maple ijzers verf laat los en roesten ...

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door jappie0, 3 dec 2008.

 1. icecristal

  icecristal New Member

  Ha Sophie

  Dat laserlassen kan geen invloed hebben op de loslaten van het goud.
  Het is technisch gewoon een heel kritische bewerking, om goud aan te brengen.

  Maar een lasergelaste buis kan je natuurlijk niet vergelijken met een gepuntlaste buis. Want de "toppers" hebben niks van doen met goud cq zilver op een buis, maar beoordelen alleen de buis op stuur eigenschappen en snelheid, en reproduceerbaarheid van de stijfheid. en daar is Maple bijzonder goed in.
 2. Sophie

  Sophie New Member

  Hallo allemaal,
  Via google een bedrijf gevonden dat gespecialiseerd is in het laserlassen. Zij vertelden me dat het laserlassen wel degelijk invloed kan hebben op het loslaten van de goudlaag. Als de buis al roestvorming vertoond op het moment dat deze gelast wordt dan kan de roest meegenomen worden in het zgn. smeltbad. Aan het oppervlak lijkt het materiaal dan roestvrij maar hier direct onder bevindt zich roest dat naar buiten kan treden. Ook het gesoldeerde deel op de Maple buis kan van invloed zijn omdat het solderen niet zonder een zuurbehandeling kan plaatsvinden. De overblijfselen van zuurbehandeling kan mits niet goed verwijdered voor roest zorgen.
  De behandelingen waarmee de Maple gemaakt wordt is dus wel zeer zeker van invloed op de kwaliteit en Maple heeft hiermee aangetoond dat ze de kwaliteit niet onder controle hebben.

  Groetjes Sophie
 3. SForce

  SForce New Member

  Maar eens een oud topic nieuw leven inblazen...
  Halverwege vorig seizoen ben ik, en een aantal andere leden van onze ijsclub, (helaas?) overgestapt de op de Maplez Twin Laser (Flex).
  Nu heb ik al bij 3 onderstellen roestvorming gezien. Het ene onderstel heeft beginnende roest, terwijl een ander onderstel echt behoorlijk onder de roest zit.
  Heeft iemand ervaring met de 'service' van Maplez op dit moment?
  Onze dealer gaat contact opnemen met Maplez over dit probleem, maar ben benieuwd of ik waarschijnlijk hetzelfde antwoord kan verwachten van ze.

Deel Deze Pagina