EK afstanden 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 11 dec 2017.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bergsma rijdt geen 5km op de OS, dus het heeft ook geen zin om specifiek voor die afstand te trainen. Die rijdt hooguit nog een 5km trainingswedstrijdje in Inzell eind januari voor de snelheid op de 10km. Bob de Vries had ik dan weer wel verwacht, maar misschien richt hij zich op de WB in Inzell. Jammer dat ik Simon Schouten niet voor het eerst in de roodwitblauwe kampioenstrui kan bewonderen komende zaterdag in Thialf, maar zo kan hij zich op WB niveau blijven ontwikkelen.

  Ook opvallend dat er maar twee rijders voor Lotto-Jumbo meedoen. Had Roest eigenlijk ook wel verwacht. Die heeft nog weinig wedstrijdritme op Europees niveau (had ie op het OKT niet nodig, maar toch).

  Verder snap ik Sprintmasters commentaar op het niet starten van Verweij wel. Je kunt het zuur noemen, maar er zit wel een kern van waarheid in dat hij weinig te winnen heeft (volgens de critici een gedevalueerde MS zonder heerser Lee en regerend wereldkampioen Mantia) en veel te verliezen heeft. Rijdt hij slecht dan spreken de resultaten tegen hem en kunnen er toch weer twijfels komen in het Nederlandse kamp (dat er weinig uitlatingen in de media worden gedaan, betekend niet dat er binnenkamers geen harde woorden zijn gevallen/nog steeds vallen). Hij heeft nu eenmaal al een Olympisch startbewijs op het nummer, hij hoeft niet meer te starten op een EK of WC. Misschien is er binnenkamers al kritiek op de keuze geweest, dan kunnen ze het niet gebruiken als er ook nog vanuit de media kritiek gaat komen na een matig optreden (buiten de kans dat hij ook gewoon kan winnen).

  Ik denk dat het voor iedereen het verstandigst is om eenmaal te accepteren dat er is gekozen voor Verweij/Kramer op de Spelen. Hoeveel je er ook over gaat discussiëren en wat je er ook van vindt, die keuze wordt niet meer teruggedraaid. Als ik Bergsma gisteren zag bij de marathon, dan heeft hij het allang een plekje gegeven (hij zal het vast voor het OKT al wel geweten hebben).
  G1ant vindt dit leuk.
 2. jeroenw

  jeroenw New Member

  Duitsland komt met 3 vrouwen en 2 mannen
  Joel Dufter, Nico Ihle, Roxanne Dufter, Gabrielle Hirschbichler en Michelle Uhrig
 3. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Alleen omdat Verweij besluit het EK te rijden, betekent natuurlijk niet dat het slim is om al zijn afstanden te rijden. Hij moet ook niet te vermoeid raken in aanloop naar de Spelen en moet daardoor keuzes maken. Wellicht moet je daar eerst aan denken, voordat je je hetze tegen Verweij voortzet.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Precies, Verweij rijdt het EK. Hij rijdt al 3 afstanden. Logisch dat daar geen 4e bij komt. Misschien even nadenken voordat je hoog van de toren gaat blazen?
 5. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Op zich is dit een begrijpelijke selectie voor het EK. Hier en daar zal er altijd wel wat op aan te merken zijn. Dat de toppers Kramer, Wust en Nuis er niet zijn is een keuze net zoals Antoinette de Jong, Jorrit Bergsma en Patrick Roest. Alhoewel ik die laatste drie wel had verwacht omdat ze maar één individuele afstand rijden op de spelen. Dat duurt per slot van rekening nog vier á vijf weken. Want naar Erfurt zullen ze ook wel niet gaan.
  Vreemd vind ik toch wel dat Dai Dai Ntab er niet bij zit. Oké, hij had een DQ, maar Ntab is zeker een medaille kandidaat op de 500 meter in Kolomna. En door de DQ kon hij niet laten zien hoe hij was. Zijn 1000 meter was voor zijn doen super goed. Dus de vorm is er zeker.
 6. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ik vermoed dat Ntab er wel bij gezeten had wanneer Hein of Michel ook niet wilde. Die mannen reden top 6 en zaten dicht op p3, dus verdienen wat dat betreft ook wel die selectie. Dai Dai moet gewoon de volle focus leggen op het NK Sprint nu en daar een ticket voor het WK Sprint afdwingen. Met die 1.000 van afgelopen weekend zit dat er gewoon dik in.
 7. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Maar dan moet dat derde ticket wel eerst verdiend worden op de World Cup in Erfurt. Geldt ook voor het derde startbewijs voor de WK Allround.
  Als al die Olympiagangers niet in Erfurt willen rijden, dan wordt dat nog niet zo makkelijk (als alles goed gaat).
 8. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Tuurlijk hoeft hij niet alle afstanden te rijden. Het valt op dat hij dan juist de mass start over slaat. Terwijl het misschien wel handig kan zijn om je tegenstanders beter te leren inschatten. Verder denk ik ook dat er binnenskamers best wel e.e.a, te doen is geweest over de keuze voor de OS. Maar daar gaat dit topic niet over.
 9. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Normaal gesproken moet de B-garnituur van Nederland daar makkelijk top 24(?) kunnen eindigen. Van de buitenlanders zullen er vast ook genoeg niet aanwezig zijn vermoed ik. De Aziaten bijv.
 10. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Wat betreft de sprint bij de mannen: de Russen hebben geen toegewezen startplaatsen. Als ze willen kunnen ze er 3 binnenhalen. Nu er enkele Russen niet naar de OS mogen is dat misschien wel een alternatief. En misschien willen de Chinezen in eigen huis ook wel meer dan 1 rijder hebben.
  Hoe zit het eigenlijk met de wereldkampioen sprint Kai Verbij? Moet hij eind januari de NK Sprint winnen? Op voorwaarde dat er een derde startbewijs is binnengehaald in Erfurt natuurlijk.
  Want een aanwijsplek voor de WK Sprint zie ik in de regels alleen voor de reserve-rijder. Nuis, R. Mulder en de beste nog niet geplaatste rijder van het eindklassement van het NK sprint krijgen de startbewijzen. de reserve wordt aangewezen.
  Erfurt (19-21 jan.) en NK's (27-28 jan.) komen waarschijnlijk te vroeg voor Verbij. Waar zit de speling in de regels? Of is de WK Sprint voor Verbij al een verloren zaak?
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Per afstand en plaats op OKT:
  • 500 meter mannen: #1 R. Mulder, #4 Otterspeer, #6 M. Mulder (geen Smeekens en Nuis, Verbij is uiteraard geblesseerd)
  • 1000 meter mannen: #2 Verweij, #3 Krol, #4 Otterspeer (opnieuw geen Nuis)
  • 1500 meter mannen: #2 Verweij, #5 Krol, #6 Bosker (opnieuw geen Nuis, ook geen Roest en Kramer)
  • 5000 meter mannen: #3 Blokhuijsen, #6 Bosker, #7 Schouten (opnieuw geen Roest en Kramer, ook geen B. de Vries en Bergsma)
  • TP/MS/TS mannen: samengesteld uit de 8 mannen die toch gingen.
  • 500 meter vrouwen: #3 L. de Jong, #4 De Neeling, #5 Kuipers (geen Das, Leenstra is er wel maar rijdt deze niet)
  • 1000 meter vrouwen: #2 Leenstra, #4 L. de Jong, #5 Van Beek (geen Wüst, Ter Mors heeft het NK shorttrack)
  • 1500 meter vrouwen: #2 Van Beek, #3 Leenstra, #6 L. de Vries (opnieuw geen Wüst en Ter Mors, ook geen A. de Jong)
  • 3000 meter vrouwen: #3 Achtereekte, #4 Van der Weijden, #5 Visser (opnieuw geen A. de Jong en Wüst)
  • TP/MS/TS vrouwen: Melissa Wijfje komt erbij voor de TP, maakt 10 vrouwen.
  Hoewel van de echt grote namen er wel een aantal ontbreken (Smeekens, Nuis, Kramer, Bergsma, Ter Mors, Wüst, A. de Jong), toch een mooi startveld zou ik zeggen. Weliswaar maar één OKT-winnaar, maar 4/8 nummers twee, 5/8 nummers drie, 5/8 nummers vier, 4/8 nummers vijf, 4/8 nummers zes en dan toch ook één nummer 7. Minder dan we hoopten, maar meer dan we vreesden.
  tkwouter vindt dit leuk.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  - Jammer dat Ntab geen aanwijsplek heeft gekregen. Van de andere kant, ten koste van wie dan? De olympisch kampioen passeer je ook niet even.
  - Ik had stiekem op iets meer olympische afzeggers gehoopt. Had rijders als Dijs, Talsma en Beune deze wedstrijd wel gegund
  - Blokhuijsen en Achtereekte op de massastart. Zouden zij op de Spelen de reserves zijn voor dat onderdeel?
  - Sowieso mooi dat Blokhuijsen hier TP en MS rijdt. Ongeacht wie de anderen zijn die geselecteerd worden. Wat een teamplayer.
  - Ik had Achtereekte wel willen zien op de TP. Rijdt ook goede 1500 meters dit jaar.
  - Raar dat iemand als Das niet meedoet. En, inderdaad, Roest had ik hier ook wel willen zien. Vooral ook op de TP.
 13. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Ik had begrepen dat Das ziek was.
  G1ant vindt dit leuk.
 14. JeedeBee

  JeedeBee Member

  Ik heb ergens gelezen dat ze ziek geworden is na het OKT.

  Edit: Jan was me voor.
  G1ant vindt dit leuk.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Klopt, zie haar twitter
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  uhmmm... Bergsma heeft zich niet geplaatst voor de 5km, dus voor hem is sowieso niks te winnen, behalve een EK titel.. nou super spannend.

  Voor Koen: was DE kans om aan te tonen dat zijn aanwijzing helemaal terecht is en ook dat hij mag roepen wie wel of niet meegaan op de MS. Hij heeft in principe niet echt veel laten zien op de MS als we eerlijk zijn, dus @SprintMaster heeft wel een punt. Of Koen bang is of niet...who knows.
 17. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Nog steeds geen officieel deelnemersveld???
 18. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Blokhuijsen wordt nu beloond voor zijn inzet op de mass starts en marathons. Prima zaak. Waarschijnlijk dan ook reserve voor de OS zoals je verwacht.
  Roest zal wel met Kramer (en Douwe) mee gaan op trainingskamp.
  G1ant en Lorca vinden dit leuk.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 20. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dat Verweij de MS niet rijdt en de TeamSprint wel, is natuurlijk bespottelijk. Wat mij betreft wordt hij als nog van de MassStart op de Olympische Spelen gehaald wegens onvoldoende resultaten. Ik heb die SLC-race nog eens teruggezien en wat een matige eindsprint was dat zeg.
  Ik denk dat Schouten redelijk kan presteren bij dit EK, zijn vorm lijkt prima te zijn. Lijkt me goede kanshebber op de titel bij de MS, omdat een deel van de wereldtop ook al niet meedoet vanwege hun niet-Europeesheid.

Deel Deze Pagina