprong in klassement over 4 afstanden dit weekend).

  Een week eerder, waar Wust/De Jong 39,2 en 39,2 op de 500m klokten, werd zij, als 15-jarige nog maar, toch heel knap 6e met 40,70.
 20. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik ga ook meer voor deze reden dan de direct hierboven genoemde.
  Mensen vergeten nog wel eens de impact van al dat reizen en wachten.
  Met een trainingskamp ergens lekker op hoogte geef je gemakkelijk even een prikkel/doe eens testje met een klein wedstrijdje om niks.
  Waarom zoou je om een wedstrijd om niks naar Erfurt? kost je gewoon twee volle dagen.

  OK het is een schaatsforum maar toch.
  Onlangs kwam in het nieuws dat de nieuwe FC twente trainer Gert Jan Verbeek, zelf toch ook behoorlijk in de trainingsleer, liever niet naar het zonnige trainingskamp in (ik dacht) Turkije of zo was gegaan.
  In Nederland kun je tegenwoordig ook prima trainen, aldus Verbeek. Een week naar Turkije betekent ook een dag heen en een dag terug, en na die week moet je ze nog een of twee dagen bij de familie geven. Dan ben je per saldo te veel dagen kwijt.

Deel Deze Pagina