Wedstrijden december 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mcat, 8 dec 2017.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @De Keizer: ik denk dat je het argument al geeft: geldgebrek.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dat vind ik in het geval van Zuid-Korea wel heel makkelijk. Welke voorstellen heeft dit op het eerste gezicht relatief kapitaalkrachtige land dan gedaan om een "goedkopere" internationale kalender te krijgen?

  En geldgebrek hangt natuurlijk ook af van het stellen van prioriteiten.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het geld van een land zegt niks. In het rijke Noorwegen zit de schaatsbond ook bijna op zwart zaad, in het rijke Duitsland is het ook jaren problematisch geweest. Het gaat om de hoeveelheid geld van een bond en dat zal blijkbaar tegenvallen. De koreanen skippen echt niet het wk sprint omdat het ze helemaal niets interesseert.

  En de prioriteiten liggen, bij alle bonden, bij de afstanden. Niet op de vierkamptoernooien.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In het wielrennen zijn World-Tour-ploegen ook verplicht om een ploeg uit te zenden naar iedere wedstrijd van World-Tour-niveau.
  Wil je dan ook kleine schaatslanden aanpakken als hun enige schaatser een WK overslaat?
  Een WK overslaan, klinkt wel gek eigenlijk...

  Maar goed, wielrenners slaan soms ook grote rondes of klassiekers over. Bij wielrennen is (bijna) nooit de complete top aanwezig. Er zijn altijd wel grote namen die zich op een andere wedstrijd focussen. En ook dat vinden we normaal.
  De Keizer vindt dit leuk.
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik overdreef ook een klein beetje voor de discussie. Ik erger me echter aan het complete gebrek aan samenwerking en bestuurskracht binnen het internationale schaatsen. Het amateurisme ten top.

  De hele kleine schaatslanden met één schaatser kun je natuurlijk moeilijk straffen.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Maar waar zou jij dan de lijn trekken? Wanneer is een schaatsland groot genoeg om gestraft te kunnen worden voor het niet zenden van een schaatser naar een WK terwijl ze wel een startplek hebben?
 7. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Zoals ik hiervoor al schreef: ik overdreef ook een klein beetje voor de discussie. Ik erger me echter aan het complete gebrek aan samenwerking en bestuurskracht binnen het internationale schaatsen. Het amateurisme ten top.

  Oftewel een praktisch goed toepasbaar reglement heb ik nog niet klaar liggen. Daar hebben we de ISU voor. In plaats daarvan hebben we een ISU die het bedenkt om in Erfurt een paar weken voor de OS een plaatsingswedstrijd voor de WK's te organiseren. Dat is pas echt krankzinnig.
 8. Eagle

  Eagle Active Member

  Beetje laat... maar het staat nu pas op SpeedskatingResult. Spaanse Allroundkampioenschappen. Gehouden in Zakopane op 20 en 21 december. Winnaars zijn Nil Llop en Ainoa Carreño
  tkwouter vindt dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat slaat ook nergens op. Als je WK's wil organiseren na de Spelen, organiseer de plaatsingswedstrijd dan ook ruim vóór de OS (zoals bij het EK) of nog beter ná de OS. Probleem daarmee is dat het seizoen wel erg lang doorgaat in maart, maar goed, er zijn wel eens WK afstanden geweest in de zomertijd. De WB van Erfurt zou ik in Japan hebben gehouden.

Deel Deze Pagina