De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  LiesjeLeerdeLotjeLopenLangsDeLangeLindenlaan.
  Joris180 en Koen vinden dit leuk.
 2. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik vond het wel een beetje irritant hoe zowel Schut als Wennemars probeerde om Laurien van der Graaff probeerde over te halen om voor Nederland te gaan sporten.
  De stem van Margot heeft het bljikbaar zwaar te verduren daar in Zuid Korea.:p
  chicagodude vindt dit leuk.
 3. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Vooral Wennemars is brok ergernis in de omlijstende programma's. Het enige leuke vanavond was weer eens iets in het SchwyzerDütsch te horen.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Nou kom, er is eens een onderdeel waar er geen NLse op t podium staat en ook niet werd verwacht.
  Is het dan direct n reden om de algehele perceptie af te doen als onwaar?
  En Kodaira/Erbanova spreken idd een beetje Nederlands. De Timmerconnectie.
 5. Koen

  Koen Well-Known Member

  je wilt graag je gelijk krijgen dat Nederlanders te veel aandacht krijgt is maar waar je op let. gisteravond een item over Amerikaanse broer en zus met ijsdansen. maar goed, daar doen ook geen Nederlanders aan mee dus volgens jou logisch.
  en nee ik vind wat jij zegt onwaar en jij vind wat ik zeg onwaar, is dat ook klaar. geen discussie mogelijk wat mij betreft.
 6. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ik heb het over de schaatsers van het langebaanschaatsen. Dat er aandacht is voor andere sporten en daarmee sporters uit andere landen, uiteraard, ze hebben naast het schaatsen namelijk ook de gehele olympische winterspelen te verslaan.

  De aanloop naar een afstand waar Nederlanders kans maken gaat als volgt:
  - Dag van te voren vooruitblikken naar de Nederlanders van die dag.
  - Op de dag zelf interviewtjes met de Nederlanders voorafgaand aan de afstand.
  - De analisten die voor de wedstrijd de kansen van de Nederlanders beschouwen. Aan het einde zegt er nog iemand, net voor de eerste rit begint: 'Let ook op Erbanova/Beckert/Mantia' (naam van podiumkandidaat)
  - In de dweilpauze een terugblik op de Nederlandse rit als die al geweest is (meestal wel eentje). Een interviewtje met diegene die reed. De vraag wat de andere Nederlandse vrouwen van die rit kunnen leren. Mark Tuitert die voor een scherm gaat staan en gaat uitleggen hoe de absolute Nederlandse topfavoriet het moet gaan winnen na de dweil.
  - Na afloop terugblikken op de Nederlandse ritten. Interviews met de Nederlandse deelnemers. En soms met hun coach, als ze gewonnen hebben bijvoorbeeld. De vraag: Hadden we dit verwacht?
  - Én dan eventueel een interviewtje met een buitenlander/buitenlandse die op het podium stond, maar misschien wel alleen als hij/zij Nederlands kan.

  Nja, ik snap dat er veel aandacht is voor de Nederlanders als ze allemaal goede kans maken op een podiumplek, maar die andere interviews na de wedstrijd hoeven maar 1 of 2 minuten te duren en die nabeschouwingen duren an sich al wel een half uur. Ze zitten daar toch met een reden met zo'n groot team? Desnoods doe je het alleen voor de website ofzo. Je staat toch op dat midddenterrein.
  Nogevendit, chicagodude, mhp1988 en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. evdz

  evdz New Member

  Ik ben het helemaal eens met het feit dat er best wat andere sporters mogen worden geïnterviewd. Zal soms niet kunnen door logistieke redenen, maar waarom ook niet niet-Nederlandssprekende deelnemers bij het schaatsen, zoals inderdaad Tumulero, Voronina, Sablikova of de Zuid-Koreaanse medaille winnaars? Nederland is schaatsgek genoeg om ook hun reacties te waarderen en ik ben er zelf ook nieuwsgierig naar. Nu vind ik de uitzendingen allemaal wel erg 'inteelt' en moet ik op zoek naar andere bronnen voor de informatie.
  alexander79 en VorstM vinden dit leuk.
 8. Jaco

  Jaco Active Member

  Ik roep al jaren dat er bij de NOS teveel gekletst wordt in plaats van naar live sport te kijken en dat bereikt tijdens de Spelen wel het hoogtepunt. Tijdens Rio 2016 regelmatig gevlucht naar de BBC en de ARD. Uitgebreide voor- en nabeschouwingen, de nababbel duurde vandaag langer dan de wedstrijd zelf.
  Nogevendit, proeme en Quarantenove vinden dit leuk.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb eigenlijk nog nauwelijks iets van voorbeschouwing of nababbel echt gezien, vaak zit ik dan op eurosport (of kijk ik iets terug via de player of uitzendinggemist). Hooguit de laatste 10 minuten voor de wedstrijd en na de wedstrijd blijft hij soms aan staan om even bij te komen (zoals heel sterk bij de 10km, maar ook bij de 1500m en de 3000m). Maar bij de winterspelen kan ik me er wel iets bij voorstellen, vaak was er nauwelijks live iets uit te zenden tijdens de voor of nabeschouwingen. Bij de zomerspelen vind ik het veel ergerlijker, met name het voorbeschouwen op alle hockeywedstrijden.
 10. Khlebnikov

  Khlebnikov Active Member

  Ik zag net het interview van Maalderink met Lorentzen en ik denk dat ik wel een andere reden (naast het chauvinisme) weet, waarom er zo weinig buitenlanders geïnterviewd worden: Maalderink spreekt gewoon heel matig Engels...
  VorstM, Duif, EenBrabander en 2 anderen vinden dit leuk.
 11. Jaco

  Jaco Active Member

  Zat vanmiddag op Schansspringen en Bobsleeën te wachten. Natuurlijk had ik dan over kunnen schakelen, maar dan val je ook vaak middenin een wedstrijd. En niet iedereen vindt Schansspringen of Bobsleeën interessant, maar om nou steeds maar weer het schaatsen te herkauwen... Gelukkig praatte de analist van dienst nogal snel, dat scheelde dan weer.
 12. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Member

  Vandaag van Stekelenburg tegen Johan de Wit: 'Laten we het niet te analytisch maken.'

  Het zal verdikkie een keer verder gaan dan hoe iemand zich voelt. o_O
 13. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Of de buitenlanders weten inmiddels ook dat ze na een gesprek met hem hoog nodig naar een psychiater moeten om ze weer uit de put te halen waar ze na een gesprek met hem in zijn beland. :D:p


  Wat is die afsluiting van studio winter van uit het holland huis toch tenenkrommend om te zien. Waarom lenen de sporters zich toch in hemelsnaam voor dit soort flauwekul, gelukkig ben ik geen topsporter, ik zou mijzelf toch echt niet zo voor schut zetten.
  Laatst bewerkt: 21 feb 2018
 14. Khlebnikov

  Khlebnikov Active Member

  Toen was ik al afgehaakt, want ik heb niets met shorttrack. Ik vond overigens dat Geert Kuiper goed overeind bleef in de studio tegenover de ontevreden Wennemars: hij legde goed uit dat het in het Nederlandse systeem lastig is samen te trainen en dat de vorm van de schaatsers een belangrijke factor is.
 15. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 16. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik heb vooral niets met overdreven chauvinisme. Zeker als dat ook nog geacteerd zoals door ergerlijke Wennemars omdat die daar goedvoor betaald krijgt.
  Maandag een erg goede opmerkingen van Johan Derksen en Rene van der Gijp. JD noemde de enorm aandachte voor het schaatsen een overdreven gedoe over B-sporten en RvdG hoopte voor Wennemars zelf hij dat geleuter niet serieus meende.
 17. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Johan Derksen zegt natuurlijk maar wat. Niet gehinderd door feitelijke kennis is het makkelijk om alles overdreven en een B-sport te noemen. Dat was geen sterk optreden van hem.
 18. Duif

  Duif Well-Known Member

  Inderdaad en ook al is schaatsen wereldwijd geen grote sport zoals voetbal, de Nederlandse schaatsers zijn wel van een veel hoger sportief niveau dan de Nederlandse voetballers. Voetbal in Nederland kan je qua niveau best een b en misschien zelfs wel een c-sport noemen.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

 20. senior

  senior Member

  En dat zegt dan een kritiekloze fan van Belgische crossers :-D

Deel Deze Pagina