EK afstanden 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 11 dec 2017.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, vond ik ook opvallend. Geen TP, nou vooruit... het is toch al niet het dreamteam. Maar geen MS na alle gedoe daarover is toch opvallend...
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Alle gedoe? Ja, hier op dit forum... maar eigenlijk heb ik nog bijna niets gelezen na de selectie. En ook na de voorselectie van Verweij kwam er geen noemenswaardig commentaar in de media.


  Maar goed, ik had het met name wel verwacht dat hij mee zou doen om nog meer ervaring op te doen, niet ivm 'gedoe'. Daar moet je je als topsporter niks van aantrekken.
  tkwouter vindt dit leuk.
 3. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  whoosh
  Laatst bewerkt: 2 jan 2018
  Monique, chicagodude en Unplugged vinden dit leuk.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Gedoe was inderdaad vooral vooraf, met Anema die roept dat Bergsma niet voor Verweij moet rijden. Met Verweij die roept dat hij eigenlijk niet met Bergsma wil rijden (niet letterlijk, maar daar kwam het wel op neer). Anema had het nog een keer over "liegen" zonder te willen zeggen wat hij bedoelt. Dat gedoe bedoel ik.

  En dan krijg je uiteindelijk je plekje, ga je niet eens even ervaring op doen... dat komt niet heel serieus over. Maar goed, Koen zal er een reden voor hebben.
 5. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Koen werd wel 'eventjes' Nederlands kampioen. Wat dat betreft zal die wel een goed gevoel erover hebben. Dan is het raarder dat Sven een kans op een serieuze oefening laat schieten.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Verweij zou natuurlijk wel gek zijn om nu te gaan rijden. Stel dat hij niet wint dan werkt dat alleen maar tegen hem, net zoals bij Stroetinga/Bergsma in Heerenveen. Dus laat hij anderen de kastanjes uit het vuur halen en houd zo de indruk in stand dat hij het wel even gaat doen straks.
 7. tkwouter

  tkwouter Active Member

  je bent wel heel zuur zeg, oefff. Heeft misschien te maken met hoeveel meters Koen wil schaatsen dit komend weekend, zeker na zijn 5,000 op het OKT. Moet natuurlijk ook in z'n trainingsprogramma passen. In plaats dat je blij bent dat Koen er überhaupt bij zit en voor Nederland rijdt...

  Ik heb er zin in, toch meer toppers in de NL selectie dan ik van tevoren had gedacht.
  Monique, Hakkie2 en Duif vinden dit leuk.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik vroeg me al af wat voor negatieve draai jij er aan zou geven...
  Monique, tkwouter en Hakkie2 vinden dit leuk.
 9. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Achtereekte en van Beek zijn ook Olympiagangers die naar Kolomna gaan.
  Hakkie2 en tkwouter vinden dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Excuus, gewoon over hen heen gekeken. Het is dus bijna de helft van de olympische ploeg.
 11. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Als hij dacht een grote kans te hebben zou hij toch gek zijn om niet te starten? Of snijd ik hier een pijnlijk punt aan?
 12. tkwouter

  tkwouter Active Member

  Ik denk dat alles nu in het traject OS staat. Winnen op de MS (of de 1000/1500) in en EK dus minder belangrijk. Dus als Koen (of z'n team) denkt dat hij met minder meters beter voorbereid voor de Spelen is dan moet hij dat lekker doen. Het is ook duidelijk dat Koen nog wat TT wedstrijd scherpte mist en dus rijd hij de 1000 en 1500.

  Het is allemaal speculatie en meer niet, maar jij zoekt ook echt alleen maar het meest negatieve uitleg ivm Koen/Kramer.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het valt mij reuze mee hoeveel Olympia gangers er nog naar het EK gaan, en degenen die ze aan vullen zijn niet de minsten. De Olympia gangers zullen deze wedstrijd natuurlijk voornamelijk gebruiken als aanloop naar de Spelen, maar hey, een Europese plak is toch best heel wat waard.
  tkwouter vindt dit leuk.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Wanneer heeft Koen gezegd dat hij het wel eventjes gaat doen op de Spelen? Heb ik een interview gemist waarin hij zegt dat hij wel eventjes goud gaat halen? Als je een linkje hebt dan hou ik me aanbevolen. In mijn beleving is Koen niet meer dan een kanshebber, en niet eens de grootste. En in mijn beleving ziet Koen dat zelf net zo. Als welke Clafis rijder dan ook zou starten zou dat ook niet meer dan een kanshebber zijn, op dit moment waarschijnlijk nog een iets mindere kanshebber dan Koen.
  chicagodude, Eelco, proeme en 3 anderen vinden dit leuk.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  blijkbaar denken Bergsma en Bob de Vries ook niet dat ze heel veel kans maken op de 5km...

  en Stroetinga? Geen zin in de MS? Of is die in de rangorde zelfs al onder Schouten en Blokhuijsen gezakt?
 16. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Er zijn ook een max. aantal plekken per land voor het EK. Net als met OS. Daarom zullen er wel twee uitgekozen zijn die zich hadden geplaatst voor de ind. afstanden.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  ohja, goed punt. Voor de MS is dat een argument. Het verklaart niet waarom Bergsma en Bob de Vries er niet zijn (één van hen ipv Schouten was helemaal niet raar geweest, maar volgens de redenering van SprintMaster denken ze dus dat ze geen kans maken)
  Monique vindt dit leuk.
 18. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wat als Jan Blokhuijsen de massastart wint?
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dan is hij Europees Kampioen.
 20. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Verweij rijd het EK. Degenen die jij noemt niet. Dus je hele redenatie gaat niet op. Misschien eerst even nadenken ...

Deel Deze Pagina