Discussietopic KPN Marathoncup/Natuurijs Grand Prix' 2017-2018

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 10 dec 2017.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Haha die Bart de Vries. Twee weken geleden zijn sleutelbeen gebroken en nu in 1 week zowel het NK Marathon als de Marathoncup in Thialf rijden. Je moet ook wel een beetje gek zijn om in dit peloton thuis te horen :D

  Hekman bereid zich nu al voor in de Canarische zon voor het natuurijsseizoen.

  Kramer en Douwe de Vries doen wel mee. Verrassend, maar ergens ook weer niet. Vinden ze toch leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het is weer raak. Jouke Hoogeveen heeft alle ruimte en gaat toch bij het pootje over onderuit... Alleen Jouke kan dat! En Hilbert.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  26 mannen pakken nu al een rondje. Dit wordt weer chaos. Meeschrijven dus.

  Herstel: 29.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Als vanouds. Bergsma rijdt 10 ronden op kop. Stroetinga maakt het af.

  Kramer kon overigens niet volgen in de laatste 10 ronden. Raar ook dat hij aangeeft niet in de kopgroep te willen zitten. Heeft nog wel een MS wedstrijd te rijden.

  Stroet reed trouwens een slotrondje 57km per uur. Oude baas kan het nog steeds. Mooi dat hij nog zijn zege pakt.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Mijn stream deed het helaas niet, liep tijdens het slot van de dames om de 2 minuten vast en toen ben ik maar gestopt. Kon Kramer echt niet mee of liet hij lopen voor het gevaarlijk werd, zoals in bijna alle wielerwedstrijden?
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Hij gaf in een interview aan dat ze wegreden. Als hij kon volgen, dan had hij het wel gedaan, denk ik dan. Je kunt altijd nog overtuigend achterin hangen. Er waren er wel meer die het niet konden volgen. Ik denk dat zij een gaatje lieten, hij daar net achter zat en zodoende niet meer genoeg over had om het gat te (willen) dichten.

  Geeft ook aan dat hij liever niet in de kopgroep had gezeten... tsja. Dat doe je toch echt zelf.

  Schaatspeloton bericht overigens het volgende: ''(...)Uitdraai van de transponders leerde uiteindelijk dat in de hectiek van een falend rondenbord de rijders 127 in plaats van 125 ronden hadden gereden.'' :D
  Laatst bewerkt: 7 jan 2018
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Begint zo dadelijk vanaf 19.10 uur in Alkmaar: de 11e wedstrijd om de KPN Marathon Cup.  Wel nog even afwachten wie er allemaal aan de start staan. Dit, gezien trainingskampen voor de OS, het natuurijsseizoen/Weissensee en de wedstrijden in Groningen dit weekend.
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Arjan Stroetinga laat zich afzakken en is vol aan het knechten voor Evert Hoolwerf. Op zich niet zo gek; zo gaat dat in de ploeg. Maar wie zit er ook in het groepje met Evert Hoolwerf? Gary Hekman! Stroet rijdt op kop voor zijn rivaal! :D

  Wel gedurfd van Schouten en Stroet dat zij vol voor Hoolwerf gaan knechten. Toch link als je de sprint wil aangaan met Hekman (die nog ploeggenoten om zich heen heeft).

  Crispijn Ariëns heeft goede papieren. Heeft reeds twee rondjes voorsprong; heeft een degelijke sprint en heeft ook een goede motor die geschikt is voor een aardige aanval/ontsnapping tegen het einde. Spannende, doch ruige wedstrijd. Het gaat ouderwets hard. Zelfs met zoveel afwezigen en zieken.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Winst van Ariëns. Voor Knol en ploeggenoot Marcel van Ham die zijn laatste wedstrijd reed op zijn thuisbaan in Alkmaar. Jammer dat hij niet kon winnen in de ontsnapping, maar hij had gewoon de benen niet meer.

  Hoolwerf, Hekman en Stoltenborg haalden het niet meer, dankzij hard kop-over-kopwerk in de kopgroep door Okay Fashion & Jeans. De winst van Ariëns is dus een mooie bekroning van goed en mooi ploegenspel van Okay Fashion & Jeans.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik zag bij de dames ook een leuke strijd, al was ik wel verbaasd hoe makkelijk dat groepje van 4 een ronde voorsprong kreeg.

  Volgende week Groningen. Dan heb ik geen livestream nodig.
  Lorca vindt dit leuk.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ja, zie je eigenlijk wel vaker wanneer A-ware er niet is bij de dames. Dan neemt MKB-Basics de koers over, houdt er eentje van dat team aan het kop van het peloton de benen stil en kunnen ze al snel een rondje voorsprong halen. Zeker wanneer er nog een dame van een andere grote ploeg als Lausulec of Mastermind bijzit. Krijgen al vrij snel de zege van het peloton. Het gemiddelde niveau van het peloton is simpelweg niet zo hoog als bij de heren. Daar ben je in de minderheid als je naast het schaatsen nog een drukke baan hebt, terwijl er bij de dames een aantal tussen zitten die fulltime werken. Fulltime schaatssters zitten er eigenlijk zowat niet tussen. Zo wordt een peloton eigenlijk altijd wel gecontroleerd door een ploeg en haalt geen outsider de kopgroep in.

  Al met al reed de kopgroep ook sterk door hoor; dat groepje daarachter met Van der Stelt reed met knecht Bosma ronden lang volle bak, maar kwam er uiteindelijk niet bij (zoals we bij de mannen zagen met Hoolwerf/Stoltenborg/Hekman). Gewoon een goede kopgroep met dito benen. Van der Geest maakt het dan ook dominant af, nadat ze drie dagen geleden al won op Flevonice.

  De koers in Groningen kijk ik zeer naar uit. Op de afsluitende Marathon Cup wedstrijd na, voor de laatste keer een volledig peloton. De Olympiërs komen nog één keer terug uit het buitenland om de benen te testen (hoewel ik nog niet weet of Swings en Lollo meedoen: wellicht zijn ze in Erfurt), de natuurijs-toppers willen met een goed gevoel afrijzen naar Karinthië en de mensen die vandaag ziek waren willen in Groningen aansterken voor het belangrijkste gedeelte van het seizoen. Kortom; dat wordt een hele andere koers dan vandaag, waarbij de meeste toppers hun goede vorm willen/moeten etaleren of te pakken willen/moeten krijgen voordat ze naar Zuid-Korea of de Weissensee trekken. Dat wordt oorlog, waarbij niemand een ontsnapping cadeau krijgt. Zin in!
  Laatst bewerkt: 13 jan 2018

Deel Deze Pagina