Transfer topic 2017/2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 28 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik meen dat ik Skokova met Czerwonka zag trainen vorige maand.

  Verder beter nieuws. Mazur bleek twee weken geleden uit het ziekenhuis te zijn ontslagen en staat volgende week op het ijs te coachen in.... Heerenveen. Als het uitkomt met werk dan probeer ik daar even poolshoogte te nemen...
 2. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Active Member

  Klopt die traint met hun
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Haha... Poolshoogte :D
  dsdevries, JohnZero en Sidekick vinden dit leuk.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het team AB Vakwerk heeft zich versterkt met Jorjan Jorritsma (neef van Gerben), Bart Mol (reed zijn eerste 10 km op het NK afstanden) en Daniel Niero (Italiaanse skeeleraar). Die Niero is wel een interessante: hij schaatst was twee jaar en haalde vorig jaar al eens een podiumplaats in een marathon. Zijn tijden zijn goed vergelijkbaar met die van Ghiotto van vorig jaar, en we weten dat Ghiotto inmiddels top-5 reed op het WK afstanden 10 kilometer met een Italiaans record. Op de 10 km loopt hij nog wel achter op Ghiotto-van-vorig-jaar, maar Haarlem vergelijken met Baselga is ook best ingewikkeld. Niero vindt in ieder geval in Fabio Francolini een Italiaanse sparringspartner bij AB Vakwerk.

  Er is ook een AB Transport Group, met Huizinga (op de langebaan bij TLJ), Kooiman, Fernandez (die schaatst dus ook nog), Boutiette, Niels Mesu en Olivier Jean (Canadees, brons op WK afstanden MS). Als beide AB-ploegen met elkaar samen trainen zou dat best wel eens wat kunnen worden. Nu is het mij niet helemaal duidelijk of die twee AB-ploegen een link hebben. Hoe zit dat?

  We hebben in deze post dus al een stel buitenlandse marathonrijders voorbij zien komen: Niero, Francolini, Fernandez, Boutiette, Jean. Valt niet tegen.
 5. H2O-s

  H2O-s Active Member

  De twee AB-groepen hebben geen band. Het tegenovergestelde zelfs. AB Transport is de tweede ploeg van Royal A-ware en hoort dus bij de Clafis/A-ware/Fonterra-schaatscoalitie van Jillert Anema. AB Vakwerk is een losse ploeg (die volgend jaar dus ook met een opleidingsploeg gaat rijden), ook Gary Hekman rijdt hier voor en ik denk dat jullie daarmee genoeg beelden gezien hebben afgelopen seizoen die vertellen hoe de verhouding tussen AB Vakwerk en de ploegen-Anema is :). Fabio Francolini rijdt niet meer bij AB Vakwerk (onderaan dit bericht staan de verschillende nieuwsberichten over AB Vakwerk opgenoemd http://schaatspeloton.nl/nieuws/365...ma_naar_AB_Vakwerk_dat_opleidingsploeg_begint).
  Tsuki en EenBrabander vinden dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Oh, dan heeft schaatsen.nl z'n informatie niet goed op orde. Al staat ook op schaatspeloton.nl dat Francolini bij AB Vakwerk rijdt.
 7. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Het afgelopen seizoen 2016/2017 reed Fabio inderdaad voor AB Vakwerk, maar is hij nauwelijks in actie gekomen http://schaatspeloton.nl/rijders/Fabio_Francolini, Voor volgend seizoen rijdt hij niet bij AB Vakwerk, een nieuwe ploeg is nog niet bekend (http://schaatspeloton.nl/transfer/?jaar=2017) ten minsten bij mij nog niet. Ik zal het eens navragen.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  We moeten voortaan niet alleen Liu An en Liu An uit elkaar houden, want er zijn volgend seizoen ook twee Ruslan Zakharovs. De ene is een talentvolle sprintjunior (3e op WK Junioren 500 meter), de andere won Olympisch goud in Sotsji als shorttracker. En die kampioen stapt nu over naar de langebaan, om een medaille te winnen op de massastart. Ruslan Zakharov de Oudere traint volgens schaatsen.nl bij Viktor Sivkova en Kosta Poltavets. Maar dat kan natuurlijk niet, vanwege twee redenen:
  - Die a op het eind van Sivkova moet weg. Dat is de uitgang van de vierde naamval in het Russisch.
  - Sivkov en Poltavets trainen niet één ploeg. Poltavets is de trainer van het nationale team, Sivkov van de bij de Russische bond ongeliefde commerciële ploeg. Bij wie traint hij nu?

  leenstrafan vindt dit leuk.
 9. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Active Member

  SIVKOV LOL. ik las t ook op schaatsen.nl haha
 10. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Mazur loopt op krukken en strompelt langs de baan. Hij schijnt wel de ploeg te trainen maar moet zeggen dat het er nu nog niet bepaald florissant uitzag. Ik heb een hele rits aan Poolse junioren gezien.
  Verder trainde Niedzwiedzki met de Polen mee en niet met Just Lease.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Kamminga lijkt te stoppen. Dat wil zeggen, op Teletekst staat dat ze met inline schaatsen stopt, maar ik denk dat ze bedoelen dat ze helemaal met topsport stopt gezien de reden (nog steeds last van overtraindheid).

  Toch mooi (en knap) dan dat ze nog Europees kampioen is geworden op de marathon afgelopen week!

  Ach wie weet komt ze wel weer terug, ze is nog jong, en ik kan me voorstellen dat ze aardig blijft trainen, zeker als Bowe en haar bij elkaar blijven.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Jammer, toch teveel gevraagd van zichzelf. De laatste jaren haalde ze de EK's nog wel maar de WK's vielen bijna allemaal in het water. Mooiste individuele WK medaille vond ik de 2e plek op de 500m in Oostende. Daarnaast haalde ze goud op de relay met Elma de Vries en Irene Schouten in San Benedetto. In het schaatsen brak ze internationaal door in 2013-2014 op de 1000m. Helaas kon ze daar geen vervolg aan geven. Ze blijft wel actief in het inline-skaten.

  https://www.instagram.com/p/BWceiY-DOTN/?taken-by=manonkamminga
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Balen. Hij kan gelukkig snel weer beginnen met trainen dus hopelijk valt de schade mee.
 15. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Je gaat je dan toch afvragen wat die tractors ook op het ijs te zoeken hebben, of zijn die boeren soms ijsbergsla aan het verbouwen op het ijs.:p
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 17. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

 18. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het lag wel in de lijn der verwachting dat JustLease zou afhaken als sponsor. Fijn dat ze 2 jaar sponsor zijn geweest! Wellicht dat het team om tafel kan met IKO?
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, dit was natuurlijk wel verwacht. Sowieso met de huidige OS-fetish bij nagenoeg alle sporten en het volledig ondersneeuwen van alle andere wedstrijden, kijken sponsores alleen naar de OS cyclus. Aangezien Wust niet nog een hele OS ingaat en misschien nog 1, hooguit 2 jaar doorgaat, is het onduidelijk hoeveel publiciteit Justlease gaat krijgen na de OS.

  Helaas gaat dit nog jaren zo blijven, totdat (ooit, hopelijk, maar niet snel) andere wedstrijden eindelijk ook weer gaan meetellen.
  Duif en fransvanbakel vinden dit leuk.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Noren hebben hun trainingstactiek aangepast: geen benen meer opblazen, niet meer overtrainen, maar meer rust, meer duurwerk en minder hyperintensieve training. Hopelijk krijgen we weer een goede Pedersen te zien dit jaar.
  Simen Spieler Nilsen heeft in augustus een longontsteking gehad, maar hij wordt goed begeleid en is positief over het nieuwe seizoen.

  Bron: Jarle Pedersen, Roy Sunde.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina