De Belgentopic

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 19 feb 2011.

 1. seppe

  seppe Active Member

  Afgelopen weekend vond het BK Marathon plaats in Tilburg. Bij de mannen won topfavoriet Jordan McMillen. Hij reed samen met Jelena Peeters (V) en Jonathan Schildermans weg. Zij reden de rest op (minstens) 1 ronde. Jonathan moest uiteindelijk afhaken, waardoor Jordan won. Uittredend kampioen Patrick Damen won het spurtje voor plek 3, voor Jarno Schellekens en Jean-Luc Ostyn.
  Bij de vrouwen won Jelena Peeters en dat mag je vrij letterlijk nemen want ze klopte Jordan McMillen in de sprint, straf! Uittredend kampioen Sabrina Gaudesaboos werd tweede, Evy September derde.

  Heren
  1. McMillen Jordan
  2. Schildermans Jonathan
  3. Damen Patrick
  4. Schellekens Jarno
  5. Ostyn Jean-Luc
  6. Verbraeken Wim
  7. Lybaert Seppe
  8. McMillen Mike
  9. Lippens Koen
  10.Muller Johan
  11.Hamelink Johan
  12.D'Hondt Andreas
  13.Caboor Tony
  14.Dhuyvetters Joost
  15.Van Houte Martin
  16.Vermeulen Mathieu
  17.Schildermans Kurt
  18.Lippens Marc
  19.Van Impe Tom
  20.Van Looy Stijn
  21.Coone Gert
  22.Coone Ids

  Vrouwen
  1. Peeters Jelena
  2. Gaudesaboos Sabrina
  3. September Evy
  4. Neyens Monique
  Jeronimo1, leenstrafan, Svenfan1 en 3 anderen vinden dit leuk.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  n'n shorttracker, n'n vrouw en n'n Engelsman rijden in Noord-Brabant het Belgisch kampioenschap marathonschaatsen. D'n shorttracker kan 't niet volgen en amai de vrouw wint!

  Durf je dat nou zo wel op het overwegend Nederlandse forum te zetten want het klinkt een beetje als een Belgenmop... Vooral veel respect voor Jelena Peeters dat ze in een gemengde marathon gewoon kan winnen!

  Er deed ook nog een Seppe mee dus, heb jij je net als ik hier op het forum naar je idool vernoemd? ;)
  EenBrabander en LeeMoZovski vinden dit leuk.
 3. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ach, als we het over het Roemeense sprintkampioenschap schaatsen kunnen hebben, dan kan het Belgische kampioenschap marathon er ook nog wel bij. Jelena Peeters werd wel gewoon 5e op het WK massastart en heeft op dit moment een relatief hoger niveau dan Jordan McMillen. Bart Swings had hier met drie vingers in z'n neus gewonnen. Maarten Swings ook.
  seppe vindt dit leuk.
 4. seppe

  seppe Active Member

  Wie is er shorttracker volgens jou? Er deed geen enkele shorttracker mee volgens mij :) Jonathan Schildermans bedoel je? Die is 100% langebaanschaatser, stond op de junior world cup onlangs, heeft nog nooit in zijn leven geshorttrackt volgens mij (denk ik) ;-) Jordan McMillen zijn moeder is Belgische, zijn vader Nieuw-Zeelander (ex-shorttracker). Overigens spreken zowel vader als zoon min of meer ook Nederlands (al spreek ik er voornamelijk Engels tegen ;-)) Maar ik snap natuurlijk wel de kritiek ;-)
  Zoals De Goudsche Doorloper zegt: Jelena heeft heel wat meer ervaring in marathon en mass-start. Jordan liet zich een klein beetje verrassen zei hij, maar het was wel een terechte overwinning vond ik. McMillen is overigens wel degelijk de snellere schaatser en stayer hoor, maar het was pas zijn 2de marathon.
  Die Seppe ja, beetje een rare kerel, kijkt wat teveel schaatsen :)
  ZeeKoei, leenstrafan en Jeronimo1 vinden dit leuk.
 5. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Is nummer 8 niet de vader van?

  Dan toch maar mooi een oud-wereldkampioen (Relay 1993) aan de start van het BK Marathon ;-)
  seppe vindt dit leuk.
 6. seppe

  seppe Active Member

  Is inderdaad 'de vader van' ;-) Wist ik zelfs niet, ik had wel al begrepen dat het geen prutser was, maar leuk weetje!! :)
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Swings eerst nog vol optimisme in stuk op schaatsen.nl, gaat in zomer het ijs niet meer negeren
  “Dit jaar is de eerste dag van de zomer ook de eerste dag van de winter.”
  http://www.schaatsen.nl/nieuws/2016/swings-meer-op-schaatsen-focussen/

  vandaag bericht dat het finito is met Stressless en mogelijke opvolger... jammer jammer
  "Nu nog verder zoeken naar een sponsor is geen optie", zegt Veldkamp. "De schaatsers beginnen met hun tweejarige voorbereiding naar de de Olympische Spelen toe en hierin hebben ze zekerheid nodig. Ik ben ervan overtuigd dat ze snel onderdak zullen vinden in een nieuwe setting."
  http://www.nu.nl/schaatsen/4245671/schaatsploeg-stressless-houdt-bestaan.html
 8. WiQued

  WiQued New Member

  Erg jammer. Stiekem hoop ik dat Swings terecht kan bij team Clafis.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Heel erg jammer, maar wel begrijpelijk. Hoeveel aandacht haalt een sponsor nou bij het schaatsen? Een reclamespotje in de dweilpauze is misschien nog wel effectiever.

  @WiQued: alsjeblieft niet, dan krijgt Swings de rol van Contin. Dan nog liever Swings naar Lotto-Jumbo, al gaan Contin en Swings dan waarschijnlijk samen rijden. Dat zijn tenminste nog 2 eenlingen die het niet van hun sprint moeten hebben.
 10. WiQued

  WiQued New Member

  Ochja. Niet eens aan gedacht. D'oh. Dat was toch wel mijn favoriete optie.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het zijn niet bepaald koekenbakkers. We hebben het over de nummer 2 van het EK en winnaar van twee massastarts; de nummer 3 van het EK en WK; een van de beste milers ter wereld en natuurlijk de wereldkampioene sprint, winnares van de laatste wereldbeker en voormalig wereldkampioene afstanden. Maar ja, hoeveel mensen hebben nu een nieuwe matras gekocht hierdoor?
 12. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik ben benieuwd waar Bowe naartoe gaat. Toch wel lullig dat zij na 1 seizoen bij Stressless alweer opzoek moet naar een ander team. Misschien toch ook maar naar Clafis, kunnen zij en Richardson weer samen trainen.
 13. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Stoel. Weliswaar een stoel waarop je heerlijk voor de tv in slaap kunt vallen maar dat maakt het nog geen matras.

  On Topic: lijkt me einde verhaal voor Daniel Greig tenzij Desly Hill hem nog ergens anders op sleeptouw kan nemen.
  Manon Kamminga moet maar weer gewoon gaan skeeleren of marathons rijden en dat lijkt me dan het einde van een prille vriendschap want die agenda's zijn niet op elkaar af te stemmen.
  Bowe en Mantia kunnen voor training en voorbereiding in ieder geval nog terecht bij hun eigen bondscoach en die doet het helemaal niet slecht! Ik had sowieso al de indruk dat ze het afgelopen seizoen meer bij hem trainden dan bij Desly Hill.
  Jan Blokhuijsen vindt vast wel ergens een plek en dan blijft over: Bart Swings... Waar gaat Bart naar toe?
  Misschien is Clafis dan wel de beste optie hoewel de introverte Swings en de extraverte Anema elkaars tegenpolen zijn.
 14. Petrah01

  Petrah01 New Member

  Mss is het team van Ireen wel een oplossing hierbij. Deze optie is nog niet genoemd, maar kan mss wel een oplossing zijn.
  ZeeKoei en EenBrabander vinden dit leuk.
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou dat toont dan weer het nut van sponsoring en reclames aan, ik was in de veronderstelling dat Stressless iets met bedden en/of matrassen deed.

  Voor mij hebben reclames soms ook een averechts effect. Als ik moet kiezen tussen een product van merk HIP, bekend van de reclame, en product X waar geen commercials voor zijn uitgezonden, en ik heb geen verdere redenen om aan te nemen dat er een van de twee beter is, dan kies ik soms bewust voor merk X omdat ik denk dat die hun geld waarschijnlijk aan R&D hebben uitgegeven en niet aan promotie. Als iedereen zo zou denken dan zouden televisie en sport er een stuk beroerder voor staan.
  G1ant vindt dit leuk.
 16. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  doelstelling naambekendheid is misschien door de prachtige prestaties al behaald, het hoeft niet altijd om een negatieve reden te zijn dat een sponsor ermee stopt. Da's niet enkel bij hardcore schaatsfans, ook de algemene sportfan zal die naam heus wel hebben zien passeren. En wanneer die op zoek zijn naar iets wat Stressless ook aanbiedt zal er bij Stressless opeens enige vertrouwdheid met het merk zijn waar dat vroeger helemaal niet het geval was.
 17. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  is dat met Bergsma niet krak hetzelfde? Denk dat dat net een goede combinatie is. :)
  Vraag is eerder of het met het entourage van Bart zal klikken, Anema lijkt me nogal een controlefreak. Hoeft niet per se negatief te zijn altijd, alleen zie ik in het geval van Swings liever een Spruyt ook nog ergens aan de zijlijn bezig.
  En of ie nog genoeg op wieltjes mag rijden of alleen Gavia's en Mortirolo's moet bedwingen.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Ik zie Swings eerder naar Clafis dan naar Lotto-Jumbo gaan. Clafis traint zomers veel en lang op de skeelers, ideaal voor Swings.
  Als er verder geen mannen weggaan zouden ze met Swings op 8 man uitkomen, kunnen ze 2 ijzersterke marathonteams mee vormen.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 19. evdz

  evdz New Member

  Laatst bewerkt: 22 mei 2016
  ZeeKoei, Joris180, Hakkie2 en 5 anderen vinden dit leuk.
 20. Nickel

  Nickel Active Member

  inderdaad is die dame op andere vlakken ook behoorlijk getalenteerd! Ofwel: gave posters!

Deel Deze Pagina