Algemene dopingzaken

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Eelco, 18 mei 2016.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Sowieso is alles uitgemond in een belachelijke, en schandelijke, wanvertoning, waarbij naar het schijnt over de ruggen van sporters vieze (politieke) spelletjes zijn gespeeld. Praktisch alle betrokkenen hebben dubieuze rollen gespeeld.

  Rodchenkov is zeer dubieus, en om bijna alleen aan zijn rapportage uitspraken op te hangen is op zijn minst opvallend te noemen.
  De rol van Rusland zelf is ook opvallend, met relatief weinig weerstand tegen alles wat er is gebeurd omtrent de OS en hun sporters. Bij mji komt het over alsof er een deal is gesloten in achterafkamertjes. En verder natuurlijk wel vooral zeggen dat het anti-Rusland gedrag is van 'het westen'....lekker makkelijk
  Het IOC heeft misschien wel de meest dubieuze rol gespeeld door totaal niet transparent te zijn, de schijnt wekt expres te lang te hebben gewacht met uitspraken, en zich niks van het CAS aan te trekken. Meest kwalijke is dat echte onderbouwing voor de niet-toelating van vele sporters ontbreekt.
  De russische sporters zelf spelen dan weer een kwalijke rol door zich totaal niet af te zetten of uit te spreken tegen het dopingsysteem en vooral stil te blijven.
  Tot slot laten velen westerse sporters/bestuurders duidelijk blijken dat ze toch wel erg graag Rusland gestraft zien worden, en er weinig moeite mee hebben als dat via dubieuze wegen gebeurt.

  Ik geloof dat het CAS de enige partij is tot nog toe waar ik niet echt iets negatiefs over kan zeggen: ze hebben uitspraak gedaan aan de hand van het bewijs dat ze hadden, en hebben ook gewoon aangegeven waar ze geen uitspraak over konden doen vanwege gebrek aan jurisdictie en/of gebrek aan voldoende bewijsmateriaal.
  G1ant vindt dit leuk.
 2. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Een Rus is zeer waarschijnlijk betrapt op doping gebruik, nml meldonium, bij curling.
  Serieus, curling?
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ja, in het curling topic ging het er ook al over. Morgen de b staal en als die ook positief is dan is dit de domste Rus die ooit heeft bestaan.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dit zou volgens commentatoren op eurosport de allereerste dopingzaak ooit in het curling zijn... is ook wel echt onwaarschijnlijk dom. Wat win je er mee?
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Gezien de sport en alles wat is voorgevallen de afgelopen 2-3 jaar, kan ik me nauwelijks voorstellen dat er echt bewust meldonium genomen wordt om beter te presteren bij curling :confused:

  Er is el duidelijk geworden dat de vraag hoe lang meldonium in het lichaam (opspoorbaar) blijft zeker nog niet met zekerheid beantwoord is, dus dat zou een rol kunnen spelen.

  Maar dan nog, waarom zou je bij curling doping als meldonium nodig hebben?
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Inderdaad. Een concentratiemiddel zou ik me nog kunnen voorstellen. Daar worden dacht ik zelfs schakers wel eens op betrapt. Maar dit slaat echt nergens op.
  Dit is geen dopinggebruiker, maar gewoon een grote sufferd, als hij dit daadwerkelijk genomen heeft.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Er is nog een Russisch sufferdje betrapt op doping, deze keer is het een dame van het bobslee team.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Vanaf (ergens) volgend week is het weer business as usual voor Rusland.
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het IOC heeft schijnbaar de schorsing van het Russisch olympisch committee opgeheven.

  BBC Link
 10. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Nu is er geen sprake meer geweest van een staatsgestuurd dopingprogramma? Eerst om ondoorzichtige redenen jan en alleman niet mee laten doen aan de Spelen - waaronder sporters die niet eens meededen voor/aan Sotsji - en dan een week later maar direct alle sancties laten varen. Het IOC toont zich weer eens van 1 van zijn vele slechte kanten.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ja want nu de Spelen zijn afgelopen is Rusland plotseling het braafste jongetje van de klas geworden. Putin heeft dat zelf aan Bach laten weten en daarom laat het IOC nu per direct alle sancties varen. Is heel erg logisch toch? :confused:
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Menn..... hoe boos moet Yuskov nu niet zijn?! Het is allemaal NIKS geworden heel die doping soap.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 13. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Het IOC heeft aan damage control gedaan. Voor de OS was er veel aandacht voor alles, nu die over zijn kraait er geen haan meer naar. [/cynisme]
  Monique en chicagodude vinden dit leuk.
 14. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  dit is eigenlijk te degoutant voor woorden
  SprintMaster vindt dit leuk.
 15. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Is 'damage control' een Engelse term? Wat betekent dat?
  Het woord 'degoutant' voor onsmakelijk c.q smakeloos begrijp iok wel. (wordt door Vlamingen veel gebezigd analoog aan woorden als 'ambetant' , freinen , patineren etc.)
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  IOC geeft hierbij toe dat ze geen enkele bewering hard kunnen maken, dat ze geen zaak hebben en dat het hele weren van Russen van de Spelen zwaar onterecht is geweest.
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het hele zaakje stinkt. Ik geloof zeker dat de Russen de boel flink belazerd hebben, maar het IOC heeft dit uitermate slecht aangepakt. Tijd voor een wisseling van de wacht bij het IOC.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik geloof ook dat er wel wat is gebeurd (wat zullen we nooit weten, die zogenaamde getuige is nog minder betrouwbaar dan Poetin, met zijn wekelijkse nieuwe verhalen), maar blijkbaar heeft het IOC geen echt bewijs. Anders zouden ze er echt wel een zaak van maken.

  En zonder bewijs kun je wat mij betreft ook geen sporters van de Spelen houden, wat dus wel is gebeurd.


  Dat het tijd is voor een wisseling van de wacht ben ik met je eens. Maar de hoofdreden is dan het schofferen van het CAS, dat kan echt niet.
 19. Eelco

  Eelco Active Member

 20. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  lol dit was toch de ploeg die zelfs geen ploegleiders/assistenten wou als die ook maar iets te maken hadden met doping (een categorie personen die voor minstens 90% afstamt uit het tijdperk dat iedereen iets met doping te maken had)
  heiliger dan de paus willen doen, nooit te vertrouwen
  en al zeker niet wanneer 2 relatieve nobodies plots op een jaar tijd EN de beste tijdrijders EN de beste klimmers worden EN ze de beste helpers hebben

  niet dat ik van de rest per se geloof dat ze allemaal clean rijden, dit lag er gewoon te dik op
  Eelco, SprintMaster en Duif vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina