Afzeggingen World Cup finale Minsk?

Discussie in 'Lange baan' gestart door gerrit stevens, 8 mrt 2018.

 1. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Bij het Noords skieën telt het WK inderdaad mee voor de Worldcup, bij het alpine echter niet meer (alleen OS 1968 en WK 1970) telden mee.
  Op zich geen verkeerd idee, maar in Olympische jaren is er geen WK afstanden. Het WK allround en WK sprint zouden ook GWC punten op kunnen leveren net zoals nu het WK kwalificatie klassement.
  Doet Marrit nog mee/ Ze heeft nogal wat te winnen. WCup 1000 kan ze nog winnen en WCup 1500 en de GWC een podiumplek. Of levert alleen de eerste plaats geld op.
 2. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  ZeeKoei vindt dit leuk.
 3. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Voor eens ben ik het met je eens.
  Bovendien vind ik dat de schaatsers wel wat meer publiciteit mogen maken voor hun sponsors, Hoeveel weekenden hebben ze zich laten zien.
  Mogelijk is dat ook een reden waarom sponsors afhaken.
  Duif vindt dit leuk.
 4. Bolleje

  Bolleje New Member

  Schaatsen heeft volgens mij als nadeel dat het als een relatief kleine sport wel heel internationaal verdeeld is. Wereldbeker dit seizoen ging van Europa naar Noord-Amerika, terug naar Europa, dan naar Azië en terug naar Europa waarbij dan nog eens van Amsterdam (WK allround) naar Minsk mag gereist worden.

  Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld het biathlon blijven ze daar bijna de hele tijd in Europa. In dit seizoen was er enkel de OS in Pyeonchang (uiteraard) en het Russische Tyumin dat naar ik veronderstel in Azië ligt en niet in Europa. Die laatste wereldbeker lijkt trouwens ook te kampen te krijgen met afzeggingen. Maar het drieluik Oberhof-Ruhpolding-Antholz is bijvoorbeeld ook logistiek en qua jetlags zeer voordelig. Het schaatsen zou misschien ook kunnen proberen om Heerenveen, Berlijn/Erfurt en Collalbo in 3 weken te programmeren in plaats van telkens de wereld rond te moeten reizen. Dat zou het aantal afzeggingen ook wel wat beperken.

  En dan zou ik het ene seizoen lange afstanden WB in Calgary en Salt Lake City doen en de sprintwereldbeker in Azië en het seizoen erop omgekeerd.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgend seizoen is de programmering ook wat compacter wat betreft locaties. In november rijden de toppers rond in Oost-Azië, in maart staan de hooglandbanen op de planning en de rest van het seizoen vindt plaats in Europa.

  Azië-Europa-Europa-Europa-Amerika is beter dan Europa-Amerika-Europa-Azië-Europa.
  fransvanbakel en VorstM vinden dit leuk.
 6. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik begreep dat Bloemen, Blondin en Boisvert-Lacroix in Minsk rijden.
 7. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Simpele conclusie: WB wedstrijden voornamelijk daar houden waar het leeft. Dus niet op plekken waar je meer lege stoeltjes ziet langs de baan dan toeschouwers met alleen maar NL-se reclame langs de baan. Of waar de tribunes "kunstmatig" worden gevuld met schoolkinderen. Goed voorbeeld is het veldrijden waar bijna alle grote koersen in België zijn of niet ver daar vandaan.
 8. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Waarom de WC finals niet altijd in SLC, Calgary, Heerenveen of Hamar. Al naar gelang het continent waar WK allround/sprint* wordt gehouden.
  Calgary en SLC hebben bovendien het voordeel dat daar nog een aantal PR's aangescherpt kunnen. Dat is nog wel eens een mooie motivatie.

  * Het continent waar de laatste van die 2 gehouden wordt.
 9. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Dan zou de ISU die banen er toe moeten bewegen dat er voor ieder gereden PR een flinke premie beschikbaar is want anderzs zal die motivatie wel eens heel klein kunnen zijn.
  Maar dat zal wel een utopie zijn want het zijn allebei banen waar niet veel (betalende) bezoekers op de wedstrijden afkomen.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Kodaira gaat ook niet naar Minsk. Haar naam is doorgestreept op het Japanse document.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wie gaat eigenlijk nog wel? Ja, Krol, maar wie nog meer?
 12. Duif

  Duif Well-Known Member

  Nuis gaat ook zei hij van de week bij DWDD.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Irene Schouten had aangegeven dat ze zou gaan in een AD-interview. Ik verwacht eigenlijk de hele Clafis delegatie, aangezien die de vierkampen missen en het marathonseizoen er toch al op zit. Zeker een Kooiman zal vast graag nog een langebaanwedstrijd willen rijden. Bergsma een keertje weer een 5km uitproberen. Talsma hoop ik op (maar ik ga er niet vanuit dat er zoveel afzeggingen zijn dat hij mag gaan). Bob de Vries die nog wel wat recht te zetten heeft op de 5km. Nee, die laten waarschijnlijk geen versterk gaan.

  Blokhuijsen misschien nu hij het WK Allround niet schaatst. De sprintdelegatie weet ook zelden van afzeggen, dus zullen waarschijnlijk ook in groten getale komen. Weinig confirmatie nog in ieder geval. Ach, het gaat vooral om wat het buitenland nog weet af te vaardigen. Nederland weet altijd wel een prima selectie neer te zetten. Ik kan mij voorstellen dat een Krol, Kooiman of Otterspeer (Michel Mulder ook nog btw) nog graag wat willen laten zien.
 14. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Je moet top 20 in de World Cup-stand zijn om überhaupt te mogen starten op de 5 km (top 24 voor de andere afstanden). En de hoogste 12 ingeschrevenen mogen uiteindelijk starten op de afstand. Dus een Talsma mag al niet mee doen en voor Blokhuijsen en De Vries moeten er in elk geval wat afmeldingen zijn op de 5 km. Blokhuijsen zal het normaal gesproken wel halen, met wegvallen Kramer en Tumolero is hij 'al' nr 13 in de lijst. De Vries nr 15. Geldt ook voor een Michel Mulder op de 500. Is pas nr 19 in de World Cup-stand, dus zullen 7 man voor hem moeten afzeggen.

  Maandag om 10 uur NL tijd is overigens al de inschrijfdeadline voor de bonden. Dus neem aan dat maandag ook de startlijst komt. Ben benieuwd wat er allemaal gaat starten.
  Laatst bewerkt: 11 mrt 2018
  Lorca en SprintMaster vinden dit leuk.
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  R. Mulder en Verbij.
  Verder de Noren
  Klosinski gaat ook.
  Ondergetekende is er ook bij
  fransvanbakel, ZeeKoei en leenstrafan vinden dit leuk.
 16. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ronald Mulder is nog prima in vorm. Gisteren 34.67 in Thialf. Ook de andere sprinters hadden er nog zin in.
 17. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Weer terug in vorm. Net in de belangrijkste periode van het seizoen uit vorm.
  chicagodude en Duif vinden dit leuk.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Talsma had zijn sprintersbenen er ook onder geschroefd zo te zien. 40.10. Dat is van het niveau Kooiman.
 19. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Gaan we nu in dit topic de World Cup finale bespreken? Zucht ....

Deel Deze Pagina