Schaatsforum SchaatsLiga

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door De Goudsche Doorloper, 30 jul 2017.

 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ik heb een team van sprokkelaars, tegen specialisten verlies ik, tegen de rest maak ik altijd een kans op wereldbekers, NK's en OKT zullen rampje worden
 2. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Uitslag Speelronde 5
  WB Salt Lake City
  SL Ronde 5 Score.png

  ‘Salt Lake’ was een weekend vol verrassingen. Op afstanden waar je ze verwachtte bleven wereldrecords uit en op andere momenten vielen ze bij bosjes. Kodaira zou wel even het wereldrecord op de 500 aanscherpen. Maar dat bleek niet zo eenvoudig. In plaats daarvan reed ze een wereldrecord op de 1000 meter. De omstandigheden leken niet perfect, maar dat weerhield Denis Yuskov er niet van om één van de ‘babys’ van Davis af te pakken. Tot slot reed Ted-Jan Bloemen zeer onverwacht een fabelachtig wereldrecord op de 5000 meter. En iets zegt me dat dat record nog wel even blijft staan (of Sven moet echt serieus uithalen in Gangneung).

  Met al die verrassingen is er ook in de SchaatsLiga heel wat gebeurd dat ik niet echt zag aankomen. Ik voorspelde dat ik zelfs zonder Antoinette de Jong met Leo’s Gouden Plak wel even zou winnen van Per Ivar Moe. Nou, dat liep even anders. Ik verloor met een verschil van zo’n 100 punten. Verder haalde Team Koe de beste score tot nu toe, maar was dat niet genoeg om de topscore van Een Goede Sprint... af te troeven.

  Team Proeme v De Sterke Diesels (106 v 278)
  Team Proeme kon helaas geen potten breken. 106 is de laagste score van het weekend en De Sterke Diesels hadden dan ook niet zoveel nodig om te winnen. Zelfs zonder Schouten en Bergsma lukte het om dit duel te beslechten in hun voordeel.

  Skate4Fun v Team Stijnsportgek (288 v 363)
  Skate4Fun kwam verrassend goed voor de dag met sterke optredens van Jiachen Hao en Marina Zueva. Het was alleen niet genoeg om Team Stijnsportgek te verslaan dat met Yekaterina Shikhova, Mitchell Whitmore en Peter Michael de overwinning wist veilig te stellen.

  Peterpeers Team v De IJsheiligen (405 v 250)
  Zonder Sven Kramer werd het een lastige opgave voor De IJsheiligen om de eerste punten binnen te halen. Pavel Kulizhnikov had wel een redelijk weekend, maar als alles van hem afhangt wordt het lastig om te winnen. Bij Peterpeers Team had Dai Dai Ntab eindelijk weer eens een goed weekend en zorgde verder Vanessa Herzog voor het binnenharken van de meeste punten.

  Leo’s Gouden Plak v Per Ivar Moe (421 v 526)
  De grootste verrassing van het weekend kwam in dit duel. Ik dacht dit wel even te winnen van Per Ivar Moe. Ik zat er echter volledig naast. Zelfs overwinningen van Ruslan Murashov en Miho Takagi waren niet genoeg om hem te verslaan. Bij Per Ivar Moe kwam het leeuwendeel van de punten van Koen Verweij (die tweede werd op zowel de 1000 als de 1500 meter), Sang-Hwa Lee (die op beide 500 meters tweede werd) en... Ted-Jan Bloemen, die de 5000 meter én de teampursuit won. Verweij’s tweede plek en de Canadese winst op de teampursuit waren daarvan wel de grootste verrassingen.

  Skil-Shimano v Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan (588 v 477)
  Och, wat kwam Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan hier dichtbij om Skil-Shimano te verslaan. Maar het lukte net niet. Marrit Leenstra sloeg de 1000 meter (en een bijna zekere medaille) over, terwijl Hege Bøkko en Marsha Hudey toch wel erg tegenvielen. Maar bij de klassementsleider liep ook niet alles van een leien dakje. Ayano Sato kwam tijdens de massastart lelijk ten val en bij Lorentzen loopt het op hooglandbanen allemaal niet zo lekker. Nee, de meesten punten kwamen van Kai Verbij, Karolina Erbanová en Natalya Voronina die verrassend de 3000 meter won.

  Scheve Schaats v De IJshakkers (488 v 380)
  In de middenmoot vochten Scheve Schaats en De IJshakkers een duel uit dat closer is geëindigd dan van te voren gedacht werd. Alex Boisvert-Lacroix liet bij Scheve Schaats zien dat zijn overwinning vorige week geen toevalstreffer was. Met een scherpe 34.15 schreef hij de eerste 500 meter op zijn naam. Verder werd een verrassend grote hoeveelheid punten binnengehaald door niemand minder dan... Denny Morrison. Hij lijkt echt weer terug te keren naar z’n oude niveau. Voor Lotte van Beek lijkt de tank nu weer even leeg, maar bij Thomas Krol begint het juist net weer lekker te lopen.
  De IJshakkers moesten het zonder Ireen Wüst stellen en deden het op zich nog best aardig. Seung-Hoon Lee zette alles op de massastart en liet zowel de teampursuit als de 5000 meter volledig lopen. Behoorlijk jammer als je daar je punten vandaan moet halen. Oma Pechstein wist dit weekend niet te winnen, maar haalde desalniettemin nog best wat punten binnen. Maar niet genoeg voor de overwinning.

  Team UALAR v Hilbert Nognbiedrondje (570 v 273)
  Dat dit duel het grootste puntenverschil dit weekend opleverde zegt genoeg over hoe close het allemaal was. Bij Team UALAR was er eigenlijk niemand die echt tegenviel: Sverre Lunde Pedersen, Angelina Golikova, Ronald Mulder, Anna Yurakova, Tingyu Gao; ze waren eigenlijk allemaal goed tot heel goed. Geen uitschieters, gewoon voldoende. Hilbert Nognbiedrondje miste echter een heleboel deelnemers. Daarnaast lijkt Erik-Jan Kooiman de Clafis-ziekte nu ook definitief hebben te pakken. Een dubbele overwinning en wereldrecord van Denis Yuskov waren bij lange na niet voldoende om te winnen deze week.

  Team Koe v Een Goede Sprint... (681 v 768)
  Ook hier was het erg spannend. Team Koe draaide het beste weekend tot nu toe, met topuitslagen van Andrea Giovannini, Bart Swings, Ivanie Blondin en Nana Takagi. Maar het was niet voldoende om Een Goede Sprint... te verslaan. Nao Kodaira is natuurlijk elk weekend ongenaakbaar, maar ook Arisa Go en Mika Poutala leverden dit weekend verrassend veel punten op. De rest van het team scoorde in de breedte ook erg sterk. Dat lijkt de kracht te zijn van dit team, dat straks tijdens het OKT tegen een zekere nederlaag aan zal lopen, omdat er geen enkele Nederlander in het team zit. Voorlopig zijn de eerste 5 duels in ieder geval wel binnen.

  SL Ronde 5 Tussenstand.png

  In het klassement vallen Leo's Gouden Plak en Team Koe nu uit de top 5, waardoor we nog maar 3 teams over hebben met de maximale score. Scheve Schaats en Per Ivar Moe boeken belangrijke overwinningen om nog zicht te hebben op de top van het klassement. De IJsheiligen en Skate4Fun blijven nog altijd verstoken van punten.

  Voor de loting, uitslagen en teams, klik hier: https://drive.google.com/open?id=1cchOijHTHIxLp0CIRjAIc6ngey6J6F-VuJP0eehOhfM

  Voor de uitslagen per schaatser, klik hier: https://drive.google.com/open?id=1nUZfHl2NzJiNqtzC1NvuNIBLRg-WK27_nVv_4E3U9uE
  willempaap, Jippie en Hakkie2 vinden dit leuk.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het zit me vooralsnog niet mee, weer eindig ik het linkerrijtje qua punten (7e/16) maar levert me dat geen overwinning op. Nu begin ik toch meer en meer te balen van mijn net iets te gefocuste strategie. Met de kennis van nu had ik zeker op Olga, Marrit, Hege, Isabelle, Franscesca en Marsha geboden. Waar baal ik dan wel van? Katja Sjichova heb ik serieus overwogen en die is enorm in vorm dit seizoen en had in mijn team zeker niet misstaan. Plus, ik had kunnen weten dat Irene Schouten goed in de markt lag en dat ik daar een groter bod op had moeten doen, hoewel die nou ook niet zo fantastisch scoort als ik verwacht had.
 4. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Team Koe had de pech met het 2de hoogste puntenaantal van het weekend te verliezen van de ploeg met het hoogste, maar dat is compensatie voor de chance die ik gehad heb in eerdere weekends.

  Als je kijkt naar de punten vs gescoord staat iedereen ongeveer wel waar ie thuis hoort... op 1 anomalie na... ik leef met je mee ;)
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het OKT dan? Jutta, Joy en Marrit starten elk op meerdere afstanden en dat kan me wel eens gunstig gezind zijn, dat tegen DaiDai, Hein, Janine en Carien van @Peterpeer wordt erg spannend.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik moet tegen @ZeeKoei. Oftewel: Melissa Wijfje vs Ronald Mulder.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik mag met Reina Anema en Arjen Stroetinga tegen Jan Blokhuijsen, Kjeld Nuis, Linda de Vries en Yvonne Nauta van Team Stijnsportgek...

  ik weet al wel welk team dat gaat winnen...
 8. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  2x topafstand tegen 3x subtop, kan interessant worden...

  1de+2de = 3x4de
  2x3de is 1 puntje minder dan bv 5de+6de+6de
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik mag met Wüst, Bosker, De Neeling, L. de Jong, Schulting en vdWeijden tegen A. de Jong, Schipper en D. de Vries. Dat moet ik toch wel weer een keer winnen.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik heb als spelletjesliefhebber eindelijk eens de tijd gehad om me goed te verdiepen in dit spel waarover is zo vaak dingen langs zag komen. Superleuk concept. Volgend jaar doe ik zeker mee.

  Eén tip. Ik zie dat er veel discussie is over de spelregels. Ik zou er niet te veel aan sleutelen. Zeker niet aan de basis. Het voorstel om meer biedingen te doen met telkens kleine groepjes van schaatsers, zou ik niet doorvoeren. Je moet de onvoorspelbaarheid er juist inhouden. De geluksfactor, maar ook psychologische factor (welke goede rijders zullen gevoelsmatig niet zo populair zijn en kan ik voor een relatief prikkie pakken). Met telkens kleine groepjes krijgt het spel een veel grotere wiskundecomponent, met de verhouding tussen punten in het vorig seizoen en de waarde in prijs. Hoe groter de vijver om in te vissen, hoe minder je daar aan hebt.

  Wat ik hoogstens, als compromis, zou doen is de eerste biedronde de keuze geven uit een top-100 van schaatsers (op basis van punten in het vorige seizoen) en in de rondes daarnaast uit alle niet gekozen rijders van de top-100 en elke rijder buiten die top-100.
  Jippie en ZeeKoei vinden dit leuk.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Drie podiumplaatsen van Marrit Leenstra en wat subtopklasseringen van mijn junioren (Jutta 7e, 9e, 11e; Joy 13e, 8e, 8e) en wat pech in het team van Peter (vals Daidai, 4e en 4e voor Hein, tegenvallende Carien) leveren mij geloof ik wel de overwinning op.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dit moet ik toch wel gewonnen hebben, al heb ik het niet nagerekend.


  Deelname van Bosker, Van der Weijden, L. de Jong en De Neeling moet er ook voor zorgen dat ik het EK wel win van Skate4Fun.
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Uitslag Speelronde 6
  Olympisch Kwalificatie Toernooi
  SL Ronde 6 Score.png
  Gelukkig nieuwjaar, SchaatsLiga-managers! Zoals elke 4 jaar staat het OKT garant voor spektakel en verrassingen. Dat was afgelopen week niet anders. Kramer die op de 5 kilometer wordt geklopt... Door Koning B-groep Bob de Vries nota bene! Verder een DQ en daarmee Baibai voor Dai Dai, een tegenvallende Ter Mors die dan wel weer de 1000 meter wint, een verbazingwekkende uitslag bij de 5000m dames en Anice Das die de 500 meter op haar naam schrijft.

  Uiteraard heeft dit ook zijn weerslag op de uitslag van de SchaatsLiga deze week. Zonder internationale rijders is er een aantal teams dat nul punten heeft gescoord. Zekerheidjes veranderden plots in spannende duels en het klassement wordt in één klap op z’n kop gezet. Wie waren de winnaars en wie waren de verliezers van het de OKT-ronde van de SchaatsLiga?

  Team Stijnsportgek v Team Proeme (703 v 95)
  Dit duel was niet heel erg spannend. Met alleen Reina Anema in zijn arsenaal ging Team Proeme aardig de bietenbrug op. Maar er waren sowieso weinig teams die konden opboksen tegen Kjeld Nuis, Jan Blokhuijsen en Linda de Vries.

  De IJsheiligen v De Sterke Diesels (620 v 546)
  Normaal gesproken zou een team met Irene Schouten, Bob de Vries en Jorrit Bergsma makkelijk van Sven Kramer moeten winnen. Maar op het OKT liep het even anders. Zowel Schouten als Bergsma viel tegen en hoewel Bob de Vries vriend en vijand verraste op de 5000 meter was daar bij de IJsheiligen ineens Esmee Visser. Onthoud die naam, want daar gaan we nog heel veel meer van zien. Goed gezien van @Jippie om dit toptalent in haar team op te nemen! Het levert haar nu de eerste punten van het spel op. Bovendien stijgt ze een plekje in het klassement ten koste van Team Proeme. Beter laat dan nooit.

  Per Ivar Moe v Skate4Fun (602 v 0)
  Een eenvoudige driepunter voor Per Ivar Moe die hiermee zijn positie in het linkerrijtje handhaaft.

  Niet-Alleen-van-Leenstra-Fan v Peterpeers Team (502 v 344)
  In tegenstelling tot het vorige treffen was dit duel nog wel enigszins spannend. Marrit Leenstra heeft opnieuw haar klasse laten zien als één van de beste schaatsters van Nederland. Daarnaast hebben de jonge talenten Beune en Leerdam laten zien wat ze in hun mars hebben, maar was dat nog even een stapje verwijderd van de absolute top binnen Nederland. Bij Peterpeers Team werd er vast gebaald van de diskwalificatie van Dai Dai Ntab. Dat scheelde namelijk kostbare punten. Verder was het net niet voor Otterspeer, maar mag hij toch als reserve mee naar Pyeongchang.

  De IJshakkers v Leo’s Gouden Plak (1066 v 496)
  De hoogste score van het weekend was voor de IJshakkers. Deze absolute monsterscore kwam voor een groot deel natuurlijk door Ireen Wüst. Maar ook Marcel Bosker, Annouk van der Weijden, Sanneke de Neeling en Letitia de Jong droegen hun steentje bij. Hij veegde mij met Antoinette de Jong en een tegenvallende Pim Schipper en Douwe de Vries in ieder geval behoorlijk van de kaart.

  Hilbert Nognbiedrondje v Skil-Shimano (462 v 282)
  Wederom een verrassing. De klassementsleider wordt voor het eerst in dit spel verslagen. Weliswaar zaten zowel Anice Das als Kai Verbij in het team van @Asterisk, het was niet genoeg om Achtereekte, Kooiman, Smeekens, Van Alphen en Joling te verslaan. Als Kai Verbij wel was gestart op de 1000 meter, had Skil-Shimano nét kunnen winnen. Maar alleen als Verbij de afstand zou winnen. Maar een Nuis in deze vorm was volgens mij echt niet te kloppen.

  Een Goede Sprint... v Scheve Schaats (0 v 327)
  Vooraf heeft Een Goede Sprint... ervoor gekozen om vol op de buitenlandse sprinters in te zetten. Dat heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd. Maar op dit eerste toernooi waar alleen Nederlanders meedoen is hier dan toch de eerste verliespartij. Ingecalculeerd weliswaar, maar toch. Scheve Schaats profiteert er behoorlijk van om dit doorgaans zeer sterke team in deze ronde te treffen.

  Team Koe v Team UALAR (132 v 169)
  Op de een of andere manier weet Team Koe zijn partijen altijd spannend te maken. Nu ook weer tegen één van de koplopers van de competitie. Zelfs met drie afstanden komt Team Koe met Melissa Wijfje tekort om Ronald Mulder te verslaan. De winst van Mulder heeft de ongeslagen status van Team UALAR gered. Met 18 punten leidt dit team nu het klassement.

  SL Ronde 6 Tussenstand.png
  We hebben dus een nieuwe klassementsleider in Team UALAR. Al scheelde het bijna niets of ook dit team had een verlies moeten bijschrijven. De plekken twee en drie zijn nu voor Skil-Shimano en Een Goede Sprint... die tot vorige week het klassement aanvoerden. Daaronder een hele hoop teams met 12 punten waar nog van alles kan gebeuren. Aankomend weekend staat het EK Afstanden al op het programma. Opnieuw een toernooi met een ongetwijfeld onvoorspelbare uitslag. Van Nederland is de selectie nu bekend. Tegen verwachting in zullen bijvoorbeeld Olympiërs Koen Verweij en Marrit Leenstra toch in actie komen. Het zal allemaal zeker een hoop onverwachte wendingen met zich meebrengen. Ook in de SchaatsLiga.

  Voor de loting, tussenstanden en teams, klik hier: https://drive.google.com/open?id=1cchOijHTHIxLp0CIRjAIc6ngey6J6F-VuJP0eehOhfM

  Voor de uitslagen per schaatser, klik hier: https://drive.google.com/open?id=1hdUtUDLr82N-S7eqaGMhcQQamU5B3d-1GTrPd3-HiUs
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Da's een leuke! Plaats 1 voor Team UALAR - voor wie het vergeten is: het staat voor "Uit Acht Landen, Allen Rap".
  Al zit ik qua "doelpunten" ruim achter de nummers 2, 3 en 4 en maar vlak voor de nummer 10 Leenstra(en van anderen)fan.
  Volgens mij heb ik geluk gehad... :) maar het zal zeker nog spannend worden.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ha, volgende ronde tegen het team van Sven Kramer. Precies als Kramer niet meedoet. Dat scheelt alvast...
  Nogevendit vindt dit leuk.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  Niet veel geluk voor mijn schaatsers. Jos de Vos die ik speciaal voor de Nederlandse wedstrijden haalde valt ook nog eens op de 5km, Floor van den Brandt heeft juist dit jaar een mindere periode. Een aantal toppers presteert tegenvallend, alleen Bob de Vries doet het veel beter dan verwacht.
 17. Jippie

  Jippie Active Member

  Maak je borst maar nat. Esmee Visser zit er ook in en die is wel mee :D
  Nogevendit en De Goudsche Doorloper vinden dit leuk.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  Oh, ik maak me geen illusies hoor. Jij hebt nog steeds het sterkste team...
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Er moet nou trouwens voor mijn team wel een sterke periode aan komen. WB Erfurt is lastig in te schatten, maar OKT gewonnen en ook op het EK, NK Sprint en NK Allround zou dat moeten kunnen lukken.
 20. kabo12

  kabo12 Member

  Hoewel het EK 1 van de 5 wedstrijden is die ik op voorhand om strategische redenen al links had laten liggen ga je toch goed kijken als "Een Goede Sprint..."er uit Finland uit jouw team na de individuele afstanden 59 punten voorstaat op 3 Russische sprinters uit het team van de tegenstander (136-195). Maar dan zie je al voor de starts op zondag dat de Russen aan 2 TS meedoen (dames en heren) en mijn Fin natuurlijk maar aan 1: winnen de Russen allebei de TS en wordt Finland tweede dan verlies ik er 60! Dat wordt spannend: misschien rijdt Kazelina wel niet maar de reserve Shikova, misschien kan Yuskov het snelle openingstempo niet bijhouden en finishen ze daardoor niet eerste, misschien valt er wel iemand. Maar helaas (voor mij) gebeurt dat allemaal niet en verlies ik er dus 60: eindstand 236-235. Felicitaties aan De Goudsche Doorloper.
  Laatst bewerkt: 10 jan 2018
  De Goudsche Doorloper vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina