IJshockey, curling en kunstrijden op de Olympische Spelen 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 27 jan 2018.

?

Van deze drie sporten vind ik interessant:

 1. IJshockey en Curling en Kunstrijden

  0 stem(men)
  0,0%
 2. IJshockey en Curling

  9 stem(men)
  22,5%
 3. IJshockey en Kunstrijden

  2 stem(men)
  5,0%
 4. Curling en Kunstrijden

  7 stem(men)
  17,5%
 5. alleen IJshockey

  8 stem(men)
  20,0%
 6. alleen Curling

  4 stem(men)
  10,0%
 7. alleen Kunstrijden

  3 stem(men)
  7,5%
 8. alle drie niet

  7 stem(men)
  17,5%
 1. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  De FIFA wil zijn eigen WK beschermen en wil geen tweede WK. Dat het ongetwijfeld zou worden.
  Kijk maar naar schaatsen. WK's zijn mooi maar Olympische tellen pas echt. Het karakter van schaatsen is van allround veranderd is specialistisch.
  Dat is bij collega winytersport Alpine Ski iets anders want daar is de grote Kristalkogel altijd nog de grootste prijs. En die kun je alleen winnen als je minstens twee en liefst een derde discipline er nog een beetje bij.
  Bij ijshockey is het ook anders. Daar is elk jaar een WK behalve in Olympische jaren. Vroeger werden de OS ook als WK's beschouwd.
  Het wielrennen heeft ook zijn eigen WK en dat wordt over het algemeen hoger aangeslagen dan een OS. Greg Van Avermaet is dan wel Olympisch kampioen zijn overwinning in Paris-Roubaix wordt door veel Vlaamse wielerfans als zijn eerste echt grote overwinning beschouwd.
 2. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik ben geen Bayern fan (integendeel) maar dat is de enige topclub in Europa die zijn geld verantwoord uitgeeft. De rest vooral latijns-Europa zit diep in de schulden.
 3. VictorP

  VictorP Active Member

  Met het voetbal zelf heeft dat natuurlijk niks te maken.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Voor mensen met liefde voor kunstrijden, in veel bioscopen en filmhuizen draait deze weken I, Tonya.

  De film gaat over Tonya Harding, kunstrijdster begin jaren 90 die als 'white trash' c.q. 'redneck' niet zo populair is in de elitaire wereld van het kunstrijden. Natuurlijk zou deze film nooit gemaakt zijn als daar niet het verhaal was van de beruchte aanval op grote concurrent Nancy Kerrigan dat in januari/februari 1994 het grootste nieuwsverhaal in de wereld was. :D

  Mooi gemaakt, goed geacteerd en bij vlagen bijzonder komisch (en nee, ik heb geen belangen, maar wilde het jullie gewoon laten weten). :rolleyes: Ik weet nog dat ik een klein jochie was en dit was het toen waar iedereen het over had. Overigens, nu ik er zo over nadenk, in 1993 had een doorgedraaide fan van Steffi Graf al Monica Seles aangevallen, die film kan voorlopig de pijplijn in. :cool:

  ZeeKoei vindt dit leuk.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik kan me dit nog heel goed herinneren. Bij de lange kür knapte nog een veter van Harding en mocht ze opnieuw beginnen, maar het werd uiteindelijk niets met haar kür. Kerrigan reed goed en werd tweede, en Oxana Baiul werd toen eerste. Was echt een enorme soap toen. Ik wil die film wel zien maar ga er niet direct voor naar de bioscoop. Hopelijk komt ie over een tijdje op Netflix.
 6. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik vond het toendertijd ook wel vreemd dat het Harding-Kerrigan verhaal zo ontzettend veel meer aandacht kreeg dan het Seles-Graf verhaal. Zal wel komen omdat bij de laatste natuurlijk niet Graf zelf achter de aanslag zat. Dat iemand zo ver gaat (naja, of in ieder geval iemand uit haar kring) om een tegenstander te saboteren spreekt natuurlijk wel tot de verbeelding. Net zoiets als die Amerikaanse shorttracker die jaren geleden de schaatsen van Oliver Jean saboteerde...
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik heb ook nog nooit zo intensief kunstschaatsen gekeken als toen. Van het kunstschaats toernooi in Korea zou ik de namen van die Russinnen niet meer kunnen noemen, maar dit (inclusief 'derde hond met het been' Baiul) herinner ik me ook nog als de dag van gisteren.

  Voor wie 'Wolf of Wallstreet' heeft gezien. De ontzettend lekk... uhm... aantrekkelijke Margot Robbie die daarin de vriendin van Di Caprio speelt is hiervoor dus getransformeerd tot de ordinaire en lelijke Harding. En ze kreeg er een Oscar-nominatie voor. Benieuwd. Ik ga hem ook zeker zien.
  Monique vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina