Team Pursuit Dames, maandag 19 en woensdag 21 februari

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Nogevendit, 12 feb 2018.

 1. Forza

  Forza Active Member

  Heb genoten van een prachtige race. Het ziet er zo mooi uit bij Japan
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Telt de brons van Schoutens voor NL mee? ;)
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Je haalt mannen/vrouwen en Japan/Korea door elkaar.
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  nu (eindelijk) ff lunchen
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Je zit in het verkeerde topic.
  SLP rijdt de MS.
  strawbale, chicagodude en SprintMaster vinden dit leuk.
 6. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  ^ik denk dit.

  Net ook in de studio. Ritsma en Wennemars praten eerst over hoe noodzakelijk het is om een echt team te smeden en daarmee echt op dit onderdeel te trainen, om er 2 minuten zelf achter te komen dat dat in NL gewoon niet kan door de 10-man limiet op de OS en het feit dat er zoveel goed schaatsers zijn die allemaal bij verschillende teams zitten.

  Je zou 5 man kunnen selecteren en daarmee een hele OS cyclus trainen, maar ja, als die zich dan niet individueel plaatsen geef je wellicht medaillekansen op meerdere onderdelen weg voor een iets grotere kans op 1 gouden medaille.

  Andere landen hebben een klein voordeel vwb dit onderdeel, en ik persoonlijk kan er prima mee leven als we daardoor af en toe een TP goud mislopen.:)
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @chicagodude: groot gelijk. Hooguit zou je nog 1 of 2 extra trainingskampen kunnen beleggen. Maar een team wat dag in dag uit samen rijdt, dat gaat gewoon niet gebeuren en dat moet je niet eens willen proberen.
  strawbale vindt dit leuk.
 8. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Het is natuurlijk wel zo dat een groot deel van de ploeg vrij goed voorspelbaar is van tevoren. Als ze vorig jaar waren gaan trainen met Kramer, Roest, Blokhuijsen en Bergsma had iedereen dat logisch gevonden met het oog op de Spelen en dan had je dus wel een goed ingespeeld team gehad. Hetzelfde geldt voor Ter Mors, Wüst, Leenstra en De Jong. Alleen de plaatsing van Van Beek en Verweij had vorig jaar niet voorspeld kunnen worden. Als je een jaar van tevoren 5 rijders aanwijst is de kans heel groot dat er daarvan minstens 3 de Spelen wel halen.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dit is ook wel gebeurd hoor. Alleen doordat de rijders in verschillende ploegen zitten, heb je maar een beperkt aantal momenten dat je gezamenlijk kunt trainen.
  chicagodude vindt dit leuk.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat is wel, maar zelfs dan blijf je het probleem houden dat ze niet uit dezelfde ploegen komen en dus niet zo vaak samen kunnen trainen. Het zij zo.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Blijft gewoon lastig. De een zit in Inzell, de ander in Collalbo, die weer in Tenerife... Toch zou je wel wat momenten rondom de Wereldbekers moeten kunnen benutten, voorzover dat nog niet gebeurd.

  De enige logische oplossing is gewoon om met z'n allen wat marathons te rijden en samen ergens een ontsnapping te plannen. Lekker hard rondjes rijden en van elkaar overnemen ;)
  SprintMaster en VorstM vinden dit leuk.
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Wust had toch al haar verrassende goud op de 1.500 m... dan is zilver op TP minder erg. Vooral als je bekijkt dat Miho gewoon niet goed heeft gereden op de 1.500 m als je haar vorm nu op TP bekijkt.
  Asterisk vindt dit leuk.
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Wat een geweldige prestatie van Japan. Wie vier jaar geleden (toen de Nederlandse dames het wereldrecord laagland naar 2.58 brachten) had gezegd dat er vier jaar later 2.53 op laagland gereden zou worden, zou voor gek zijn verklaard. Wie daarna had gezegd dat Japan dat zou doen al helemaal. Nederland dus op waarde geklopt, maar ik had voor de finale wel minstens een 2.54 van Nederland verwacht. Nu even snel als in de voorronde en vorig jaar op het WK, dat had toch iets sneller gemoeten.

  En een knappe medaille voor de VS. Ook wel (eerlijk is eerlijk) door het zwakke niveau van de rest.
  Laatst bewerkt: 21 feb 2018
 14. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Andere optie voor het systeem, als je toch halve finales wilt behouden en ook een strijd om brons wilt hebben en landen tegelijkertijd niet meer dan drie keer wil laten racen. Want ik ben het er op zich wel mee eens dat je dit niet moet willen. Slecht voor de sport.

  1e ronde: kwalificatie op tijd, net als nu
  2e ronde: halve finales met de vier tijdsnelsten plus meteen daarna een wedstrijd tussen nummer 5 en 6
  3e ronde: Finale tussen de twee winnaars van de halve finale. Kleine finale tussen de twee tijdsnelsten in ronde 2 van de overige vier teams.

  Dan is het nog steeds belangrijk om top-4 te rijden (want anders ben je kansloos voor goud) maar dan kun je je in de halve finale dus niet sparen.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Analyse finale:

  Japan:
  M. Takagi 18.08-13.61-13.62
  Sato (MT) 13.86-13.98-14.18
  N. Takagi (S) 14.50-14.47
  M. Takagi (NT) 14.42-14.22-14.43-14.52

  Nederland:
  Wüst 18.19-13.66-13.67
  Leenstra (W) 13.80-13.73-13.90
  De Jong (L) 14.41-14.49
  Wüst (dJ) 14.82-14.80-14.93-15.08

  De bottleneck voor Nederland begon helaas weer bij de overname van de Jong. Zij lijkt te veel moeite te hebben met het hoge aanvangstempo en kan daardoor de halve ronde niet vasthouden. Dit keer een halve ronde korter en Wüst langer heeft nauwelijks winst opgeleverd. Miho Takagi startte heel sterk, zelfs sneller dan Wüst. Sato laat hem iets meer oplopen dan Leenstra. Nana Takagi eindigt ietsje sneller dan de Jong. Tot slot is Miho, na een hele snelle overname, 0.5 sec per halve ronde beter dan Wüst.
 16. alexlondon

  alexlondon Member

  Denk dat Lotte v Beek of een Jorien ter Mors de rondes die de Antoinette Jong rijdt wel lager hadden kunnen houden( wat je al zegt klopt, de Jong heeft moeite met de tempo-rondjes, daarom ook geen hele goede 1500m rijdster. Maar dat is niets nieuws)... Maar of dat genoeg was geweest met zo een goede Miho Takagi is te betwijfelen.
 17. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Als Ter Mors wat meer duurwerk had gedaan was zij de ideale derde dame. Zij maakt makkelijker snelheid. Opvallend vond ik daarnaast dat Wüst in haar slot de halve rondetijd ook nauwelijks nog omlaag kreeg. Lijkt erop dat zij minder herstelt in het treintje dan Miho.
  G1ant en alexlondon vinden dit leuk.
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Jammer dat ze in de finale langzamer waren dan Japan maar van tevoren was Japan al de grote favoriet natuurlijk. Zilver is natuurlijk lang niet slecht maar ik was toch wel een beetje teleurgesteld. Ook voor de dames geldt dat ze vaker met elkaar moeten trainen in de aanloop naar de volgende Spelen om meer kans op goud te hebben.
 19. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Even een gedachte over het gunnen van medailles aan reserves: als je dit onderdeel echt een teamonderdeel noemt, zou je dan niet het hele team (dus inclusief reserves) sowieso een medaille moeten geven? Hoe zit dat bij andere teamsporten? Een reservekeeper die niet in actie is gekomen bij hockey of voetbal krijgt toch ook gewoon een medaille?
 20. alexlondon

  alexlondon Member

  Denk omdat het ook minder een echt treintje is!!

Deel Deze Pagina