Olympische kwalificatie 2018 per land

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 12 nov 2017.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Het is misschien een beetje 2017, maar je denkt dan in deze tijd onmiddellijk aan #metoo
 2. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Dat was inderdaad ook mijn eerste gedachte...
 3. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Als er familie-omstandigheden waren of als ie zelf ernstig ziek was, zou dat wel gemeld worden denk ik. Daarom lijkt mij het niet melden van de reden in principe al genoeg om de reden te achterhalen. Hij kan natuurlijk ook andere criminele activiteiten op zijn kerfstok hebben, maar ook dan vraag ik me af waarom je dat niet gewoon zou zeggen.
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Misschien wachten ze eerst het interne onderzoek af.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Crowe was inderdaad in zijn Amerikaanse tijd al redelijk omstreden, al stond hij volgens mij vooral bekend als een goede, maar vooral keiharde trainer waardoor er nogal wat mensen voor de sport verloren gingen. Maar daar kunnen natuurlijk meerdere redenen voor geweest zijn.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ook in Korea moet er een coach weg (en terecht). Hij heeft naar verluidt shorttrack-ster Shim Suk Hee geslagen.
 8. Forza

  Forza Active Member

 9. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 11. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  De lange stayster missen we in Erfurt....
 12. Eelco

  Eelco Active Member

  Dat is wel een klein cultuur dingetje. In het judo was het zo (ik weet niet of het nu ook zo is) dat als een Jap tegen een buitenlander trainde en verloor dat hij ook slaag van de trainer kreeg. Als dat in die regionen cultureel bepaald en geaccepteerd is kunnen we ons er over verbazen maar zullen we het ook moeten accepteren. Nu hebben vecht-/ verdedigingssporten een iets ander imago maar ik zou het wel begrijpen als een deel van de cultuur naar het schaatsen wordt meegenomen.
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  hoezo?
 14. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Kan het zijn dat Henrik Fagerli Rukke zo uitbundig juichte, omdat hij met zijn goede 500m toch nog mee mag naar Pyeongchang?
  Tuttifrutti en EenBrabander vinden dit leuk.
 15. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ik dacht hetzelfde.. De Noorse bond heeft wel gezegd dat de selectie nog uitgebreid kan worden. En dan is Rukke met zijn resultaten wel de grootste kanshebber. Hij rijdt nu ook top 12 in de A-groep. En ze hebben wel vaker jonge talenten mee genomen om ervaring op te doen. Zo ging in Vancouver Hege Bøkko al mee en Lunde Pedersen ook, al heeft die uiteindelijk geen afstand gereden.

  Wel zuur voor zijn broer Christoffer Fagerli Rukke. Gaan straks zijn kleine broertje en zijn vriendin (langlaufster Ingvild Flugstad Østberg) wel naar de Spelen maar hij mist ze voor de 2e keer op rij.
 16. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Jammer dat we weer een slecht geïnformeerde commentator hadden. Dan hadden we al meer geweten...

  Christoffer Fagerli Rukke. Tja.... Het is natuurlijk niet zo dat hij deze Spelen op het nippertje mist... Hij leek me ooit een toptalent, maar viel echt ongelooflijk vaak. Ik herinner me geen schaatser die zo vaak viel. Dat heb ik zijn broertje gelukkig niet zien doen.
 17. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ja nu is het in Noorwegen zelf ook nog wel een beetje onduidelijk.. Er zijn geen harde eisen. Maar Rukke laat als jong talent dit jaar al wel een stabiel niveau zien en gaat alleen maar beter schaatsen. Dus het zou me niet verbazen dat hij alsnog geselecteerd wordt. Misschien is tegen hem wel verteld waar hij nog aan moet voldoen en was hij inderdaad daarom zo blij..

  En daar heb je ook gelijk in ja. Hij is nooit in de buurt van plaatsing gekomen helaas. Vind het wel jammer. Is echt een hele aardige leuke schaatser maar dat telt helaas niet ;) Zijn talent, wat hij zeker wel had ja, is er helaas nooit helemaal uit gekomen. Ik ken wel wat mensen uit Hol en die zeiden jaren geleden al dat Henrik nog wel een groter talent is dan zijn broer en dat blijkt nu ook wel.
 18. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Als Rusland slechts de 4 genoemde namen mag sturen, zie ik hen geen vrouwen TP-team kunnen opstellen - mogen de VS vrouwen dan alsnog meedoen?
 19. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Op 12 januari moesten de NOC's doorgeven of ze de behaalde quota plaatsen gaan invullen. Gisteren was de einddatum waarop de resterende plaatsen herverdeeld moesten worden.
  Is het al bekend wat er met de lege Russische plekken gebeurd?
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als er nieuwe schaatsers ingeschreven mogen worden, zou dat goed nieuws zijn voor Mathias Vosté.
  TheMayor vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina