Minder aandacht voor EK door natuurijs?

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 6 jan 2009.

 1. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Hebben jullie dat nou ook? Er buiten 10 cm sneeuw ligt en blijft liggen en je overal zelf kan schaatsen op natuurijs en het NK marathon donderdag op natuurijs donderdag wordt verreden interesseert mij het EK allround ineens een stuk minder. Normaal gesproken kijk ik er naar uit, maar nu het echte echte schaatsen voor het eerst in 12 jaar weer mogelijk is ga ik veel liever een rondje schaatsen op natuurijs dan me te verdiepen in wie de nummer 10 wordt op het EK. Of welke relatief onbekende Noor geselecteerd gaat worden.

  Ben ik de enige die dat heeft?
 2. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Hier geen 10cm sneeuw hoor, nog geen vlokje gezien. :cry:
  Het interesseert mij beide, ik ben juist blij dat ik nu niet helemaal tot vrijdag hoef te wachten om weer schaatsen te kunnen zien, maar dat dat donderdag al kan. :wink: Zelf heb ik deze week nog niet geschaatst, weet niet hoe het ijs er nu bij ligt omdat het wel erg heeft gedooid zondag...

  Dit is wel erg offtopic geloof ik. :oops: Discussie misschien verplaatsen naar de Schaatstribune?
 3. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb de discussie afgesplitst en in het Schaatscafé gezet

  Wat ik zelf heb is dat ik minder met het EK bezig ben omdat ik mij bezig moet houden met voorbereidingen voor het WK Sprint in Moscow en mijn studiezaken moet afgerond hebben voordat ik daar heen ga omdat de helft van de deadlines (jawel) vallen op het moment dat ik nog in Moscow zit. Dat heeft niets met natuurijs te maken voor mij. Mede door de studie druk, het feit dat ik grieperig ben geweest vorige week en dat als ik vrij ben het ineens gaat dooien, heb ik nog niet van natuurijs kunnen genieten. Dat komt hopelijk de komende dagen.
 4. ®onnie

  ®onnie New Member

  Bij ons ook maar weinig sneeuw. Gelukkig maar want op sneeuw kan je nog steeds niet schaatsen :D .

  Ik ervaar het dan ook meer als een win-win situatie, je kunt zelf meer van het natuurijs genieten en er wordt door de media ineens ook heel veel aandacht aan besteed. Je hoeft maar een nieuwszender op te zetten en binnen vijf minuten hebben ze het over het ijs, geweldig toch!

  Het enige nadeel wat hier aan vast zit is dat je keuzes moet gaan maken, kies je om zelf te gaan schaatsen of kruip je voor de TV.

  Ik wens iedereen dan ook veel sterkte met deze zware keuzes in deze "moeilijke" tijd :D
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nee. Ik vind het EK dit jaar net zo interessant als andere jaren. Misschien alleen een fractie minder interessant dan vorig jaar omdat Marrit Leenstra zich niet geplaatst heeft, maar in principe vind ik dit jaar het schaatsen even interessant.

  Dit komt waarschijnlijk in eerste instantie omdat ik zelf niet schaats. Niet bij een club en niet vrij op natuurijs. Misschien ben ik de enige Nederlander die zelfs nog niet eens met schoenen op het ijs heeft gestaan, maar ik kan niet schaatsen en zelf schaatsen boeit me niet.

  Hieruit volgt dan min of meer dat het NK schaatsen op natuurijs voor mij geen speciale status heeft en dat ik het allemaal niet bijzonderder vind. Je zou kunnen zeggen dat ik schaatsen als spannende sport interessant vind en dat heeft voor mij heel weinig te maken met natuurijs.
 6. Koen

  Koen Well-Known Member

  ik heb dit jaar nog niet op het ijs gestaan. vroeger werd ik altijd helemaal gek als het vroor maar nu (nadat vorig jaar Flevonice een tegenvaller was) nog niet naar mijn schaatsen omgekeken. Ik volg het natuurijs wel en was ook erg blij dat het zo goed vroor zonder sneeuw waardoor er heel mooi ijs ligt. maar ben dan blij voor anderen. ik heb opzich wel tijd om te schaatsen maar durf het niet aan. ik hoop dat het nog even door vriest en dat er nog mooie tochten gereden kunnen worden (nee niet die ene want ben niet lid), weet nog niet of ik mee ga doen. maar zal dan eerst moeten trainen.
  met het EK ben ik ook nog niet bezig, maar dat hoeft ook nog niet. begint vrijdag toch pas. maar ga zeker alles volgen en zondag er dus live naar toe. ik heb geen minder intresse omdat er natuurijs ijs.
 7. Mik

  Mik New Member

  Het klinkt stom maar ik ben blij dat het straks weer gaat dooien ;)
  het zou zo zonde zijn als het perfect schaatsweer zou zijn tijdens het EK! hahaha
  Niet alleen voor mezelf, maar ook voor een aantal schaatsers die op het EK uitkomen en dolgraag op natuurijs willen rijden, moeilijke keuzes.

  Uiteraard hoop ik wel heel erg op een 11stedentocht, alstie maar precies goed valt hahahaha
 8. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Misschien dat juist de schaatsende forumleden zoals ik behoorlijk worden afgeleid door het natuurijs en de krabbelaars een stuk minder?
  Ik ga in iedere gaval zo snel mogelijk naar het noorden, want er ligt hier overal 10 cm sneeuw en het vriest -7C en niemand veegt het weg. Schaatsen is dus onmogelijk bijna. :(
 9. Mik

  Mik New Member

  Haha ik zeg ook niet dat ik ook niet afgeleid word ;)
  Maar ben dan ook geen 'krabbelaar' lol
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Is iemand die nooit schaatst een krabbelaar?

  Als je thuis een DVD- of videorecorder hebt kan je toch ook gewoon de hele overdag schaatsen en dan 's avonds thuis met een bord erwtensoep op schoot het schaatsen kijken. Bovendien kan je dan tijdens reclames, dweilpauzes en eventueel de ritten van Spanjaarden en Wit-Russen doorspoelen.

  Maar ik blijf bij mijn punt. Een andere grote gebeurtenis of evenement zou net zou goed aandacht van het schaatsen weg kunnen nemen. Ik zie de connectie tussen schaatsen als hobby en schaatsen als topsport nog steeds niet.
 11. sharky

  sharky New Member

  Nee hoor, ik heb ook niet minder aandacht voor het EK nu er natuurijs ligt. Ga lekker 3 dagen in Thialf naar schaatsen kijken. Mijn aandacht voor het schaatsen is dit jaar wat minder dan anders, maar ik vermoed dat die aandacht dit weekend weer even helemaal terug is.

  Bijna was ik zondag zelf gaan schaatsen, maar ja toen regende het. En nu begint mijn week sapkuren toch aardig zijn tol te eisen en bovendien moet ik werken, dus zelf schaatsen zal er wel niet van komen. Jammer? Ach, veel meer dan krabbelen kan ik toch niet. Ik ga wel weer kijken hoe het moet. :D :D
 12. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  als het even kan schaats ik en zie ik niets... maar zit eigenlijk te twijfelen of ik op zondag ofzow nog naar EK zal gaan.. wacht eerst de weersvoorspellingen maar even af ;)
 13. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik heb er geen last van, ik kijk al een hele tijd uit naar het EK. Maar ik ben zelf ook geen schaatser. Al moet ik zeggen dat het zelfs bij mij gaat kriebelen als ik natuurijs zie, vroeger als kind heb ik vaak op een vijvertje geschaatst en het lijkt me leuk om dat nu nog een keer te doen maar ik heb geen schaatsen dus dat is vrij problematisch ;)
 14. Lindekh

  Lindekh Member

  Hoewel het voor mij echt nieuwigheid is (de laatste keer met veel natuurijs - 13 jaar geleden - was ik 7) steekt het natuurijsvirus me wel aan. Ik kan echt niet heel goed schaatsen maar vind het echt super om 'echt buiten te schaatsen. In de kerstvakantie al even op de sloot hier in de wijk, en vanmiddag op de gracht rond een fort in de buurt. Super!

  Bij mij leidt het er ook wel toe dat ik veel minder aandacht heb voor het EK inderdaad. Ik vind de sfeerreportages van natuurijs wel vet hoor! Het EK zal ik zeker ook wel gaan volgen maar mijn gedachten zijn er nog niet echt bij. Wilde misschien voor vrijdag nog kaartjes proberen te regelen maar heb dat toch nog maar niet gedaan omdat ik misschien dan ga schaatsen op Loosdrecht ofzo ;) Morgen sowieso weer naar de fortgracht :) (toch om de hoek :D)
 15. Mik

  Mik New Member

  In de afgelopen dagen heb ik zoveel mogelijk op natuurijs gestaan en dat zal ik vandaag en morgen ook nog doen. Echter heb ik mbt het EK geen keus, ik moet werken, het feit dat ik zowiezo bij het EK ben, zorgt ervoor dat ik er al 2 weken naar uit kijk :lol:
 16. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  Ik heb mijn hoofd nog niet echt naar het EK staan eerlijk gezegd. Vanwege verschillende redenen, maar niet vanwege natuurijs. Ten eerste omdat ik de helft ga missen aankomend weekend ivm 2 verjaardagen. Dat vind ik dan wel jammer. En ten tweede omdat ik nog te veel met het NK Sprint van afgelopen wekend in mijn hoofd rond loop. Maar ik verwacht dat de EK kriebels aan het eind van de week wel gaan komen..Ik probeer de afstanden, die ik mis, op te nemen(als mijn DVD recorder niet weer kuren heeft :wink: ) en verder zoveel mogelijk te volgen.
 17. Madeleine

  Madeleine New Member

  Het EK en WK allround zijn de twee mooiste wedstrijden naar mijn mening, en die wil ik zeker volgen!! Natuurijs of geen natuurijs! Een dag heeft 24 uur, dus beide doen is natuurlijk ook gewoon mogelijk!
  Nu nog hopen dat ik op 1 of andere manier het schaatsen kan volgen vanuit het koude Finland, dan ben ik helemaal gelukkig!
 18. Hitman

  Hitman New Member

  Interessante opmerking.
 19. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Dat komt misschien omdat je zelf niet schaatst denk ik.
 20. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Pff dit is al de derde rare opmerking die ik van je lees vandaag! Je kunt Leenstrafan ook gewoon uitleggen wat dan die connectie is toch? Hij kan het niet begrijpen omdat 'ie zelf niet schaatst.

  Ik denk zelf dat er voor mij persoonlijk wel een connectie is. Als ik naar afgelopen week kijk, heb ik door al het natuurijs minder aan het NK sprint gedacht. Op het moment dat het zover was, lag ik natuurlijk wel voor de buis want ik was om 13.00 alweer terug van de toertocht op natuurijs. Maar als er ijs ligt, dan sta ik in vuur&vlam en denk ik alleen maar aan schaatsen, en dan ietsje minder aan de grote toernooien die in het weekend komen.

  :wink:

Deel Deze Pagina