Discussietopic KPN Marathoncup/Natuurijs Grand Prix' 2017-2018

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 10 dec 2017.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Kleibeuker/Schouten. Wat een duo _0_
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik zag alleen de laatste 7 ronden. Het schijnt dat ik een mooie wedstrijd gemist heb. Gelukkig wel Schouten zien winnen.

  Op naar de heren...
 3. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Zwaar ijs. Kansen voor lichte mannen als Jouke Hoogeveen?
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Dat VdWeijden boven Kleibeuker stond was al bekend zodra Kleibeuker over de finish kwam. Eigenlijk juichten ze dus dat De Jong niet snel genoeg was. En het feit dat Visser nét niet aan de tijd van VdWeijden kwam zal dat gevoel nog wel iets versterkt hebben.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Oei. Diagnose van Niels Mesu lijkt erger dan verwacht:( Knap hoe hij er hier over praat.
 6. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Daarom baal ik dat Kleibeuker niet mee gaat.
  Ja de MS is wat anders dan de marathon, maar die 2 zijn zo op elkaar ingereden, Schouten en Kleibeuker.
  Buiten dat vind ik Kleibeuker qua stijl de meest sierlijke schaatsster die er rond rijdt.
  Die verricht beulswerk dat eruit ziet alsof ze het WK kunstschaatsen rijdt.

  En dan Niels Mesu...
  Hebben jullie ook het gevoel alsof je naar een moedige man kijkt die we misschien niet meer terug gaan zien, ook al zegt hij dat de terugekeerde kanker behandelbaar is.
  Langs mijn ruggengraat kropen in ieder geval ijzige vingers.
  Tuttifrutti en Lorca vinden dit leuk.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Over Kleibeuker: tja, ook Van der Weijden vind ik mooi rijden. Misschien wel de vrouw met de vlakste 5kms. Niet alleen afgelopen week, dat deed ze al vaker. En die rijdt ook goede massastarts, daar heb ik wel vertrouwen in.

  En over Niels Mesu: ik heb er al van meer gehoord die met imuuntherapie genazen. Of hij ooit weer topsporter kan worden is wat anders, ik vrees dat zijn lichaam sowieso een enorme opdoffer krijgt.
  Lorca vindt dit leuk.
 8. VictorP

  VictorP Active Member

  Laten we het beste hopen voor Niels. Thijsje Oenema is er ook bovenop gekomen, ook met imuuntherapie.
  Lorca vindt dit leuk.
 9. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Toch stoer van Wennemars dat hij als schaatsende verslaggever meerijdt.
  Hulde.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 10. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Ook opvallend dat iedere wedstrijd (ongeacht de discipline) waar Bergsma in meerijdt er, naar mijn mening, terecht wordt opgemerkt dat hij griezelig mager is dit seizoen.
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, zelfs zijn teamgenoot vond dat, dat vind ik ook wel opvallend. Dan hoop ik wel voor hem dat de 10km niet een korte opleving was.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het is Schoutendag in Utrecht. Prachtige zege bij de mannen. Ontzettend jammer dat Jouke viel. Die zaten we voor de buis toe te juigen, maar A-Ware reed simpelweg heel sterk tegen het eind. Valpartij Den Hertog is zuur, maar hij doet het gewoon zelf door niet goed te positioneren. Bergsma hield zelfs nog zijn arm in om hem niet te raken. Den Hertog rijdt gewoon tegen 'm op, zoals Mesu al aangaf.

  Mesu mag van mij trouwens vaste commentator worden. Fijne stem en ik genoot bij vlagen van zijn koersinzicht. Verademing!
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik dacht even dat Den Hertog A-Ware ging verrassen. Tot hij viel. Hij was wat pissig na afloop, maar als hij de beelden terug ziet zal hij ook moeten toegeven dat hij er nog niet voorbij was en dus zelf tegen Bergsma aan reed.

  Feestje in Huize Schouten. Het zij ze gegund.
  Lorca vindt dit leuk.
 14. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Snotverdomme zeg. Wie valt? De Langste Adem. De man met baard met/zonder ijspegels. En hij wilde zo graag, na de voor hem te snelle startrondjes, waar hij in het korte interview van baalde; maar op zo een sympathieke manier.
  Schouten trecht winnaar. Den Hartog zat te dicht op Bergsma, boem. En Schouten had, zoals ik verwachtte een prachtrijder voor Koentje kunnen zijn bij de MS OS.
 15. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik was diep onder de indruk. Wat een dappere man. Ik was blij te horen dat het wel te behandelen is. Duimen maar.

  Kon de wedstrijd jammer genoeg niet zien.
  Lorca vindt dit leuk.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member  Zo dadelijk begint in Thialf de 10e wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Leiders in het algemeen klassement zijn Iris van der Stelt bij de dames en Sjoerd den Hertog bij de heren. Den Hertog is koning constant dit seizoen. Nog niet gewonnen, maar constant in de aanval en betrokken bij kopgroepjes en zo sprokkelt hij zijn punten bij elkaar. Hij neemt de leiderstrui sinds Breda over van zijn ploeggenoot Crispijn Ariëns. Hij won de vorige wedstrijd in Heerenveen, eerder in dit seizoen. Hij won in de eindsprint van Bob de Vries nadat hij in de kopgroep prima kon profiteren van veel kopwerk van Bob de Vries en Jorrit Bergsma. Ergens verwacht ik dat die laatste ook vandaag veel in kopgroepen te vinden zal zijn. Hij oogt gretig en na twee keer achter elkaar een 2e plek zal hij nu graag als eerste het podium willen betreden. Zal hij met een ploeggenoot in de kopgroep te vinden zal zijn, dan gaat het tactisch spelletje weer beginnen. Hij, of een ander? Wie gaat? Dat zal in ieder geval niet de kersverse Nederlands Kampioen zijn. Simon Schouten schaatst momenteel in Rusland. Hij zal volgende week pas zijn roodwitblauwe tricot tentoon stellen.

  Irene Schouten won de wedstrijd destijds bij de dames. Zij was met ploeggenoot Kleibeuker continu in de aanval waardoor grote concurrente Lollobridgida het op een gegeven moment niet meer kon volgen en geklopt werd in de eindsprint. De Italiaanse is er vandaag niet bij - zij reed in Kollomna de EK Afstanden. Het zal dus weer een strijd zijn tussen de dames van MKB-Basics (Van der Stelt, Van der Geest, Kamminga en Bosma) en de dames van A-ware. Voor A-ware debuteert ein-de-lijk de 18 jarige Groenewoud - het grootste marathontalent sinds Schouten of zelfs Huisman. Bij de junioren won zij in twee seizoenen 18 van de 20 mogelijke wedstrijden. Bizar goed. Ze miste helaas de seizoenstart door de ziekte van Pfeiffer. Groenewoud zal er dus zeer waarschijnlijk niet direct in topvorm zijn, maar toch iets om de tweede seizoenshelft naar uit te kijken. Haar tijd komt nog wel. Kan niet anders met rugnummer 01! Ik heb er zin in!
  Laatst bewerkt: 6 jan 2018
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Een kopgroep van vier vrouwen met daarin Elma de Vries, Danielle Bekkering en Rixt Meijer. Alsof we naar een herhaling van een jaar of 5 geleden zitten te kijken. Die andere veterane, Kleibeuker, is het gat aan het dichtrijden. Harde marathon. A-ware doet veel kopwerk, dus een Ensing of Engbers zijn niet uit te vlakken.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Groenewoud. Wat een debuut. Ongelooflijk. Ze klopt zowat Schouten in de sprint. Wat?!! 18 jaar joh! Anema heeft weer een talent hoor.

  1. Irene Schouten
  2. Marijke Groenewoud
  3. Lisa van der Geest
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Groenewoud won ook al eens EK-goud junioren op de marathon bij het skeeleren.
  Lekker multidisciplinair!
  Lorca vindt dit leuk.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ja, ik had al hoge verwachtingen van haar. Maar als je op je 18e, wanneer je ook gelijk bij zo'n grote ploeg mag meedoen, direct in het begin van het seizoen Pfeiffer blijkt te hebben, dan is dat een ontzettend zware tegenvaller. Dan verwacht je niet zoveel van een debuut. Uitrijden is voor de meesten al een hele prestatie. En dan wordt ze gewoon 2e. Ze drijft de drievoudig Nederlands kampioen tot het uiterste. Dat is dit seizoen, met alle respect, rivalen als Van der Geest, Van der Stelt en Ensing nog niet gelukt. Ze is pas 18 en er zit al zo'n kop op. Wat een talent.

  Je moet het eigenlijk rustig aandoen. Lekker opkomen in 1 discipline. In de zomer wellicht wat skeeleren erbij. En toch denk je nu al na wat in de toekomst mogelijk is op de langebaan. Goed, ik loop hard van stapel. Eerst even de marathonsport doen verwonderen. Wanneer Schouten naar Z-K vertrekt mag zij mooi als afmaker rijden met Kleibeuker (en Hijlkema, dat andere talent).

Deel Deze Pagina