Minder startplekken per afstand op OS 2018.

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 29 sep 2016.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Even iets nieuws in deze discussie gooien.

    De afgelopen jaren wordt er alleen maar op binnenbanen gereden. Dat maakt het schaatsen eerlijker, maar ook klinischer en voorspelbaarder. Vroeger waren er misschien meer medaillekandidaten, maar dat lag grotendeels aan de banen. Sommigen waren beter op de nieuwe binnenbanen, sommigen waren beter op snel buitenijs, anderen konden beter overweg met traag buitenijs... En je had natuurlijk nog het weer. De topfavoriet kan wat meer wind tegen hebben en een onbekende kan wind mee hebben, waardoor je verrassendere (internationalere) toernooien krijgt. De ISU kan een mass-start toevoegen om de voorspelbaarheid uit het schaatsen te halen, ze kunnen ook gewoon meer wedstrijden organiseren op banen zonder dak.
    Svenfan1 en proeme vinden dit leuk.
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    of beide (en dan bedoel ik niet persé massastart op buitenijs, maar beide los van elkaar)
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dat gebeurt dus ook.
    EK 2017 Warschau Zakopane toch Warschau
    WK 2018 Amsterdam
    EK 2019 Klobenstein

    Toe maar! Van de komende vier internationale allroundkampioenschappen zijn er drie op buitenijs! Alleen WK 2017 is binnen, maar Hamar is natuurlijk niet zomaar een binnenbaan. EK2018 is een mosterd-voor-de-Olympische-Spelen-maaltijd EK afstanden. Volgens de huidige plannen wordt het EK 2019 in Klobenstein weer allround en sprint, net als in 2017.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    We hadden het hier natuurlijk over de OS. De WK en EKs zijn leuk (en geweldig dat ze weer op buitenijs zijn, zou wat mij betreft standaard mogen zijn, laten ze dat 'mooie' dak maar weer van Thialf halen , maar dat is hier offtopic), maar alleen op de OS kun je echt veel landen bereiken. Landen met weinig deelnemers op de OS - en dat zijn er bij de winterspelen best veel - zullen bijna altijd de afstand waar hun deelnemer aan mee doet wel uitzenden. Daar kun je publiek en dus ook de toekomstige schaatsers en schaatsfans bereiken. Niet op de EKs en de WKs, ik vraag me af of er naast Nederland en Noorwegen nog landen zijn die dat uitgebreid uitzenden.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    OS op buitenijs dan maar. Een kunstijsbaan buiten kan in principe overal.
  6. Elina

    Elina Well-Known Member

    Niet buiten, dat is niet leuk voor Marrit Leenstra...
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @proeme: ik ben meteen voor. Is ook een stuk goedkoper en het IOC is toch oplossingen aan het zoeken om de OS goedkoper te maken. Lekker een buitenbaan op een mooi plein met op de achtergrond een monumentaal gebouw.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het Plein van de Hemelse Vrede lijkt me een mooie start daarvoor, in 2022.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @Mjøsaman: daar staat de belangrijkste plek van China in de weg, met daarbij een wachtrij van enkele uren. Ze gaan echt geen schaatsbaan om het mausoleum van Mao heen leggen. Sowieso is dat een enorm bewaakt plein. Er zijn in Beijing trouwens genoeg andere opties. Maar ik vrees dat het dromen blijft, zeker China zal niet voor de goedkope optie kiezen.
  10. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Ja mooi was dat maar was je toen al geboren beste Brabander ?
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wat in deze discussie vaak wordt vergeten door mensen die door een Oranje-bril kijken...

    Tegenover het nadeel van concurrentie voor de startplekken in Nederland staan heel veel voordelen voor Nederlandse schaatsers. Dezelfde voordelen als voor Belgische veldrijders en Chineze tafeltennissers.

    Het beperken het aantal startplaatsen van Nederlanders creëert juist nog enigszins gelijke kansen. Martina Sablikova heeft de pech dat ze Tsjechische is. Dus weinig faciliteiten, weinig trainingsmaatjes en weinig sponsoren toen ze nog niet bekend was. Haar enige geluk was dat ze op haar 15e ofzo al mee kon doen aan het EK allround, terwijl ze toen nog een niveau had waarmee ze zich niet eens voor een NK zou plaatsen. Maar daardoor kon ze wel meekijken in de keuken van het topschaatsen. Als dat niet toem al was gebeurd, was ze waarschijnlijk niet de topper geworden die ze nu is.

    Om dat effect te versterkem zou ik 2 plekken per land per afstand helemaal prima vinden.

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
    Monique vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina