EK inline 2015

Discussie in 'Skeeleren' gestart door De Goudsche Doorloper, 20 jul 2015.

 1. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Innsbruck Dag 1 (vervolg)

  15 km Afvalkoers
  Junioren B Dames: 1) Veronica Luciani (ITA); 2) Ronja Binus (GER); 3) Melanie Lize (FRA)
  In lange afstanden zoals deze, zijn er meestal geen treintjes meer over in de finale. De Franse trein die de hele koers domineerde was al gereduceerd tot 1 en de Italianen en Duitsers hadden er nog maar 2 over. En op dit parcours kun je in de laatste ronde maar het beste op kop rijden. De kans dat iemand je voorbij rijdt is erg klein. Slimme actie dus van Veronica Luciani, die in het laatste rechte stuk over zoveel power beschikte dat ze nog op de concurrentie uitliep ook. Melanie Lize knokte zich in haar eentje knap naar het brons. Anna van den Bos en Marijke Groenewoud (Maya de Jong was al vroeg in de koers gevallen) moesten in het begin van de wedstrijd vechten voor hun positie, maar reden halverwege de koers stabiel vooraan, achter de Franse en Italiaanse treintjes. Zo'n 12 ronden voor het eind vond Duitsland het best en gingen ze ineens tempo maken. Hoewel Van den Bos goed op de vierde positie zat in de laatste bocht, werd ze op het rechte eind aan alle kanten voorbij gesprint. Marijke Groenwoud was een ronde later de klos.

  Junioren B Heren: 1) Doucelin Pédicone (FRA); 2) Flavien Foucher (FRA); 3) Martin Ferrié (FRA)
  Frankreich! Frankreich! Frankreich! Als je als land de hele koers op kop rijdt en dan ook nog eens plaatsen 1, 2 en 3 in beslag mag nemen, dan heb je gewoon een ijzersterk team. Frankrijk is een echt skeelerland aan het worden en neemt zo langzamerhand het stokje over van Italië. Dat wordt nog eens wat als deze junioren ooit besluiten de overstap naar het ijs te maken. Italië reed ook de hele race met een treintje, maar had simpelweg geen antwoord op de Franse demarrage. Ook de Nederlandse trein bleef lang bij elkaar, maar elke ronden moesten ze weer vechten voor de posities. Na een hele sterke race kwam Marc Middelkoop als 7e over de meet. Toch een hele knappe prestatie.

  20 km Afvalkoers
  Junioren A Dames: 1) Elena Rigas (DEN); 2) Martina Zanini (ITA); 3) Giada de Santucci (ITA)
  Bijzonder sterke koers van de Nederlandse dames. Veel aanvallen, initiatief nemen en net tekort komen in de finale. Halfkoers nam Gerline Crediet de benen, maar kreeg niemand met zich mee. Een paar ronden later werd ze weer ingerekend. Ook Elena Rigas probeerde een keer weg te springen, ook zonder succes. Berber Vonk hield het vol tot de finale en nam twee ronden voor het einde gewoon het initiatief. Ze plaatste een demarrage die helaas onmiddellijk beantwoord werd door Rigas en de Italiaanse dames. En toen ging Rigas ervandoor, waar de Italianen weer geen antwoord op hadden. Vonk had zich al helemaal leeggetrokken en kwam als vierde over de finish. Toch mag ze heel tevreden zijn. Als ze niet zo veel aan de kop had gesleurd, had er meer in gezeten.

  Junioren A Heren: 1) Daniel Niero (ITA); 2) Quentin Giraudeau (FRA); 3) Duccio Marsili (ITA)
  Een slechte dag voor Oranje. Chris Huizinga, op de baan nog 4e op de afvalkoers, raakte hier door het geduw en getrek halfkoers al snel achterop en ontdekte al gauw dat je op dit parcours niet zomaar naar voren kunt rijden. Als je eenmaal achteraan aan het elastiek hangt, kom je eigenlijk gewoon niet naar voren. Huizinga lag er al heel snel af en kort daarna volgde Remon Vos, waardoor Jan Korenberg het alleen moest doen. Dat ging niet echt goed, want hij haalde maar de 13e plek. De finale ging weer eens tussen Frankrijk en Italië, waarin Daniel Niero de beslissende ontsnapping plaatste. Zijn teamgenoot sprong vlak voor de bocht slim voor Timothy Loubineaud, waardoor hij eerst langs de Italiaan moest. Dit gaf Niero genoeg tijd om de overwinning veilig te stellen.

  Dames: 1) Francesca Lollobrigida (ITA); 2) Manon Kamminga (NED); 3) Sandrine Tas (BEL)
  Ik heb de dames en heren helaas niet kunnen zien, dus geen verhaaltje hier. Zie SprintMasters post voor een wedstrijdverslag.

  Heren: 1) Fabio Francolini (ITA); 2) Bart Swings (BEL); 3) Elton de Souza (FRA)

  Redelijk succesvolle eerste dag voor Nederland. Vooral de junioren A dames hebben een positieve indruk achtergelaten. Wellicht zit er meer in op de puntenkoers morgen. Wel hopen dat het droog blijft...
  Laatst bewerkt: 26 jul 2015
 2. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Men heeft de Franse heren een team fault gegeven: de derde Fransman werd gediskwalificeerd (fout gemaakt om teammaat te laten winnen). En Elton de Souza, die ervan profiteerde krijgt een 'reduced in rank'. Hij is terug gezet naar plek 3. Zodoende schuift Francolini door naar de winst en Swings naar zilver.
 3. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Eindelijk treedt de jury een keer op. Ik heb de acties van de Fransen niet gezien, maar heb gehoord (en inmiddels ook gelezen) dat t wel heel erg was. Goed voor de sport en het is Fabio ook wel gegund.
 4. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Innsbruck Dag 2

  De Mulders hebben na hun val toch maar besloten niet meer in actie te komen dit EK. Michels voet is opgezwollen en Ronald heeft een scheurtje in zijn pols. Met name Michel baalt, want "die bochten lagen me wel". Geen enkele Nederlander wist de finale te bereiken. Inhalen bleek bijzonder lastig op het wegparcours. Degene die het snelst weg was won dikwijls de rit. Alleen op het laatste rechte stuk kon je er voorbij, als je goede benen had.

  500 meter
  Junioren B Dames: 1) Giorgia Bormida (ITA); 2) Alessia Mincella (ITA); 3) Chloe Geoffroy (FRA)
  Italië was ook hier gewoon veel sneller dan Frankrijk. Giorgia Bormida snelt alweer naar haar vierde (!) titel. Zij is ongetwijfeld de koningin van de junioren B.

  Junioren B Heren: 1) Enrico Rosetto (ITA); 2) Leonardo Martina (ITA); 3) Martin Ferrié (FRA)
  Een verrassende overwinning voor Italië. Of eigenlijk niet echt, want Enrico Rosetto heeft al goud op de 300 meter baan en zilver op de 200 meter weg. Leonardo Martina was ook snel weg en hield vakkundig de deur dicht, zoals Frankrijk het hele toernooi al doet. Hij won nog net het zilver.

  Junioren A Dames: 1) Stien Vanhoutte (BEL); 2) Nymphe Keuleers (BEL); 3) Giulia Bonechi (ITA)
  Vanhoutte en Keuleers toonden maar weer eens wat voor voordeel je hebt als je een landgenoot mee in de finale hebt. Helemaal op dit parcours waar inhalen nagenoeg onmogelijk is. De Italianen maakten gewoon geen kans en Vanhoutte pakt hier haar derde goud.

  Junioren A Heren: 1) Marco de Flaviis (ITA); 2) Thomas Dambrun (FRA); 3) Roberto Fiorito (ITA)
  Dambrun leek hier even op weg naar zijn eerste titel, maar op het laatste stuk kwam toch nog die dekselse De Flaviis nog over hem heen.

  Dames: 1) Vanessa Bittner (AUT); 2) Erika Zanetti (ITA); 3) Giulia Bongiorno (ITA)
  Vanessa Bittner is de onbetwiste koningin van Tirol, op de baan en op de weg. Ze was het snelste weg, reed de snelste ronde en had de snelste eindsprint. Zanetti en Bongiorno kwamen er gewoon niet bij in de buurt.

  Heren: 1) Gwendal Le Pivert (FRA); 2) Andrea Angeletti (ITA); 3) Danny Sargoni (ITA)
  Angeletti was als eerste weg, maar de Fransen zaten heel dicht achter hem. Pas op de streep werd hij voorbij gespurt door een dolgelukkige Le Pivert, die hiermee een overwinning boekt waar niets aan gestolen is.

  Vanwege de gevallen regen wordt later vandaag gestart met de puntenkoersen. Hoe laat precies is nog niet bekend.

  EDIT: Ze starten waarschijnlijk over 10 minuten met de puntenkoers junioren B dames. Om 13:55 MESZ
  Laatst bewerkt: 25 jul 2015
 5. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Innsbruck Dag 2 (vervolg)

  10 km Puntenkoers
  Junioren B Dames: 1) Laura Lorenzato (ITA); 2) Anna van den Bos (NED); 3) Leire Larrasoain (SPA)
  Zilver! Na een hele sterke race wordt Anna van den Bos eindelijk beloond met een individuele medaille. In het begin van de koers reden de Nederlandse dames nog redelijk ver achterin en ondanks verwoede pogingen lukte het ze niet om naar voren te komen. Laura Lorenzato zat wel voorin en haalde de ene na de andere dubbele punten binnen. Toen zij zich terug liet zakken zag Van den Bos haar kans. Samen met de Franse Melanie Lize sprong ze weg. Lize bleek echter niet in staat op kop te rijden, dus sleurde Anna haar een aantal ronden mee, terwijl ze zelf de dubbele punten pakte. Daarna was het consolideren, wat misschien wel het moeilijkste van allemaal is. De Spaanse Larrasoain kwam nog gevaarlijk dichtbij, maar Anna's ploeggenoten Marijke Groenewoud en Fleur Veen deden er alles aan op puntjes weg te stelen van de concurrentie. Het was dus een echte teamprestatie.

  Junioren B Heren: 1) Bastien L'Homme (FRA); 2) Flavien Foucher (FRA); 3) Daniele di Stefano (ITA)
  Als je zo naar de uitslag kijkt zou je denken dat er geen Nederlanders aan te pas kwamen. Dat is niet helemaal waar. Bart Hoolwerf wachtte zijn kans af en sprong met Tom den Heijer naar een ontsnapte Flavien Foucher en Daniele di Stefano, die al een paar ronden alle punten opeisten. Toen het stil viel sprintte Hoolwerf naar de kop en haalde twee puntjes binnen. Net op tijd, want even later werden ze opgepikt door het peloton. De andere twee Fransen namen toen de benen om Fouchers positie te consolideren, maar daarmee pleegden ze ook meteen een coup. Alleen een Belg en een Duitser konden volgen, maar het maakte eigenlijk niet uit. De Fransen zijn gewoon te sterk. Bastien L'Homme ontsnapte en werd niet meer teruggehaald. Bart Hoolwerf haalde een zesde plek door zijn twee puntjes en ook Den Heijer pakte met zijn eindsprint nog een puntje mee en dus de zevende plek.

  Junioren A Dames: 1) Elena Rigas (DEN); 2) Martina Zanini (ITA); 3) Giada de Santucci (ITA)
  'Watching paint dry', werd er gekscherend gezegd over deze koers. En ergens hebben ze ook wel gelijk. Met een klein peloton was het vooral wachten, kijken naar elkaar en af en toe sprinten. Daar waar de Nederlandse dames er bij de afvalkoers er een aantrekkelijke, aanvallende koers van maakten, keken ze nu vooral de kat uit de boom. Om vervolgens te laat de sprint aan te gaan. Elena Rigas bewees nogmaals dat zij gewoon de sterkste dame is op de lange afstand, door haar derde titel te pakken. Berber Vonk was de beste Nederlandse op de zesde plaats.

  De races liggen door de weersomstandigheden nu even stil. Later op de dag worden ook nog de aflossingen verreden.

  EDIT: Vanaf 18:00 wordt besloten wat er gebeurt met de rest van het programma.
  Laatst bewerkt: 25 jul 2015
 6. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  De resterende wedstrijden worden vandaag niet meer verreden. Ze zullen pas morgenochtend vanaf 08:00 MESZ plaatsvinden.

  De livestream start om 07:50 MESZ.
  Laatst bewerkt: 25 jul 2015
 7. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Innsbruck Dag 3

  10 km Puntenkoers
  Junioren A Heren: 1) Timothy Loubineaud (FRA); 2) Daniel Niero; 3) Chris Huizinga (NED)
  Eindelijk de beloning voor Huizinga. Hij zat er al zo dichtbij op de baan, maar nu mag hij dan eindelijk een individuele bronzen medaille meenemen. De Nederlander spaarde zich tot de onvermijdelijke demarrage van Loubineaud en Niero (en ging dus niet vol achter hun teamgenoten aan). Eenmaal aangesloten bleken ze vooral in beginfase steeds te snel voor Huizinga, maar langzaam maar zeker pakte hij steeds een puntje mee. In de finale sprintte hij nog naar de derde plek om de benodigde 4 punten binnen te halen. Hiermee stond hij qua punten gelijk met de nummer 4 en 5, maar zijn finish gaf de doorslag. Loubineaud bleek gewoon veruit de sterkste van het veld. Een grote belofte voor de senioren, waar hij volgend jaar gaat rijden. Niero en Huizinga werden op waarde geklopt.

  Dames: 1) Francesca Lollobrigida (ITA); 2) Manon Kamminga (NED); 3) Sandrine Tas (BEL)
  Weer zilver. Veel mensen zouden ervoor tekenen, maar Kamminga zat niet lekker in haar vel. Ze miste de jus om mee te gaan in ontsnappingen, maar haalde op pure klasse nog af en toe een puntje binnen. Tas vormde nog even een gevaar toen ze er in een groepje met Lollobrigida vandoor ging, maar Lollo gunde haar geen dubbele punten. Manon wachtte ondertussen geduldig op de laatste twee ronden, waar ze van de moegestreden Lollobrigida wegreed en de eindsprint won. Die drie punten brachten haar naar het zilver. Alweer.

  Heren: 1) Fabio Francolini (ITA); 2) Bart Swings (BEL); 3) Patxi Peula (SPA)
  Ik heb de koers zelf niet gezien, maar volgens schaatsen.nl zat Jan van Loon heel dichtbij het podium. Hij kwam slechts één puntje tekort. Bart Swings zette naar verluidt al vroeg een demarrage in, maar blies zichzelf helemaal op. Francolini kwam de Belg ophalen en haalde vervolgens het goud binnen. Van Loon moest twee keer twee punten pakken, maar pakte er twee keer eentje achter Francolini. Vervolgens demarreerde hij in de laatste drie ronden en won hij de eindsprint. Dat leverde hem nog eens vijf punten op. Net niet genoeg voor een medaille, helaas.

  Aflossing
  Junioren B Dames: 1) Italië; 2) Duitsland; 3) Nederland (Dul, De Jong, Groenewoud)
  Ik heb de relays helaas niet kunnen zien, dus er zit geen verhaaltje bij. Italië won bijna alles, Nederland is bijna overal derde.

  Junioren B Heren: 1) Italië; 2) België; 3) Frankrijk
  Nederland haalde hier nét geen podium. Italië won wel.

  Junioren A Dames: 1) België; 2) Duitsland; 3) Nederland (Vonk, Ootes, Crediet)
  Hier wel brons! En Italië niet eens op het podium!

  Junioren A Heren: 1) Italië; 2) Frankrijk; 3) Nederland (Huizinga, Van Lingen, Berlijn)
  Nog meer brons! En Italië weer kampioen.

  Dames: 1) Italië; 2) Duitsland; 3) Nederland (Kamminga, Schouten, Roosenboom)
  En dat is alweer brons nummer 4! Italië (hoe kan t ook anders) pakt weer de titel.

  Heren: 1) Italië; 2) Frankrijk; 3) Nederland (Kwant, Horsten, Ter Haar)
  Het WK-team min Mulder. Blijkbaar goed voor brons. Knap, ook van de nog jonge Remon Kwant.

  Jammer van de Junioren B Heren, dat ze weer net de streak moeten breken, maar ik denk dat Nederland in de breedte gewoon een heel sterk team heeft, bij zowel de dames als de heren. Italië is ook in de breedte heel sterk en Frankrijk is vooral bij de heren junioren en senioren goed.

  Marathon
  Het toetje van het EK wordt helaas niet live uitgezonden. Ik verwacht eigenlijk ook geen beelden ervan op de NOS, als een wereldkampioen marathon (Ariëns, 2013) al 0 seconden tv-aandacht krijgt. Hoe goed Berga en Van Loon ook zijn. Het EK voor de B-Junioren zit erop. Zij rijden geen marathon, maar de rest moet nog één keer aan de bak.

  Junioren A Dames: 1) Josie Hofmann (GER); 2) Charlotte Frouin (FRA); 3) Elena Rigas (DEN)
  De dame van de lange adem met de snelste eindsprint wint de titel en verwijst Elena Rigas naar de derde plek. De relatief onbekende Charlotte Frouin pakt het zilver. Berber Vonk komt net tekort voor het podium en finisht als vijfde.

  Junioren A Heren: 1) Daniel Niero (ITA); 2) Roberto Fiorito (ITA); 3) Chris Huizinga (NED)
  Knappe bronzen plak voor Huizinga, achter een Italiaans eentweetje. Hij houdt de Fransen in ieder geval achter zich.

  Dames: 1) Francesca Lollobrigida (ITA); 2) Manon Kamminga (NED); 3) Sandrine Tas (BEL)
  Lollobrigida is op dit EK echt in topvorm. Alle afstanden waar de Italiaanse veelvraat aan de start stond heeft ze (dik) gewonnen. Die topvorm is bij Manon Kamminga op dit moment simpelweg niet aanwezig. Dat ze dan nog wel goed genoeg is om structureel op het podium te rijden, zegt wel wat voor enorm talent ze is. Ze is op dit moment het beste wat wij in Nederland op inline-skaten te bieden hebben. En ze is nog jong. Ze is pas 23 jaar oud en kan nog jaren mee. Genoeg tijd om eremetaal te vergaren nog, dus. Datzelfde geldt natuurlijk voor de viervoudig wereldkampioene Sandrine Tas. Die rijdt als eerstejaars seniore ook al structureel top 3.

  Heren: 1) Bart Swings (BEL); 2) Ewen Fernandez (FRA); Nolan Beddiaf (FRA)
  Met een straatlengte voorsprong wint Bart Swings zijn marathontitel weer terug. Een hoopje Fransen kwam bijna een minuut achter hem over de meet. Mark Horsten was de beste Nederlander op de 6e plaats.

  Nabeschouwing
  En daarmee zitten de Europese Kampioenschappen 2015 erop. Overall is Italië de grote winnaar. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen, junioren en senioren, hadden de Italianen een ijzersterk team. Op plaats twee volgt Frankrijk, die vooral bij de heren en junioren heren domineerden. Plaats drie is voor Nederland, met een zeer sterk team in de breedte. In bijna alle categorieën deden we mee voor de medailles. Maar een overwinning is er niet gekomen. Het niveau was heel hoog. Iedere naam uit Europa die ertoe doet stond aan de start, dus alle Nederlandse rijders en rijdsters mogen apetrots zijn op de sloot medailles die ze bij elkaar hebben binnengehaald. Hoeveel dat er waren? Maar liefst 7 op de baan en 14 op de weg (6 zilver, 8 brons). Totaal 21 medailles! Zou je alleen de senioren tellen, komen we op 9 medailles (4 op de baan en 5 op de weg). Dus ook voor de senioren is het een enigszins geslaagd EK te noemen.

  Wie waren de besten op dit EK (en naar wie moeten we uitkijken in de toekomst)?

  Junioren B Dames
  Er is er maar eentje die meerdere hoofdprijzen wegkaapte: Giorgia Bormida. Deze Italiaanse bleek in de 300 meter tijdrit al razendsnel (met 26.82 bijna aan halve seconde achter de nummer twee), won de volgende dag de 500 meter en won een dag later de relay. Op de weg bleek ze vervolgens de snelste op de 200 meter tijdrit, de 500 meter en opnieuw de relay. Vier individuele titels, zes goud overall. De koningin van de junioren B.

  Junioren B Heren
  Hier zou je drie Fransen neer kunnen zetten die vooral als team heel veel prijzen hebben verdeeld. Maar als ik echt iemand zou moeten aanwijzen is dat Martin Ferrié. Deze man baarde al vroeg in het toernooi opzien door op fenomenale wijze de 5 km puntenkoers op de baan te winnen met een clean sweep. Ook de afvalkoers schreef hij op zijn naam. Tot slot won hij met zijn team nog de relay. Op de weg hielp hij vooral zijn teamgenoten aan overwinningen. Team Frankrijk stak bij de junioren B met kop en schouders boven de rest uit.

  Junioren A Dames
  Ook hier was er een ijzersterke dame die ongetwijfeld een grootse toekomst voor zich heeft: de Deense Elena Rigas. Zonder teamgenoten, zonder hulp slaagde ze er toch steeds in om beter te zijn dan iedereen. Ze won al de punten-afvalkoers op de baan, maar barstte pas echt los op de weg. Daar won ze zowel de punten- als de afvalkoers. Maar er was er nog één die minstens evenveel won. De Vlaamse Stien Vanhoutte snelde naar goud op de 300 meter op de baan en ze schreef de 200 en 500 meter op de weg op haar naam. Als kers op de taart won ze met haar team ook nog eens de aflossing op de weg.

  Junioren A Heren
  Ook hier weer een Fransman die het toernooi domineerde. Timothy Loubineaud won op de baan al vol overtuiging de punten-afvalkoers. Op de weg won hij verder nog puntenkoers én de afvalkoers. Zodra hij demarreerde wist je als junior eigenlijk al dat de koers gelopen was. Hij was bijna onvermoeibaar dit EK. Tot slot won hij met zijn team op de baan ook nog eens de relay.

  Dames
  Twee dames domineerden dit toernooi. Op de sprint was de onbetwiste koningin een Oostenrijkse. De pas 20-jarige Vanessa Bittner won vijf (!) titels. Ze won de 300, 500 en 1000 meter op de baan en was ook de beste op de 200 en 500 meter op de weg. Dat zijn alle sprintafstanden. Bij allemaal is zij de beste. Die andere dame, Francesca Lollobrigida, was ongenaakbaar op de lange afstanden. Ze won ze allemaal, inclusief de marathon. Nogmaals, ze won alle lange afstanden. Dat zijn de punten-afvalkoers en de afvalkoers op de baan, de puntenkoers, de afvalkoers en de marathon op de weg. Dat zijn vijf (!) titels. Daarnaast won ze ook nog eens beide aflossingen met haar team.

  Heren
  Bij de heren is er niet echt één winnaar aan te wijzen. Bart Swings bleek niet zo ongenaakbaar als gedacht. Toch haalde hij "gewoon" drie titels. Hij won de 1000 meter en de punten-afvalkoers op de baan, maar werd in de eindsprint geblokkeerd op de afvalkoers. Op de weg werd hij weer zwaar gehinderd bij een controversiële afvalkoers, maar verloor hij wel fair en square van Fabio Francolini op de puntenkoers. Op de marathon zette hij zijn "gefaalde" wegtoernooi recht door met een straatlengte voorsprong solo over de meet te komen.
  Laatst bewerkt: 26 jul 2015
  ZeeKoei, leenstrafan en fransvanbakel vinden dit leuk.
 8. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Bij de heren puntenkoers reed Bart Swings vanaf het begin rondenlang op kop met achter hem Francolini die sneaky steeds op de laatste 100m probeerde de sprint te winnen, wat hem vaak niet lukte. Daarna zat de Italiaan achter Van Loon die bijna al het kopwerk deed maar het in de sprints net aflegde. Halverwege viel er een gat in het peloton en Swings zat er achter en kon niet meer aansluiten. Peula reed toen weg en harkte de punten bij elkaar. Van Loon zijn aanval kwam helaas net te laat voor brons.
  Bij de dames pakte Kamminga in het begin 2 sprints maar moest daarna herstellen. Bittner, die ook mee reed, pakte in het begin een puntje maar was halverwege uitgeblust. Lollobrigida was weer ijzersterk en pakte bij veel sprints wel tenminste een punt. Tas was in de middendeel sterk. In de slotfase rijd Kamminga dan weg om de laatste 2 sprints te pakken waardoor ze nu Tas wel net achter zich laat.

  Bij de heren senioren relay profiteerde Nederland van een valpartij van één van de Belgen ergens halverwege. In de slotfase was het een strijd met de Duitsers. De derde plek leek zeker totdat Mark Horsten de laatste bocht met een hoge snelheid zeer moeizaam nam en nog maar net met een spagaat won.
  Bij de dames senioren had m.n. Irene Schouten moeite om haar positie vast te houden in het gedrang. Kamminga rijd uiteindelijk toch vrij makkelijk naar het brons.

  Bij de dames junioren A viel één van de Italiaansen na een rondje of 5. Meteen ging het gas er bij de andere teams op. De Nederlandse dames konden het tempo van België en Duitsland in de laatste 5 rondjes niet volhouden en zagen in de slotfase de Italiaansen toch nog snel dichterbij komen. Uiteindelijk houd Berber Vonk nog genoeg over.

  Ik schrik toch wel van de marathon tijd van de dames: 1.31 is echt heel langzaam als de heren 1.01 rijden. Zouden ze op de junioren A dames gewacht hebben die 1 minuut later startten? De 1.05.31 bij de junioren A heren is erg snel. Opnieuw een plak voor Chris Huizinga.
 9. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Elma de Vries noemde de marathon ook meer een toertocht met aan het einde een massasprint. 1:31 is inderdaad heel langzaam voor 42 km. Zelfs op C1-niveau wordt er vaak onder de 1:15 gereden. 1:01 is daarentegen weer best snel. 58 minuten is volgens mij het wereldrecord en de meeste A marathons worden in 1:04 of 1:05 gereden.

  Op het NK reden de dames overigens 1:13. Beduidend harder dan op t EK. De heren reden daar 1:02, ongeveer net zo hard als op t EK.
 10. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Een hoop van die mooie gewonnen medailles in beeld:

  EK medailles.jpg
  Foto: Neeke Smit

  Goed gedaan, Team NL!
  Laatst bewerkt: 27 jul 2015
  SprintMaster vindt dit leuk.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De uitslagen van de lange afstanden vrouwen:
  • 10 kilometer puntenkoers baan: 1) Francesca Lollobrigida 2) Sandrine Tas 3) Manon Kamminga
  • 15 kilometer afvalkoers baan: 1) Francesca Lollobrigida 2) Manon Kamminga 3) Sandrine Tas
  • 10 kilometer puntenkoers weg: 1) Francesca Lollobrigida 2) Manon Kamminga 3) Sandrine Tas
  • 20 kilometer afvalkoers weg: 1) Francesca Lollobrigida 2) Manon Kamminga 3) Sandrine Tas
  • 42 kilometer massastart weg:1) Francesca Lollobrigida 2) Manon Kamminga 3) Sandrine Tas
  Toch wel een tikje eentonig. Je zou je toch gaan afvragen of er misschien niet teveel medailles worden uitgedeeld voor disciplines die veel op elkaar lijken.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 12. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Tja, op Europees niveau zijn die drie veruit de beste. Op het WK heb je nog zat Chinezen, Koreanen, Argentijnen, Amerikanen en Colombianen die daar meedoen om de titels. Skeeleren is op mondiaal niveau nou eenmaal een stuk sterker dan op Europees niveau. Maar het komt ook doordat de baan en de weg niet enorm veel verschillen. Ze zijn beiden van asfalt en ook nog vergelijkbaar in lengte (250 meter om 275 meter).

  Op een WK heeft het 200 meter lange baanparcours altijd een Vesmaco-coating en is het asymmetrische wegparcours altijd tussen de 400 en 600 meter lang. Op dit EK zijn die verschillen min of meer gelijkgetrokken en is het enige echte verschil dat het wegparcours een aantal scherpe bochten heeft. Dan komen toch dezelfde namen bovendrijven.
 13. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  De landenklassementen per leeftijdscategorie (plek 1 = 10, plek 2 = 8, plek 3 = 6 enz.) van het wegtoernooi:

  Heren:
  Heren_EK_2015_weg.jpg
  Dames:
  Dames_EK_2015_weg.jpg

  De totaalklassementen:
  Totalen_EK_2015_alles.jpg
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 14. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  En de individuele klassementen (top 12 + Nederlanders):

  Heren:
  Heren_EK_individueel.jpg

  Dames:
  Dames_EK_individueel.jpg
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 15. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 16. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Laatst bewerkt: 4 aug 2015
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina