schaatsfouten.nl

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door EenBrabander, 24 mrt 2016.

?

Maakt schaatsen.nl te veel fouten?

 1. Ja

  78,6%
 2. Een Beetje

  14,3%
 3. Nee

  7,1%
 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Vandaag, op een dinsdagmiddag, was het gewoon rustig. Veel rustiger dan op een clubuur. Ook het ijs was daarom ietsje beter dan zaterdag, omdat er minder mensen overheen zijn gegaan. Toch vond ik het ondanks die drukte gevaarlijker, door de redenen zoals genoemd in mijn vorige bericht.
  Eindhoven kan inderdaad goeie omstandigheden hebben en dan is het een prettige baan. Idealiter is het buiten iets boven het vriespunt en is de lucht niet al te vochtig. Dat is het in deze tijd van het jaar vaak niet en dan krijg je dus matig ijs. Afgelopen zaterdag was daarin vrij extreem, er hing een flinke mist boven de baan en de andere kant zien was een uitdaging.
 2. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Op het clubuur kan iedereen schaatsen natuurlijk, dat scheelt wel. Als ik een koers fiets dan fietsen we met 50 man dicht op elkaar maar kunnen we allemaal sturen, maar ga ik voor het goede doel fietsen dan is een peloton levensgevaarlijk terwijl je daarmee ook nog langs niet strak aangelijnde honden moet fietsen, etc. en dat beschouw ik daarom bijna als poging tot zelfmoord. Op schaatsbanen is dat net zo soms.

  Ergens is het wel jammer dat het niet lukt om een leuke ijsbaan neer te leggen bij steden zoals Eindhoven. In de randstad is helemaal opmerkelijk. Daar liggen met Utrecht, Amsterdam en de Uithof eigenlijk allemaal geen goede banen. Haarlem en Alkmaar heb ik nooit geschaatst maar schijnen ook niet bijzonder te zijn, de enige uitzondering is dan Hoorn.

  Een maand terug heb ik gereden in de Elfstedenhal, prachtige baan zeg. Nog goedkoper ook dan een kaartje voor de Uithof of Utrecht. Die Friezen daar vinden het maar raar: hoe kan het nou dat we in het drukste deel van het land geen fatsoenlijke baan neer kunnen leggen. Wat dat betreft is dat pas een schaatsfout.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  Hoe kan het dat het in Eindhoven zo gevaarlijk wordt? In Groningen nooit last van. En ik schaats altijd in de vrije uren, nooit op cluburen ofzo. Heel af en toe moet je een kind/tiener even vertellen dat de baan éénrichtingsverkeer is. Maar dat gebeurt me denk ik 2x per seizoen. Valt dus reuze mee. En rommel op het ijs? nooit last van.

  Lastige van Groningen is dat het semi-overdekt is. Op een warme dag als vandaag is dat niet zo goed voor het ijs. Er drupt ook regelmatig condens van het plafond naar beneden, wat dan bevriest op het ijs. Heb je mooie bobbeltjes... Ach, goeie oefening voor natuurijs denk ik dan maar ;)
 4. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  In Utrecht hetzelfde bij het recreatieschaatsen, je ziet mij dus voornamelijk op natuurijs. Ooit op de Vechtsebanen hard ten val gekomen toen ik uit moest wijken voor zwierende recreatieschaatsers. Is mij ook een raadsel waarom vrouwen met handtasjes schaatsen op kunstijs....
 5. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Wat een negativiteit weer hier! Hard ijs, zacht ijs, bobbeltjes, schuurpapier, plassen water, wees blij dat je kán schaatsen! Uiteindelijk moet je overal op kunnen schaatsen. Ik reed vorige week bij 21 graden door de mist over schuurpapier in Haarlem slechts 1.5s langzamer op de 1500m dan afgelopen weekende in Thialf. Alles is relatief en een positieve mindset maakt meer uit. Over het algemeen ben ik zeer te spreken over het ijs in Haarlem. Maar elke buitenbaan of halfoverdekte baan is afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat is juist onderdeel van de charme van zo'n baan!
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Schermafbeelding 2018-01-05 om 20.23.34.png
  proeme vindt dit leuk.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  niet dat het nu wel overzichtelijk is, maar het is inderdaad wel een verbetering
 8. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

Deel Deze Pagina