"Anema ondernam matchfixing in Sotsji'

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 15 feb 2018.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ik vind dat hier een hoop complotdenkers rondlopen. Volgens mij zijn de schaatsers vooral bezig met de 1 of 2 afstanden die ze nog moeten rijden, 2 kansen op goud. Ik heb niet het idee dat ze zo bezig zijn als jij zegt, vooral omdat contact met de pers om zoiets door te geven helemaal hun werk niet is.
  Sidekick en JohnZero vinden dit leuk.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Nee, hij zit op eieren
 3. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Het speculaas-gehalte begint ongezond hoog te worden
 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Is hun werk inderdaad niet, maar je kunt toch moeilijk zeggen dat er niets aan de hand is. Hier speelt sowieso iets onder water wat wij niet te zien/horen krijgen. Dat hoor je aan alle reacties van de verschillende partijen die naar buiten komen.

  Of misschien is dit wel onderdeel van een campagne om meer vrouwelijke kijkers voor het schaatsen te trekken. De gemiddelde soap is er niets bij. Ja, als morgen het nieuws komt dat Heather en Jorrit Bergsma gaan scheiden, dan weet ik het zeker.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Koops klinkt idd wel redelijk overspannen. Laten we hopen dat dat niet voor de TP ploegen zelf geldt.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb eigenlijk nog niets gehoord over de huidige TP ploeg. Alleen over die van 4 jaar geleden, tot vervelens toe. En nu, dat een persvoorlichter vergeten is de schaatsers door te geven dat er een persmoment was. Tja, kan gebeuren. Die persvoorlichter heeft het op het moment vast erg druk, iedereen die een interview met een sporter wil moet dat ook aan hem vragen. Wel slordig.

  Meer heb ik niet gehoord en meer is er volgens mij niet aan de hand. Niets aan de hand dus. Behalve dan dat Koops gespannen is. Maar dat is niet gek: de TP wordt de bondscoach volledig op afgerekend en zijn schaatsers zijn niet in supervorm. En toch is alles wat niet goud is, gewoon een slecht resultaat.
 7. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Dat gevoel heb ik ook. Erik Dijksta zei gisteren bij DWDD door dat het hele gedoe in Sochi nog steeds doorzeurt.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Misschien zeurt het nog door omdat iedereen er over door zeurt. ;)
  Nickel, chicagodude, Koen en 2 anderen vinden dit leuk.
 9. RodyTur10

  RodyTur10 Active Member

 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Monique vindt dit leuk.
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Hmmm, ik wacht nog even (of een tijd) op het IOC. Want ik vind dat het NOC*NSF hier wel erg makkelijk is omgegaan met een voorstel dat echt niet kan. Voorstellen dat jouw team expres gaat verliezen.

  En dat Anema zich niet schuldig voelt, vind ik dus wel erg. Hij had nu toch minstens zijn enorme fout in moeten zien.
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Och ja...al die drama... 4 jaar later: alleen Bergsma en Kramer hebben een medaille.. alleen Kramer moet leven met geen goud op de 10 km.
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Vind dit een zwak verhaal vd VK: https://www.volkskrant.nl/opinie/mo...an-puur-journalistieke-overwegingen~a4570282/

  "September vonden we geen juist moment voor zulk nieuws. Dus spraken we af het ergens in de winter te brengen. Zeker in een olympische winter is het niet ongebruikelijk verhalen op te sparen, want tijdens de Spelen krijg je de hoofdrolspelers vaak niet uitvoerig te spreken."

  "Ergens in de winter", dus leggen ze het de dag voor de 10km aan het NOCNSF voor...

  "Het interview met Anema legden we woensdag voor aan NOCNSF. Rond middernacht Koreaanse tijd stuurde de sportkoepel een reactie, inclusief de brief die destijds aan Anema is gestuurd. Daarin stonden details die Anema voor onze verslaggevers had verzwegen en die het hele verhaal deden kantelen. We hadden ineens nieuws, een reactie van NOCNSF. En dus hebben we het interview dat al klaarstond omgebouwd tot nieuwsartikel met meer nadruk op de onthullende feiten en minder aandacht voor Anema's klachten. Natuurlijk hadden we nog een dag kunnen wachten met publiceren, maar het voelt voor een journalist niet logisch om hard nieuws uit de krant te houden. De explosiviteit van het verhaal hadden we ons ook niet helemaal gerealiseerd."

  "De explosiviteit van het verhaal hadden we ons ook niet helemaal gerealiseerd." Who are you kidding?

  "Van Driel verzekert dat bij zijn redactie geen enkele intentie bestond om Jorrit Bergsma donderdag een slechte 10 kilometer te bezorgen - waarom zou de krant ook? Dat de sportredactie schaatsnieuws wil brengen op een relevant moment, is niet onbegrijpelijk. NOCNSF kreeg vier uur de tijd voor wederhoor, dat is erg kort. Maar toen de reactie wel kwam, werd het nieuws harder en nam de urgentie onverwacht toe."

  Hier spreken ze zichzelf tegen (en in het nauw): "Dat de sportredactie schaatsnieuws wil brengen op een relevant moment, is niet onbegrijpelijk." Maar even daarvoor schrijven ze dat het geen nieuws (item) was maar een interview. "op een relevant moment"? de inhoud van dat interview had niets relevants met de 10km, want Anema's rol toentertijd was als coach vd Fransen, niet als coach van Bergsma.

  Kortom: er wordt op geen enkele wijze gelovenswaardig uitgelegd waarom een september-interview, dat strikt genomen niets met de 10km te maken heeft, op de vooravond vd 10km wordt voorgelegd aan het NOCNSF.
  Laatst bewerkt: 17 feb 2018
  alexander79, SprintMaster en Duif vinden dit leuk.
 14. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Laten we eerst het volledige verhaal van Anema afwachten. Misschien ligt de zaak genuanceerder. Verstandig van hem dat hij er nu niet dieper op wil in gaan.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
 15. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  En als NOC/NSF niet hadden gereageerd hadden ze het dan toch (maar dan later deze week?) gepubliceerd? Wiens voorbeteiding zou er dan mogelijk verstoord door worden?
  Nu lijkt het erop dat er binnen NOC/NSF iemand zit die er belang bij heeft dat het nieuws zsm naar buiten komt. Heel vreemd.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Het NOC*NSF heeft gewoon snel gereageerd op een verzoek van een journalist, dat is toch niet zo vreemd? Nou niet achter elke actie een bewuste achterstelling van Bergsma zoeken. Dat past niet bij het normale niveau op dit forum.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  and the plot thickens.
 18. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Kan ook goed te maken hebben met dat match fixing verhaal, waar Koops waarschijnlijk veel om uitleg us gevraagd en hijzelf wellicht ook onder de loep wordt genomen
 19. Unplugged

  Unplugged Active Member

 20. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Qua plaatsing was dit het enige logische moment. Het verhaal gaat over Anema, dus moet je een moment kiezen dat Anema in de spotlights staat. Jillert kwam op deze Spelen maar weinig in actie als coach. Maar wel op de 10km, met een goede kans op goud. Ook nog eens hét onderdeel van de Spelen voor Nederland. De dag waarop de meeste interesse voor schaatsen is, waarop de meeste mensen televisie kijken en waarop zo'n verhaal dus het meeste impact heeft. Redenen genoeg. En geen enkele reden om het niet op die dag te doen, want zoals ze bij De Volkskrant terecht zeggen: de gemoedsrust van welke sporter dan ook mag voor journalisten nooit een rol spelen bij het wel of niet brengen op die dag.

  Het enige wat ik wel kwalijk vind van De Volkskrant, en waar ze een beetje een handje van schijnen te hebben, is dat ze een verhaal dat al zo lang op de plank ligt vier uur van te voren aan NOCNSF geven. Eerder las ik dat het stuk al heel lang bij NOCNSF lag en dat ze pas woensdag reageerden, maar nu gaat het ineens over vier uur. Dat is verre van netjes.

Deel Deze Pagina