"Anema ondernam matchfixing in Sotsji'

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 15 feb 2018.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  https://www.volkskrant.nl/sport/sch...-matchfixing-op-winterspelen-sotsji~a4569719/
  https://www.nu.nl/olympische-winter...anema-bij-spelen-2014-poging-matchfixing.html
  Wat moeten we hier van denken? Als het waar is, dan kan het natuurlijk echt niet, hoewel de kwartfinale Nederland-Frankrijk nooit heel spannend is geweest.

  Verder wel een aparte timing van journalisten Erik van Lakerveld en John Volkers om dit net uit te brengen op de ochtend van de titelverdediging van Anema's meest prominente pupil.

  Het zet trouwens ook het argument "stel Jorrit Bergsma op in de kwartfinale, Frankrijk is toch zwak en zo wint Jorrit gratis goud" in een ander daglicht...
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Misschien hopen ze bij de Volkskrant dat Sven vandaag wint en hebben ze het daarom vandaag uitgebracht? Beetje onrust helpt niet echt voor Jorrit, hoewel ik betwijfel of dit invloed gaat hebben vandaag. Het zegt wel wat over Anema. Ik heb die man nooit gemogen en nu nog weer minder.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dit ja. Hier hebben ze al een tijdje opgezeten. Breng dit lekker eerder uit. Dit soort dingen werkt bij Jorrit echt niet bevorderend.

  Zelf bevestigd Anema het voorval in een interview met de Volkskrant (zie nu.nl en ad.nl). Lekker dom dan. Ik snap dat het anders een afgang zou worden voor Contin, maar dit soort onder de tafel handjeklap kan altijd als een boemerang in je gezicht terugkomen. Zoals nu dus. Kun je in een marathon wedstrijdje soms eens doen, maar dit zijn de OS. Behoorlijk naïef.
  Eelco en strawbale vinden dit leuk.
 4. Mikay

  Mikay Active Member

 5. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Schandalig nieuws, vooral vanwege Anema maar ook de doofpot methodiek. Na alle discussies 4 jaar geleden hier over sms'jes van Verweij lijkt me dit het hele Bergsma-debacle definitief in een ander licht te schijnen.
  G1ant vindt dit leuk.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Wat een gore ratten van de Volkskrant! Hoe lang wisten ze dit al?
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Hoe spot je een Anema-fan in 3, 2, 1...
  kernploegfusie, chicagodude, G1ant en 4 anderen vinden dit leuk.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Wel een hele rare actie van Anema. Van Frankrijk zou Nederland ook op Friese doorlopers en met een wollen muts en trui nog winnen. Lijkt er het meest op dat hij Bergsma op een makkelijke manier aan een 2e gouden plak wilden helpen want die zou dan in deze wedstrijd opgesteld zijn. Het uiteindelijk helemaal niet opstellen van Bergsma in de TP is het gevolg van deze actie, waarvoor Verweij ten onrechte de zwarte piet ( mag je dat nog zeggen..) kreeg toegespeeld. In een doofpot affaire geloof ik niet, want het is gewoon gemeld bij NOC/NSF.
  strawbale vindt dit leuk.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Wat een gore rat van een Anema die zo stom was dit te doen!

  En ja, het is geen toeval dat dit vandaag naar buiten komt, daar hebben ze bij de Volkskrant goed over nagedacht.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het IOC/Hendriks had het na Sotsji gewoon bekend moeten maken. Dan was Anema door het stof gegaan, maar niet Jorrit die er nu de dupe van is. Hopelijk is het hem eerder deze week al verteld. Ze stoppen het gewoon weer in de doofpot, zoals destijds met de affaire Gretha Smit in Turijn. Je zou menen dat ze daar toen van geleerd hebben. Dit soort dingen komen steeds weer naar buiten. En dan zijn de rapen gaar.

  Wel kwalijk dat dit 'nu net' wordt gepubliceerd zodat de 10 km wordt beïnvloed. Dat grote enthousiasme van mij van gisteren is nu even ver te zoeken. Ik hoop dat het rond 12 uur weer een beetje terug is...
  strawbale en SprintMaster vinden dit leuk.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Anema toch.. oei. Alleen: de timing is wel beroerd. Let the mindgames begin.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dit lijkt me einde Anema?

  Tenminste, ik denk niet dat schaatsers hier graag mee in verband worden gebracht...
 13. Forza

  Forza Active Member

  Lekker hoor... om 4 jaar oud nieuws precies op de dag van de 10km te brengen. Had ook prima een dag later gekund. Dit vind ik nou matchfixing!
  strawbale vindt dit leuk.
 14. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Het is helemaal niet oud nieuws. Wist jij dit al 4 jaar lang? Ben je onderdeel van de doofpot? Dit is gewoon nieuws.
  En nieuws brengen is geen matchfixing, maar die kreet gebruik je alleen maar uit frustratie vermoed ik.

  Dit nieuws had net na de Spelen vanuit Anema of NOC-NSF moeten komen, en dan heb je niet dat dit nieuws op een ongevallig moment komt.
  chicagodude en Monique vinden dit leuk.
 15. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Jammer voor Jorrit dat dit vandaag naar buiten komt. Hopelijk kan hij zich ervan afsluiten. Het lijkt erop dat De Volkskrant de ene Nederlander hier liever ziet winnen dan de andere...
  Eelco en strawbale vinden dit leuk.
 16. arsimo

  arsimo Active Member

  Zal wel aan mij liggen maar waar maakt men zich zo druk om? Het ging helemaal niet om fixing (mijn inziens) maar om een van te voren feitelijk al bekende uitslag een beetje toonbaar te houden voor de gehandicapte Franse ploeg.

  Als dit in het wielrennen zou gebeuren dan zou dit non-nieuws nog niet eens op de website van Sporza komen en daar wordt bij wijze van spreken al gemeld dat de ochtendkoffie van Greg van Avermaet niet vers genoeg was.
  fransvanbakel en Quarantenove vinden dit leuk.
 17. Duif

  Duif Well-Known Member

  Het lijkt er vooral op dat de Volkskrant van "kwaliteitskrant" is afgezakt naar het niveau van een "sensatiekrant".
  Dit nieuws hadden ze namelijk ook 2 weken geleden of over een maand kunnen brengen. Door het vandaag te brengen is het inderdaad sensatienieuws.
  SprintMaster, Lorca en strawbale vinden dit leuk.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het aanbod was schijnbaar dat als er een Nederlander zou vallen, dat de Fransen dan ook in zouden houden. Dat betekent dat de Fransen hun waterkansje op een medaille op zouden offeren en dat is toch echt match fixing. Manchester City was dinsdag sowieso favoriet tegen FC Basel, maar als de 0-4 zege in Basel gekocht zou zijn, zou dat niet minder schandalig zijn.
  kernploegfusie vindt dit leuk.
 19. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Tja, matchfixing. De Poolse mannen en vrouwen hebben bij dezelfde ploegenachtervolging ook aan matchfixing gedaan en die zijn er ook niet voor gestraft. Lijkt me lastig om Anema vervolgens wel een sanctie op te leggen.
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik heb niks met Anema, vind Bergsma een aardige vent, gun Kramer dit keer goud, prefereer de Volkskrant, maar dit nu plaatsen riekt niet alleen naar sensatie 'nieuws' maar ook naar wedstrijdbeïnvloeding.
  Ik hoop dat zowel Bergsma als Kramer er vandaag geen last van hebben en de Nederlandse TP ploeg later in het toernooi ook niet.
  Lorca vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina