maple ijzers verf laat los en roesten ...

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door jappie0, 3 dec 2008.

 1. iceman

  iceman Member

  Hoi Sophie

  Het klink hard maar ik had niet anders verwacht, ik had dezelfde ervaring met de Maple familie.
  Ik kreeg nog een brief van de Hr J Bos De Directeur van Maple met de mededeling dat ze niet eens de moeite hadden genomen om mijn klacht in behandeling te nemen.( ik weet hoe jij je nu voelt Sophie)
  Hoe prijs je je zelf uit de markt, ik heb inmiddels de verchroomde viking nagano.
  Ik heb het geluk dat ik al jaren bij een uitsekende schaatswinkel komt ,(15jr) Jan Van Der Hoorn in Ter Aar van hem heb ik ondanks mijn schaats ellende met Maple een leuke korting kreeg op mijn nieuwe vikings.
  Maar dan word schaatsen wel een kostbare hobby.
  Ik hoop voor jou dat je toch op je nieuwe schaatsen (Viking!!!)je hobby met plezier kan bedrijven.
  Sterkte met je keuze.

  THE ICEMAN 2

  -- Mod break: Quote hersteld --
 2. allard

  allard Active Member

  Ik ben natuurlijk geen expert op dit gebied, maar zou je niet met bepaalde procedures je recht op garantie kunnen claimen? Je hebt betaald voor een topmodel schaatsonderstel, en je krijgt een onderstel dat na misschien 2 jaar in de prullenmand kan, terwijl je er van uit gaat dat zoiets, met goed onderhoud minstens 5 jaar mee kan.

  Misschien een gevalletje consumentenbond? Met een groepje er heen stappen?
 3. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Tros Radar, koude douche. :idea:
 4. allard

  allard Active Member

  ís het al een keer bij Radar geweest dan? Dan valt er denk ik weinig meer te halen als ze daar niet toegeven. Enige dat zou kunnen helpen is een of andere rechtzaak, maar daar zit bijna niemand op te wachten denk ik.

  Eigenlijk gewoon belachelijk dat zo'n bedrijf dit zomaar kan maken.
  Ik zal ook maar geen meer Maple aanraden bij schaatsers die er naar vragen.(deed ik eigenlijk toch al niet, als Viking fan)
 5. Sophie

  Sophie New Member

  Directeur J. Bos van Maple is voor mij de meest narsistische persoon die je in de schaatswereld kan tegenkomen. Hij denkt dat de hele wereld om hem draait en iedereen die hem ´dwars´ zit wordt zonder argumenten aan de kant geschoven. Dit niet alleen bij gebruikers maar ook bij dealers. Op deze wijze graaft hij Maple´s en zijn eigen graf want zo ga je niet met klanten om. Om met een groepje akties te ondernemen gaat mij persoonlijk te ver. Dit levert voor mij te veel negatieve energie op. Ik wens overigens de mensen die wel aktie gaan ondernemen veel succes. Wat mij betreft is Maple binnen afzienbare tijd ten onder, bij onze ijsclub wordt er geen positief woord over Maple meer gesproken, dit hebben ze aan zichzelf te danken.

  Groetjes Sophie
 6. hollander

  hollander New Member

  Ouwe troep die Maple! En dat is 't. Ze vallen als esdoornblaadjes....

  Laatst nog probeerde Stiefbeen en Zoon een paar aan me te slijten :lol: . Ik zeg... Neen Stiefbeen!! Holly rijdt alleen maar op rrrraps raps raps raps :twisted:

  Met Maple wil ik niet gezien worden en al helemaal niet met Maple Wisse Smit (of andere maffiosi).
 7. Tjark

  Tjark Active Member

  Raps zijn inderdaad aardige recreantschaatsen...

  :wink: :twisted:
 8. fred

  fred Member

  Nou nou..... het Maple-bashen gaat maar door, als het inderdaad zo dramatisch slecht spul zou zijn, hoe valt dat dan te rijmen met al die mensen die ik vrolijk op Maple zie rondrijden? Enne, ik durf het hier bijna niet te bekennen, maar; ik ben er zelf ook een van :shock: En al die toppers die toch niet onverdienstelijk op Maple-ijzers rondrijden, zouden die ook zo ontevreden zijn?

  Ok, mijn bladgoud bladdert hier en daar ook wat af, maar wat zou 't, ik vind de kleur die eronder zit toch mooier :wink: En afgezien van soms wat bruine spikkeltjes (die bij de eerste afbraam-beurt weg zijn) , maar dat hebben Viking-ijzers net zo goed, geen spoortje roest te bekennen.
 9. Tjark

  Tjark Active Member

  zolang ik geen gebruik hoef te maken van de garantie, ben ik er ook wel tevreden over. Maar:

  - moet ik garantie claimen binnen 2 jaar, dan vind ik dat daar goed & coulant mee omgegaan moet worden, zeker voor ijzers van 590 euro.

  - Maple is gewoon (te) duur:
  * Viking Nagano Sprint vs Maple Steel: 425 euro vs 590 euro
  * Viking PM vernikkeld vs Maple Twin Steel PM: 535 euro vs 690 euro
 10. hollander

  hollander New Member

  :lol: :lol: :lol:
  Dat is het nou juist Fred. Die lui doen gewoon allemaal alsof! Allemaal alsof? Ja ze doen allemaal alsof er niets aan de hand is! Let maar eens op in de pauze als het ijs geveegd wordt zitten al die pc hoofdstraat types met hun goud te blinken bij mekaar op hetzelfde bankje. Dan heb je er altijd wel eentje die net ff gaat staan... Ik durf te wedden dat die dan zegt "Ik hou het niet langer!" "Ik klap uit de school!!". Maar dan komt er eentje vriendelijk naast staan en die lacht de menigte dan ff vriendelijk toe zo van "niets aan de hand hoor". Maar ondertussen!... "Maul halten Peter! Wai tun alsof da nichts an die hand ist ja!?".
 11. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  ?? volgens mij rijden een hoop mensen nu op Maple omdat die dingen gewoon zo lekker sturen, niet vanwege het merk of het kleurtje...

  Vroegah reed iedereen op Viking, nu veel meer spreiding van de merken. Enige merk wat niet op topniveau doordringt is het prachtige Raps, terwijl die met o.a. de V12 toch een best mooi buisje hebben.
 12. iceman

  iceman Member

  Hoi Reitse.
  Ik heb 12 jaar op Maple geschaatst ze zijn me altijd prima bevallen.
  In 2001 had ik ooit een probleem met mijn Maple"s uitstekend opgelost .

  Maar met kerst 2006 heb ik een paar koperen Maple"s aangeschaft €460,00 omdat ik altijd tevreden was over Maple.

  Nu 2 jaar later laat het koper los, Oke prima ik schaats er niet minder hard door
  Maar nu mijn brug is gebroken geef die sukkel van J.Bos(directeur) niet thuis.( word gezegt deze brug is niet te vervangen vanwege een andere maat voering M 41) sinds 2007
  Het liefst had ik een paar Maple"s terug gekocht , maar nu met nul op mijn rekest ga ik echt geen Maple"s meer kopen.
  Wat ik wel raar vind dat ik nu op een paar nieuwe Vikings rijd, al 3 Marathon wedstrijden in de punten rijd.(terwijl ik al 6 jr wedstrijden rij)
  Of het aan de schaats ligt of aan mijn goede conditie weet ik niet , maar het is wel toeval,
  Maar ik blijf de uitstraling van Maple zeer mooi vinden, ik ga net zo als Sophie nooit meer terug naar Maple, of de service naar de dealer en consument moet weer goed komen.
  Alleen niet onder deze directeur ,want die zit liever met Shani Davis of Ched Hadrick aan een tafel.

  THE ICEMAN 2
 13. Sophie

  Sophie New Member

  Hoi Reitse/Iceman,

  Het was bij mij ook niet het geval dat mijn Maple´s niet lekker reden. Waarover ik zeer teleurgesteld ben is dat ik €600 heb uitgegeven aan een product waarvan ik dacht dat dit topkwaliteit was en er jaren mee vooruit kon.
  Nu blijkt dat ik eigenlijk geinvesteerd heb in (welliswaar goed rijdend) oud ijzer in plaats van een duurzaam product.
  €600 gaat wat mij betreft niet samen met oud ijzer en een vreselijke slechte service richting mij en mijn dealer. Laat de J.Bos van Maple nu gewoon toegeven dat hij oud ijzer verkoopt en de slachtoffers hiervan tegemoet komen of compenseren. De arrogantie van J. Bos en Maple is voor mij de reden om iedereen te waarschuwen en aan het denken te zetten voordat zij ook investeren in oud ijzer van Maple.
  Ik ben niet van plan om toppers zoals Shani Davis over mijn rug op Maples te laten rijden aangezien zij waarschijnlijk hiervoor geen cent betalen. Dit is volgens mij tevens de reden waarom je van deze toppers nooit een klacht over Maple zal horen
  Groetjes Sophie.

  P.s ik laat uitzoeken door een bevriende expert waar de roest wegkomt op mijn schaatsen want het verhaal van Maple van het niet goed droogmaken is wat mij betreft eenzijdig en niet gegrond.
 14. iceman

  iceman Member

  .

  Hoi Sophie mooi gesproken.

  THE ICEMAN
 15. hollander

  hollander New Member

  Oud ijzer... Bedragen die meer weg hebben van telefoonnummers dan van aanschafprijzen :shock: :( :evil:

  Iceman schittert in de hoofdrol op Maple's in "Één brug te ver" :lol: :wink:

  En dan ook nog Hollander die daar de draak weer mee steekt :roll: :wink:

  Tja... in de prijzen rijden op mijn raps is er nog niet echt bij. Maar wil er iemand een potje hockey op noren?
 16. hollander

  hollander New Member

  Ok ook nog ff een serieuze reactie. Er zijn meer soorten staal dan namen in telefoonboeken. Er zijn hoogwaardige en... pisb.. ebfin :wink:

  Om staal te testen zijn er een aantal tests.
  1. hardheidsmeting (meestal Brinel)
  2. treksterkte proef
  3. kerfslagproef

  Wanneer je deze drie goed laat uitvoeren in een lab kun je iets zeggen over het type staal. Echter de tabellen waarin ik dan de staalsoort opzoek is over het algemeen meer toegespitst op industrieel gebruik. Ik weet niet of dit soort speciaal staal misschien extreem hoge waarden heeft (ik verwacht bij Raps een uitschieter :wink: ).

  Wanneer je met een röntgenscopie een straal op het materiaal laat kaatsen kun je uit het kleurenspectrum de samenstelling van het staal vaststellen. Hier zijn computerapplicaties voor. Dan komt het soort staal aan het licht.

  Zou het niet zo kunnen zijn dat onder de loslatende laag bladgoud (voor die prijs mag dat toch wel een hoogwaardige legering wezen :evil: ) een beetje vocht blijft zitten? Uiteraard hebben jullie je ijzers altijd direct afgedroogd na het schaatsen.

  Volgens mij is die brug zo te horen een zwak punt.
 17. jan marten

  jan marten Member

  Nou zal ik dan maar een positieve reactie geven.

  Ik rijd nu 3 jaar op maple Alu, ik heb er nog nooit een probleem mee gehad geen roest nergens nopes nada. En ik ken een aantal mensen die hun bruggen bij hun maples doormidden hebben getrapt en die kregen allemaal, nieuwe bruggetjes.

  Verder hoorde ik hier dat raps v12 zulke mooie ijzers zijn. Nou ik vind van niet. Er zit zelfs niet eens garantie op de buizen :shock: Mijn linkerbuis was na 4 maand bij de achterste pot(heet dat ook zo bij klappers) ingedeukt. Mijn rechter was zover ingedeukt dat hij zelfs gescheurd was. Wat was er aan de hand, Ik had mijn ijzer in het ijs gestampt bij de start en dat mag niet met V12. Ik had toen ook maar gevraagd of je dan ook niet hard mocht afzetten, maar daar kreeg ik geen antwoord op.

  Kortom ik ben tevreden met maple en ik denk dat door dit topic, als ik nieuwe schaatsen wil ik mij keer tot de vikings, want die lijken het best uit de bus te komen.
 18. hollander

  hollander New Member

  Ik heb die V12 volgens mij ook een keer gezien. Dat zijn die koolstof apparaten hé? Nou die vond ik ook mooi! Maar ik schaats nu nog niet op een niveau waarop ik dat nodig acht. En dan de prijs... ronduit belachelijk 4 á 500 Euro voor een plaatje staal en een koolstofkousje :evil:

  Koolstof is een materiaal waar wonderen aan worden toegeschreven (ruimtevaart etc :roll: ). Koolstof heeft als enige uitmuntende eigenschap dat het extreem stijf is in relatie tot het gewicht. Wanneer die eigenschap in het design niet wordt benut is het zonde.

  Een nadeel is dat koolstoflaminaten niet slagvast zijn en al helemaal niet tegen puntlasten kunnen. Als je er een steen tegenaan krijgt is het gewoon glas en heb je een ster. De sterkte is dan 100% gereduceerd (weg).

  Prijs van koolstof? Het zwarte doek was toen ik er veel mee werkte 100 gulden incl. btw per vierkante meter. Daar kun je heel wat buisjes van maken.

  Maar stel je voor Holly op koolstof ijzers :twisted: :lol: . Da lijkt me toch wel wat. Dan ga ik gelijk bij het Maple bankje zitten :wink: :twisted:
 19. Sophie

  Sophie New Member

  Hoi Jan Marten,

  Ik kan me goed voorstellen dat je Alu Maple´s niet roesten want als ik goed ben ingelicht roest aluminium niet.
  Dit is bij staal een heel ander verhaal de lasergelaste Maple´s zijn van staal. Als staal niet goed wordt beschermt tegen roest dan dan zal er op termijn roestvorming ontstaan. Een andere mogelijkheid is dat er al roest aanwezig is op het materiaal voor een beschermlaag wordt aangebracht
  Als ik het goed heb dan is Maple het enige merk dat een lasergelaste schaats in het pakket heeft.
  Kan het laserlassen van invloed zijn op het eerder gaan roesten van de Maple´s. Wie kan me daar antwoord op geven of wie kent iemand die me daar antwoord op kan geven?

  Groetjes Sophie
 20. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  De V12 Carbon... *mijmer* ;)

  Mooie buis, ligt hier nu heel mooi in de vensterbank... Aanvaring met een andere rijder, raakte me vol op de buis en mes. Resultaat was dat een heel stuk uit het mes brak en de buis geen krimp of wat dan ook gaf!

  Overigens is het niet 100% carbon maar er zit nog een glasvezelbuis onder de carbon buitenlaag.

Deel Deze Pagina