Wedstrijden januari 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door tkwouter, 2 jan 2018.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De MS competitiewedstrijden worden ook vaak in de middag op de baan gehouden waar 's avonds de marathon gereden wordt. Nu trainen de Olympiërs in het buitenland, trainen de marathonschaatsers specifiek voor de Weissensee (Hekman komt nog wel terug, die was al daar) en heb je best wel een gehavend peloton. Verbaast mij ook dat Bouw en Techniek niet staat ingeschreven. Robert Post stast eerste in de Competitie.

  Slechte planning. In het vervolg liever tijdens nk afstanden.
  G1ant vindt dit leuk.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Gekeken naar wie op de MS starten op de OS... deelt de BC jouw mening.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  mag ook, maar het zijn toch veel marathon-mensen die meendoen (hier in NL tenminste). In elk geval had het érgens mee gecombineerd moeten worden...
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Blijkt trouwens toch wel een gecombineerd 'iets' te zijn. Een studiegenoot (ik studeer in Groningen) wees mij erop dat traditioneel de Gruno Bokaal dat weekend wordt gereden. Volgens mij deden vorig seizoen oa. Koen Verweij en Erik Jan Kooiman daaraan mee om zo aan startbewijzen te komen voor het NK Allround; ze rijden in Groningen namelijk een grote vierkamp (jawel, met 10km!). De frequente deelnemers aan de Holland Cup zullen daar wel aan mee gaan doen (denk aan Talsma, Dijkstra en een grote schare marathonrijders - die laatste, gezien de marathon zaterdagavond, alleen op zondag gok ik).

  De MS wordt gereden voordat dag 2 van de bokaal begint. Dat is dus nog prima de moeite waard. https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijd/40589ea6-1e94-471a-99f7-17ca7314d0e4/deelnemers
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Wat jammer. Dit weekend zouden de Zwitserse kampioenschappen gereden worden op de nieuwe ijsbaan van Sankt Moritz. Dat wil zeggen op het meer daar. Maar de enorme sneeuwval van de afgelopen dagen heeft het ijs gesloopt. Nieuwe datum 2/4 februari.
  Foto's hier: https://www.facebook.com/alpenspeedcup/

  Mooie plaatjes ook van degene die als eerste de baan op mocht. Günther Traub, die internationale wedstrijden reed in de tijd van Ard en Keessie.
  strawbale en Duif vinden dit leuk.
 6. Asterisk

  Asterisk Active Member

  Intussen in Japan, tijdens de 90e universiteitswedstrijden (?) in Karuizawa: WR buitenbanen voor Tatsuya Shinhama in 34,86! Hiermee verbetert hij het oude WR buitenbanen van Wotherspoon die 34,89 reed in Collalbo. Ook de winnende tijden op de 5 (6.30) en de 1000 (1.09,92) mogen er zijn.
  Karuizawa is natuurlijk een hooglandbaan, maar de omstandigheden zullen ook goed zijn geweest, kijkende naar de hoeveelheid baanrecords en de sterke tijden.
  Vin10000, alexander79, strawbale en 3 anderen vinden dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Die Shinhama begint aardig wat vorderingen te maken. 34.79 in Nagano en 34.86 hier is erg sterk.
  Hij is nog jong (21), dus er is genoeg tijd voor wat meer ontwikkeling (wat ook moet, want er is veel concurrentie in het binnenland en er komt een berg goede junioren aan).
  Dat deze man grote stappen maakt, komt niet helemaal uit het niets, hij won al eens een Junior WB-wedstrijd, maar de stap naar de senioren blijkt voor velen moeilijk. Hij maakt hem vrij snel.

  By the way, mocht je willen weten hoe Shinhama eruit ziet, het is deze blije gup:
  [​IMG]
  tkwouter vindt dit leuk.
 8. Sasha_Krotov

  Sasha_Krotov Member

  100m big specialist, 9.49 in Nagano, 9.59 in Karuizawa,
  lap times not outstanding
  De Keizer vindt dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Schaatsen is in Japan een universiteitssport. Dat is ook zo in Zuid-Korea. Meerdere universiteiten strijden tegen elkaar op dit soort toernooien. Dat verklaart ook mede het hoge breedteniveau in Japan; ook op jongere leeftijden rijden scholen tegen elkaar.
  In China ligt het anders: daar zijn interprovinciale wedstrijden (wat prima kan, want China's provincies zijn enorm)
  strawbale vindt dit leuk.
 10. Asterisk

  Asterisk Active Member

  Ja. Het vraagteken was meer bedoeld om aan te geven dat ik niet helemaal zeker was dat dat de beste vertaling was.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Team JustLease en de Polen rijden een trainingswedstrijd in Inzell vandaag (en morgen).
  Als Mark en Rintje gelijk hebben, moet Ireen nu als een aardappelzak over het ijs gaan. :rolleyes:
 12. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  De Noren rijden dit weekend hun NK Allround op de buitenbaan van Jevnaker en de tijden zijn er dan ook naar.
  Mede ook omdat de best bekende namen die meedoen Sofie Haugen en Camilla Lund zijn.
  Haugen wint vandaag beide afstanden in resp. 42.09 en 4:34.58.
 13. Snits

  Snits Member

  Ireen in Inzell 39.20, tweede achter de Jong die een PR rijdt in 39.16.

  @EenBrabander knap snelle aardappelzakken als je het mij vraagt.
  EenBrabander en strawbale vinden dit leuk.
 14. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ook een mooi pr voor Victoria Stirnemann. Van 41,08 naar 40,70. Voor Jelena Peeters en Yuliya Skokova, Yuliya Skokova lijkt sowieso uit vorm sinds de world cups. 4.25,43 over 3km is gewoon slecht.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het PR van Antoinette op de 500m is wel echt heel sterk. Ze haalt 6 tienden af van de tijd die ze dit seizoen reed in Calgary. Buiten de vorm voor de OS gerekend, ben ik ook zeer benieuwd naar wat zij straks kan in het Olympisch Stadion tijdens het WK Allround.
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dan is ze al bijna net zo goed op de 500 meter als haar moeder ooit was. Gunda heeft 40:34 staan als PR.
 17. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De 15-jarige Victoria Stirnemann is dit seizoen met 40,70 de zesde Duitse op de 500m. En daarbij de tweede juniore. Zelfs Roxanne Dufter komt niet aan haar tijd, terwijl zij de 500m reed op het EK afstanden.

  Aangezien ze op de 1000m en 1500m ook de tweede juniore is en op de 3km de derde, lijkt een debuut op het WK junioren logisch. De meisjes die sneller zijn dan haar, zijn ook ouder.

  Onder b1 junioren is ze wereldwijd top 5 op de 3 kortste afstanden. Op de 3km is ze slechts 17de. Ze is goed, maar nog niet de allersnelste.

  Ondanks het gebrek aan veel Olympische titels (slechts 3....), is haar moeder voor mij de beste schaatsster ooit. Het zit hem niet alleen in het aantal titels, maar ook in de kwaliteit. Ze won titels niet zelden met een hele grote voorsprong. En 98 world cups winnen is gewoon bizar.
  strawbale vindt dit leuk.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Iemand al de uitslagen van de Gruno Bokaal tegengekomen van vanavond?

  Edit: dit stond nog niet zo lang online: http://www.dvhn.nl/sport/Olympische...ijdens-Gruno-Bokaal-in-Kardinge-22818367.html

  Leuk dat ze (Esmee Visser) meedoet. Prima tijd ook voor een baan als Kardinge. Verrassend dat jongeling Hijlkema (A-ware - marathonschaatsster) bij de dames 2e wordt op de 500m. Daar zal het deelnemersveld niet al te breed zijn geweest.

  Gezien de top 3 bij de heren op de 5.000m zal Marwin Talsma wel met Clafis mee naar Tenerife zijn. Stond ingeschreven, maar ik kan mij niet voorstellen dat hij op deze afstand ontbreekt op het podium.
  Laatst bewerkt: 13 jan 2018
 19. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De Zweden schaatsen in Göteborg om hun nationale kampioenschappen. Bij de heren allrounders gaat Nils van der Poel na dag 1 ruimschoots aan de leiding. Hij reed 39,40 en 6.47,59. David Karlingsjö won de 500m in 38,93 maar staat al bijna 3 punten achter. Johan Röjler schaatst nog steeds. Hij staat vierde, maar zijn 5km is tegenwoordig 46 seconden langzamer dan die van zijn snelste landgenoot.

  Bij de vrouwen is de titelstrijd vooral spannend. Na 2 afstanden is het verschil tussen Elin Fryckberg en Anne-Marie Lindqvist minder dan 0,3 punt. De tijden zijn absoluut niet vermeldenswaardig.

  Het meest positieve vind ik dat het er naar uitziet dat de Zweden gewoon de grote vierkamp schaatsen. Zo hoort het!
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 20. Mey

  Mey Well-Known Member

  Nummer zes was ooit ook een meer dan behoorlijke stayer. Per Bengtsson werd in 1992 7e op de Olympische 10 kilometer.

Deel Deze Pagina