De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

 1. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik heb alleen wat gezien toen op andere openbare zenders het WK 50km langlauf (ARD) en Parijs-Nice (Sporza) afgelopen waren en kan je reactie heel goed voorstellen en dan vergeet je de meest ergerlijke Maalderink nog.
 2. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik heb daar niet direkt last van maar heb wel een grotere voorkeur dat sponsors hun geld in wielrennen steken dan in schaatsen. Als de NOS de aandacht voor het schaatsen naar de juiste proporties zou terug (mogen) brengen zou al Jumbo alleen voor de wielerploeg kiezen. Gelukkig heeft Correndon vorig jaar al de stekker bij het schaatsen er uit getrokken.
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 mrt 2017
 3. Jaco

  Jaco Active Member

  Zes man kan best wat minder. Wennemars thuis op de bank bijvoorbeeld.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Zonder de schaatsploeg denk ik dat TLJ bij het wielrennen nu niet meer had bestaan.
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Dat weet ik wel zeker. Alle sponsor exposure voor TLJ komt van het schaatsen. TLJ komt bij het wielrennen namelijk nooit in beeld als de finale van een koers begint, laat staan als het om het winnen van prijzen gaat. De 1e rit in PN was weer een compleet fiasco voor de geel/zwarte brigade. En als er eens een keer iemand een wedstrijd wint, wordt het niet uitgezonden (Jos van Emden gisteren).
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dit is natuurlijk onzin. De Tour haalt nog altijd meer exposure dan alle schaatswedstrijden samen. Neem de Tour van Mollema en Ten Dam toen, of diverse tours van Gesink. Daar kan Kramer echt niet tegenop.

  Maar Lotto met name stapte in het project vanwege het unieke Nederlandse concept, die hadden nooit alleen de wielerploeg gesponsord.

  Ik denk trouwens dat zat mensen die dit weekend hebben gekeken de sponsors van Kramer niet kunnen noemen, dat is bij wielrennen waar de sponsors steeds de koppen van het nieuws halen toch wel anders.
  Laatst bewerkt: 6 mrt 2017
 7. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  We gaan toch niet serieus de Tour met onze nationale schaats folklore vergelijken he ??

  De Tour is een wereldwijd fenomeen , onze nationale schaats folklore is dat níet !

  Wel even reëel blijven he beste mensen :rolleyes:

  Ik heb de kijkcijfers er eens bij gepakt

  https://kijkonderzoek.nl/component/com_kijkcijfers/Itemid,133/file,d1-0-0-p

  1,6 miljoen das een leuk cijfer maar niet vergelijkbaar met tien jaar geleden , toen we nog met 4 miljoen naar onze Svennieboy keken

  Nu kijken er ruim 4 miljoen naar bzv , tja verschil moet er zijn he :cool:

  Overigens kijkt elke zondag zo anderhalf miljoen naar studio sport
  Dit is dus niet meer of minder dan naar een reguliere zondag middag uitzending
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zo kan je wel aan de gang blijven. Vroeger hadden we 2 of 3 tv zenders in Nederland waar iedereen naar keek. Nu heb ik er geloof ik 78 om uit te kiezen.
  Naar de Europa Cup wedstrijden van Ajax en Feijenoord keken vroeger ook meer mensen als tegenwoordig en naar Willem Duys met zijn goudvissen en Mies met haar lopende band keken ook meer mensen als nu naar Humberto, Pauw of Jinek. Al moet ik bekennen dat ik wel heel graag naar Eva kijk :p
  SprintMaster en EenBrabander vinden dit leuk.
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  De Tour wel ja, maar die duurt maar 3 weken. Het hele wielerseizoen duurt 9 maanden. Denk je dat de gemiddelde Nederlander weet dat Kruiswijk vorig jaar in het roze reed en door een val de Giro verloor ? Laat staan dat men weet voor welke ploeg hij rijdt.
 10. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

 11. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Denk je dat de gemiddelde Nederlander meer dan 5 huidige schaatsers kan opnoemen ?

  Sven Ireen Erben rintje en die ene vd kinder bueno en dan heb je het wel gehad

  Geloof nu maar niet dat heel het land zo schaats mindend is als men hier
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  Zelfs mijn moeder weet dat. En dat is typisch zo iemand die tijdens de Tour elke dag de tv aan zet en tegen mij begint "heb je gezien dat..." terwijl ze de rest van het jaar geen seconde aandacht aan wielrennen besteedt.

  maar nee, ik denk niet dat ze de ploeg kan noemen. "Hij is Nederlander", veel verder zal ze niet komen :p
 13. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik was wat langer in Noorwegen en ging nietsvermoedend met de trein naar Hamar toen bij olso luchthaven ineens Erben Wennemars en Martin Hersman naast mij neerstreken. Martin Hersman is oprecht geïnteresseerd in de concurrentie en het hele schaatswereldje. Ik spreek hem nu ruim 3 jaar af en toe op de baan en nu dan eens wat langer. Hij noteert wat hij hoort zodat hij dat kan gebruiken voor de uirzending, bereid zaken voor en doet aan fact finding. Hersman is diegene die aan mij vraagt hoe het zit met een onbekende Druszkiewicz. Ook Van Dijk sluit aan. Erben is nu eenmaal een type met veel veel veel informatie in zijn hoofd en vrij direct en recht toe recht aan. Zo vroeg ik of die twee minuten soms voor hem waren ingevoerd ;) Erben vind ik nog steeds een geweldige vent. Hij is zo puur. niets voor niets heb ik hem zo lang gevolgd. Ik weet niet of hij het meest geschikt is voor analyse op televisie want er zit niet altijd een stop knop op. Het viel me wel op dat hij meer Nederlands georienteerd was in het gesprek dan Hersman. Hoewel..hij had wel uitstapje ;) ("En wie volg je nu dan allemaal? Naast de Polen nog anderen?").
  Tsuki, Duif en leenstrafan vinden dit leuk.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, Hersman had inside-informatie van de Polen, dat dacht ik al....Over foto's van de nieuwe hal die hij gezien had.

  Ik zou eens proberen of je Wennemars het commentaar tijdens de races kunt laten doen. Ik heb zo het idee dat hij wel alles ziet wat er gebeurt qua schema's. En zijn enthousiasme komt dan tijdens de ritten tot uiting, waar het hoort. In plaats van heel druk gaan doen in de dweilpauzes.
 15. Jaco

  Jaco Active Member

  Dan krijg je taferelen als Jack van Gelder bij een groot voetbaltournooi: In het enthousiasme onverstaanbaar geschreeuw. Leuk als je een half kratje bier achter de kiezen hebt, maar met serieuze verslaggeving heeft het niets meer te maken.
  JohnZero vindt dit leuk.
 16. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik vrees dat wanneer Wennemars bij Hersman/Dijkstra aansluit bij mij de volumeknop op mute gaat, Dijkstra heb ik ook al moeite mee maar op Erben zit ik al helemaal niet op te wachten.
  Daarbij komt dat volgens een bepaald forumlid hier, ene kk, alle schaatsfans uit oude bejaarden bestaan en die zullen Wennemars al helemaal niet meer kunnen volgen als hij op dreef is.:p
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  en toch, als ik filmpjes terug kijk van succes van het Nederlands Elftal, dan heb ik het liefst dat enthousiasme van Van Gelder er onder.
 18. Jaco

  Jaco Active Member

  1998: Nederland-Argentinië: Dennis Bergkamp schiet 'ons' naar de halve finale van het WK en op de commentaartribune schreeuwt een hysterische commentator 12 keer de naam van de doelpuntenmaker.

  2018: Sven Kramer wint eindelijk zijn Goud op de 10 kilometer en op de commentaartribune schreeuwt een emotionele Dalfsenaar in tranen 12 keer 'SVEN KRAMER....' Voor mij hoeft het niet. Dat commentaar welteverstaan!
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  Op één of andere manier past dat bij schaatsen minder dan bij voetbal. Maar dat fragment van Bergkamp met Van Gelder zie ik met veel plezier terug. Of bijvoorbeeld de eerste twee wedstrijden van het EK in 2008.
 20. Joris180

  Joris180 Active Member

  Het commentaar van Van Gelder was overigens radiocomentaar. Later met tv beelden gecombineerd.

Deel Deze Pagina