Voorlopige wedstrijdkalender langebaan 2017-2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Giel1, 7 mrt 2017.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De WB-neo's krijgt een tweede kans en gaat wel degelijk door.

  ----------

  EK afstanden is inderdaad in Kolomna, bevestigt Tass:
  http://tass.ru/sport/4325926
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Op de ISU-site staat nu het besluitenlijstje van die vergadering in Amsterdam. Daar staat bij dit EK een uitgebreid voorbehoud. Dat dit is toegekend voor verschijning van het McLaren-rapport en dat de ISU de toekenning altijd kan intrekken om haar moverende redenen.

  Verder 3 nieuwe landen met een snelschaats-lidmaatschap: Indonesie, Filipijnen en Qatar. Laat de uitslagen maar doorkomen.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Filipijnen en Qatar hebben al nationale records staan. Jeremy Moore, een veganistisch Filipino, streefde tussen 2010 en 2015 schaatssucces na. Met Milwaukee als thuisbasis kwam hij tot 43.26, 1:26, 2:07, 4:39 en 7:43. Niet wereldschokkend, maar echt traag is het ook niet, hè. Het aantal forumleden dat harder rijdt is op één hand te tellen, verwacht ik zo. Verder zijn er vier Qatarezen die PR's hebben staan en die komen allemaal van de Asian Winter Games 2011 in Astana. De mannen heten Al Sulaiti, Al Mohannadi, Farhan en Al Obaidly en ze gaan allemaal een stuk langzamer dan Jeremy Moore. Een Indonesische schaatser moet nog gevonden worden. Het is opmerkelijk te noemen dat deze landen een lidmaatschap hebben zonder actieve schaatsers, terwijl Chili nog immer daarop wacht. Voor de informatie over hoe het met de shorttrackcapaciteiten van deze landen, verwijs ik u door naar @Jeronimo1. ;)

  Er is nog ander nieuws uit Amsterdam: tweevoudig Olympisch medaillewinnares Luiza Zlotkowska heeft nu officieel een plaats in de ISU-sportersraad. Het is te hopen dat ze tussen het sportbobo zijn nog wat tijd vindt om @Lisan blij te maken door op de Spelen voor medaille #3 te gaan.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 5. mhp1988

  mhp1988 Active Member

  @EenBrabander Toevallig weet ik van Indonesië dat ze het lidmaatschap hebben vanwege het kunstschaatsen. Een lidmaatschap bij de ISU betekent niet alleen langebaanschaatsen. Voor zover ik weet heeft alleen Jakarta een indoorbaan waarop je kunt kunstschaatsen en shorttrack. Een langebaan is mij op dit moment niet bekend. Maar ik denk dat het makkelijker is om een lidmaatschap erbij te krijgen voor langebaan, als je al lid bent en dus aan de (waarschijnlijk minieme) eisen voldoet.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het ISU-lidmaatschap heeft maar 2 smaken: Figure Skating en Speed Skating. Alleen shorttracken is dus genoeg om toe te mogen treden tot de snelschaats-tak, en te mogen meebeslissen over het langebaanschaatsen.
  Wat schaatsers uit Indonesië betreft, dat land heeft natuurlijk lang een bijzondere band met Nederland gehad. Het zou dus best zo kunnen zijn dat we Nederlandse schaatsers met terugwerkende kracht als Indonesier kunnen betitelen.
  Ik kan me herinneren ooit gelezen te hebben dat Soenar Chamid (nu sportfotograaf), voor Nederland deelnemer WK junioren in de jaren '70, uit die contreien kwam.

  En dan is er nog het verhaal van degene die jarenlang allerlaatste op de Adelskalenderen stond. Dat zoek ik vanavond nog wel even op.

  (Wat een cliffhanger, hè ?)
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 7. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik meende dat ze dat al officieel als afgevaardigde was want ze heeft campagne gevoerd om gekozen te worden vorig seizoen :)

Deel Deze Pagina