IJsbanen draaien met verlies

Discussie in 'IJs' gestart door dedeut, 4 nov 2010.

 1. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  De een zijn brood is de nader zijn.......
  Eindhoven dicht is helaas goed nieuws voor andere ijsbanen. B.v. de schaatsers uit de Bommelerwaard gingen veelal naar Eindhoven en die zullen nu Utrecht opzoeken. Ook Breda en Tilburg zullen ervan profiteren. En ja voor een deel van de Belgische schaatsers is de sluiting van Eindhoven een aderlating.
 2. De stoemp

  De stoemp Member

  Als de ijsbaan in rotterdam er in de wintermaanden ligt, dan kan ik me niet voorstellen dat daar verlies geleden wordt (gezien de drukte). Rotterdam is natuurlijk ook de 2e grootste stad. Eigenlijk best gek dat Rotterdam en Amsterdam geen volwaardige ijshallen hebben. Maar dat er in 3 dorpen (breda, tilburg en eindhoven) onder de rivieren wel overal een baan ligt.
  Het concept van Rotterdam is wel goedkoop, misschien moeten meer banen het zo aanpakken. Kan me voorstellen dat je voor je wekelijkse training niet meer dan 50 km in de auto wil zitten als schaatser...
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dorpen... :Do_O
  Heerenveen is ook al zo'n wereldstad. Net als Hoorn trouwens, daar is er ook een. En wat te denken van metropool Grefrath (DUI).

  -------------

  IJssportcentrum Eindhoven blijft langer open.
  Dit is de baan waar ik altijd schaats, dus ik ben erg blij dat ie voorlopig (komende 2 jaar) open blijft.
 4. De stoemp

  De stoemp Member

  Ja ik snap ook dat het lastig is in dunbevolkte gebieden. Als ik 70 km moest rijden naar een ijsbaan zou ik ook niet zo heel vaak meer gaan denk ik...
  Ik vind het belangrijk dat er een baan in Rotterdam komt. En zoals in Dordrecht is er recent een nieuwe baan gekomen, maar waarom een 200 meter baan en zo smal?!
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  IJssportcentrum Eindhoven - mijn 'thuisbaan' - blijft open, de legendarische ijsbaan in Davos zal ophouden te bestaan.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 6. PhiNed9

  PhiNed9 New Member

  Het zal ongetwijfeld erg duur zijn, maar kijk ook eens hoeveel mensen er gebruik van maken. Vooral s,avonds wil het nog wel eens onverantwoord druk zijn.

  Verstuurd vanaf mijn HUAWEI LYO-L21 met Tapatalk
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 jan 2017
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  's avonds wel ja. Dan ga ik dus ook niet. Maar als ik overdag ga, dan is het meestal zo goed als leeg. Sta je met 10 man op die baan. Dat schaatst heerlijk, maar dat dat financieel niet uit kan lijkt me ook helder.

  Ik heb het dan over Kardinge, maar ik kan me voorstellen dat dat bij andere banen hetzelfde werkt.
 8. PhiNed9

  PhiNed9 New Member

  In Haarlem is het overdag een stuk rustiger dan s,avonds maar evengoed is er best nog redelijke aanloop. Veel scholieren ivm schoolschaatsen.

  Verstuurd vanaf mijn HUAWEI LYO-L21 met Tapatalk
 9. Globeskater83

  Globeskater83 Member

  In rotterdam was het afgelopen vakantie echt super druk. De baan draait alweer beter dan vorig jaar :) nadeel is wel dat het niet op alle tijden even fijn is om te schaatsen..

Deel Deze Pagina