Transfer topic 2017/2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 28 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Niet in het schaatsen. En dat ene geval... was allemaal politieke machtsstrijd. :)
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Als je ziet hoe Koentje na één wereldtitel al helemaal geen discipline, geen motivatie meer kon opbrengen... dan geeft dit de dominantie van Sven die al 10 jaar duurt, nog meer glans. Om te komen is misschien makkelijk, maar om het daarna jaar in, jaar uit te blijven doen..
  Duif vindt dit leuk.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Davis is gaan sprinten vanwege de dominantie van Sven Kramer.
  Hedrick won van iedereen, maar stuitte op een onverslaanbare Kramer, en daar kon hij écht niet tegen.
  Kuck kwam uit het niets, maar was daarna ook heel snel weer weg.

  Ervik is gestopt, omdat hij door zijn pijnlijke rug Kramer toch niet kon verslaan.
  Bøkko raakte ongemotiveerd na jaar in, jaar uit verslagen te worden door Kramer, en zelf te lijden onder blessures.
  Fabris' aantal medailles daalde ieder jaar dat hij meer tegen Kramer rijden moest.

  Lee dreef Kramer in 2010 tot het uiterste, maar ging zich daarna op de MS en de TP richten.
  Skobrev greep zijn kans in het Kramerloze jaar, en koos daarna voor het geld.
  Yuskov is gaan sprinten, net als Davis, hoewel hij in 2015 dicht bij Kramer kwam.

  Contin werd 6e en 4e in Vancouver op de lange afstanden, maar de podiumplekken kwamen pas op de MS.
  Blokhuijsen poogde, probeerde, kwam dichtbij, maar het lukte hem maar niet om Kramer echt te pakken.
  Verweij vond andere dingen interessanter dan een WK winnen waar Kramer wél aan meedeed.

  Het Poolse team ging in Sotsji de strijd niet eens aan op de TP, net als de Noren en Skobrev op de 10.
  Swings heeft zich sinds zijn echte doorbraak nauwelijks kunnen verbeteren.
  Beckert verbetert zich nog altijd op de 10 km, maar dat doet Kramer ook, dus de Duitser komt niet dichterbij.

  Bob de Vries kan Kramer alleen verslaan als hij in de B-groep rijdt en Sven in de A-groep.
  Bergsma weet dat hij Kramer kan pakken op de 10, maar de 5 lijkt al bijna een verloren strijd.
  Roest schikt zich in zijn rol als leerling van grootmeester, keizer Kramer.

  Pedersen heb ik nog nooit enige ambitie voor meer dan zilver horen uitspreken.
  Bloemen focust zich niet op het allrounden, puur op de 5 km, 10 km en TP.
  Michael mijdt de allroundtoernooien algeheel, maar kwam dit jaar van alle buitenlanders het dichtste bij Kramer op de 5 en de TP.

  Wie is de laatste die heeft gezegd voor een WK allround "Ik geloof erin dat ik Kramer pakken!" ???
  fransvanbakel en Duif vinden dit leuk.
 4. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Many have tried... alleen Bergsma heeft dus Kramer echt een gevoelige nederlaag toegebracht door gewoon beter te zijn. Lee heeft alleen door foute wissel gewonnen.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 5. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Het is Ida Njatun vorig jaar goed bevallen (ondanks matige resultaten), dus dit seizoen traint ze in totaal weer 5 weken met Wüst & Co. Alles met het oog op de Olympische 1500m. Een medaille zou daar prachtig zijn maar haar kansen schat ik toch niet heel hoog in. Ze is net wat forser gebouwd dan al die anderen die ook voor die afstand staan te dringen.
  VG Sporten

  Het schaatsen wordt steeds internationaler!
  Laatst bewerkt: 9 jun 2017
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ook zonder foute wissel had Lee dicht bij Kramer gezeten (4 sec op de 10 en 2 sec op de 5). Ongeveer zo dichtbij als Bergsma nu zit. Da's niet niks.
  Fabris' wereldrecord is al wat langer geleden, en Bob de Jong klopte Sven Kramer nog eens op een 5 km in Hamar bij een WB (seizoen 11/12).

  Ida Njåtun heeft misschien wel baat bij het feit dat de baan van Gangneung zo snel is. Njåtun heeft een (te) laag ritme, waardoor ze veel glijdt. Dat kan op het ijs van Gangneung beter dan op dat van, pakweg, Seoul. Misschien is dat ook wel de reden dat ze die ene keer in Calgary zo snel reed. Haar eerste WB-medaille won ze op het ijs van het Sportforum van Berlijn, een vrij snelle baan met (kleine) blowers.

  Dat zeker. Er trainen nu veel meer schaatsers in het buitenland en er zijn ook meer uitwisselingen van coaches.
  Wie traint er zoal in een ander land dan waar hij of zij vandaan komt?
  Leenstra, Verweij, mevrouw Bergsma, Lollobrigida, Francolini, Greig, Swings, Junio, Sang-hwa Lee, Erbanová, Njåtun tijdelijk, alle leden van team Pechstein behalve zijzelf, Nagy, Niedzwiedzki, Herzog, Bloemen, Schoutens, Poutala, Davis (in die Japanse Sankyo-ploeg), de Nieuw-Zeelanders/Colombianen/Chilenen, Contin, Wenger, Swings, Druszkiewicz, Heidegger... plus nog allerlei andere mensen uit landen zonder (overdekte) ijsbaan. En Sáblíková dan? Die traint natuurlijk wel onder een Tsjechische coach, maar toch ook veel buiten haar moederland, omdat daar geen ijsbaan is.

  En dan heb je natuurlijk ook nog allerlei coaches die van hot naar her gaan. Nederlanders in het buitenland zijn De Wit, Schouten, Kolder, Van Veen, Bouwman, De Jong... Wotherspoon is natuurlijk ook vertrokken. Marchetto heeft de Russen gecoacht. Xiuli Wang heeft heel lang in Canada gezeten, Poltavets en Abratkiewicz in Nederland. Desly Hill is ook een voorbeeld. Davis is nu ook half-coach van een stel Japanners (onder wie Hasegawa, Haga). Sayutin zit in Kazachstan, Nieminen in Polen. Enneh... waar hangt Peter Mueller eigenlijk uit?
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Destijds was de 12:47 van Sven wel zijn 2e tijd ooit en werd toch met 3 seconde geklopt.. dus da's echt op waarde en op de OS no less. Sven kloppen in WB is mooi voor de statistieken.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik zei ook "zo dichtbij als Bergsma nu zit".
  Op de meest recente WK afstanden zat Bergsma op de 5 km 2,5 seconden achter Kramer en op de 10 zo ongeveer het dubbele. Op de Spelen van 2010 zat Lee 2 seconden achter Kramer op de 5 km en 4 seconden achter Kramers tijd op de 10 km. Vandaar de vergelijking. Op de Spelen van Sotsji was het inderdaad een heel ander verhaal met Bergsma en Kramer: Jorrit zat een seconde of 6 achter Kramer op de 5 km, maar zat er 4,5 seconden voor op de 10 km.

  De dominantie van Sven Kramer op de 5 km is eigenlijk net zo als die van Sáblíková op de 5 km voor vrouwen, met als verschil dat Sáblíková er geen jaar uit is geweest. Beiden zijn sinds 2007 niet verslagen op een WK afstanden of OS, hebben het wereldrecord (bijna) onafgebroken in handen gehad, en als ze verslagen worden op hun domein, is dat een absolute rariteit.
 9. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Heb je gezegd, klopt. Ik denk de enige spanning voor Kramer is op de 10 km... de 5 km is gewoon ZIJN afstand. We zullen het meemaken ...of hij de kroon op het werk kan zetten, want kan eigenlijk niet: Kramer die stopt zonder de OS titel op de 10 km.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Geen OS-titel op de 10 km zou hem misschien een klein beetje menselijk maken. Het wordt in ieder geval een prachtige strijd met tijden die misschien wel richting de 12:30 gaan. Kramer-Bergsma is nog niet zomaar beslist. Ted-Jan Bloemen zal de flow weer moeten vinden waarin hij eindeloos door kan rijden. Verder is er natuurlijk Patrick Beckert (PR 12:52, niet niks), en wie weet of er nog een verrassing komt. Ghiotto (5e op WK) heeft nu 13:01 staan, maar vorig jaar nog 13:47. En bij die 13:01 had de Italiaan nog over, met een slotronde 30.3. Maar normaal gesproken gaat het goud en zilver tussen Sven en Jorrit en strijdt de rest voor brons. Normaal gesproken had Ted-Jan Bloemen trouwens ook geen wereldrecord. En normaal gesproken had Lee geen Olympisch goud.
  Warempel ja, Lee!
  Die traint nu onder Bob de Jong. Als er één iemand aan de Koreaan de passie voor de 10 km moet kunnen teruggeven, dan is het Bob wel. En Lee moet het wel kunnen. Hij reed afgelopen februari op het niet al te snelle ijs van Obihiro nog fluitend naar 6:24 en 13:18. Echt een trainingsritje: hij kon zomaar anderhalve seconde versnellen in de laatste rondjes. Weet je wat hij in Sotsji reed? 6:25 en 13:11... En dat ging met veel minder gemak. Lee is momenteel veel beter dan hij tentoonspreidt. Jammer hoor.

  Ik dwaal af.

  In het artikel van VG-Sporten beschrijft Njåtun kort en krachtig het verschil tussen Noorse en Nederlandse trainingsmethoden. De Nederlanders trainen niet zoveel uren als de Noren, maar wel intensiever. Dus minder temporondjes, maar wel sneller. Blijkbaar werkt de Nederlandse methode het best van de twee en is de Noorse manier gevoeliger voor overtraining (door de grote omvang).
  leenstrafan en fransvanbakel vinden dit leuk.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Is het al Februari '18?! ;)
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Er ligt ijs in Heerenveen, Calgary en Salt Lake City, de luchten zijn regelmatig grijs en Koen Verweij is in het nieuws. Je zou bijna zeggen dat het seizoen in volle gang is, maar dat is dus niet zo. Hoe dan ook, Sven Kramer zal vast al heel vaak aan februari 2018 hebben gedacht, en dan vooral die ene dag. En ook Kjeld Nuis zal druk bezig zijn om zijn gouden status van dit seizoen te gaan verzilveren (vergouden?).
  Toch?

  *checkt sociale media van schaatsers*

  Oh. Nuis is met zijn zoontje de Jumbo onveilig aan het maken (SPONSOR!) en Sven Kramer is met Naomi van As op het huwelijksfeest van Ellen Hoog in Toscane. Wat een lifestyle schaatsers. Ik dacht dat ze gingen trainen in de zomer! Tss, zelfs Koen Verweij heeft al een ploeg, én is op trainingskamp. Met de Russen, in Italië.
  Mooi landschapje trouwens.
  [​IMG]

  Hij kan zo met deze blik naar Kramer toe gaan (die is immers redelijk in de buurt) en eventjes machomannetje spelen.
  Dat vond Koen trouwens ook een goed plan, kijk maar.

  svenaomiruskoen.jpg
  Laatst bewerkt: 13 jun 2017
  JohnZero, alexander79, Rondje27 9 en 2 anderen vinden dit leuk.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik dacht even dat die laatste foto (zonder de bewerking dan) van de bruiloft van Sven en Naomi was. Ik vond het al apart dat daar niks van te zien was op nos.nl...
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb hier zo hard om moeten lachen toen ik dit las. In de tijd dat hij geboren werd was er weliswaar niet het Kazachstan wat we heden ten dage kennen. Op basis van zijn geboorteplaats is het volkomen logisch dat hij in Kazachstan zit. Hij is namelijk geboren in (toen nog) Alma-Ata. Toen Kazachstan onafhankelijk werd, is het weer Almaty gaan heten.
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Mazur wacht een lange revalidatieperiode. Ik zie dat ik geen update meer heb geplaatst. In mei lag hij in ieder geval nog aan de beademing, kon niet zelfstandig ademen en ze hebben heb uiteindelijk in het weekend van 20 mei kunnen opereren aan zijn bekkenfactuur. Ik heb de laatste twee weken geen updates meer gezien en ook niet gehoord of de toestand waarin hij zich bevindt verbetert is. De heren en Zlotkowska zijn nu op trainingskamp en ik zag Slawomir Chmura ineens opduiken in het team.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Maar hij heeft wel het grootste deel van zijn carrière voor Rusland gereden, en niet voor Kazachstan.

  Chmura... als coach of als schaatser?
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  dsdevries, Eagle, Sidekick en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 18. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Als coach. Hij traint al tijdje de junioren/jonkies in zijn woonplaats. Hij is nu samen met de fysiotherapeut en Brodka, Zlotkowska, Wielgat, Bachanek en Szymanski. In het verleden was hij vaak sparringspartner van Zlotkowska.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kosta Poltavets heeft zijn sleutelbeen gebroken bij een aanrijding.
  Hij is niet de eerste, want Pawel Abratkiewicz overkwam dit vorige week al.

  Goeie invloed van Koen Verweij... :rolleyes:

  Even serieus: dit is natuurlijk wel vervelend voor de Russische schaatsers en voor Verweij. Al zal Anna Yurakova er geen problemen mee hebben. Sinitsin, Zakharov en Rumyantsev (@HaagscheBluf, opletten) ook niet. Waarom? Die rijden bij de ploeg van Sivkov, en niet bij Poltavets. De Russische bond vindt dat niet gezellig en daarom mochten deze rijders niet meedoen aan de TP. 't Zou nog wel een ruzietje kunnen opleveren als de Russische bond Yurakova zal uitsluiten van deelname aan de TP in Sotsji.
 20. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Active Member

  Vorig jaar had Yulia Skokova de ploeg NEW WAVE opgericht met coach Sivkov. Daar trainde toen oa Yurakova ook bij. Niet alleen Yurakova deed niet mee met de TP maar ook Lobysheva werd geweerd met domme excuses (en zo zijn er nog meer dingen). Het kwam er opneer dat als je niet bij het nationale team traint, ben je niet welkom. Ook al rijd je veel betere tijden dan oa Kazelina. serieus op een gegeven moment was dat gewoon 6 seconden verschil op de 1500m.
  Karma voor de twee coaches.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina