EK inline 2015

Discussie in 'Skeeleren' gestart door De Goudsche Doorloper, 20 jul 2015.

 1. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Wörgl Dag 3

  De laatste dag op de baan is begonnen met de series en kwartfinales van de 1000 meter. Daarin heeft Nederland het heel goed gedaan. Bij de junioren B zijn Elisa Dul, Maya de Jong, Tom van Vliet, Louis Hollaar en Marc Middelkoop door naar de halve finale. Bij de junioren A is Chris Huizinga door naar de halve finale. De dames junioren A rijden alleen heats, waarmee ze zich direct plaatsen voor de finale. Die hebben nog niet gereden. Bij de senioren heeft Mark Horsten zich kunnen plaatsen voor de halve finale. De dames rijden net als de junioren A geen halve finale en hebben nog niet gereden.

  Op de relay hebben de jongens junioren A en B zich geplaatst voor de finale. De overige categorieën rijden alleen de finale.

  De halve finales van de 1000 meter zijn waarschijnlijk vanaf 17:00 live te volgen. Gisteren zonden ze ook alle halve finales uit (vanaf 17:00), hoewel ze volgens het schema pas om 17:30 zouden beginnen met uitzenden en daarmee alleen de halve finales van de senioren zouden coveren.


  P.S. Junior B Anna van den Bos die gisteren 4e werd op de afvalkoers, is nog helemaal geen junior. Ze is pas tweedejaars kadet, wat haar prestatie in een heel nieuw perspectief plaatst. Bij de besten rijden tussen meiden die twee jaar ouder zijn dan jij. Grote klasse!
  Laatst bewerkt: 22 jul 2015
 2. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Dat was echt schandalig, al werd 1 Colombiaan toen wel gediskwalificeerd. Bij de herstart liet de andere zich ook niet onbetuigd. Ik heb het idee dat men niet tegen de grote landen (Colombia, Frankrijk, Italië ) durft op te treden. Kamminga werd vorig jaar voor een op het oog veel kleiner incident wel gediskwalificeerd (waarschijnlijk omdat een Portugese viel en men dan een daad wil stellen). Andere incidenten die ik me herinner: bij het EK 2011 in Zwolle werd Ronald Mulder (toen de grote favoriet) door één van de Fransen ten val gebracht in de halve finale en bij het EK 2013 in Almere reed één van de Franse heren bij de gemengde aflossing flink in de weg waardoor Kamminga een klapper maakte. Toen won Ned. nog wel.
  De incidenten op de 500m gaan nog wel meespelen bij de 500m op de weg. Dit kan men niet blijven toestaan.

  Wat betreft het verhaal Contin/Swings: in de regels staat dat een skater op het laatste rechte stuk de kortste denkbeeldige lijn naar de finish moet rijden (art 172 in http://knsb.nl/files/2013/03/Europees-reglement-inline-skaten.pdf) verder: "In no case can skaters push other skaters or cut in front of them". Dat laatste lijkt met de spagaat het geval, al was Contin er sowieso wel voorbij geweest als hij in een rechte lijn was blijven rijden.

  EDIT: team fault staat duidelijk beschreven in art 185:
  When one skater makes a fault in order to let his team mate win:
  1. the skater who commits the fault is disqualified and may be excluded by the CEC from all the European Championship/European Cup events;
  2. the skater who benefits of the fault must be reduced in rank.

  Gisteren bij de heren afvalkoers was er nog een leuke: een Portugees (nummer 46) werd herhaaldelijk gevraagd om de race te beëindigen maar hij weigerde dat hardnekkig. Na een paar rondes riep de speaker dat de andere Portugees er uit lag. Dus toch een foutje van de jury.
  Laatst bewerkt: 22 jul 2015
 3. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  http://www.schaatsen.nl/nieuws/7/oude-man-van-loon-ziet-weinig-talent-doorbreken/

  Interessant artikel op schaatsen.nl. Er breekt inderdaad bar weinig skeelertalent door in Nederland. Remon Kwant is eigenlijk de eerste van een generatie jong bloed dat weer mee kan doen om de medailles. Daarna heb je nog Chris Huizinga bij de junioren A en Louis Hollaar bij de junioren B, bij de kadetten Jordy van Workum en bij de pupillen Janno Botman.

  Afstoppen, dwz expres inhouden zodat je teamgenoot weg kan rijden is volgens de jury dus geen echte fout? Anders was allereerst Edwin de Souza al gediskwalificeerd in de halve finale en was in de finale Darren de Souza ook gediskwalificeerd en zou Elton de Souza naar plaats 3 worden teruggezet. Angeletti had dan goud en Mulder zilver.
 4. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Team fault had men kunnen toepassen op de 2e halve finale: de kansloze Elton de Souza was er alleen maar op uit om de Nederlanders dwars te zitten, eerst vlak na de start en vlak voor de laatste binnenbocht door zich er tussen te wringen. Dus: beide de Souza's eruit.
  In de eerste halve finale had men Elton de Souza kunnen DQ-en wegens sport fault ("when a skater commits one (1) fault considered as voluntary or dangerous") , afsnijden van Albrecht. Dit wordt vrijwel nooit bestraft maar is een veel gebruikte tactiek om te winnen. Rijd de overtreder eenmaal op kop dan gaat de hele trucendoos open om de ander er niet meer langs te laten.

  Afstoppen door op kop het tempo te laten zakken om je teamgenoot te laten winnen wordt niet bestraft.
 5. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Vanwege de regen begint het programma wat later, maar de halve finales van de 1000 meter beginnen om 20:00 op live.speedskate.tv.

  EDIT: De junioren B hebben al de halve finale gereden. Bij de jongens is Marc Middelkoop door naar de finale en bij de meisjes zijn Elisa Dul en Maya de Jong door.
  Laatst bewerkt: 22 jul 2015
 6. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Wörgl Dag 3

  De laatste dag op de baan was een dag die helaas in het water viel en pas van start ging nadat er geen druppel meer op de baan lag. De vrijwilligers stonden ongeveer een half uur een klein plasje bij de finish op alle mogelijke manieren te verwijderen. Dweilen, een warmtelamp, blazen. En de rijders maar inrijden, bijna drie kwartier voordat de eerste halve finale van de 1000 meter van start ging. Een afstand die Nederland vaak wel goed ligt, maar die vandaag een klein drama genoemd mag worden. Met een vierde plek was A-Junior Chris Huizinga de beste Nederlander. Hij had dan ook de meest aanvallende rijstijl en even leek het erop dat hij daadwerkelijk kans maakte op nieuw eremetaal. Helaas waren daar nog de Fransen die hem uit de droom konden helpen. De eerste en enige relay die vandaag werd verreden leverde wél eremetaal op. Na een hele sterke wedstrijd sleepten B-Junioren Elisa Dul, Maya de Jong en Anna van den Bos het brons binnen voor Nederland. De rest van de relays wordt morgenochtend verreden. Waarschijnlijk zonder livebeelden.

  1000 meter
  Junioren B Dames: 1) Fausti Beatrice (ITA); 2) Giorgia Bormida (ITA); 3) Veronica Luciani (ITA)
  Italië 1, 2 en 3. Elisa Dul reed nog een tijd op kop en Maya de Jong probeerde het ook nog, maar zodra de Italienische Zug ervandoor ging kwamen ze er niet meer aan te pas.

  Junioren B Heren: 1) Flavien Foucher (FRA); 2) Leonardo Martina (ITA); 3) Doucelin Pedicone (FRA)
  Een val voor Marc Middelkoop zet een streep door de Nederlandse kansen en ook hier zien we weer een trein, ditmaal een Franse, die afstopt, duwt en trekt, maar niet wordt afgestraft. Leonardo Martina kwam er nog langs, maar lag al zo'n 100 meter achter Flavien Foucher. Probeer dat maar eens dicht te rijden in één ronde.

  Junioren A Dames: 1) Giulia Bonechi (ITA); 2) Itziar Gutierrez (SPA); 3) Josie Hofmann (GER)
  Geen Nederlandse dame in deze race. Maar wel een knappe inhaalmaneouvre van de Italiaanse Giulia Bonechi in de buitenbocht, wat haar de overwinning opleverde.

  Junioren A Heren: 1) Quentin Giraudeau (FRA); 2) Mathieu Guilbert (FRA); 3) Timothy Loubineaud (FRA)
  Wat zijn die Fransen toch sterk! Misschien was het niet de beste tactiek van Chris Huizinga om de eerste paar ronden op kop te rijden, maar het zag er lang naar uit dat hij echt kans maakte op de eindoverwinning. Tot de laatste ronde, toen team Frankrijk hem aan alle kanten inhaalde en ruw aan de kant beukte, waardoor hij op achterstand de laatste bocht in ging. En ja hoor, die Fransen presteren het om weer om het podium te 'sweepen'. Chris finishte als vierde.

  Dames: 1) Vanessa Bittner (AUT); 2) Sandrine Tas (BEL); 3) Francesca Lollobrigida (ITA)
  Als ik Bittner zo zie rijden zoals ze nu rijdt op dit EK, ben ik heel benieuwd naar wat ze straks op het ijs gaat laten zien. Ook de duizend meter schrijft de Oostenrijkse hier op haar naam, waarmee ze alweer haar derde titel in de wacht sleept. Helemaal zonder de steun van teamgenoten. Manon Kamminga kwam er niet aan te pas.

  Heren: 1) Bart Swings (BEL); 2) Alexis Contin (FRA); 3) Gwendal Le Pivert (FRA)
  Een bekend beeld tijdens deze finale: trekkende en duwende Fransen. En dan vooral aan het adres van de heer Swings. Maar Swings is ijzersterk en versloeg Contin in de eindsprint, waarmee hij alweer zijn tweede Europese titel opveegde. Mark Horsten had het aan de stok met Simon Albrecht die Swings met twee handen meepakte om iets van zijn snelheid mee te krijgen. Horsten zat in de rug van Swings, maar door deze maneouvre werd hij naar buiten geduwd en kon hij er niet meer bij komen. Hij finishte als 7e.

  Aflossing
  Junioren B Dames: 1) Italië; 2) Spanje; 3) Nederland (Elisa Dul, Maya de Jong, Anna van den Bos)
  Meteen raak! Een bronzen medaille met het sterke Nederlandse team, dat nu Frankrijk te snel af was. In de laatste ronde lag Frankrijk nog op plek 3, maar Anna van den Bos knalde er heel knap langs en stelde zo het brons veilig. Spanje, dat als eerste de laatste ronde inging werd vóór de laatste bocht nog gepasseerd door Italië en zelfs Nederland was even dichtbij het zilver. Maar met brons kunnen de dames zeker tevreden zijn.

  Vanwege de regen wordt de rest van de aflossingen vanaf morgenochtend om 09:00 verreden. Er zal dan waarschijnlijk geen livestream zijn.
  Laatst bewerkt: 25 jul 2015
 7. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Kamminga is dus haar abonnement op de 1000m EK titel (4x op rij) kwijt. In de eerste (snelle) halve finale maakte ze zich niet druk (4e in 1.26.09) en liet Bittner en Lollobrigida begaan. In de finale kwam ze vrij snel naar voren en zat toen een tijdje achter Bittner (de beste plek). Maar daarna kwam de aanval van Tas en belandde ze in het geduw en getrek, daar kwam ze niet meer uit en liet het helemaal lopen.
  In de eerste halve finale bij de heren had Swings met behulp van Vosté (kopwerk in begin) een hele snelle 1.16.91 neergezet. Een EK record. De rest (o.a. Horsten) werd zo naar een snelle tijd getrokken. In de tweede halve finale zat het Franse trio dat met zijn drieën vol gas gaf. Toen Elton de Souza van kop kwam en weer als 3e in de trein wilde invoegen kwam hij de Italiaan Cassioli tegen. Met heel veel kunst- en vliegwerk ging dat allemaal net goed en won hij dat gevecht. Toch konden de Fransen de snelheid niet hoog genoeg houden zodat er slechts 2 Fransen doorgingen. In de finale zaten de Fransen al snel met zijn tweeën op kop maar Swings was de Franse aanval voor door zelf naar voren te rijden. Dit keer kwam Swings wel goed uit op de finish en nam dus revanche op Contin. Na afloop zag ik ze nog een tijdje lang naast elkaar uitrijden en wat gebaren naar elkaar.
  Mooie plak toch nog dankzij de dames junioren B, de jongste van het stel Anna van den Bos haalde de buit binnen door de aandringende Francaise achter zich te houden. En Chris Huizinga dapper gevochten.

  De organisatie is trouwens verplicht om een live stream aan te bieden van alle finale's.
  Art 51: "Furthermore, the organising Federation must provide an ADSL dedicated connection for live streaming and five (5) copies of DVDs containing all TV/Video coverage of all finals in EBU quality standard to CEC, at the end of the championship."
  Laatst bewerkt: 22 jul 2015
 8. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  1:16,91 is een absoluut record (het officiële wereldrecord is 1:20,923, ook van Swings). Ik denk alleen niet dat hij telt, aangezien deze baan geen 200 meter piste is, maar 50 meter langer. Daardoor heb je langere rechte stukken en kun je ook meer snelheid maken. Vandaar ook al die supersnelle tijden op de 300 meter. Eveneens denk ik dat dat Nederlands record voor Ronald Mulder op de 300 meter daardoor niet telt. Normaal start je in een 300 meter vlak voor de bocht, nu heb je al een recht stuk om snelheid te maken.
 9. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Medaillespiegel baan
  Ik dacht dat het wel interessant was om te kijken wie de veelwinnaars waren per categorie op de baan. Zo kun je ook een beetje een voorspelling maken wie op de weg kans gaan maken op de medailles. Onder de winnaars zijn er veel Fransen en Italianen en er zijn meer rijders die meerdere medailles winnen, dan er rijders zijn die maar een enkele medaille winnen. Hier zijn de medaillevreters per categorie:

  Junioren B Dames
  Bij deze categorie zijn er eigenlijk maar vier dames die bijna alle prijzen wegkapen. De Italiaanse sprintster Giorgia Bormida, die zowel de 300 meter als de 500 meter op haar naam schreef is daarvan de succesvolste. Haar landgenote Veronica Luciani, die de afvalkoers op haar naam schreef, heeft van elke medaillekleur één exemplaar gewonnen. De eveneens Italiaanse Beatrice Fausti won de 1000 meter vandaag en heeft ook brons. Tot slot is er nog de Spaanse Ana Humanes die de puntenkoers won en eveneens brons pakte.

  Junioren B Heren
  Waar bij de dames Italië regeert, zwaait hier Frankrijk met de scepter. De ijzersterke Martin Ferrié heeft twee titels gehaald, op de puntenkoers en de afvalkoers, maar heeft ook zilver weten te scoren. Landgenoot Flavien Fouchier is sinds vandaag titelverdediger op de 1000 meter en heeft eveneens zilver gepakt. Daarnaast is er nog Valentin Thiebault die de 500 meter pakte en brons heeft. De Italiaan Leonardo Martina heeft twee keer zilver gewonnen.

  Junioren A Dames
  Hier is de competitie een stuk minder eenzijdig. Dames uit België, Italië, Denemarken en Duitsland hebben meerdere plakken gewonnen. Meest succesvol is de Italiaanse Giulia Bonechi, die maar liefst twee titels heeft binnengehaald: op de 500 en de 1000 meter. Daarnaast heeft ze nog een bronzen plak. Elena Rigas heeft een titel op de punten-afvalkoers en een keer zilver. Josie Hofmann heeft een titel op de afvalkoers en twee bronzen plakken en Stien Vanhoutte is titelverdedigster op de 300 meter en heeft daarnaast nog brons. De Spaanse Itziar Gutierrez heeft maar liefst 3 keer naast het goud gegrepen en zal nu zeker met smacht wachten op die eerste overwinning.

  Junioren A Heren
  Qua titels een evenredige verdeling tussen Fransen en Italianen (500 meterwinnaar Roberto Fiorito is nog geen veelwinnaar). Timothy Loubineaud heeft een titel op de punten-afvalkoers en zilver en brons, Marco de Flaviis heeft goud op de 300 meter en zilver, Daniel Niero heeft de afvalkoers gewonnen en zilver, en Quentin Giraudeau heeft een titel op de 1000 meter en een keer brons.

  Dames
  Bij de senioren dames zijn er niet veel winnaars. Vanessa Bittner heeft 3 titels opgeëist (300, 500, 1000), meer dan iedereen, en Francesca Lollobrigida heeft 2 afstanden gewonnen (punten-afval- en afvalkoers) en een keer brons. Daarnaast is er nog Sandrine Tas die twee keer zilver en twee keer brons heeft veroverd. Erika Zanetti en Manon Kamminga hebben beiden een keer zilver en een keer brons.

  Heren
  Hier eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de dames. Bart Swings is de enige met twee titels (punten-afvalkoers en 1000 meter), Alexis Contin (afvalkoers) en Elton de Souza (500 meter) hebben er beiden één. Daarnaast heeft Contin twee keer zilver, heeft Bart één zilveren plak en heeft De Souza nog een keer brons veroverd.

  Overall is Italië het best presterende land qua medailles (32 totaal), tweede is Frankrijk (met 26 stuks) en daarna komt België (met 9 plakken). Nederland staat op de 8e plaats in de medaillespiegel met 4 plakken (relay nog niet meegerekend).
  Laatst bewerkt: 25 jul 2015
 10. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Wörgl Dag 3 (vervolg)

  Aflossing

  In de vroege ochtend zijn in Wörgl nog de relayfinales verreden. En Nederland heeft op deze discipline een abonnement op bronzen medailles, zo bleek. De Junioren B dames hadden al brons, Junioren B heren én de senioren dames hebben nog meer bronzen medailles vergaard. Aanvankelijk finishten de Junioren A heren ook als derde, maar werden later alsnog gediskwalificeerd.

  De heren senioren werden helaas gediskwalificeerd na een verkeerde wissel.

  Junioren B Heren: 1) Frankrijk; 2) België; 3) Nederland

  Junioren A Dames: 1) België; 2) Frankrijk; 3) Duitsland
  Junioren A Heren: 1) Frankrijk; 2) Italië; 3) Spanje

  Dames: 1) Italië; 2) Duitsland; 3) Nederland
  Heren: 1) Frankrijk; 2) Italië; 3) België

  Volgens schaatsen.nl was het een hectische bedoeling bij de senioren heren. Met 7 teams op de baan is het wel erg druk bij de aflossingen. Daardoor duwde Michel Mulder buiten het vak Mark Horsten af en werd Team NL uit de Europese droom geholpen. Volgens Desly Hill werden er daarnaast ook veel fouten gemaakt, 'juniorenfouten' zelfs. Waarschijnlijk door de gretigheid.

  Zo, het baantoernooi is nu definitief ten einde. Nederland heeft het redelijk gedaan, maar mist over het algemeen nog de punch die het nodig heeft om voor de overwinning te gaan. Al was Manon Kamminga er in de afvalkoers wel héél dichtbij. Ook waren Frankrijk en Italië heel sterk in de breedte. Veel sterker dan andere landen.

  De Nederlandse equipe heeft in totaal op de baan zeven medailles in de wacht gesleept: zes bronzen en één zilveren. Zou je alleen de senioren tellen, dan heeft Nederland er vier. Best aardig, maar er had meer in kunnen zitten. Op naar het wegtoernooi!
 11. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Sandrine Tas, meervoudig wereldkampioen bij de junioren, haalt in haar eerste jaar bij de senioren direct al 4x eremetaal op het EK, alleen het gouden kleurtje ontbreekt nog...
  wat zou ik haar graag op ijs zien, samen met Stien Vanhoutte...
  en dan met Peeters een aflossingsploeg :p
 12. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Ik heb alle resultaten omgezet naar punten voor de top 8 per onderdeel. Nummer 1 krijgt 10 punten, nummer 2 8, nummer 3 6, nummer 4 5 t.e.m. nummer 8 1. Dit geeft de volgende lijsten met per onderdeel de klasseringen:

  Heren:
  Heren_EK_2015.jpg

  Dames:
  Dames_EK_2015.jpg

  Totalen:
  Totalen_EK_2015.jpg
 13. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Jammer dat de livestream er niet was. De relays zijn altijd leuk om te volgen. Een finale zou je met max. 5 teams moeten rijden, dan is er wat meer ruimte en heb je geen last van de mindere teams. Het nivo was zeker hoog en voor Nederland vond ik de mooiste medailles die bij de junioren.
  Ik lees dat het wegcircuit maar 275 m lang is. Merkwaardig want de minimum lengte is 400m, raar dat dit goed gekeurd is.
 14. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Zelfde geldt voor Simon Albrecht. Die man is zo ongelooflijk snel. Geboren voor tijdritten. Ben benieuwd wat hij op ijzers kan.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Uitslagen weg wedstrijden:

  200 meter
  Heren:
  1 Simon Albrecht 17.580, 2 Ronald Mulder 17.892, 3 Elton de Souza 17.944, 4 Michel Mulder 17.953, 14 Rémon Kwant 18.611
  Dames: 1 Vamessa Bittner 19.335, 2 Giulia Bongiorno 19.407, 3 Erika Zanetti 19.420, 8 Bianca Roosenboom 19.997, 11 Elma de Vries 20.786

  500 meter
  Heren:
  1 Gwendal Le Pivert 42.664, 2 Andrea Angelettii 42.670, 3 Danny Sargoni 42.686, 11 Mark Horsten 44.029, 14 Luc Ter Haar 44.410, 16 Rémon Kwant 44.609
  Dames: 1 Vanessa Bittner 45.405, 2 Erika Zanetti 45.724, 3 Giulia Bongiorno 45.885, 8 Manon Kamminga 48.506, 18 Bianca Roosenboom 48.110

  10 km puntenkoers
  Heren:
  1 Fabio Francolini 14 (tijd 15.11.764), 2 Bart Swings 10 (15.30.443), 3 Patxi Peula 8 (15.12.545), 4 Jan van Loon 7 (15.11.307)
  Dames: 1 Francesca Lollobrigida 20 (tijd 16.25.496), 2 Manon Kamminga 9 (16.23.455), 3 Sandrine Tas 8 (16.25.397), 9 Irene Schouten, 18 Kelly Schouten

  20 km afvalkoers
  Heren:
  1 Fabio Francolini 31.25.484, 2 Bart Swings 31.29.558, 3 Elton de Souza (reduced in rank) 31.24,144, 7 Jan van Loon, 11 Mark Horsten, 17 Luc Ter Haar
  Dames: 1 Francesca Lollobrigida 34.50.259, 2 Manon Kamminga 34.50.629, 3 Sandrine Tas 34.52.207, 16 Bianca Rosenboom, 19 Elma de Vries

  5 km relay
  Heren:
  1 Italië (Fabio Francolini, Lorenzo Cassioli, Matteo Angeletti) 7.08.108, 2 Frankrijk 7.08.229, 3 Nederland (Mark Horsten, Luc Ter Haar, Rémon Kwant) 7.08.985
  Dames: 1 Italië (Francesca Lollobrigida, Giulia Lollobrigida, Giulia Bongiorno) 7.42.54, 2 Duitsland (Sabine Berg, Mareike Thum, Laethisia Schimek) 7.43.188, 3 Nederland (Manon Kamminga, Irene Schouten, Bianca Roosenboom) 7.43.485

  marathon
  Heren:
  1 Bart Swings 1.01.36, 2 Ewen Fernandez 1.02.07, 3 Nolan Beddiaf 1.02.14, 6 Mark Horsten, 7 Ingmar Berga, 15 Robert Post, 17 Ruurd Dijkstra, 19 Jan Blokhuijsen
  Dames: 1 Francesca Lollobrigida 1.31.07.9, 2 Manon Kamminga 1.31.08.0, 3 Sandrine Tas 1.31.08.4, 6 Bianca Roosenboom, 14 Sharon Hendriks, 15 Irene Schouten, 26 Kelly Schouten, 31 Elma de Vries

  Uitslagen zijn te vinden op http://www.europeaninlineservice.com/ftpresults/2015ECCRoad/
  Laatst bewerkt: 27 jul 2015
 16. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Er is veel te doen over het veel te korte wegparcours met krappe bochten. Het is op de parkeerplaats voor het ijsstadion van Innsbruck. Wordt nog leuk als er inderdaad regen komt bij de afvalkoers. Enorme blunder dat ze dit hebben goed gekeurd. Blokhuijsen laat de 200m wijselijk aan zich voorbij gaan.

  http://www.schaatsen.nl/nieuws/7/blokhuijsen-rijdt-200-meter-niet-op-te-gevaarlijk-wegparcours/

  EDIT: de 200m series zijn al de finale. Ronald Mulder haalde zilver. De finales afvalkoers beginnen al om 13.00 ivm voorspelde regen! Hopelijk is de livestream dan ook beschikbaar.
  Laatst bewerkt: 24 jul 2015
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zo van de berichtgeving krijg ik niet het idee dat inline-skaten de best georganiseerde sport is. Met het oog op de kansen om in 2020 olympisch te zijn is dat niet ideaal lijkt. Het IOC zal toch ook met een schuin oog naar deze kampioenschappen kijken.
 18. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Innsbruck Dag 1
  Een hectische ochtend op het wegparcours vanwege de voorspelde regen. Een wegparcours dat volgens de reglementen 400 tot 600 meter lang moet zijn, asymmetrisch en 8 meter breed. Dit parcours is dat geen van allen. Vooruit, asymmetrisch is ie wel, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Kijk zelf maar naar dit filmpje. Het wegparcours in Innsbruck is slechts 275 meter lang en misschien wel de helft van de minimale breedte. Vanwege de voorspelde regen zijn de wedstrijden ook nog eens vervroegd. Zo is de 200 meter finale al verreden en begint om 13:00 de afvalkoers op live.speedskate.tv. Wel Nederlands succes in de vroege ochtend. Ronald Mulder heeft het zilver binnen gehengeld achter een ongenaakbare Simon Albrecht.

  200 meter tijdrit
  Junioren B Dames: 1) Giorgia Bormida (ITA); 2) Elisabeth Baier (GER); 3) Daniela Rodriguez (POR)
  Bijna een kopie van de 300 meter op de baan. Giorgia wint hiermee alweer haar derde afstand en Daniela Rodgriguez haalt de eerste plak voor Portugal binnen. Elisa Dul was de beste Nederlandse op de 7e stek.

  Junioren B Heren: 1) Valentin Thiebault (FRA); 2) Enrico Rosetto (ITA); Ron Pucklitsch (GER)
  Valentin Thiebault is al met een heel sterk EK bezig en met deze titel haalt hij alweer zijn tweede goud. Enrico Rosetto, winnaar van goud op de 300 meter, moest genoegen nemen met zilver. Tom den Heijer (mijn clubgenoot) is de beste Nederlander op de 9e plaats.

  Junioren A Dames: 1) Stien Vanhoutte (BEL); 2) Itziar Gutierrez (SPA); 3) Giulia Bonechi (ITA)
  Een kopie van de 300 meter uitslag op de baan. Vanhoutte wint hiermee tweede goud.

  Junioren A Heren: 1) Riccardo Passarotto (ITA); 2) Tim Siegel (GER); 3) Marco de Flaviis (ITA)
  Het eerste goud voor Riccardo Passarotto is binnen. Daarnaast winnen Tim Siegel en Marco de Flaviis beiden weer een plak. Gerrie van Lingen moest het weer doen met een achtste plaats.

  Dames: 1) Vanessa Bittner (AUT); 2) Giulia Bongiorno (ITA); 3) Erika Zanetti (ITA)
  Er staat echt geen maat op Vanessa Bittner, die hiermee al haar vierde zege dit toernooi boekt. Giulia Bongiorno wint enigszins verrassend het zilver. Bianca Roosenboom deed het nu beter dan op de baan en eindigde op de achtste stek.

  Heren: 1) Simon Albrecht (GER); 2) Ronald Mulder (NED); 3) Darren de Souza (FRA)
  Zilver voor Ronald! Achter de ongenaakbare Simon Albrecht is dat helemaal geen schande. Michel Mulder finishte als vierde en viel helaas nét buiten het podium. Het lijkt erop dat Michel naarmate het toernooi vordert steeds beter wordt. Dat belooft nog wat voor de 500 meter!

  EDIT: De livestream werkt. De afvalkoers begint om 13:00!
  Laatst bewerkt: 24 jul 2015
 19. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Met een druk programma dus strak tijdschema (weinig uitloop mogelijk) én de verwachte regen moeten ze keuzes maken. Vandaag kunnen ze de onderdelen nog wel afwerken. Voor morgen echter wordt zo'n beetje de hele dag regen voorspeld, dus wellicht kan er dan helemaal niet gereden worden. De skaters zullen er niet zo van opkijken. Bij voorgaande kampioenschappen werd er soms nog tot na middernacht gereden om het programma te voltooien.

  Dat de Oostenrijkse organisatie van het wegtoernooi er een rommeltje van maakt is wel pijnlijk, een parcours wat niet aan de eisen voldoet en dan ook nog een valpartij vlak voor de wedstrijden helpt ook niet echt mee. Het baantoernooi daarentegen liep wel gesmeerd.
  Laatst bewerkt: 24 jul 2015
 20. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Poeh, dat viel niet mee dat lange wachten op de afvallingen (40 rondjes) door het korte rondje. Bij de dames weer veel kopwerk door Elma de Vries en later Roosenboom. Duw- en trekwerk tussen de Lollobrigida's en Kamminga met een paar waarschuwingen. Finale was een herhaling van de baankoers, Kamminga heeft wederom niet het lef om van kop af vol te gaan en de deur dicht te gooien voor Lollobrigida en dus slechts zilver. Bij de heren in het begin een aanval van Bart Swings daarna heel lang het Franse trio op kop. In de finale werd Swings wederom een paar keer flink gehinderd door deze en gene. Elton de Souza en Francolini waren toen al vertrokken. Swings kon slechts het brons veilig stellen. In de laatste krappe bocht bleef de Souza nog maar net staan. Zou wel lachen zijn geweest als ie alsnog op zijn plaat was gegaan. ;) De Nederlandse heren konden niet bijtijds naar voren en haalden de finale van de race niet.

  Bij de junioren A dames een 4e plek voor Berber Vonk die veel te veel kopwerk deed en dan net te kort komt voor een verdiende medaille. Bij de junioren A heren helaas een snelle uitschakeling van Chris Huizinga.

  EDIT: men heeft de Franse heren een team fault gegeven: de derde Fransman werd gediskwalificeerd (fout gemaakt om teammaat te laten winnen). En Elton de Souza, die ervan profiteerde krijgt een 'reduced in rank'. Hij is terug gezet naar plek 3. Zodoende schuift Francolini door naar de winst en Swings naar zilver.
  Laatst bewerkt: 24 jul 2015

Deel Deze Pagina