M en M Whiperboard; ervaringen?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door PeerdParmant, 16 dec 2012.

 1. Spits

  Spits Active Member

  Leon, het zijn fantastische ijzers waar je ook mee op de kunstbanen heerlijk op vooruit kan komen, maar........... Als je nu al een goeie combi bezit dan weet ik niet of er heel veel meerwaarde voor je inzit, temeer omdat je ook op jacht/zoek bent naar een Helium of Viking 2005 schoen.....
  Het grootste voordeel is het klap mechanisme, dit is echt top of the bill! Nu moet ik wel zeggen dat ik een fetisj heb voor mooi schaatsmateriaal........ En alhoewel ik er niet veel van bak qua schaatstechniek zie ik er wel al flitsend uit als ik stil sta.........:rolleyes:;).
  Ze sturen goed terug en ik kan er heerlijk en voor m'n gevoel goed mee afzetten, tot nu toe meer dan met m'n Helium/klap chroom combo (waarschijnlijk is dit dus het gemis aan techniek van mijn zijde).
  Mijn inziens is het de beste set die er op de markt is!
  Leonjill vindt dit leuk.
 2. pietandringa

  pietandringa New Member

  Tja, ik heb al eerder gereageerd, maar schaats nog steeds heel fijn met de Wiperboard ijzers en Salomon S-lab schoenen. Afgelopen week drie keer naar het Dannemeer geweest en ik ben nog steeds erg blij met deze aankoop. Wat anderen ook al hebben gezegd, het klapmechanisme werkt erg goed en op deze ijzers kun je ook technisch heel goed schaatsen.
  Spits vindt dit leuk.
 3. Spits

  Spits Active Member

  Dat je het al eerder gezegd hebt is top Piet, waarvoor dank! Wat mij betreft kan het niet vaak genoeg gezegd worden dat ze top zijn.
  Het lijkt me dat je één van de eerste kopers van een Wiperboard bent...... Heb je de asjes ooit (preventief) vervangen vanwege speling (zoals je eerder poste)?
  Feedback over het gebruik van de Wiperboards wordt zeker gewaardeerd, zeker over een langere periode. Blijft bijvoorbeeld het klap mechanische vrij van speling, zijn er al veren gesneuveld, of zijn er andere onderdelen aan (niet normale) slijtage onderhevig?
  Zelf heb ik nog geen speciaal onderhoud hoeven plegen, op het slijpen na.
  Ik benieuwd hoe het klap mechanische zich houd bij veelvuldig natuur ijs gebruik; na bijvoorbeeld klunen is er grote kans dat hier zand in terecht komt wat extra slijtage tot gevolg zal hebben.
  Op het internet is er weinig over bekend, dus dit is een mooi topic om het te kunnen lezen.

  Cheers, Menno.
  Laatst bewerkt: 29 jan 2017
  pietandringa vindt dit leuk.
 4. Spits

  Spits Active Member

  Bor vindt dit leuk.
 5. pietandringa

  pietandringa New Member

  Een wat late reactie, maar ik schaats alleen op natuurijs in Nederland. De asjes zijn in het begin vervangen, maar dat viel onder service. Verder nog geen problemen gehad met de Wiperboards. Afgelopen week heerlijk kunnen schaatsen op het Dannemeer bij Slochteren.
  Spits vindt dit leuk.
 6. Spits

  Spits Active Member

  Kleine demo filmpje door meneer Mars van de Wiperboards;

 7. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Sorry, maar dit was echt tenenkrommend om naar te kijken. Hij duwt nog net geen stoel vooruit, maar met schaatsen had het niet veel te maken. Bij elke afzet lopen zijn schaatsen onwijs onder hem vandaan. Hoe kan hij na afloop tot de conclusie komen dat hij "toppie" heeft geschaatst, en hoe kunnen mensen hem serieus nemen?

  Nu weet ik wel dat salomons een andere schaatstechniek vereisen dan gewone klapschaatsen, maar toch heb ik mensen aanzienlijk beter op zien schaatsen.
 8. Spits

  Spits Active Member

  Oei, da's niet zo mooi dat je nu met kromme tenen zit.
  Of Mars kan schaatsen of niet, daar heb ik geen verstand van, weet wel dat ik zelf nog een pak slechter, eh, vooruit kom op schaatsijzers (ik noem het vanaf nu dan ook maar geen schaatsen meer)!

  Waar het mij om ging is dat de Wiperboards in beeld waren. Het is verdomde lastig wat info op te doen over schaatsmateriaal; over fietsen en allerlei andere producten kan je review's vinden, maar over schaatsijzers en aanverwanten minder of nihil. Dat gezegd hebbende; misschien ligt dat wel aan mij.
  Aangezien dit het Wiperboard draadje is dacht ik dat het een leuk idee was dit filmpje te delen met andere mensen die interesse in Wiperboards hebben, niet wetende dat ik daar mensen misschien pijn mee doe of een slecht humeur bezorg.

  Je kan altijd nog commentaar op het filmpje geven via youtube, en daar natuurlijk een "thumb's down" geven aan Mars.
  Als je liever hebt dat ik het filmpje (hier) verwijder omdat het een schande en vernedering is voor de schaatssport, en er onnodig mensen mee worden gekwetst dan hoor ik het graag van je.
  Laatst bewerkt: 19 feb 2018
  HN65 en fudd vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina