NK Allround & NK Sprint 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 25 jan 2018.

 1. RodyTur10

  RodyTur10 Active Member

  Dit vind ik niet correct. Waar is dit weekend dan voor gereden vraag je je dan af.
 2. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Moet ie wel presteren op de OS. Als ie daar goed is (top 3 gecombineerd klassement 500 en 1000) snap ik de keuze ook wel van de KNSB. Hoe zuur het ook voor Dai Dai is.
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Vreemd besluit inderdaad, ook in mijn ogen. Dat zelfs de winnaar van het nationaal kampioenschap sprint niet automatisch naar het WK sprint mag is eigenlijk absurd als je erover nadenkt.

  Natuurlijk, sommigen zijn geblesseerd en anderen kwamen gewoon niet, maar daar kun je degenene die wel komen en winnen moeilijk op afrekenen.
  Ik snap ook wel dat het hem vooral zit in het feit dat het winnen van het NK niet in de kwalificatie-eisen is opgenomen als zekere plaatsing, maar toch.
 4. Wouter1991

  Wouter1991 Member

  Voor de nationale titel misschien?

  Maar wat nou als Verbij op de spelen niet aan de eis van de KNSB voldoet? Mag Ntab dan alsnog naar het WK?
  Laatst bewerkt: 28 jan 2018
  strawbale, ArjenK en Payday vinden dit leuk.
 5. Jaco

  Jaco Active Member

  Is mij dus bijna overkomen. Zette de TV weer aan toen de dames de laatste bocht van de 1.500 meter ingingen. Wat een idiote actie van de NOS.
 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Benieuwd of ze hetzelfde hadden besloten als Otterspeer kampioen was geworden. Ik vind het een vreemde actie. Ntab is in mijn ogen een toekomstig wereldkampioen sprint en nu al, als alles meezit, medaillekandidaat. Die heeft zich met een goede vierkamp geplaatst. Verbij krijgt wel heel veel krediet van de KNSB.
  strawbale vindt dit leuk.
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Kai, Kai...voor iemand die wereldkampioen is geworden zonder één afstandszege...doet men wel alsof hij de nieuwe Wotherspoon is. En weer wordt één van zijn eigen ploegmaten de dupe. Hoe lang kan dat gewoon blijven gaan?
 8. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Als regerend wereldkampioen, en europees kamioen is het natuurlijk niet zo heel vreemd dat hij wat extra krediet heeft ten opzichte van iemand die net zijn eerste nationale titel wint.
  ArjenK en ChefSpijker vinden dit leuk.
 9. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Had de SCL bij het OKT niet ervoor moeten kiezen om slechts één persoon aan te wijzen op basis van de uitslag, Kai Verbij (net zoals hij aangewezen is voor de OS) als tweede, en de derde af laten hangen van het NK Sprint? Dat dít zou gebeuren, wist de KNSB natuurlijk eind december al.
  Of móest de SCL op basis van eigen regels n.a.v. het OKT al de nummers 1 en 2 van een gecombineerd 500/1000 m-klassement aanwijzen?
 10. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  De regels zijn voorafgaand aan het seizoen vastgesteld. Die kun je dan niet meer zomaar gaan wijzigen vanwege één individueel geval.
 11. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Een WK Sprint gaat dan ook niet om afstanden winnen maar om wie het best is over de 500 én 1000 samen. Verbij hoort gewoon bij de internationale top wat dat betreft. Voor z'n blessure zat ie in de World Cup ook 4x top 4 op de 500 meter en 4x top 4 op de 1000 meter (inclusief 1 zege). Hij is gewoon enorm constant en presteert nagenoeg altijd. Je zou toch verwachten dat mensen hem juist na die wereldtitel wel meer op waarde zouden inschatten. Mits fit (en dat moet ie eerst nog bewijzen op de Spelen, anders gaat Ntab alsnog) is hij gewoon onze beste troef op de wereldtitel.
  ArjenK en ZeeKoei vinden dit leuk.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Wüst wilde ook het NK Allround rijden, maar was daarvoor te laat om zich in te schrijven. Zie een artikel in Trouw vandaag.

  https://www.trouw.nl/home/dit-was-de-gekste-3-kilometer-die-ireen-wust-ooit-reed~ac3a97fa/


  Edit: dit was dus al gepost, sorry...
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Zekers... alleen door zijn blessure verliest bijna elke plaatsingswedstrijd zijn waarde nu.
 14. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Ik vraag niet om een wijziging van de regels. Daarom is mijn tweede vraag het voorbehoud bij mijn eerste vraag. Dus: er was al vastgesteld dat de nummer 1 en 2 van het gecombineerde 500/1000-klassement naar de WK Sprint zouden gaan. Dan is het logisch dat er nu pas gekozen is voor een nummer drie.
 15. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ja aan de ene kant wel. Aan de andere kant was dit vooraf duidelijk, dat dit kon gebeuren. En had Ntab, als ie zeker wilde zijn van WK Sprint, top 2 moeten zitten bij OKT.

  KNSB draait hiermee wel zelf het NK Allround/Sprint de nek om. Met al acht gekwalificeerden voor WK Allround/Sprint zeker eind december, is er voor al die toppers geen reden meer om naar het NK Allround/Sprint te gaan. Zeker in een olympisch seizoen met de OS vlak na het NK. Al heb je met een WK Afstanden voor de deur waarschijnlijk hetzelfde verhaal. Misschien is het beter om de NK Afstanden gewoon vooraf aan het seizoen te houden en NK Allround/Sprint naar de Kerstperiode te zetten. En gewoon de top 2 (top 3 mits geen aanwijzing) van die toernooien naar de WK's te sturen. En dan kun je de World Cup-ranking (beste Nederlander zeker) plus NK Allround/Sprint ook als kwalificatiemoment gebruiken voor WK Afstanden/OS.
  alexander79 en strawbale vinden dit leuk.
 16. schaatsvolger

  schaatsvolger Member

  Hoe veel mensen rijden er gecombineerd 500 en 1000 m op de Olympische Spelen? Als enige kan ik op dit moment Lorentzen en Ihle bedenken. Misschien nog de Finnnen (Koskela en Poutela) maar dan houdt het voor mij nu wel even op. Is er nog een Canadees die beide afstanden rijdt? Dus de kans is groot als Verbij zijn vorm heeft dat hij naar het WK gaat en dan is het wel heel zuur voor Ntab. En geen OS en geen Europese kampioenschappen en geen WK. Mbt de OS is het m.i. wel terecht dat hij niet gaat. Had hij maar niet 2x vals moeten starten.
  strawbale vindt dit leuk.
 17. kabo12

  kabo12 Member

  Poutala wel, Koskela niet.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgens mij rijden deze ook allemaal 2 afstanden: Dubreuil, Whitmore, Hasegawa, (Kulizhnikov als ie mee had mogen doen), Vosté, Min Kyu Cha neem ik aan, Greig... 't zijn er nog wel wat meer dan alleen Kai, Ihle, Poutala en HHL
 19. Joris180

  Joris180 Active Member

  Dat deze NK 's gedevalueerd zou zijn kom je van de voren al aan zien komen. In de krant stond nog iets van 'in olympische seizoenen', maar deze toernooiopzet is er on alle jaren.
  Het is op zich ook wel te begrijpen. Op het NK in december 2014.(jaargang 2015) was kwalificatie voor het WK afstanden tijdens / voor / na het allround kampioenschap.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het is ook geen Nederlands probleem, in Oostenrijk trekt een Venessa Herzog zich ook na 3 afstanden terug terwijl de titel voor het oprapen lag (dit is een voorbeeld, geen idee of ze een blessure had, maar er zijn er veel meer).

  Maar het lijkt me ook een breder dan schaatsen probleem. Denk niet dat een Daphne Schippers of een Ranomi Kromowidjojo iets geeft om de titel op het NK.

Deel Deze Pagina