Olympische kwalificatie 2018 per land

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 12 nov 2017.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  William Dutton is boos. Zoals eerder gezegd heeft hij zich net niet geplaatst voor de Spelen, daarvoor had hij de Canadese limiettijd van 34.47 moeten rijden. Die limiettijd is gebaseerd op de 16 snelste rijders in de wereldbeker. Dutton is gekomen tot 34.58, 34.52, 34.49 en 34.53. Hij is echter van mening dat de drie Russische schaatsers niet mee zouden moeten tellen voor de limiettijd. Daarmee zou die volgens hem 34.49 moeten zijn. Tja...
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hij is niet het enige geval. Ook op de 1000 meter is Dubreuil op basis van slechts de limiettijden er doorheen gekomen.
  In de VS won Maria Lamb de massastart, maar de nummers twee en drie, Bergsma en Manganello, gaan naar de Spelen.

  Shani Davis tweette daarover: "Seems convoluted and very similar to what happened to a couple of U.S. athletes @rossminer who won silver at figure skating trials and @mariatlamb who won speed skating mass start at speed skating trials but neither named to the Olympic Team. #WhyHaveTrials if it doesn't count?"
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dubreuil mag heel dankbaar zijn voor de dubieuze selectieregels van de Canadese bond. Daardoor heeft hij nu twee tickets, in de meeste andere landen zouden dat er nul geweest zijn.
  De Keizer vindt dit leuk.
 4. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Deze Noord-Koreaanse was Hyun-Suk Ko. Ik vind het nog steeds jammer dat we haar niet vaker gezien hebben. Ze was een exoot die echt hard kon schaatsen. Ze is overigens pas 32 jaar, dus zou in principe nog steeds kunnen schaatsen. Haar laatste uitslagen op speedskatingresults.com dateren echter van 2014.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Iedereen was van de MS regels op de hoogte - daarom lieten Bergsma en Manganello toe dat Lamb een ronde pakte, anders niet (natuurlijk).
  G1ant en Sidekick vinden dit leuk.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  mijn team moet toch op één of andere manier punten pakken...
  Eelco vindt dit leuk.
 7. Kristian

  Kristian Active Member

 8. alexlondon

  alexlondon Member

  Raar dat Josie Morrison de teampursuit mag rijden en geen Brianne Tutt, die lijkt toch duidelijk de Canadese nummer 3 op 3000 en op 1500 eerder 1 of 2.
  Traint zij alleen ofzo
  EenBrabander vindt dit leuk.
 9. Kristian

  Kristian Active Member

 10. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Wat er ook gebeurt, de Noren gaan in ieder geval de 10k schaatsen op de Olympische Spelen.
  Ze zijn de 'ramstoot' nog niet vergeten die ze (o.a. van Koss) kregen nadat ze zich in Sochi gezamenlijk hadden afgemeld.

  VG Sporten
 11. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Maar welke Noren? Ik kan het artikel niet helemaal ontcijferen, maar ik neem toch aan dat Pedersen de 10.000 meter niet rijdt. Rijden zou heel onverstandig zijn wetende dat zijn herstelvermogen niet al te best is en de TP enkele dagen later al is. Op de TP hebben de Noren kans op een medaille, op de 10.000 meter 'is de kans gelijk aan nul'. Dat laatste begreep ik dan weer wel uit het artikel...
 12. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Bokko of Simen. De man die afvalt voor de TP. Wat ik er uit begrijp. SLP en Henriksen zijn zeker van TP.
  Yuskov vindt dit leuk.
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Dus degene die afvalt voor de TP moet voor straf de 10 rijden :D
  net als Bergsma in NL, maar die vindt dat niet erg ;)
  ZeeKoei, Eelco en G1ant vinden dit leuk.
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het zal de afvaller voor de heats van de TP op zondag zijn, neem ik aan. Die kan best nog wel een kans hebben om wel de finales op woensdag te rijden, aangezien je dan 2x moet. De halve finale en de finale/strijd om brons.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Mia Manganello staat op de startlijst van de 1000 meter van de "officiële ISU-erkende" Time Trials in Salt Lake City vanavond. In de hoop om de Olympische limiettijd van 1.18.0 nog te rijden. Ik denk niet dat ze zich daarmee nog voor die afstand in het Olympische team rijdt, de Amerikanen kennende. Maar dan kun je in ieder geval reserve staan. Verder is de derde Amerikaanse plek de laatste gekwalificeerde op de 1000 meter (nummer 32 op de SOQC-lijst). Als er meer dan 180 schaatsers zich aanmelden, zou Amerika die plek nog wel eens kunnen verliezen. Wat dan ten koste gaat van Tandiman. In tweede instantie, als we binnen de 180 schaatsers zijn, kan een andere Amerikaanse die zich op een andere afstand al gekwalificeerd heeft (in dit geval Manganello, als ze de tenminste limiettijd heeft gereden) van de dan ontstane reservelijst geplukt worden.

  Dus helemaal kansloos is deze actie om vanavond te starten niet.
  strawbale vindt dit leuk.
 16. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  1.17.71! Is net genoeg (limiettijd 1.18.0)
  Lisan, De Keizer, Kristian en 3 anderen vinden dit leuk.
 17. Kristian

  Kristian Active Member

  1. For the sake of clearifying: Could USA have appointed 8 men and 8 women? I mean, a skater is supposed to fill a quota spot I read. Originally you hence put 8 skaters into earned spots, but in the end you only use a few of them in correspondence with the olympic qualification results. I.e. you choose additional skaters (that have met the time demands) in order to have subs on individual distances.
  2. And what about Lehman on the TP: Enough to "intend to start" on an individual distance? USA seems to think that it is enough to be marked as a sub on an individual distance in order to compete in the TP? Are they right?

  Do you know the answers Mjøsaman? (maybe an easy answer to nr. 1...)
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nee, ik weet niet precies hoe dat proces gaat lopen. Als het allemaal binnen de 180 schaatsers kan, zal het geen probleem zijn. Maar als daardoor de 180 schaatsers overschreden worden, zal de ISU vast vriendelijk doch dringend vragen om geen mensen te sturen alleen als reserve. Of alleen voor de ploegenachtervolging. Voor Lehman geldt dan nog dat de USA de 2e reserveplek heeft op de 5000 meter mannen.

  Complicerende factor bij dit alles is natuurlijk de status van Rusland. Hoeveel atleten uit Rusland gaan er straks en op welke afstanden? Zijn dat er 0, 18 of iets daartussenin?
  Kristian vindt dit leuk.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Keizer vindt dit leuk.
 20. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ik kom nu via Twitter het nieuws tegen dat de bondscoach van Canada op non actief is gezet tot minstens na de OS. Het gaat om Michael Crowe die sinds 2007 als trainer actief is in Canada en zo bij de OS van 2010 en 2014 ook actief was. Sinds 2015 is hij bondscoach. Voordat hij in Canada als trainer begon is werkte hij als trainer in Amerika, o.a. bij de spelen van 2002. Er is (nog) geen reden genoemd voor deze beslissing maar de Canadese schaatsbond gaat een intern onderzoek beginnen.

  Zal wel iets heftigs zijn dat ze hem nu zo vlak voor de Spelen eruit gooien....

  Deel 1: http://www.cbc.ca/sports/olympics/s...d-coach-speed-skating-michael-crowe-1.4488622
  Deel 2: http://www.cbc.ca/sports/olympics/s...-speed-skating-canada-investigation-1.4489632
  Laatst bewerkt: 16 jan 2018

Deel Deze Pagina