Raps Rotrax r

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door marcel oomen, 26 dec 2017.

 1. marcel oomen

  marcel oomen New Member

  hallo,
  ik ben nieuw op dit forum, dus zal mij even voorstellen.
  ik ben marcel, 56 jaar, en schaats in geleen.
  ik heb nu raps v10 klapschaatsen onder mijn schoenen staan, maar omdat me wel ieder jaar een brug of scharnierstuk breekt ( zal wel aan een verkeerde techniek liggen) , en deze bijna niet meer uit te halen zijn ( zeker de brug niet) , wil ik eigenlijk graag de oude rotrax ijzers er weer proberen onder te zetten, omdat deze mij door meer scharnierpunten toch sterker lijken.
  van deze is er eentje bij , waarvan er van een scharnierstuk een deel afgebroken is ( zie foto ), en bovendien zijn de plaatjes , waarmee je de achterkant bevestigd van allebei gebroken.( ook een foto van).
  nu is mijn vraag het volgende:
  is er iemand in het bezit van zo'n scharnierstuk en van beide schroefplaatjes of is er enige andere manier , waar dit probleem mee opgelost kan worden.
  of is er een winkel die nog dergelijke onderdelen kan bezorgen?
  ik plaats dit stuk alvast ( ik krijg de fotos er nog niet op, maar probeer ze dalijk nog te posten)
  alvast bedankt, marcel oomen.
 2. anonieme

  anonieme Member

  Marcel, Heb jij ook RAPS schoenen op het onderstel staan? Dat is de reden van het breken van bruggen. Ik had op mijn RAPS AXLE iedere 2 jaar een nieuwe brug nodig. Na 30.000 km waren de schoenen zo uitgelubberd dat ik nieuwe heb gekocht (EVO Helium) en nu is de spanning van de brug af en heb ik al 3 jaar geen last meer. Andere schoenen lost het probleem op. Onderdelen voor de Rotrax zal moeilijk worden, dat waren niet de fijnste schaatsen van RAPS en zijn na 2 jaar uit productie gehaald.

  Succes
 3. marcel oomen

  marcel oomen New Member

  bedankt voor je antwoord , eigenlijk ben ik wel blij dat het dan toch niet aan mij ligt , maar van de andere kant moet het dan ook weer een andere schaats gaan worden, nadat er weer iets kapot zou gaan.
  tenzij er natuurlijk iemand nog een brug van raps uit te halen weet..
  eigenlijk dacht ik dat die rotrax super onderstellen waren, maar dat blijkt dus toch niet zo te zijn.
  dan ga ik nu vragen of er misschien iemand weet waar er nog ergens raps bruggen te krijgen zijn, zodat ik bij een volgende breuk toch nog ff door kan op deze schaatsen, en niet alweer flink in de buidel moet tasten.
  heb ik eenmaal nog een reservebrug dan kan ik naderhand altijd nog voor nieuwe schoenen gaan, maar deze zitten mij nog altijd als gegoten.
  zonder reservebrug zal het een geheel nieuwe set moeten worden.
  grts, marcel.

Deel Deze Pagina