Voorlopige wedstrijdkalender langebaan 2017-2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Giel1, 7 mrt 2017.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Niet zozeer een aversie tegen profvoetbal. Ik bedoel dat het tegenwoordig bij voetbal vaak over geld gaat. Niet alleen de transfers, kijk bijvoorbeeld naar Engeland waar men tegenwoordig de 4e plek belangrijker vindt dan het winnen van de prestigieuze FA Cup. Alles voor het geld van de CL wedstrijden. Of supercups die tegenwoordig in Azië worden gehouden.

  Ik ben het trouwens met je eens dat marathonschaatsen misschien niet het beste voorbeeld is. Ik bedoelde inderdaad vooral de marathons buiten, schaatsen in een hal is sowieso niet puur.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Een zeer goede analyse die de vinger op zere plek legt. Daarbij komt dat de populariteit van de OS onder jongere generaties ook onder druk staat.

  Als sporten zoals schaatsen hun relevantie proberen te beperken tot de OS, dan worden de OS ook minder interessant. Het grote publiek is immers maar matig geïnteresseerd in sporten die het maar eens in de vier jaar voorbij ziet komen. Als de sporten die zich op de OS richten de publieke belangstelling zien afnemen, dan worden de OS zelf ook minder interessant. Oftewel een neerwaartse spiraal. Dat het populaire ijshockey het straks op de OS zonder de NHL-sterren moet doen, is ook weer een tegenvaller.

  Ik ben het schaatsen in de jaren '90 gaan volgen en voor mijn gevoel was ieder seizoen toen relevant en deden de EK's en WK's er ook echt toe (m.u.v. Olympische jaren). Nu heeft men van 3 niet Olympische seizoenen een bijzaak gemaakt en wat is het schaatsen daarmee opgeschoten? Helemaal niets!
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Deze analyse klopt misschien in Nederland, maar wereldwijd groeit de populariteit van de OS nog steeds enorm.
 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dit doet me terugdenken aan Erben Wennemars. Die heeft zich jarenlang suf getraind om Olympisch kampioen te worden. Waarschijnlijk minder talentvol dan bijvoorbeeld generatiegenoot Jan Bos, maar door hard werken is Wennemars heel ver gekomen. December 2009 kwam er een einde aan de Olympische droom van Wennemars toen hij met 0,01 seconden werd uitgeschakeld door Kramer op de 1500 meter van het OKT. Na afloop van de wedstrijd zei Maalderink tegen een gedesillusioneerde Wennemars in het interview dat hij misschien nog wel naar het WK Sprint mocht in plaats van naar de Spelen. Wennemars antwoordde dat het WK Sprint in dat jaar een wedstrijd was voor B-schaatsers en dat hij daar absoluut niet wilde rijden. Conclusie: einde carrière, missie mislukt. Op dat moment treurig, maar tot de dag van vandaag heb ik veel respect voor het doorzettingsvermogen van Wennemars en het feit dat hij geen genoegen wilde nemen met minder dan het hoogste. Op dit moment mis ik wat schaatsers met de Wennemarsmentaliteit.

  De Olympische Spelen zijn met afstand het hoogst haalbare in de schaatssport en enige minachting met betrekking tot dat toernooi vind ik een schande. Zonder de OS is het langebaanschaatsen niets. Wat Hakkie2 zegt is zonder meer waar. Je kunt komend seizoen wereldkampioen worden, maar als je dan geen Olympische medaille haalt is je seizoen mislukt.

  Kenmerk van topsport zou moeten zijn dat er meer verliezers zijn dan winnaars. In het schaatsen is dat inmiddels andersom door het enorm toegenomen aantal mogelijkheden om Europees/wereldkampioen te worden. Een Olympische medaille is het enige dat echt nog status geeft, er zijn inmiddels al heel veel rijders die een EK- of WK-medaille hebben.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Leuk verhaal, jammer dat het niet klopt. Kilari had vorig jaar mee kunnen doen aan wereldbekers, omdat hij in het seizoen 2015-2016 de limiettijd voor de massastart had gereden. een geweldige 1.57.5 op de 1500m. Het afgelopen seizoen is hem dat niet gelukt (beste tijd 1.58.23), dus hij is nog helemaal niet startgerechtigd in een wereldbeker.
  Kristian vindt dit leuk.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  helemaal niet. Daar mag toch bijna niemand aan mee doen, dus meerdere afstanden per dag kan best.
 8. Kristian

  Kristian Active Member

  I linked to this story a week ago in s small, norwegian forum. :)
  When you follow speedskating it is nice to try to know the rules, and how you get information.
  In this case information about Qualification/limit.times in Communication 2112. The list of this seasons International Competitions Communication 2107. The information about the skater: speedskatingnews. I guess Kilari will have a try at the Desert Classic.
  Laatst bewerkt: 13 aug 2017
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hij had zelfs 1:56.23 gereden... en 1:11.92, 0.02 boven de 1000m-WB-limiet.
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Hij mag hopen natuurlijk, maar de kans dat Kilari de Olympische Spelen haalt is niet zo heel groot. Wat dat betreft ben ik wel benieuwd naar Pedro Causil, die zoals het er nu naar uitziet wel aan de goede kant van de streep gaat uitkomen. Het zou mooi zijn om een Colombiaan aan de start te zien.
 11. Kristian

  Kristian Active Member

  ...Should have added Communication 2101 above: Olympic qualifying times. In the mass start the times are identical to times required to be able to participate in mass start in the World Cup.
 12. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  The SOQC-points ranking will determine who will qualify for the Olympic Mass Start, not the Qualification times.
 13. Kristian

  Kristian Active Member

  I know! You are able to qualify, but SOQC will decide quota places.
  Just one - of possibly two - participants per ISU member in the mass start can compete if they have only managed the mass start limit time. Kilari dont have any classy team mates I guess: First the limit time, then trying to gain a quota place for his country...

  PS: I enjoyed watching the 8th Asian Winter Games last season! Excellent stream, and athmosphere.
  https://www.speedskatingnews.info/en/results/?eventID=30333&gender=m&date=2017-02-23
  Laatst bewerkt: 13 aug 2017
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik ben altijd een heel groot fan van Erben Wennemars geweest mede om deze reden. Kan me dus helemaal vinden in deze post ;) En herinner me dat jaar nog als de dag van gisteren. Ook zijn b-groep optredens.

  Ik heb mijn ticket naar Minsk geboekt en toen ik de data op zocht in juni, zag ik al dat de ISU in de kalender er al twee dagen van had gemaakt. Moet zeggen dat ik vooral ga omdat het in Minsk is en ik dat een bijzondere stad vind. Ik verwacht niet veel deelnemers maar het is een leuke combinatie van een stedentrip met wat schaatsen. Visumvrije entree voor 5 dagen werkt ook in mijn voordeel.
 15. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het programma van het NK Afstanden is iets veranderd. De afstanden die werden gereden op zaterdag worden nu gereden op vrijdag en omgekeerd. Op vrijdag dus 3000 vrouwen, 1500 mannen en 500 vrouwen. Op zaterdag 5000 mannen, 1500 vrouwen en 500 mannen. Het programma op zondag is nog hetzelfde.
 16. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb een presale link ontvangen.
  Nieuw: Je moet na betaling per ticket nu eerst een 'personalisatie' proces door voordat je het ticket daadwerkelijk ontvangt.
  Ze willen iig weten: Je naam, geboortedatum en e-mailadres.
 17. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Net zoals bij elke andere online aankoop tegenwoordig dus. Ik vind het wel fijn, die presale.
 18. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  De presale vind ik prettig.

  Het feit dat ik voor 8 november 12:00 alle gegevens moet invullen per persoon die met mij meegaat, vind ik wat minder prettig. Waarom moet ik een geboortedatum, e-mail etc invullen. Is een naam niet voldoende? Daarna mag je dit niet meer wijzigen zodra je dit hebt ingevuld. Dus als er iemand onverhoopt op 9 november ziek is, heb je een probleem?
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dit zal gewoon te maken hebben met het doorverkopen van de kaarten. Toch prima dat ze daar wat aan willen doen?
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Daar ben ik niet op tegen. Maar dat kan naar mijn idee ook prima met mijn voornaam en achternaam en het e-mailadres van de koper. Geboortedatum en elk mailadres van elke bezoeker voegt naar mijn idee minder toe. Met een legitimatiebewijs kun je prima bewijzen dat jij het bent. Tenzij je Jan Janssen heet, dan kun je massaal doorverkopen aan Jan Janssen :p

Deel Deze Pagina