Olympische kwalificatie 2018 per land

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 12 nov 2017.

 1. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Laatste bericht dat ik hierover las is dat Rukke inderdaad mag gaan.
  http://vgd.no/sport/vintersport/tema/1840614/tittel/skoeytesesongen-2017-18/side/25 (onderaan)
  De Keizer en Tuttifrutti vinden dit leuk.
 2. TheMayor

  TheMayor Member

  Vosté werd vandaag geselecteerd voor de 500 en 1.000m. Jelena Peeters mag nu ook de 5k rijden !
  Duif vindt dit leuk.
 3. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Dat klopt inderdaad! :D Hij is (als enige) nog toegevoegd aan de selectie n.a.v. zijn goede races in Erfurt, en waarschijnlijk ook wel omdat hij het hele jaar al goed bezig is! Er gaan dus nu 9 Noorse schaatsers naar de Spelen! Waarvan 3 uit Hol (2x Bøkko & Rukke) en 3 uit Bergen (Pedersen, Lorentzen, Henriksen). Vooral voor de jongens uit Bergen geldt dat ze van jongs af aan altijd al samen getraind hebben en nu alledrie naar de OS. Vinden ze heel gaaf!

  Hege Bøkko
  Ida Njåtun
  Håvard Bøkko
  Sindre Henriksen
  Allan Dahl Johansson
  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Simen Spieler Nilsen
  Sverre Lunde Pedersen
  Henrik Fagerli Rukke
  ZeeKoei en strawbale vinden dit leuk.
 4. marc_

  marc_ Member

  Erg jammer dat men niet een beroepsmogelijkheid heeft bij het TAS.

  Waarom mag Peeters nu de 5 kilometer rijden? Met Voronina en Graf kan Rusland die plaatsen toch invullen?
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En ook Laura Gomez uit Colombia mag naar de Spelen, op de massastart.
  Eagle vindt dit leuk.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Wie vallen er dan allemaal weg? De Poolse op plek 26 was de laatste, de 2 Russinen dus niet. Dan zou Gemma Cooper de eerste zijn die er bij komt.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Victoria Rodriguez uit Argentinië gaf op Twitter aan dat ze heel blij was dat haar trainingspartner Gomez naar de Spelen mag. Dan zal Cooper, die dus hoger op dat lijstje staat, ook wel mogen.

  Ik verwacht nu niet meer dat er nog andere Russen naar de OS mogen. Het IOC kan nu moeilijk zeggen "ha ha, Mathias, Laura, Jelena en die anderen, gefopt! Jullie mogen toch niet."
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Klopt, dat kan lastig. Maar als het CAS dit zou vernietigen tegen de rechter zeggen: "haha, rechter, gefopt, uw uitspraak interesseert ons niets" is normaal ook lastig.

  De IOC heeft bewust er voor gekozen om op basis van info die ze in november/begin december al compleet hadden pas eind januari uitspraak te doen om de rechtsgang te saboteren. Dan krijg je vervolgens zulke dingen.
  strawbale vindt dit leuk.
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Daarmee worden de Russen geCAStreerd.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Ik was op zoek naar een centrale plek waar een lijst met namen te vinden was. Maar die kan ik niet vinden. Wel kon ik via de Wiki pagina https://en.wikipedia.org/wiki/Speed_skating_at_the_2018_Winter_Olympics en dan door op één van de landen te klikken, een aantal namen terugvinden.
 11. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Opzich, je kunt de Russen natuurlijk wel nog alsnog toevoegen. Dan zijn er gewoon iets meer deelnemers. Oorspronkelijk mocht dat natuurlijk niet, maar het is toch al chaos en die beperkende regels zijn ook maar gewoon bedacht, geen natuurwetten.
  ZeeKoei en G1ant vinden dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wie mag nu wel en wie mag niet?

  Als alleen de vier Russische schaatsers gaan zoals nu bekend is, levert dat de volgende verdelingen op:

  500m vrouwen: Sadovskaya en Ripsrud in plaats van twee Russinnen. Ripsrud is echter niet geselecteerd; dat kan dan Njåtun worden. Mochten de Noren deze plek niet invullen, dan mag Zdráhalová.
  1000m vrouwen: twee Russinnen minder en twee Italiaansen meer. Dat worden dan Daldossi en Bettrone.
  1500m vrouwen: hier kunnen Graf en Voronina gewoon starten, dus er komt maar één plaats bij en die is voor Lollobrigida. Eerste reserve is nu Sun-yeong Noh.
  3000m vrouwen: ook hier kunnen twee Russinnen rijden: plaatsje erbij voor de Zuid-Koreaans recordhoudster Bo-reum Kim! Peeters is nu eerste reserve.
  5000m vrouwen: daar is de startplek voor Peeters! Lollobrigida is nu eerste reserve, Zdráhalová tweede reserve. Zou me wat zijn als zij zowel op de 500m als op de 5000m mee zou doen. Dan ben je allround!!!
  Massastart: geen Russinnen hier gek genoeg, dus Gemma Cooper uit Groot-Brittannië en Laura Gomez uit Colombia kunnen hun spullen pakken.
  Ploegenachtervolging: Golikova kan geen TP rijden, dus de Amerikaanse vrouwen mogen. Zou Heather of Brittany nog gaan rijden op dat onderdeel?

  500m mannen: geen Russen, maar wel onze Belgische vriend Mathias Vosté, de Zweed David Andersson en een Kazach: Mezentsev of Krikunov neem ik aan. China heeft de reserveplek nu.
  1000m mannen: rijdt Trofimov deze afstand, dan mogen in ieder geval Andersson en Vosté. Zo niet, dan mag er ook een Chinees. Maar wie? Tao Yang? An Liu? Bailin Li? Hun selectieregels zijn Chinees voor mij.
  1500m mannen: Alemasi Kahanbai en Marten Liiv zien hun harde werk beloond worden met een Olympisch ticket op de 1500m, waar Trofimov natuurlijk zal gaan rijden. Wei-lin Tai is nu eerste reserve.
  5000m mannen: minder Russen betekent meer Szymanski en meer Lehman. Trofimov moet deze afstand aankunnen, maar rijdt hij hem niet, dan gaat zijn plek naar Adrian Wielgat. Dat zou @Lisan leuk vinden.
  10000m mannen: @HaagscheBluf moet naar Japan bellen en vragen of Ryosuke Tsuchiya zijn baard laat staan, want Rumyantsev mag niet rijden. Eerste reserve is nu Bart Swings.
  Massastart: mogelijk meer goed nieuws voor @Lisan. Niedźwiedzki zou nu kunnen rijden en Babenko zou op de valreep nog een ticket op de post krijgen. Zou hij nog gaan rijden? Zo niet, dan mag een andere schaatser uit een van de Lisanlanden: Roland Cieślak.
  Ploegenachtervolging: China is nu tweede reserve in plaats van Rusland.
  HaagscheBluf, Lisan, De Keizer en 2 anderen vinden dit leuk.
 13. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  - Trofimov heeft de limiet tijd op de 5km niet gereden voor 14 januari, Erfurt telt niet.
  - Japan heeft nu een plek op de 10 km heren, dus zouden ze totaal 10 heren mogen afvaardigen. Een extra man op de 1000m?
 14. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  schitterend nieuws!

  en zoals @VorstM zei, als de Russen in beroep toch naar de Spelen mogen moeten ze maar toegevoegd worden
  TheMayor vindt dit leuk.
 15. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Met een extra Japanse man op de 1000 zou Vosté weer afvallen als Trofimov de 1000 wel rijdt, toch? Of staat David Andersson een plekje lager?
 16. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Andersson staat voor Vosté.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Japanners hebben al 3 plekken op de 1000, maar het gaat om de invulling. Yamada werd derde op het Japanse OKT, maar viel door de "matrix" buiten de boot, omdat er maar 8 Japanse mannen mogen. Als Tsuchiya de 10K rijdt, mogen de Japanners 10 man sturen omdat ze op alle afstanden uitkomen, en zou Yamada wel meekunnen. Hij zou dan de 1000m-plek van een andere Japanner overnemen (ik denk Hasegawa) die ook op de 500m start.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Uit het rijtje Sadovskaya - Ripsrud - Zdráhalová start er blijkbaar maar ééntje, want Alexandra Ianculescu meldt op haar Twitter dat ze naar de Spelen mag.
 19. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Voor Roemenie, haar geboorteland. Op de 500m.
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Adrian Wielgat mag inmiddels ook. Oorspronkelijk was dit het idee

  Katarzyna Bachleda-Curuś, Luiza Złotkowska, Natalia Czerwonka, Magdalena Czyszczoń, Karolina Bosiek, Kaja Ziomek, Zbigniew Bródka, Jan Szymański, Konrad Niedźwiedzki, Sebastian Kłosiński, Artur Nogal, Piotr Michalski, Artur Waś. Maar de Poolse bond heeft besloten ook Wielgat te willensturen als reserve. En maar goed ook want de dag erna kwam het nieuws van de Russen naar buiten. in een Pools artikel staat dat hij dankzij afmelding van Silovs mag rijden.
  Laatst bewerkt: 26 jan 2018

Deel Deze Pagina