M en M Whiperboard; ervaringen?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door PeerdParmant, 16 dec 2012.

 1. Spits

  Spits Active Member

  Leon, het zijn fantastische ijzers waar je ook mee op de kunstbanen heerlijk op vooruit kan komen, maar........... Als je nu al een goeie combi bezit dan weet ik niet of er heel veel meerwaarde voor je inzit, temeer omdat je ook op jacht/zoek bent naar een Helium of Viking 2005 schoen.....
  Het grootste voordeel is het klap mechanisme, dit is echt top of the bill! Nu moet ik wel zeggen dat ik een fetisj heb voor mooi schaatsmateriaal........ En alhoewel ik er niet veel van bak qua schaatstechniek zie ik er wel al flitsend uit als ik stil sta.........:rolleyes:;).
  Ze sturen goed terug en ik kan er heerlijk en voor m'n gevoel goed mee afzetten, tot nu toe meer dan met m'n Helium/klap chroom combo (waarschijnlijk is dit dus het gemis aan techniek van mijn zijde).
  Mijn inziens is het de beste set die er op de markt is!
  Leonjill vindt dit leuk.
 2. pietandringa

  pietandringa New Member

  Tja, ik heb al eerder gereageerd, maar schaats nog steeds heel fijn met de Wiperboard ijzers en Salomon S-lab schoenen. Afgelopen week drie keer naar het Dannemeer geweest en ik ben nog steeds erg blij met deze aankoop. Wat anderen ook al hebben gezegd, het klapmechanisme werkt erg goed en op deze ijzers kun je ook technisch heel goed schaatsen.
  Spits vindt dit leuk.
 3. Spits

  Spits Active Member

  Dat je het al eerder gezegd hebt is top Piet, waarvoor dank! Wat mij betreft kan het niet vaak genoeg gezegd worden dat ze top zijn.
  Het lijkt me dat je één van de eerste kopers van een Wiperboard bent...... Heb je de asjes ooit (preventief) vervangen vanwege speling (zoals je eerder poste)?
  Feedback over het gebruik van de Wiperboards wordt zeker gewaardeerd, zeker over een langere periode. Blijft bijvoorbeeld het klap mechanische vrij van speling, zijn er al veren gesneuveld, of zijn er andere onderdelen aan (niet normale) slijtage onderhevig?
  Zelf heb ik nog geen speciaal onderhoud hoeven plegen, op het slijpen na.
  Ik benieuwd hoe het klap mechanische zich houd bij veelvuldig natuur ijs gebruik; na bijvoorbeeld klunen is er grote kans dat hier zand in terecht komt wat extra slijtage tot gevolg zal hebben.
  Op het internet is er weinig over bekend, dus dit is een mooi topic om het te kunnen lezen.

  Cheers, Menno.
  Laatst bewerkt: 29 jan 2017
 4. Spits

  Spits Active Member

  Bor vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina