enschede wellicht in augustus al open

Discussie in 'IJs' gestart door pureskater, 9 apr 2009.

 1. pureskater

  pureskater New Member

  De directie van de ijsbaan in Enschede overweegt om de baan komend schaatsseizoen al in augustus te openen. IJsbaan Twente is nog maar een seizoen open en heeft nu al ambitieuze plannen om buitenlandse ploegen naar Enschede te halen in de aanloop naar de olympische spelen. Het lijkt er op dat de ijsbaan in Enschede op zijn laatst op 1 september open zal gaan. Die datum kan volgens dagblad Tubantia worden vervroegd als het lukt om enkele internationale schaatsploegen te strikken om in augustus al te gaan trainen in Enschede.

  De directie is momenteel in gesprek met de Zweedse schaatsploeg, die in de voorbereidingen op het olympische toernooi op zoek is naar een goede ijsaccommodatie. "Als we enkele teams kunnen strikken, ligt er hier in augustus weer ijs en kunnen we misschien ook al open voor ijsclubs en recreanten", aldus directeur Mark van der Sande in de Tubantia. Het vroege openen van de ijsbaan in Enschede kan ook voor veel subtoppers in Nederland een reis naar het buitenland schelen. Veel gewestelijke selecties en andere ploegen trekken in de voorbereiding op het schaatsseizoen vaak naar Berlijn en Erfurt, omdat er in Nederland nog geen ijs ligt. Wellicht dat verschillende schaatsteams en schaatsers nu zullen kiezen voor het ijs in eigen land, in Enschede.
  bron schaatsenzo.nl


  Waar gaat dit heen. Ik dacht dat je de basis voor een goed seizoen in de zomer moest leggen. Nu heeft thialf 6 weken zomerijs en gaat enschede in augustus open. Wordt die basis nog wel gelegt? En hoe blijf je scherp als het seizoen zo lang wordt? Graag jullie mening hier over.
 2. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Dat gaat Thialf niet leuk vinden :twisted:

  In deze periode is het schaatsen volgens mij nog niet de belangrijkste training. Het is een onderdeel van de trainingen volgens mij, naast veel conditie/krachtwerk.
 3. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik vind het juist leuk dat Enschede zo vroeg open is. Schaatsers gaan in de zomer (Thialf, Hamar) en in de herfst (Inzell, Calgary, Nijmegen ook al vroeg) vaker het ijs op, het is wel nodig omdat men er eind oktober/ begin november alweer in topvorm moet staan!
  Leuk dat het nu ook in Nederland kan, naast dat Thialf in de zomer nu al 6 weken open is. Dat is ook een optie voor de wat minder bedeelde, niet-commerciele ploegen.

  Volgens mij ook niet. Maar het is denk ik wel een voordeel als je vast ijsuren kunt maken om het 'gevoel' weer te krijgen.
 4. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  En in de zomer zijn er vaak ook trainingskampen in Berlijn en Erfurt als zij open zijn.

  Het is natuurlijk niet zo dat mensen de hele zomer op het ijs gaan staan. Het is prettig de mogelijkheid te hebben om dicht bij huis aan het ijsgevoel te werken. Je hoeft de mogelijkheid nog niet te gaan gebruiken. En mensen die normaliter naar het buitenland gaan, blijven nu sneller in Nederland.
 5. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Er is dit jaar ook weer 2 weken herfstijs in Thialf :)
 6. MartijnBlaas

  MartijnBlaas New Member

  ik denk dat dit nog wel is best goed kan uitpakken, als je van schaatsen niet de hoofdtraining maakt maar gewoon rustig begint weer wennen om op schaatsen te staan dan kan je het gewoon combieneren met kracht en conditie training

  GOED PLAN!
 7. Liezl

  Liezl New Member

  Enschede rules! :D :D :D

  Maar dus niet open voor recreanten zoals ik? :roll:
 8. pureskater

  pureskater New Member

 9. Liezl

  Liezl New Member

  Oeps, iets te vluchtig gelezen :oops:
 10. Ivo

  Ivo New Member

  Op deze manier wordt het steeds lastiger om een wedstrijdseizoen op de schaats te combineren met een serieus wielerseizoen. De seizoenen beginnen elkaar steeds meer te overlappen. Met name onder de recreatieve wedstrijdrijders zal het ertoe leiden dat deze vroeger of later moeten kiezen tussen fietsen of schaatsen.
 11. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Dat valt wel mee hoor, de meesten gaan 'voor de fun' 1 of 2 keer het ijs op maar blijven zich verder richten op fietsen / skeeleren. De meeste mensen die ik er over spreek nemen het zomerijs verder niet heel serieus. Leuke afwisseling, meer niet.
 12. Ivo

  Ivo New Member

  Voor mij is het iig aan het eind van het seizoen nu al een probleem. Vorig jaar moest ik het GK allround veteranen laten schieten omdat ik net voor dat weekend een BRM toegewezen had gekregen om te organiseren. Dit jaar kwam het uit, in het PBP jaar moet ik vanaf 1 maart sowieso alles op fietsen gooien.
  De baan van Geleen gaat rond 1 maart dicht, trainen na 1 maart is dus altijd al een probleem.
 13. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  wie weet hoe duur het gaat worden om in Enschede te trainen. Heerenveen vind ik veel te duur met 15,50 voor subtop en 21 euro voor de topteams. Ik geloof dat het dan aardig druk kan worden in Enschede als ze net onder die prijs gaan zitten.
 14. 41O

  41O Member

  Ik denk dat het niet zo duur gaat worden, Enschede heeft helemaal geen schulden voor het bouwen van de ijsbaan, dat was al betaald voordat er uberhaupt iets stond. en Enschede heeft afgelopen jaar zoveel winst gemaakt dat ze de komende 5 jaar zonder inkomen nog kunnen voortbestaan, er zijn maar weinig banen (ik geloof geen een) die , die ruimte ook hebben..
 15. LAURAWR

  LAURAWR New Member

  De clubs die in Enschede trainen willen niet vroeger het ijs op vanwege de kosten, dus maakt de baan dan wel genoeg winst?

Deel Deze Pagina